Robert Heleniukselle unelmamatsi, Deontay Wilder vastassa lokakuussa!

Robert Heleniukselle unelmamatsi, Deontay Wilder vastassa lokakuussa!
Robert Helenius kohtaa lokakuussa nyrkkeilyn supertähden Deontay Wilderin. Robben uran isoin matsi käydään New Yorkin Barclays Centerissä 15. lokakuuta illan pääotteluna. (Kuva: UPI / Alamy Stock Photo)

Wilder vs Helenius - vihdoinkin!


Suomen Robert Helenius saa vihdoinkin vuosikausia odottamansa mahdollisuuden, kun unelmaottelu Wilderia vastaan varmistui. 38-vuotias raskaansarjan iskijä on samalla uransa ylivoimaisesti isoimmalla areenalla. New Yorkin Barclays Centerissä käytävä matsi huipentaa illan ja tarjoaa joka tapauksessa "The Nordic Nightmare" Heleniukselle myös uran isoimman ottelupalkkion.

Vielä isomman ulottuvuuden tulevalle huippuottelulle tarjoaa hallitsevan WBC-liiton maailmanmestarin Tyson Furyn ilmoitus uransa lopettamisesta. Wilder on samaisen liiton ykköshaastaja ja Heleniuskin sijalla 12. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli Fury tosiaan vyöstä luopuu ajoissa voi Wilder vs Helenius olla kaiken muun lisäksi myös WBC-liiton tittelimatsi!

Paikallista aikaa matsi käydään lauantaina 15. lokakuuta mikä tarkoittaa, että härmässä ottelun alkamisajankohta on varhain sunnuntain puolella 16. lokakuuta. Ottelu on suunniteltu 12-eräiseksi.
Robert Heleniukselle unelmamatsi, Deontay Wilder vastassa lokakuussa!Wilder vs Helenius - Vedonlyönti


Huippumatsiin on muutamilla vedonlyöntisivustoille jo kertoimet avattu. Tilanne on tuttua kauraa Heleniuksen viime matsien osalta, The Nordic Nightmare lähtee tähänkin otteluun valtavana altavastaajana. Wilderin voittokertoimet liikkuvat hieman 1,10 tasojen yläpuolella, Heleniuksen voitto puolestaan palauttaa rahat yli viisikertaisesti. Prosenteiksi muutettuna vedonlyöntitoimistot uskovat Wilderin voittavan matsin yli 85% todennäköisyydellä.

Nyrkkeilyvedonlyönti käy tällaisten isojen otteluiden aikaan erittäin kuumana ja pelivaihdot ovat isoja. Ottelun lähestyessä myös tarjolla olevien vetojen valikoima kasvaa. Erilaisista erävedoista ja voittotavasta löytyykin usein myös koko matsin parhaat pelikohteet. Kannattaakin seurata tarjonnan kehitystä huippumatsin lähestyessä.

Kuka Wilder?


Raflaavasta lempinimestään "The Bronze Bomber" tunnettu Wilder on varmaankin parhaiten tunnettu hurjasta iskuvoimastaan. 36-vuotias jenkki-iskijä on otellut ammattilaisena 45 kertaa, joista voittoja on 42. Huomionarvoista on, että vain yksi (!) entisen maailmanmestarin voitoista on tullut muuten kuin tyrmäyksellä!

Wilder menetti vuosia pitämänsä WBC-liiton maailmanmestaruusvyön helmikuussa 2020, kun Tyson Fury otti legendaarisessa "Wilder vs Fury II" ottelussa voiton teknisellä tyrmäyksellä. Miehet kohtasivat vielä kolmannenkin kerran, lokakuussa 2021 Las Vegasissa. Myös tuolla kertaa Fury oli parempi, tyrmäys tuli lopulta 11:sta erässä. Fury on tähän asti ainoa nyrkkeilijä, joka on Wilderin ammattilaisena voittanut.

Wilder ja Helenius ovat hyvissä väleissä ja suomalainen sparrasi jenkkitähteä useaan otteeseen ennen Fury-otteluita. Wilder on taatusti myös noteerannut Heleniuksen otteet kahdessa edellisessä matsissa Puolan Adam Kownackia vastaan.

Wilder (201cm) on virallisesti hieman Heleniusta (199.5cm). Helenius puolestaan ottelee muutaman kilon painavampana. Molemmat ovat ulottuvia iskijöitä, eikä valtavaa fyysisesti eroa ole. Wilderin iskuvoima on toki omaa luokkaansa, mutta Helenius on jo näyttänyt pystyvänsä horjuttamaan raskaansarjan eliittiä. Jatkuuko The Nordic Nightmaren matka kohti MM-titteliä lokakuussa New Yorkissa?