Eduskuntavaalit vedonlyönti - miten lyödä vetoa vaaleista?

Eduskuntavaalit vedonlyönti - miten lyödä vetoa vaaleista?
Eduskuntavaalit 2023 käydään 2. huhtikuuta 2023. Vedonlyöntisivustot tarjoavat reilusti kertoimia vaalien eri vedonlyöntikohteisiin. Tutustu niihin tällä sivulla!


Eduskuntavaalit vedonlyönti - miten lyödä vetoa vaaleista?

Eduskuntavaalit 2023


Suomen eduskuntavaalit pidetään jälleen vuonna 2023 ja varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023. Ennakkoäänestysaika on kotimaassa 22.–28.3. ja ulkomailla 22.–25.3 Kansanedustajat valitaan kaudelle 2023-2027 ja näistä vaaleista voi myös lyödä vetoa. Poliitikasta ja myös eduskuntavaaleista on voinut lyödä vetoa usempia vuosia ja monet eri vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia myös Suomen vaaleihin.

Erikoisempien vedonlyöntikohteiden, kuten viihdeteollisuuden ja politiikan kohteet ovat nostaneet suosiotaan hyvin paljon viime vuosina. Muun muassa USA presidentinvaalit 2020 on ollut hyvin suosittu vedonlyöntitapahtuma ja niin tulee olemaan myöskin eduskuntavaalit 2023 vedonlyönti. Muun muassa Coolbet, Betsson ja Mr Green ovat tarjonneet vuosien saatossa kattavasti kohteita eduskuntavaaleihin. Näille sivustoille saat myös hyvät vedonlyöntibonukset uutena pelaajana.


Eduskuntavaalit - Vedonlyönti & Kertoimet


Tällä hetkellä kertoimia ja ja vedonlyöntikohteita ei ole vielä auki. Tarjolle on kuitenkin tulossa vaalien kohteita muun muassa suurimmasta puolueesta sekä puoluekohtaisia äänestysprosentteja. Ennakkosuosikkina voittamaan vaalit ovat tällä hetkellä ylivoimaisesti pääministeripuolue SDP ja suurin oppositiopuooluePerussuomalaiset.Yleinen äänestysprosentti


Voit lyödä vetoa, mikä on Suomen eduskuntavaalien äänestysprosentti. Kaksissa viime vaaleissa ennen vuotta 2019 äänestysprosentti oli 67% tuntumassa, kun edellisissä vaaleissa luku oli korkea 72.1%. Pysyykö äänestysvilkkaus yhtä korkealla vuoden 2023 vaaleissa vai tuleeko notkahdus?Seuraava pääministeripuolue


Mistä puolueesta valitaan Suomen seuraava pääministeri? Vahvoilla on varmasti koronakriisin aikan isosti ollut SDP ja nykyinen pääministeri Sanna Marin. Vedonlyöntisivusto Rizk tarjosi viime vaaleissa kertoimia pääministeripuolueella ja eiköhän ne tule jälleen vuonna 2023 pelattavaksi. Rizk tarjoaa 100% bonuksen 100€ saakka kaikille uusille pelajille.


Eduskuntavaalit - Puolueet


Yhteiskunnassa puhuttaa jälleen monet aiheet ja varmasti ympäristöasiat, maahanmuutto ja koulutus tulevat olemaan isoja kysymyksiä, joihin eduskuntavaalien puolueilta vaaditaan vastauksia. SDP ja Perussuomalaiset ovat viimeisimmissä gallupeissa nousemassa vaalien voittajaksi ja molemmat ovat suosikkina seuraavaksi suurimmaksi puolueeksi.

SDP


Demarit ovat nostaneet profiiliaan hurjasti viime vuosina ja pääministeri Sanna Marin on tuonut raikkaan tuulahduksen Juha Sipilän ja Antti Rinteen perään. Yhteiskunnassa tapahtuneet asiat ovat saaneet SDP:lle sopivien arvojen esiin nousun ja suosion jälleen kansan piirissä. SDP on iso suosikki voittamaan toiset vaalit.

Viime eduskuntavaalit: 40 paikkaa (17,7%)
Sanna Marin on SDP:n puheenjohtajaPerussuomalaiset


Nähdäänkö Jussi Halla-Aho johdattamassa Perussuomalaiset jälleen uuteen jytkyyn? Perussuomalaiset ovat nousseet toiseksi suurimmaksi puolueeksi kaksissa viime vaaleissa ja on myös näissä vaaleissa vahvoilla.

Viime eduskuntavaalit: 39 paikkaa (17,5%)


Jussi Halla-Aho on potentiaalinen äänikuningas ja hän nappasi edellisessä vaaleissa yli 30 000 ääntä.


Kokoomus


Kokoomus taistelee näissä vaaleissa paikastaan suurimpien puolueiden joukossa. Kokoomus on asetettu vedonlyöntiyhtiöiden arvioissa toiseksi tai kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi hieman vaihdellen.

Viime eduskuntavaalit: 38 paikkaa (17,0%)Keskusta


Keskusta oli vuoden 2013 vaalien voittaja. Hallitusvastuu ja Juha Sipilän pääministerin salkku nakersivat kuitenkin puolueen suosiota edellisessä vaaleissa Keskusta oli neljäs. Sipilän jälkeen ohjat otti Katri Kulmuni joka sai jo väistyä Annika Saarikon tieltä. Uudella puoluejohdolla uuteen nousuun?

Viime eduskuntavaalit: 31 paikkaa (13,8%)
Annika Saarikko on Keskustapuolueen puheenjohtajaVihreät


Vihreiden puheenjohtajaksi nousi vuoden 2019 vaalien jälkeen Maria Ohisalo. Ohisalo on toiminut hallituksessa sisäministerinä ja jakanut paljon mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Vihreät ovat vahvoilla jälleen kasvattamassa paikkojaan eduskunnassa, sillä ympäristökysymykset ovat olleet paljon pinnalla ja Vihreillä on varmasti paljon sanottavaa ympäristöasioihin liittyen.

Viime eduskuntavaalit: 20 paikkaa (11,5%)
Maria Ohisalo on Vihreiden puheenjohtajaVasemmistoliitto


Vasemmistoliiton eduskuntapaikat olivat tasaisesti vähentyneet jokaisissa vaaleissa 90-luvulta lähtien. Vasemmistopuolueilla saivat kuitenkin hieman nostetta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa ja Li Andersson kumppaneineen sai neljä paikkaa lisää eduskunnassa. Miten käy vuonna 2023?

Viime eduskuntavaalit: 16 paikkaa (8,2%)RKP


RKP:n puheenjohtajana toiminut Anna-Maja Henriksson on myös johdossa eduskuntaavalien 2023 aikana. Viime vaaleissa RKP sai peräti neljännen kerran peräkkäin 9 paikkaa. RKP:n merkittävä suosion kasvu vuoden 2023 vaaleissa on hyvin epätodennäköistä.

Viime vaalit: 9 paikkaa (4,5%)Kristillisdemokraatit


Kristillisdemokraatit on myös menettänyt 2000-luvulla eduskuntapaikkoja ja tulos jäi laihaksi myös 2019 eduskuntavaaleissa. Sari Essayah johtaa Kristillisdemokraatteja todennäköisesti vielä 2023 vaaleissa ja puoleelle voi povat 4-5 paikkaa suuressa salissa.

Viime eduskuntavaalit: 5 paikkaa (3,9%)
Puolue vs Puolue - kummalle enemmän ääniä?


Miten puolueet pärjäävät toisiaan vastaan eduskuntavaaleissa? Voit lyödä vetoa asettamalla puolueita vastakkain ja kumpi puolueista kerää enemmän ääniä. Kertoimia niin sanottuihin h2h-vetoihin tarjoaa muun muassa Unibet. Näet taulukosta @-merkin jälkeen kertoimen, minkä puolue saa samalla rivillä olevaa toista puoluetta vastaan.Eduskuntavaalit äänikuningatar


Eduskuntavaali ehdokkaat 2019 pitivät sisällään yhteensä 2468 ehdokasta. Näistä 42% oli naisia, joka oli 2,6% enemmän mitä aiemmissa eduskuntavaaleissa vuonna 2015. Vuonna 2023 naisehdokkaiden määrä voi nousta entisestään kun nimenomaan naiset ovat olleet hallituksen vastuu tehtävissä ja näin rohkaisseet uusia naisia ehdolle. Kuka vuoden vaalien 2023 naisehdokkaista kuitenkin kerää eniten ääniä? Suosikkeja ovat ainakin Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, pääministeri Sanna Marin sekä Kokoomuksen Elina Lepomäki.Hallitus - Seuraava Suomen hallitus?


Vedonlyöntikertoimia tulee luonnollisesti tarjolle myös Suomen seuraavasta hallituksesta ja mitkä puoleet ovat hallituksessa mukana. Viime vaaleissa pääsit lyömään vetoa tästä kategoriasta Coolbetin sivustolla.

PuolueOsallistuu hallitukseenEI osallistu hallitukseen
SDP1,058,00
Perussuomalaiset4,001,20
Kokoomus1,452,55
Keskusta2,551,45
Vihreät1,204,00
Vasemmistoliitto2,301,55
RKP1,253,50
KD1,602,20

coolbet: lyö vetoa hallituspuolueista täältä >>

Hyödynnä vaalivedonlyöntiin parhaimmat bonukset


Eduskuntavaaleissa nähdään varmasti ennätysvilkasta vedonlyöntiä tänä vuonna. Suosittelemme hyödyntämään eduskuntavaaleihin parhaat vedonlyöntibonukset, millä saat ilmaista pelirahaa ja täytettä pelikassaasi. Monet sivustot jakavat ylimääräistä rahaa satojen eurojen edestä.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

STS Bet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
2.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
3.Lapilanders100% bonus 100€ asti7x (T+B)Pelaa nyt
4.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
5.William Hill100€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
Neo.bet100%/100€5x (T+B)Pelaa nyt
7.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
8.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


Eduskuntavaalit 2023 Ehdokkaat


Kansanedustajia valitaan 200 ja merkittävä osa viime kauden edustajista vaihtuu. Kymmenet kansanedustajat ovat jo ilmoittaneet jättävänsä eduskunnan. Ehdokkaita äänestetään jälleen 13 eri vaalipiirissä.

VaalipiiriEduskuntapaikat
Helsinki22
Uusimaa36
Varsinais-Suomi17
Satakunta8
Ahvenanmaa1
Häme14
Pirkanmaa19
Kaakkois-Suomi17
Savo-Karjala15
Vaasa16
Keski-Suomi10
Oulu18
Lappi7