Robert Heleniukselle unelmamatsi – vastassa Deontay Wilder!

Robert Heleniukselle unelmamatsi – vastassa Deontay Wilder!
Robert Helenius kohtaa lokakuussa nyrkkeilyn supertähden Deontay Wilderin. Robben uran isoin matsi käydään New Yorkin Barclays Centerissä 15. lokakuuta illan pääotteluna. Kuva: UPI / Alamy Stock Phot
Robert Heleniukselle unelmamatsi – vastassa Deontay Wilder!


Mr Greenin uusille asiakkaille 35,00 jättikerroin Heleniuksen voitolle!
Nappaa 35,00 kerroin Robben voitolle tästä

Wilder vs Helenius - vihdoinkin!Suomen Robert Heleniuksen unelmaottelu Wilderia vastaan koittaa viimein tällä viikolla! 38-vuotias raskaansarjan iskijä on samalla uransa ylivoimaisesti isoimmalla areenalla. New Yorkin Barclays Centerissä käytävä matsi huipentaa illan ja tarjoaa joka tapauksessa "The Nordic Nightmare" Heleniukselle myös uran isoimman ottelupalkkion.

Lokakuun alussa New Yorkiin tiimeineen matkustanut Helenius saa vastaansa aiempaa "solakamman" Wilderin. Edellisessä matsissaan Tyson Furya vastaan Wilder painoi 108 kiloa, nykyisin vaaka näyttää noin sataa kiloa ja ottelupäivänä kenties jopa hieman alle. Helenius puolestaan painaa tässäkin matsissa reilusti yli 110 kiloa.

Ottelu on Heleniukselle ensimmäinen sitten viime vuoden lokakuun, kun Adam Kownacki kaatui toistamiseen. Paikallista aikaa matsi käydään lauantaina 15. lokakuuta mikä tarkoittaa, että härmässä ottelun alkamisajankohta on sunnuntain puolella 16. lokakuuta varhain aamulla. Ottelu on suunniteltu 12-eräiseksi.

Robbelle koittaa matsin myötä tilipäivä. Voitollakin hän tienaa vähintään miljoona taalaa, mikä on selvästi enemmän kuin mistään suomalaisen nyrkkeiluottelusta koskaan aiemmin. Voitto poikisi uusia otteluita, jonka avulla ottelun arvo olisi Heleniukselle useampia miljoonia.

Ottelun näkee Suomessa yksinoikeudella Ruudun PPV-lähetyksenä, jonka hinta on 25 €.

Robert Heleniukselle unelmamatsi – vastassa Deontay Wilder!Wilder vs Helenius - Vedonlyönti


Huippumatsiin löytyy tuttuun tapaan paljon pelattavaa vedonlyöntisivustoilla. Kertoimien puolesta tilanne on tuttua kauraa Heleniuksen viime matsien osalta, The Nordic Nightmare lähtee tähänkin otteluun valtavana altavastaajana.

Wilderin voittokertoimet liikkuvat hieman 1,10 tasojen yläpuolella, Heleniuksen voitto puolestaan palauttaa rahat yli viisikertaisesti. Prosenteiksi muutettuna vedonlyöntitoimistot uskovat Wilderin voittavan matsin yli 85% todennäköisyydellä.

Nyrkkeilyvedonlyönti käy tällaisten isojen otteluiden aikaan erittäin kuumana ja pelivaihdot ovat isoja. Ottelun lähestyessä myös tarjolla olevien vetojen valikoima kasvaa. Erilaisista erävedoista ja voittotavasta löytyykin usein myös koko matsin parhaat pelikohteet.

Kuka Wilder?


Raflaavasta lempinimestään "The Bronze Bomber" tunnettu Wilder on varmaankin parhaiten tunnettu hurjasta iskuvoimastaan. 36-vuotias jenkki-iskijä on otellut ammattilaisena 45 kertaa, joista voittoja on 42. Huomionarvoista on, että vain yksi (!) entisen maailmanmestarin voitoista on tullut muuten kuin tyrmäyksellä!

Wilder menetti vuosia pitämänsä WBC-liiton maailmanmestaruusvyön helmikuussa 2020, kun Tyson Fury otti legendaarisessa "Wilder vs Fury II" ottelussa voiton teknisellä tyrmäyksellä. Miehet kohtasivat vielä kolmannenkin kerran, lokakuussa 2021 Las Vegasissa. Myös tuolla kertaa Fury oli parempi, tyrmäys tuli lopulta 11:sta erässä. Fury on tähän asti ainoa nyrkkeilijä, joka on Wilderin ammattilaisena voittanut.

Wilder ja Helenius ovat hyvissä väleissä ja suomalainen sparrasi jenkkitähteä useaan otteeseen ennen Fury-otteluita. Wilder on taatusti myös noteerannut Heleniuksen otteet kahdessa edellisessä matsissa Puolan Adam Kownackia vastaan.

Wilder (201cm) on virallisesti hieman Heleniusta (199.5cm). Helenius puolestaan ottelee nykyisin selvästi Wilderia painavampana. Molemmat ovat ulottuvia iskijöitä. Wilderin iskuvoima on toki omaa luokkaansa, mutta Helenius on jo näyttänyt pystyvänsä horjuttamaan raskaansarjan eliittiä. Jatkuuko The Nordic Nightmaren matka kohti MM-titteliä lokakuussa New Yorkissa?