Ampumahiihto Olympialaiset 2022


Seuraavat talviolympialaiset lähestyvät. Etelä-Koreassa vuonna 2018 järjestetyt talviolympialaiset ja seuraavaksi talviurheilun juhlasta nautitaan Pekingissä 2022. Ampumahiihto on yksi seuratuimmista lajeista kisoissa ja tältä sivulta löydät kaiken tarpeellisen kisoihin!

Peking Ampumahiihto 2022


Katso myös pääsivu ja muut lajikohtaiset sivut:
Ampumahiihto on ollut Olympialaisten ohjelmassa vuodesta 1960 lähtien ja vuodesta 1992 myös naiset ovat osallistuneet olympialaisiin ampumahiihdossa.

Menestyneimmät maat ovat Saksa, Norja sekä Venäjä. Ylivoimaisesti menestynein urheilija ampumahiihdossa on Ole-Einar Björdalen, jolla on koossa kahdeksan olympiakultaa, neljä olympiahopeaa ja yksi olympiapronssi.

Ampumahiihto Olympialaiset - Ohjelma


Olympialaisten ampumahiihdon ohjelmaan kuuluu yhteensä 12 eri kilpailumuotoa, kun aiemmin lajeja on ollut yksitoista. Uutena kilpailumatkana ampumahiihdon olympialaisten ohjelmaan mukaan tuli Etelä-Korean kisoissa ensimmäistä kertaa parisekaviesti.

Naiset ja miehet kilpailevat sekä pikamatkalla, takaa-ajossa, normaalimatkalla, yhteislähdössä että viestikilpaluissa. Lisäksi mukana on kaksi sekakilpailua: sekaviesti ja parisekaviesti. Tarkka ohjelma ei ole Pekingiin vielä selvillä, joten se päivitetään alle vasta myöhemmin.

Kilpailumuodot:


  • Pikakilpailu
  • Takaa-ajo
  • Normaalimatka
  • Yhteislähtö
  • Viesti
  • Sekaviesti
  • Pariviesti


Olympialaiset Ampumahiihto 2022 - Vedonlyönti


Ampumahiihto on yksi parhaista lajeista, kun mietitään olympialaisten vedonlyöntiä. Löydät sivustoltamme sekä parhaat veikkausvihjeet olympialaisiin, että uusimmat tarjoukset sekä bonukset vedonlyöjille.


Tarjoukset:


Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat paljon erilaisia etuja uusille pelaajille. Kannattaa katsoa ainakin täydellinen listauksemme, mistä löydät kaikki vedonlyöntibonukset vuosille 2017-2018.

Lisäksi voimme suositella markkinoiden tämän hetken suurinta vedonlyöntibonusta. Mobilebet tarjoaa uusille pelaajille peräti 300€ vedonlyöntibonuksen, eli tallettamalla 300 euroa, saat huimat 600€ pelirahaa. Kierrätysvaatimus bonuksella on vielä varsin helppo.

Mikäli haluat tallettaa vähemmän, voit käyttää myös pienemmän bonuksen: 20€ talletuksella saat yhteensä 60€ pelirahaa.


Olympialaiset Ampumahiihto 2022 - Suomalaiset


Suomalaisista talviolympialaisten ampumahiihtoon on tässä vaiheessa mielessä kaksi nimeä; Kaisa Mäkäräinen sekä Mari Eder. Todennäköisesti kumpaakaan ei kuitenkaan nähdä Pekingin laduilla, sillä molempien ura päättynee ennen tätä.

Olympiakisoista Mäkäräisellä on suomalaisnaisista ylivoimaisesti eniten kokemusta kokemusta. Mäkäräinen oli mukana Vancouverissa, Sotshissa sekä Pyeongchangissa. Paras sijoitus on Sotshista yhteislähdöstä, jossa sijoitus oli kuudes.
Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen Suomen edustajat Ampumahiihdossa talviolympialaisissa


Mari Eder oli mukana myös sekä Vancouverissa, Sotshissa että Pyeongchangissa. Ampumahiihdon lisäksi Eder osallistui Sotshin kisoissa myös vapaan hiihtotavan sprinttiin sijoituksen ollessa 15.

Suomalaisista tulevaisuuden toivosta katsotaan ennen kaikkea Tero Seppälän ja Venla Lehtosen perään, joilta molemmilta voidaan odottaa parin seuraavan vuoden isoa kehitystä. Kummaltakaan ei kuitenkaan vielä toistaiseksi löydy TOP10-sijoituksia.

Lisäksi, mikäli Mäkäräinen ennen Pekingiä lopettaa, kuten hyvin todennäköistä on, Suomen naisten viestijoukkueen sekä Suomen sekajoukkueiden iskukyky romahtaa pahemman kerran.