ENCE:ssä kuohuu - OG päätti vuoden 2020 TOP 10 rankingissa

ENCE:ssä kuohuu - OG päätti vuoden 2020 TOP 10 rankingissa
CS:GO nousi keväällä isoon suosioon, mitä ensi vuosi tullessaan ja mitä ENCE:ssä tapahtuu?
Kiistämättä poikkeuksellisen urheiluvuoden 2020 yksi suurimmista voittajista on ollut elektroninen urheilu eli eSport. Laji keräsi erityisesti keväällä paljon huomioita vedonlyöjien keskuudessa, kun kaikki muu urheilu oli koronaviruksen vuoksi tauolla. Suomalaiset innostuivat erityisesti muutenkin meille tutusta Counter-Strikesta.

Kiinnostus ja boosti on e-urheilun parissa säilynyt myös kesän ja syksyn läpi. Kiinnostaako laji vielä ensi vuonna ja miten erilaiset esport pelit sekä turnausjärjestäjät aikovat hyödyntää saavutetun näkyvyyden ensi vuonna? Entä mikä on suomalaisten tilanne tässä miljoonabisneksessä?

CS:GO ja ENCE suomalaisten suosikkeja - Tähän asti


CS:GO on ehdottomasti kotimaassamme eniten huomiota keräävä eSport-peli. Suomalaisilla on pitkät perinteet kynärin parissa ja erityisesti suurorganisaation ENCE:n menestys vuosina 2018 ja alkuvuonna 2019 nostivat CS:GO:n sekä ENCE:n isosti esille mediassa. Vuoden 2020 lopussa ENCE on jälleen kuuma peruna mutta aivan eri syistä mistä joukkueen johto haluaisi.

ENCE hajoamispisteessä?


ENCE on tällä hetkellä myrskyn silmässä. Kaikki starttasi siitä kun suomalainen CS:GO konkari Aleksi “allu” Jalli jutteli HLTV:n suorassa lähetyksessä Aleksi "Aleksib" Virolaisen penkittämisestä elokuussa 2019. Joukkueesta juuri parhaassa iässä ensin lomalle ja sitten asepalvelukseen vetäytyvä Jere ”sergej” Salo osallistui keskusteluun Twitterissä toteamalla muun muassa seuraava:Tätä seurasi Miikka ”sunny” Kemppin avautuminen että hän tuntee olonsa tietyllä tasolle petetyksi, Virolaisen kiitos kommentit entiselle joukkukavereille ja koko ENCE-organisaation älähtäminen että nyt jäitä hattuun:Mitä ikinä sitten kulisseissa onkaan tapahtunut ja mikä rooli Aleksi Jallilla kaikessa on jää ehkä ikuiseksi mysteeriksi. Tosiasia on kuitenkin se että ENCE sijoittui tuoreella CS:GO maailmanlistalla vasta sijalle #38 mikä on joukkueen huonoin sijoitus sitten toukokuun 2018. ENCE:n pelaajista Jani ”Aerial” Jussila rankattiin viime kauden päätteeksi maailman #21 parhaaksi pelaajaksi ja nyt Jussila oli mätkäisty sijalle #80. Jere Salo oli vuoden 2019 päätteeksi tilastojen valossa peräti maailman 13. paras pelaaja ja nyt hän on poissa serveriltä mahdollisesti vuoden. Tämä kertoo omaa karua kieltään joukkueen ilmapiiristä.

Virolainen ja Linjala loistavat ENCE:n ulkopuolella


Samaan aikaan ENCE:n kriiseillessä joukkueen entinen pelinjohtaja Aleksib on noussut OG-joukkueensa kanssa maailmankärki jengiksi kun monikansallinen tiimi rankattiin vuoden päätteeksi sijalle #7. Toisen suomalaisen supertähden, ENCE:n kosiskelun kohteena jossain välissä olleen, Jesse ”zehnN” Linjalan edustama GODSENT joukkue on vastaavasti vakiinnuttanut vuoden aikana paikkansa TOP 30 listalla. Huhujen mukaan GODSENT on juuri nyt Miikka Kempin perässä joten ehkä ensi vuonna jälleen yksi ENCE-pelaaja loistaa toisen joukkueen riveissä.

HAVU:n aika syttyä?


Spekulaatiot ja huhumylly ensi vuoden osalta käy kuumana suomalaisessa CS:GO skenessä. Suurin kysymys lienee se, että jatkuvatko ENCE:n ongelmat ja ottaako esimerkiksi HAVU paikan suomen suurimpana ja kauneimpana CS:GO joukkueena? Jesse Linjala arveli Pelaajat.com haastattelussa että ENCE:n kriisin vuoksi latu on nyt auki muiden suomalaisten menestykselle. Viime kaudella jo pari kertaa todella hyvin väläytellyt HAVU lähtee ensi vuoteen todella potentiaalisella joukkueella:

  • Jani “Aerial” Jussila
  • Olli “sLowi” pitkänen
  • Lasse “ZOREE” Uronen
  • Sami “xseveN” Laasanen
  • Jemi “jemi” Mäkinen
  • Taneli “diSTURBED” Veikkola (Valmentaja)

HAVU nappasi vuonna 2020 kotimaisissa turnauksissa voittoja kuten myös BLAST Rising turnauksessa. Isoin saavutus oli kuitenkin varmasti keväinen miljoona turnaus Flashpointin kolmossija. HAVU starttaa vuoden 2021 kuuden joukkueen FunSpark ULTI 2020 turnauksella 30. tammikuut alkaen. Alkaako siitä HAVU:n menestyksen vuosi?Kiinnostaako esport-vedonlyönti? Alla rankattuna TOP 10 parhaat esport-vedonlyöntisivut:

Arvostelu

eSports-vedonlyönti

Pelaa

STS BetSTS Betiltä kattavat valikoimat ja hyvät kertoimet myös e-urheiluun!Pelaa nyt
2.Pinnacle SportsPinnacle tarjoaa paljon pelikohteita sekä blogitekstejä eSports-vedonlyöntiin!Pelaa nyt
3.VulkanbetVulkanbet on omistautunut eSportsiin!Pelaa nyt
4.Mr GreenMr Greeniltä löydät kattavasti eSports vedonlyöntikohteita!Pelaa nyt