Eduskuntavaalien vedonlyönti - miten lyödä vetoa vaaleista?

Julkaistu: 07.12.2018 12:30


Eduskuntavaalien vedonlyönti - miten lyödä vetoa vaaleista?
Eduskuntavaalit 2019 käydään 14. huhtikuuta 2019. Vedonlyöntisivustot tarjoavat reilusti kertoimia vaalien eri vedonlyöntikohteisiin. Tutustu niihin tällä sivulla!


Eduskuntavaalit 2019


Suomen eduskuntavaalit pidetään jälleen ja varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019. Kansanedustaja valitaan kaudelle 2019-2023 ja näistä vaaleista voi myös lyödä vetoa. Poliitikasta ja myös eduskuntavaaleista voi lyödä vetoa ja monet eri vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia myös Suomen vaaleihin. Kertoimia tällä hetkellä tarjoaa muun muassa Coolbet, Nordicbet sekä Betsson. Coolbet tarjoaa kaikille uusille pelaajille jopa 150%/150€ ensitalletusbonuksen.


Eduskuntavaalit: Vedonlyönti & Kertoimet


Erikoisempien vedonlyöntikohteiden, kuten viihdeteollisuuden ja politiikan kohteet ovat nostaneet suosiotaan hyvin paljon viime vuosina. Muun muassa presidentinvaalit olivat hyvin suosittu vedonlyöntitapahtuma ja niin tulee olemaan myöskin eduskuntavaalit 2019.

Tällä hetkellä voit lyödä vetoa, mistä puolueesta tulee Suomen suurin puolue ja mistä puolueesta tulee Suomen seuraava pääministeri. Lähempänä vaaleja voi varmasti lyödä vetoa myös äänestysprosentista, sekä puolueiden ja puheenjohtajien äänisaaliista.

Eduskuntavaalit: Puolueet


Yhteiskunnassa puhuttaa jälleen monet aiheet ja varmasti ympäristöasiat, maahanmuutto ja koulutus tulevat olemaan isoja kysymyksiä, joihin eduskuntavaalien puolueilta vaaditaan vastauksia. SDP on viimeisimmissä gallupeissa nousemassa vaalien voittajaksi ja on vedonlyöntisivustojen kertoimissakin suosikkina seuraavaksi suurimmaksi puolueeksi.

Keskusta


Keskusta oli viime vaalien voittaja ja Juha Sipilä on toiminut puolueen puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Vedonlyöntikertoimissa Keskusta on arvioitu vasta kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi seuraavissa vaaleissa, joten he menettäisivät eduskuntapaikkoja merkittävästi.

Viime eduskuntavaalit: 49 paikkaa (21,1%)
Juha Sipilä on Keskustapuolueen puheenjohtajaPerussuomalaiset


Nähdäänkö Jussi Halla-Aho johdattamassa Perussuomalaiset jälleen uuteen jytkyyn? Perussuomalaiset nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi viime vaaleissa, mutta nyt gallupit näyttävät merkittävää laskua persuille. Sinisten irtautuminen luo varmasti haasteita Perussuomalaisille näissä vaaleissa.

Viime eduskuntavaalit: 38 paikkaa (17,7%)
Jussi Halla-Aho on Perussuomalaisten puheenjohtajaKokoomus


Kokoomus pyrkii sinnittelemään suurimpien puolueiden joukossa ja todennäköisesti on kahden suurimman joukossa. Vedonlyöntikertoimissa Kokoomus on asetettu haastamaan SDP:tä ja on kertoimella 2,00 toiseksi suurin suosikki suurimmaksi puolueeksi.

Viime eduskuntavaalit: 37 paikkaa (18,2%)
Petteri Orpo on Kokoomuksen puheenjohtajaSDP


Demarit ovat nostaneet profiiliaan hurjasti viime vaalien pettymyksen jälkeen. Yhteiskunnassa tapahtuneet asiat ovat saaneet SDP:lle sopivien arvojen esinnousun ja suosion jälleen kansan piirissä. SDP on suosikki voittamaan seuraavat eduskuntavaalit ja on myös vedonlyönnissä suosikki suurimmaksi puolueeksi.

Viime eduskuntavaalit: 34 paikkaa (16,5%)
Antti Rinne on SDP:n puheenjohtajaVihreät


Pekka Haavisto nousi jälleen Vihreiden puheenjohtajaksi, kun Touko Aalto jätti paikan. Vihreät ovat vahvoilla jälleen kasvattamassa paikkojaan eduskunnassa, sillä ympäristökysymykset ovat olleet paljon pinnalla ja Vihreillä on varmasti paljon sanottavaa ympäristöasioihin liittyen.

Viime eduskuntavaalit: 15 paikkaa (8,5%)
Pekka Haavisto on Vihreiden puheenjohtajaVasemmistoliitto


Vasemmistoliiton eduskuntapaikat ovat tasaisesti vähentyneet jokaisissa vaaleissa 90-luvulta lähtien. Vasemmistopuolueilla saattaa olla hieman nostetta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, mutta vasemmistoliiton tulos tuskin merkittävästi nousee.

Viime eduskuntavaalit: 12 paikkaa (7,1%)
Li Andersson on Vasemmistoliiton puheenjohtajaRKP


RKP:n puheenjohtajana toiminut Anna-Maja Henriksson on myös johdossa eduskuntaavalien 2019 aikana. Viime vaaleissa RKP sai 9 paikkaa, joka on täsmälleen sama tulos mitä kaksissa edellisissä vaaleissa. RKP saa suuren 1000 kertoimen pääministeripuolueeksi, joka on erittäin epätodennäköinen.

Viime vaalit: 9 paikkaa (4,9%)
Anna-Maja Henriksson on RKP:n puheenjohtajaKristillisdemokraatit


Kristillisdemokraatit on myös menettänyt 2000-luvulla eduskuntapaikkoja ja tulos todennäköisesti jää laihaksi myös 2019 eduskuntavaaleissa. Sari Essayah johtaa Kristillisdemokraatteja 2019 vaaleissa ja puolue saa 1000 kertoimen pääministeripuolueeksi.

Viime eduskuntavaalit: 5 paikkaa (3,5%)
Sari Essayah on Kristillisdemokraattien puheenjohtajaSininen tulevaisuus


Sininen tulevaisuus eli Siniset lähtevät ensimmäisiin eduskuntavaaleihinsa. Uusi puolue erosi Perussuomalaisista ja entinen puheenjohtaja Sampo Terho johtaa nyt Sinisiä. Äänimäärä jää varmasti pieneksi, mutta kokonaiskannatus Perussuomalaisten kanssa voi olla kohtuullisen suuri.

Viime eduskuntavaalit: Uusi puolue
Sampo Terho on Sinisten puheenjohtajaEduskuntavaalit 2019: Ehdokkaat


Kansanedustajia valitaan 200 ja merkittävä osa viime kauden edustajista vaihtuu. Kymmenet kansanedustajat ovat jo ilmoittaneet jättävänsä eduskunnan. Ehdokkaita äänestetään jälleen 13 eri vaalipiirissä.

VaalipiiriEduskuntapaikat
Helsinki22
Uusimaa36
Varsinais-Suomi17
Satakunta8
Ahvenanmaa1
Häme14
Pirkanmaa19
Kaakkois-Suomi17
Savo-Karjala15
Vaasa16
Keski-Suomi10
Oulu18
Lappi7