Olympialaiset 200m finaali - Venyykö Bolt maailmanennätykseen?

Olympialaiset 200m finaali - Venyykö Bolt maailmanennätykseen?
Löytyykö Rion miesten 200m pikajuoksussa haastajia Usain Boltille?
Rion Olympialaiset on nyt kisattu. Seuraavana tulevat Talviolympialaiset! Sen sijaan seuraavat kesäolympialaiset järjestetään Tokiossa 2020. Voit nyt jo tutustua yleisurheilu olympialaiset -sivuumme.

Rio 200m finaali


Miesten 200m pikajuoksufinaali juostaan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa klo 4:30. Usain Bolt on jälleen paraatimatkansa järkkymätön suosikki, mutta löytyykö hänelle yhtäkään haastajaa? Ketkä taistelevat loppujen lopuksi mitaleista 200 metrillä?

Rio 200m välierät


200m alkuerät juostaan Riossa tiistaina. Jatkoon menijät saavat reilun vuorokauden levon välieriä varten. Keskiviikon ja torstaina välisenä yönä käydään 200m välierät, joissa ratkaistaan finalistit seuraavalle yölle. Toisin kuin sadalla metrillä, on lepoaika välierän ja finaalin välillä reilumpi. Sadalla metrillä palautumisaikaa ei jäänyt kuin vajaa tunti.

Rio 200m aikataulu


Tiistai 16.8
Klo 17:50 - alkuerät

Torstai 17.8
Klo 04:00 - välierät

Perjantai 18.8
Klo 04:30 - finaali

Usain Bolt suursuosikkina


Usain Bolt näytti sadalla metrillä jälleen olevansa ylivoimaisesti maailman nopein. Välieräjuoksu oli aivan sensaatiomainen, sillä Bolt himmasi jo 20 metriä ennen maalia ja varmisteli voiton, mutta kellotti silti ajan 9,84 lievään vastatuuleen. Kahdella sadalla metrillä on syytä odottaa jättipaukkua. Bolt on itse sanonut, että aikoo jättää kilparadat näiden olympialaisten jälkeen ja kertonut myös himoitsevansa vielä 200m uutta maailmanennätystä.

Bolt kommentoi, jos saa hyvin levättyä 200m välierän jälkeen, että hänellä olisi mahdollisuus rikkoa tuo ennätys. Bolt on ylivoimainen suosikki ja tällaisten kommenttien ja 100m juoksun nähneenä emme voi odottaa,että kukaan uhkaisi Boltia tällä matkalla. Boltin maailmanennätys 200 metrillä on vuodelta 2009 todella hurja 19,19.Muut mitaliehdokkaat


Boltin takana käydään kovaa kamppailua kahdesta jäljelle jäävästä mitalista. Välierissä nähtiin todellinen yllätys, kun USA:n Justin Gatlin putosi finaalista. Koviten kahdelle jäljelle jäävästä mitalista taistelevat Andre DeGrasse ja LaShawn Merrit. Mielenkiintoinen nimi on Ranskan Cristophe Lemaitre, jonka kausi on ollut alavireinen, mutta venyi kauden parhaaseen juuri välierissä. Onnistuessaan Lemaitre on lähellä nelostilaa.

200m tilastoja nähtävillä täältä: IAAF 200m tilastot

Vedonlyönti 200m juoksuunVoittajasta ei ole epäilystä tällä matkalla ja vedonlyöjät voivat voittajavetoon lyödä Boltin todennäköisyyden ollessa n. 93%. Kertoimet ovat kuitenkin kovin pienet, joten on syytä etsiä pelikohteita muualta. Hyviä pelimuotoja 200m sprinttiin on mm. seuraavia.

- Alkuerävedot
- Välierävedot
- H2H-parivedot

Sinun kannattaa katsoa tarkkuudella alkuerä ja välieräjuoksuja ja reagoida näkemääsi. Alkuerien esitysten perusteella saat jo käsityksen, missä kunnossa kukin juoksija on. Tätä informaatiota voit käyttää hyödyksesi välieriin ja lyödä esimerkiksi erän voittajaa tai H2H-vetoina eri taisteluparien voittajaa. Saatat löytää välierään esimerkiksi vedon, kumpi sijoittuu paremmin Yohan Blake vs Alonso Edward.

H2H-vedoissa kertoimiin vaikuttaa juoksijan "brändi" ja tunnettavuus, sekä varsinkin aikaisempien vuosien arvokisamenestys. Esimerkiksi Yohan Blakea pidettiin sadalla metrillä turhankin kovana suosikkin tietyissä taistelupareissa ja myös mitalikertoimet hänen kohdallaan oli turhan matalat. Yliarvostettuja, mutta ei vireessä olevia juoksijoita vastaan löytyy useasti hyviä vetoja juurikin H2H-vedoista!

Huom! On todella tärkeää, että vedonlyöjällä on mahdollisuus lyödä vetoja useammalla eri pelisivustolla, sillä varsinkin H2H-vedoissa on hyvinkin paljon kerroineroja eri vedonlyöntisivustojen välillä. Voit löytää sinun lempijuoksijasi suosikkina toisella bookerilla, mutta toisella sivustolla altavastaajana ja saat vetosi sisään paremmalla kertoimella!

Parhaat vedonlyöntisivustot Rioon