Diedo Maradona on menehtynyt

Diedo Maradona on menehtynyt
Diego Maradonan kuolema jätti jälkeensä maailmanlaajuisen surun.

Diego Maradona 1960 - 2020


Yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista jalkapalloilijoista, Diego Armando Maradona Franco, on kuollut. Argentiinassa Jumalan asemaan noussut entinen keskikenttäpelaaja oli kuollessaan 60-vuotias. Maradona vietti synttäreitään alle kuukausi sitten 30. lokakuuta.

Diego Maradona kuolinsyy


Diego Maradonan kuolinsyyksi on tällä hetkellä julkistettu sydänkohtaus. Elämänsä aikana paljon huume- ja alkoholiongelmista kärsinyt Maradona oli aiemmin marraskuussa aivoleikkauksessa, jossa häneltä poistettiin veritulppa. Maradona kärsi sairaalassa pahoista alkoholinvieroitusoireista mutta mies pääsi kotiin kahdeksan päivän levon jälkeen. Keskiviikkona 25. marraskuuta Maradona löydettiin kotoaan sydän pysähtyneenä. Argentiinan presidentti Alberto Fernandez julisti maahan välittömästi kolmen päivän suruajan.

Diego Maradona ura


Diego Maradona muistetaan erityisesti vuoden 1986 jalkapallon MM-kullasta. Vain 165 senttinen härkä palkittiin kisojen parhaana pelaajan. Kisojen legendaarisen hetki nähtiin puolivälierissä, jossa Argentiina pudotti Englannin. Ottelun avausmaali syntyi niin sanotusti Jumalan kädellä, kun Maradona tuikkasi pallon maaliin omalla kädellään 114 580 silmäparin edessä.


Seurajoukkueurallaan mies edusti kuutta eri joukkuetta: Argentino Juniors, Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, Sevilla, Newell's Old Boys. Mies päätti vuonna 1976 alkaneen uransa vuonna 1997 toisella visiitillä Boca Juniors paidassa. Maradonan seurajoukkue ajan parhaat vuodet mahtuivat vuosille 1984-1991 jolloin hän edusti Serie A seura SCC Napolia.

Kaiken kaikkiaan Diego Maradona pelasi Napolissa ja Italian liigassa 186 ottelua ja teki niissä 83 maalia. Muissa turnauksissa hän pelasi 71 ottelua ja teki 34 maalia. Maradona voitti Italiassa kaksi Scudettoa 1987 ja 1990. Lisäksi vyölle napsahti yksi Italian liigan kultainen kenkä eli Capocannoniere vuonna 1988, Italian cupin voitto 1989 ja Italian Super Cupin voitto 1991. Maradonan ensimmäinen ja viimeinen merkittävä kansainvälinen seurajalkapalloilumestaruus oli UEFA cupin pytty vuonna 1989. Mestareiden liigaa Maradona ei koskaan valloittanut.

Monet supertähdet muistelevat lämmöllä


Lukuisat jalkapallomaailman supertähdet ovat luonnollisesti reagoineet koko palloilevaa maailmaa ravistelleeseen uutiseen. Jäähyväisensä Maradonalle ovat lähettäneet niin aktiivipelaajat, entiset seurat kuin viholliset. Alla muutama poiminto kauniista sanoista, lepää rauhassa mestari!

Lionel Messi: Surun päivä argentiinalaisille ja jalkapallolle. Hän jätti meidät, mutta hän ei koskaan lähde meistä, sillä Diego on ikuinen.


Cristiano Ronaldo: Tänään jätän hyvästit ystävälleni ja maailma hyvästelee iankaikkisen neron. Yksi kaikkien aikojen parhaista. Verraton taikuri. Hän lähtee liian aikaisin, mutta jättää perinnön ilman rajoituksia ja tyhjyyden, jota ei koskaan täytetä. Lepää rauhassa, mestari. Sinua ei koskaan unohdeta.


Pele: Saimme surullisen uutinen tänään. Olen menettänyt rakkaan ystäväni, ja maailma on menettänyt legendan. Olisi paljon muuta sanottavaa, mutta toistaiseksi Jumala antaa hänen perheelleen voimaa. Eräänä päivänä, toivon, pelaamme jalkapalloa yhdessä taivaalla.

Dries Mertens: Olit ensimmäinen asia, joka tuli mieleeni, kun allekirjoitin sopimuksen Napoliin. Sinisen paidan käyttäminen tarkoittaa tästä lähtien vielä enemmän. Napoli menetti osan sielustaan ​​tänään. Olit ja tulet aina olemaan inspiraatio meille kaikille. Jos nimeni on koskaan asetettu sinun viereesi, pyydän anteeksi, en ole koskaan sinun tasollasi. Se, mitä teitte "meidän" kaupungin puolesta, menee historiaan ikuisesti. Oli kunnia tavata sinut. Olet ikuisesti minun idolini.


SCC Napoli: Maailma odottaa sanojamme mutta ei ole olemassa sanoja joilla kuvailla tätä tuskaa. Nyt on aika surra. Diego 💙