5 futistähteä, joilta saattaa jäädä MM-turnaus pelaamatta

5 futistähteä, joilta saattaa jäädä MM-turnaus pelaamatta
Kuvalähde: Getty Images

Qatarin MM-turnaus tullaan pelaamaan ilman muutamaa jalkapallon supertähteä. Ketkä ovat vaarassa jäädä kotisohvalle?
Ensi vuoden jalkapallon MM-lopputurnauksesta jää sivuun useampikin futiksen todellinen maailman tähti. Viimeiset karsintaottelut on vielä pelaamatta, mutta tässä lista viidestä kovimmasta pelaajasta, jotka saattavat joutua katselemaan MM-pelit omalta kotisohvalta.

1. Cristiano Ronaldo

Portugali jäi omassa karsintalohkossaan kakkoseksi, kun Serbia otti 2-1 -vierasvoiton Portugalissa viimeisellä ottelukierroksella. Matsi oli dramaattinen. Serbia teki voittomaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.
Yksi kaikkien aikojen parhaista, ehkä jopa itse GOAT, Cristiano Ronaldo on teräsmies, mutta kuitenkin jo 36-vuotias. Tämä on Ronaldon viimeinen mahdollisuus pelata MM-lopputurnauksessa.
Ronaldo pelasi ensimmäisen kerran MM-kisoissa jo vuonna 2006 Saksassa. 2010, 2014 ja 2018 hän oli myös mukana. Viides turnaus uhkaa jäädä haaveeksi. Ainoastaan neljä pelaajaa on pelannut viidet MM-kisat.
Ronaldo on tehnyt nyt yhteensä seitsemän maalia MM-lopputurnauksissa. Paras menestys Portugalilla oli vuonna 2006, jolloin se oli neljäs.2. Luis Suarez

Uruguaylla ei suju Etelä-Amerikan karsinnoissa. Joukkue on nyt sijalla seitsemän. Neljä pääsee suoraan kisoihin, ja viitonen vielä karsii. Tällä hetkellä Uruguay on kuitenkin vain yhden pisteen nelosena olevaa Kolumbiaa perässä. Kaikki on mahdollista, suuntaan ja toiseen.
Luis Suarez oli ensimmäisen kerran MM-turnauksessa vuonna 2010 Etelä-Afrikassa. 2014 kisat Brasiliassa muistetaan Suarezin kohdalla siitä, että Suarez puri Italian topparia Giorgio Chielliniä olkapäähän. Kun asiaa tarkemmin tutkittiin, niin Suarezille annettiin yhdeksän ottelun pelikielto.
2018 Venäjän MM-kisoissa Suarez oli taas mukana. Kolmissa kisoissa Suarez on tehnyt seitsemän maalia. 2010 Uruguay oli kisoissa neljäs, ja se on Suarezin paras turnausmenestys.3. Erling Håland

Norja jäi Euroopan karsintalohko G:ssä kolmanneksi, eli Erling Håland on varmasti ulkona MM-turnauksesta. Håland on ollut syksyn mittaan paljon loukkaantuneena, eikä hän päässyt hoitamaan maataan mukaan kisoihin.
Håland oli sivussa kummastakin marraskuun alun karsintaottelusta. Varsinkin kotimatsissa Latviaa vastaan Hålandia olisi tarvittu. Nyt peli päättyi maalittomana. Jos Håland olisi tehnyt matsissa neljä kassia, niin Norja olisi nyt Turkin edellä lohkokakkosena.
Håland on vasta 21-vuotias, joten hänellä on hyvin aikaa pelata arvoturnauksissa. Pahaksi onneksi Norja ei ole enää häävi futismaa. Hetken aikaa 90-luvulla Norja nousi maanosan kärkeä kohti. Se pelasi MM-turnauksissa 1994 ja 1998 sekä EM-turnauksessa 2000, mutta sen jälkeen maa ei ole päässyt kertaakaan mukaan.4. Gianluigi Donnarumma – Leonardo Bonucci – Giorgio Chiellini

Viime kesän Italian Euroopan mestaruuden avainkolmikko oli puolustuksen johtoryhmä: veskari Donnarumma sekä topparit Bonucci ja Chiellini. Kolmikko on edelleen mukana maajoukkueessa, mutta nyt kävi karsinnoissa kehnosti.
Marraskuun otteluissa Italia jäi ensin Sveitsin kanssa 1-1 -tasapeliin kotikentällä, ja sitten vierasottelussa Pohjois-Irlannissa matsi jäi maalittomaksi. Sveitsi oli lopulta lohkoykkönen kahdella pisteellä ennen Italiaa, ja Azzurri nyt sitten hakee paikkaa jatkokarsinnoista. Karsiutuminen olisi taas katastrofi, Venäjän kisoista 2018 Italia jäi ulos.
PSG:n joukkueeseen kesällä AC Milanista siirtynyt Donnarumma tulee olemaan Italian maajoukkueen ykkösveskari vielä pitkään. Hänellä on ikää vasta 22-vuotta.
Bonucci ja Chiellini pelaavat nyt varmasti viimeisestä mahdollisuudesta olla mukana MM-lopputurnauksessa. Juventuksen kaksikolla alkaa jo ikä painaa. Chiellini on 37-vuotias ja Bonucci 34-vuotias.5. Robert Lewandowski

Puola oli karsintalohko I:n kakkonen Englannin jälkeen. Paikka Qatarissa on vielä mahdollinen. Robert Lewandowski on Puolalle edelleen kaikki kaikessa. Hän teki karsinnoissa kahdeksan maalia.
Lewandowski oli Puolan kanssa Venäjän MM-turnauksessa 2018. Kisat jäivät kolmeen alkulohkon otteluun, eikä Lewandowski tehnyt turnauksessa ainuttakaan maalia.
Lewandowskia vaivaa hieman sama asia, mikä luultavimmin tulee vaivaamaan toista Bundesliigan maalitykkiä Hålandia, sama vaivasi myös aikoinaan Jari Litmasta. Oma seurajoukkue on paljon parempi kuin maajoukkue.