Bacary Sagna: Arsenal voittaa vielä Valioliigan Artetan kanssa

Bacary Sagna: Arsenal voittaa vielä Valioliigan Artetan kanssa
Ranskan maajoukkueen, Arsenalin ja Manchester Cityn entinen puolustaja Bacary Sagna on varma, että Arsenal voittaa vielä Valioliigan Mikel Artetan johdolla.
Kuvalähde: GettyImages
Bacary Sagna on Valioliigan legenda. Hän pelasi kymmenen kauden aikana 267 liigaottelua. Arsene Wengerin mukaan Bagna oli parhaimmillaan Valioliigan paras oikean laidan puolustaja. Meriitteinä Bagnalla on FA Cupin voitto Arsenalin kanssa 2014 ja Liigacupin voitto Manchester Cityn kanssa 2016.
Ranskan maajoukkueen kanssa Bagna pelasi 65 ottelua, joukkuekavereina olivat suuruudet kuten Paul Pogba, N’Golo Kante, Karim Benzema, Franck Ribery sekä Thierry Henry.
Sagna kertoi Freebets.com -sivustolle ajatuksistaan Arsenalin mahdollisuuksista nousta Valioliigan top neloseen, nuorista, esille nousevista pelaajista sekä siitä, keitä hän veikkaa Valioliigan ja Mestarien liigan ykkösiksi.

Mitä ajattelet tämän hetken Arsenalista?

En pitänyt siitä, miten heidän kausi alkoi. Sitä odottaa, että suosikkijoukkueesi pelaisi tietyllä tasolla ja he eivät pelanneet, ja se oli pettymys. Olin pettynyt kauden kolmeen ensimmäiseen otteluun. Nyt he kuitenkin jo näyttävät oikealta joukkueelta, itseluottamus on siellä parhaiden tasolla. He ovat löytäneet oman tiendä ja kuinka he haluavat pelata.

Luotan aina Mikel Artetaan, olen tuntenut hänet jo pitkän aikaa. Tiedän, että seura haluaa panostaa nuoriin pelaajiin, mutta tulevaisuutta varten he tarvitsevat myös jokusen parhaimmista pelaajista. En hyväksy, että seura olisi vain keskinkertainen. Tämä on Arsenal. Kun näet heidän palvelunsa, sijainnin Lontoossa ja tiedät, kuinka suuri seura on maailmanlaajuisesti. Kaikki kritiikki, jota minulla on heitä kohtaan, on samanlaista, kun jos kritisoin omaa poikaani. En hyväksy häneltä koulun suhteen vähempää, jos tiedän, että hän voi pärjätä paremmin!

Bacary Sagna: Arsenal voittaa vielä Valioliigan Artetan kanssa

Koko ilmapiiri ja tunnelma joukkueessa on nyt aivan erilainen kuin aikaisemmin tällä kaudella. On selvää, että itseluottamus on kaiken aivan, ja tarvitset vahvan rungon kokeneita pelaajia auttamaan siinä. Et voi pelkästään nojata nuoriin pelaajiin, vaikka onkin hienoa nähdä akatemian pelaajia edustamassa ykkösjoukkueessa, tarvitaan nuorten pelaajien ja kokeneiden sekoitus, että voisi suojata nuorempia liialta taakalta sekä samalla ohjata heitä. 19- ja 20-vuotialla pelaajilla on suuret paineet saada tulosta aikaan ja tänä aikana heihin vielä vaikuttaa kritiikki sosiaalisesta mediasta. Sitä huolehtii siitä, minkälainen vaikutus kaikella sillä on heidän mielenterveydellensä. Olen mielissäni siitä, että asiat ovat muuttumassa ja pelaajille on nyt enemmän apua.
Olen käynyt itse läpi sen kaiken. Kun pelasin huonosti, halusin vain mennä piiloon ja pysyä sängyssä, ja se oli vielä silloin, kun olin jo vanhempi ja kokeneempi. Joten kuvittele, kuinka nuoret pärjäävät sen kanssa. En ole varma olisinko itse pärjännyt sen kanssa ollenkaan hyvin.
Nyt näyttää siltä, että Arsenalissa on kehittymässä hyvä nuorten ja kokeneempien tasapaino, ja toivottavasti he pystyvät jatkamaan viimeaikaista hyvää virettään.

Pystyykö Mikel Arteta nostamaan Arsenalin mestaruustaistoon?

Se tulee tapahtumaan. Tunnen Mikelin. Olin huolestunut, kun näin joukkueen pelaavan tällä kaudella, mutta Mikel tietää, mitä hän tekee, ja hän pystyy tuomaan joukkueeseen niin paljon asennetta ja kurinalaisuutta. Hän oli Pep Guardiolan apulainen hyvästä syystä. Hän oli vain 36-37 -vuotias, eikä Pep muuten olisi häntä ottanut, Pep olisi voinut saada kenet vain.
Mikelin kanssa ei ole kyse tuurista, hän tietää mitä hän on tekemässä.
Top 4 on vaikeaa tällä kaudella, ja se olisi ensimmäinen askel. Seuraavat kymmenen matsia ovat Arsenalin kannalta ratkaisevia.

Pogba Manchester Unitedissa? Mitä siitä ajattelet, pitäisikö hänen lähteä?

Rakastan Paulia ja sitä, miten hän pelaa. En halua puhua hänen puolestaan, mutta näyttää siltä, että asiat ovat olleet hieman hankalia hänen ja fanien välillä ajoittain, koska häneltä odotetaan niin paljon. He haluavat hänen olevan täydellinen, koska hän on niin karismaattinen kentällä ja pystyy luomaan niin paljon tilaa, ja siksi he haluavat hänen tekevän kaiken. Hieman niin kuin nyt Ronaldon kanssa.
Pogba sai paljon moitteita, kun hän hiljattain sai punaisen kortin, ja kyllä, se oli huono taklaus, mutta hän yrittää taistella ja saada pallon takaisin. Mitä oikein haluaisitte hänen tekevän, vain seisovan ja katselevan? Ihmiset ajattelevat, että hän ei välitä, että hän vain hymyilee, mutta kun tunnen hänet, niin tiedän, että hän oli pettynyt. En tiedä, kuuluuko hän Man Unitediin. Haluaisin, että hän loistaisi joukkueessa, hän rakastaa Manchesteria.

Kenen veikkaat voittava Valioliigan, ja kuka on suosikkisi voittamaan Mestarien liigan?

Man City. Heidän koko joukkue on niin vahva ja heillä on vaihtoehtoja kentän joka puolelle. Heidän pelaajaryhmä on avain siinä, miten joukkue selviää joulun otteluohjelmasta, kun pelit ovat nii tiukkoja.
Mestarien liiga tulee olemaa Citylle hankala. Toivon, että Man City voittaa, mutta viime vuonna ei onnistunut, kun oli niin paljon odotuksia. Katselin heidän pelejään, ja he pelasivat eri tavalla kuin miten he yleensä pelasivat. He tiesivät, että oli pakko voittaa ja paine oli liian kova. Hankalin asia jalkapallossa on paineen kanssa selviytyminen. Pitää löytää oikea pelitahti, että voi voittaa, vaikka sitten olisi painetta niskassa.

Kertoisitko tarinoita ajastasi Arsene Wengerin kanssa?

Kunnioitan Arsene Wengeriä aina. Joka aamu hän tuli pukuhuoneeseen ja tervehti jokaista. Hän piti huolta, että jokainen oli henkisesti ja fyysisesti hyvässä kunnossa. Hän ei koskaan pakottanut ketään liian pitkälle ja hän aina yritti kuunnella pelaajiaan, se oli vaihtokauppa. Mielestäni on hyvin tärkeää heille, jotka ovat huipulla, kuunnella ihmisiä ympärillään ja minkälaista palautetta he antavat. Hän oli niin tärkeä minulle ja monelle muulle pelaajalle.

Kun ensimmäisen kerran tulit Arsenaliin ja siellä oli loistavia pelaajia, kuten Fabregas, Diaby, Nasri, miksi Arsenal ei silloin koskaan voittanut Valioliigaa?

Me pelasimme, koska se oli hauskaa. Kun aloimme pelata voittaaksemme mestaruuksia, se toi paineita ja me aloimme ajatella muiden joukkueiden tuloksia. Aloimme pelata käsijarru päällä, muutimme pelitapaamme juuri silloin, kun kaikki meni niin hyvin.
Abou Diabyllä oli paljon loukkaantumishuolia, ja kuinka hyvä pelaaja hän olikaan? Abou oli loistava. Peloton ja valtava määrä lahjakkuutta, mutta loukkaantumiset lopettivat sen, koska hänen nilkkansa meni paikoiltaan, ja sitten jälkeenpäin hänellä oli muuta vaivaa, eikä hän koskaan päässyt enää samalle tasolle. Hänestä tuli hauras. Epäonninen pelaaja, mutta hän oli loistava.

Toinen pelaaja, jonka kanssa sinulla tuntui olevan hyvät välit oli Wojciech Szczesny. Hän näytti aina pelaavan pallon sinulle, ja sillä tavalla Arsenal lähti hyökkäämään. Minkälainen hän oli?

Hän oli jekkuilija, joskus se oli hieman liikaa, mutta hänen kanssaan oli ilo pelata, koska hän oli loistava. Hänellä oli paljon lahjakkuutta. Näin hänen kasvavan, hän tuli juuri akatemiasta, kun tulin seuraan. Hän oli minulle yksi maailman parhaita maalivahteja. Hän pystyi jättämään pelin taakseen heti, kun ottelu oli ohi, ja sitten saman tien hän pystyi olemaan myös iskussa, se on todellista lahjakkuutta, sitä ei ole helppo tehdä.

Nasri, pelasit hänen kanssaan Cityssä ja Arsenalissa. Minkälainen hän on?

Samir oli hullu, kentällä ja kentän ulkopuolella. Kunnioitan häntä, koska hän oli vilpitön minun, muiden pelaajian ja valmentajien kanssa, mutta valitettavasti, hän olisi ehkä voinut hieman hallita ajatuksiaan. Joskus, kun et pidä jostain ja olette ryhmässä, pitää valita ne hetket, kun nostaa asian esille. Mutta mieluummin joku sellainen, joka on rehellinen kuin sellainen, joka on feikki. Kunnioitan sitä puolta hänessä aina.

2014 FA Cupin finaali oli viimeisesi Arsenalissa, mitä ajattelit siitä?

Se oli hyvin vaikeaa minulle, vieläkin se saa tunteelliseksi. Se oli viimeinen otteluni joukkueessa, jota rakastin. Neuvottelut heidän kanssaan eivät menneet hyvin, joten oli jo päättänyt, että lähden, koska halusin tuntea olevani haluttu. Sitä haluaa tuntea sen rakkauden.
Minä todellakin annoin seuralle kaikkeni, silloinkin, kun en ollut henkisesti läsnä henkilökohtaisten ongelmien vuoksi. Ihmiset kritisoivat minua nyt, että lähdin rahan vuoksi, mutta minä pysyin seurassa kuusi vuotta samalla sopimuksella, ja jos kysyt Arsene Wengeriltä, niin kertaakaan en pyytänyt lisää rahaa. Minä todellakin pelasin sydämelläni, joten kun tulin takaisin seuraan ja ihmiset buuasivat, niin se sattui. Mutta sellaista elämä kai on, ja minulla on edelleen paljon rakkautta seuraa kohtaa ja haluan, että he menestyvät. Jos vaikka haluaisinkin kritisoida seuraa, niin se olisi kaikki vain hyvällä. Kun rakastaa jotain, pitää olla rehellinen ja reilu.

Minkälaista oli työskennellä Guardiolan kanssa Cityssä? Miten hän oli erilainen kuin Arsene Wenger?

Se oli ihmeellistä. Hänen tietämyksensä siitä kuinka voi kehittyä, hän opetti minulle paljon. Ei vain pelaajana, vaan myös ihmisenä. Edelleen olemme puheissa, ja se kuinka hän tervehtii minua ja kohtelee minua, olen aina kunnioittava. Minulle hän on tärkeä, hän sai minut ymmärtämään kuinka voin tehdä töitä kovemmin ja harjoitella kovemmin, kuinka palautua tehokkaammin. Hänen tietämyksensä pelistä on uskomaton.


Haastattelu julkaistiin alun perin veikkausbonukset.com -sivuston partnerisivulla
freebets.com