Brexit vedonlyönti - Miten käy brexitissä?

Brexit vedonlyönti - Miten käy brexitissä?
Brexit eli Iso-Britannian irtautuminen EU:sta lähenee. Katso vedonlyöntikertoimet eri Brexit-kohteista!

Mitä on Brexit?


Brexit on lyhenne sanoista British exit, eli tarkoittaa Iso-Britannian eroamista Euroopan Unionista. Iso-Britannia äänesti EU-eron puolesta vuonna 2017 ja värikkäiden vaiheiden jälkeen eron on määrä tapahtua 31.10.2019 mennessä. Eroamista on lykätty aiemmin useaan otteeseen, kun sopimusneuvotteluita on käyty, mutta tuloksia neuvotteluista ei ole saatu aikaiseksi.

Brexitiä on kiihdyttänyt viimeisimmät tapahtumat ja konservatiivipuolueen Boris Johnsonin nimitys uudeksi pääministeriksi. Johnson on ilmaissut, että ei aio neuvotella EU:n kanssa erosopimuksesta ja olisi valmis niin sanottuun hard brexitiin eli sopimuksettomaan eroon.
Boris Johnson kannattaa hard brexitiä eli sopimuksetonta EU eroa.

Brexit vedonlyönti


Brexit vaikutukset ovat hyvinkin epäselvät ja vaikea arvioida. Epävarmuus asian ympärillä on valtaisa. Vedonlyöntisivustot tarjoavat kattavasti eri kertoimia Brexitin tapahtumista. Politiikan vedonlyönti on kasvanut hurjasti viime vuosina ja myös vedonlyönti brexit asioista kerää tällä hetkellä hurjaa pelivaihtoa kansainvälisesti.

Milloin brexit tapahtuu?


Vedonlöntiyhtiöt antavat kertoimia ajankohdasta, milloin brexit tapahtuu. Tarjolla on runsaasti eri ajankohtia ja vedonlyöntivaihtoehtoja, mitä pystyy veikkaamaan. Mm. Betfair tarjoaa yksinkertaista kohdetta, "Eroaako UK EU:sta vuonna 2019?" Kohteessa ei oteta kantaa miten ero tapahtuisi.
Käykö hard brexit toteen?


Vedonlyöntimarkkina on sitä mieltä, että sopimukseton ero EU:sta ja useista sopimuksista EU:n kanssa eli hard brexit ei olisi todennäköisesti tapahtumassa. Hard brexit tarkottaisi, että britannia irtaantuisi lukuisista muista kuin poliittisen järjestelmän sopimuksista EU:n kanssa, kuten tullisopimuksista. Todennäköisyydet kertoimista johdettuna näyttää, että sopimukseton ero vuoden 2019 aikana olisi tapahtumassa n. 22% todennäköisyydellä, yhtiöstä ja kertoimesta riippuen. Todennäköisyys, ettei sopimuksetonta eroa tule on vastaavasti n. 85% hieman vaihdellen.Brexit äänestys - uusi kansanäänestys?


Brexit äänestys käytiin vuonna 2017 keväällä, mutta jo siitä asti uudesta kansanäänestyksestä on spekuloitu. Tilanne on tällä hetkellä hyvin sekava ja uuden kansanäänestyksen mahdollisuutta on väläytelty. Kaiken kaikkiaan Iso-Britannian tahtotila tuntuisi olevan edelleen Brexit mutta ajankohta on vielä arvoitus. Vedonlyöntisivusto Coolbet tarjoaa eron ajankohdalla kolme vaihtoehtoa:Artikla 50 kumotaan?


Artikla 50 mainitaan jatkuvasti brexit-keskusteluissa ja vedonlyöntiyhtiötkin pitävät todennäköisenä, että se tullaan peruuttamaan, mutta mitä artikla 50 tarkoittaa? Se on Lissabonin sopimuksessa asetettu kohta, joka määrittää miten jäsenvaltio voisi erota EU:sta. Artiklassa on kuitenkin aukkoja ja epäselvyyksiä, sillä tarkkoja ohjeita ei ole olemassa jäsenvaltioiden erolle. Artiklan kumoaminen tarkottaisi, että eroa ei tapahtuisi vielä vuonna 2019.Mitä tarkoittaa brexit - katso video