Eduskuntavaalit vedonlyönti - miten lyödä vetoa vaaleista?

Julkaistu: 12.04.2019 11:00


Eduskuntavaalit vedonlyönti - miten lyödä vetoa vaaleista?
Eduskuntavaalit 2019 käydään 14. huhtikuuta 2019. Vedonlyöntisivustot tarjoavat reilusti kertoimia vaalien eri vedonlyöntikohteisiin. Tutustu niihin tällä sivulla!


Eduskuntavaalit vedonlyönti - miten lyödä vetoa vaaleista?

Eduskuntavaalit 2019


Suomen eduskuntavaalit pidetään jälleen tänä vuonna ja varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019. Kansanedustajat valitaan kaudelle 2019-2023 ja näistä vaaleista voi myös lyödä vetoa. Poliitikasta ja myös eduskuntavaaleista on voinut lyödä vetoa usempia vuosia ja monet eri vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia myös Suomen vaaleihin.

Erikoisempien vedonlyöntikohteiden, kuten viihdeteollisuuden ja politiikan kohteet ovat nostaneet suosiotaan hyvin paljon viime vuosina. Muun muassa presidentinvaalit olivat hyvin suosittu vedonlyöntitapahtuma ja niin tulee olemaan myöskin eduskuntavaalit 2019 vedonlyönti. Muun muassa Coolbet, Betsson ja Mr Green tarjoavat kattavasti kohteita eduskuntavaaleihin. Näille sivustoille saat myös hyvät vedonlyöntibonukset uutena pelaajana.


Eduskuntavaalit - Vedonlyönti & Kertoimet


Tällä hetkellä kertoimia on auki jo runsaasti ja vedonlyöntikohteina on muun muassa suurin puolue sekä puoluekohtaisia äänestysprosentteja. Ennakkosuosikkina voittamaan vaalit on tällä hetkellä ylivoimaisesti SDP ja Perussuomalaiset ovat kiilanneet kertoimissa kakkoseksi.Yleinen äänestysprosentti


Voit lyödä vetoa, mikä on Suomen eduskuntavaalien äänestysprosentti. Kaksissa viime vaaleissa äänestysprosentti on ollut 67% tuntumassa, kun tälle vuodelle vedonlyöntisivustot arvioivat sen nousevan hieman n. 69%.Seuraava pääministeripuolue


Mistä puolueesta valitaan Suomen seuraava pääministeri? Vahvoilla on varmasti SDP ja puheenjohtaja Antti Rinne. Vedonlyöntisivusto Rizk on tällä hetkellä ainoa sivusto, joka tarjoaa kertoimia pääministeripuolueelle. Rizk tarjoaa 100% bonuksen 100€ saakka kaikille uusille pelajille.


Eduskuntavaalit - Puolueet


Yhteiskunnassa puhuttaa jälleen monet aiheet ja varmasti ympäristöasiat, maahanmuutto ja koulutus tulevat olemaan isoja kysymyksiä, joihin eduskuntavaalien puolueilta vaaditaan vastauksia. SDP on viimeisimmissä gallupeissa nousemassa vaalien voittajaksi ja on vedonlyöntisivustojen kertoimissakin suosikkina seuraavaksi suurimmaksi puolueeksi.

SDP


Demarit ovat nostaneet profiiliaan hurjasti viime vaalien pettymyksen jälkeen. Yhteiskunnassa tapahtuneet asiat ovat saaneet SDP:lle sopivien arvojen esiin nousun ja suosion jälleen kansan piirissä. SDP on ylivoimainen suosikki voittamaan vaalit.

Viime eduskuntavaalit: 34 paikkaa (16,5%)
Antti Rinne on SDP:n puheenjohtajaPerussuomalaiset


Nähdäänkö Jussi Halla-Aho johdattamassa Perussuomalaiset jälleen uuteen jytkyyn? Perussuomalaiset nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi viime vaaleissa ja on myös näissä vaaleissa vahvoilla ja noussut toiseksi suurimmaksi puolueeksi vedonlyöntiyhtiöiden arvioissa.

Viime eduskuntavaalit: 38 paikkaa (17,7%)
Jussi Halla-Aho on Perussuomalaisten puheenjohtaja


Jussi Halla-Aho on potentiaalinen äänikuningas ja hänelle povataan jopa yli 25 000 ääntä. Muun muassa Betsson tarjoaa 1,62 kerrointa Halla-Ahon yli 25 000 äänisaaliille.


Kokoomus


Kokoomus taistelee näissä vaaleissa paikastaan suurimpien puolueiden joukossa. Kokoomus on asetettu vedonlyöntiyhtiöiden arvioissa toiseksi tai kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi hieman vaihdellen.

Viime eduskuntavaalit: 37 paikkaa (18,2%)
Petteri Orpo on Kokoomuksen puheenjohtajaKeskusta


Keskusta oli viime vaalien voittaja ja Juha Sipilä on toiminut puolueen puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Vedonlyöntikertoimissa Keskusta on arvioitu vasta neljänneksi suurimmaksi puolueeksi seuraavissa vaaleissa, joten he menettäisivät eduskuntapaikkoja merkittävästi.

Viime eduskuntavaalit: 49 paikkaa (21,1%)
Juha Sipilä on Keskustapuolueen puheenjohtajaVihreät


Pekka Haavisto nousi jälleen Vihreiden puheenjohtajaksi, kun Touko Aalto jätti paikkansa. Vihreät ovat vahvoilla jälleen kasvattamassa paikkojaan eduskunnassa, sillä ympäristökysymykset ovat olleet paljon pinnalla ja Vihreillä on varmasti paljon sanottavaa ympäristöasioihin liittyen.

Viime eduskuntavaalit: 15 paikkaa (8,5%)
Pekka Haavisto on Vihreiden puheenjohtajaVasemmistoliitto


Vasemmistoliiton eduskuntapaikat ovat tasaisesti vähentyneet jokaisissa vaaleissa 90-luvulta lähtien. Vasemmistopuolueilla saattaa olla hieman nostetta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, mutta vasemmistoliiton tulos tuskin merkittävästi nousee.

Viime eduskuntavaalit: 12 paikkaa (7,1%)
Li Andersson on Vasemmistoliiton puheenjohtajaRKP


RKP:n puheenjohtajana toiminut Anna-Maja Henriksson on myös johdossa eduskuntaavalien 2019 aikana. Viime vaaleissa RKP sai 9 paikkaa, joka on täsmälleen sama tulos mitä kaksissa edellisissä vaaleissa. RKP saa suuren 1001 kertoimen suurimmaksi puolueeksi, joka on erittäin epätodennäköinen.

Viime vaalit: 9 paikkaa (4,9%)
Anna-Maja Henriksson on RKP:n puheenjohtajaKristillisdemokraatit


Kristillisdemokraatit on myös menettänyt 2000-luvulla eduskuntapaikkoja ja tulos todennäköisesti jää laihaksi myös 2019 eduskuntavaaleissa. Sari Essayah johtaa Kristillisdemokraatteja 2019 vaaleissa ja puolue saa 1001 kertoimen suurimmaksi puolueeksi.

Viime eduskuntavaalit: 5 paikkaa (3,5%)
Sari Essayah on Kristillisdemokraattien puheenjohtajaSininen tulevaisuus


Sininen tulevaisuus eli Siniset lähtevät ensimmäisiin eduskuntavaaleihinsa. Uusi puolue erosi Perussuomalaisista ja entinen puheenjohtaja Sampo Terho johtaa nyt Sinisiä. Äänimäärä saattaa kuitenkin Sinisillä jäädä kohtuu heikoksi.

Viime eduskuntavaalit: Uusi puolue
Sampo Terho on Sinisten puheenjohtaja
Puolue vs Puolue - kummalle enemmän ääniä?


Miten puolueet pärjäävät toisiaan vastaan eduskuntavaaleissa? Voit lyödä vetoa asettamalla puolueita vastakkain ja kumpi puolueista kerää enemmän ääniä. Kertoimia niin sanottuihin h2h-vetoihin tarjoaa muun muassa Unibet. Näet taulukosta @-merkin jälkeen kertoimen, minkä puolue saa samalla rivillä olevaa toista puoluetta vastaan.Eduskuntavaalit äänikuningatar


Eduskuntavaali ehdokkaat 2019 pitää tänä vuonna sisällään yhteensä 2468 ehdokasta. Näistä 42% on naisia, joka on 2,6% enemmän mitä aiemmissa eduskuntavaaleissa vuonna 2015. Kuka tämän vuoden vaalien naisehdokkaista kuitenkin kerää eniten ääniä? Suosikkina on Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, sekä Kokoomuksen Elina Lepomäki.Puolueiden puheenjohtajat


Kuinka paljon eri puolueiden puheenjohtajat saavat ääniä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa? Kaikkien nykyisten eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat ehdolla eduskuntavaaleissa. Voit lyödä vetoa, saako puheenjohtajat yli vai alle tietyn arvioidun äänimäärän.

Jussi Halla-Aho


Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla Aho on nostettu suosikiksi keräämään eniten ääniä eduskuntavaaleissa. Halla-Aholle povataan yli 25 000 ääntä vedonlyöntisivusto Betssonin toimesta. Suomen historiassa 15 kertaa ehdokas on saanut yli 25 000 ääntä. Myös Perussuomalaisten presidenttiehdokkaanakin olleelle Laura Huhtasaarelle arvioidaan yli 10 000 ääntä.


Juha Sipilä


Edellinen pääministeri Juha Sipilä on ehdolla jälleen vaaleissa Oulun vaalipiiristä ja hän on varmasti yksi eniten ääniä saavista myös näissä vaaleissa. Juha Sipilä sai viime eduskuntavaaleissa 2015 hurjat 30 758 ääntä. Nyt hänen kannatuksen arvioidaan laskeneen yleisen konsensuksen kääntyessä SDP:n puolelle. Betssonin ja Coolbetin arviot hieman heittävät toisistaan. Tässä olis mahdollisuus osua välille ja saada voitto molemmilla yli ja alle vaihtoehdoilla, jos Sipilän äänet osuisivat 19500 - 21 000 välille.


Pekka Haavisto


Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on varmasti Vihreiden äänikuningas näissä vaaleissa. Haavistolle povataan n. 18 000 äänen saalista tänä vuonna.


Li Andersson


Vasemmistopuolueet ovat nostaneet kannatustaan vaalien lähestyessä ja Li Andersson on varmasti yksi vasemmiston suurimmista ääniharavista. Viime vaaleissa Andersson keräsi hieman yli 15 000 ääntä, kun tänä vuonna ennustettu äänimäärä on hieman yli 18 000.


Petteri Orpo


Nykyinen Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sai viime vaaleissa n. 10 600 ääntä, mutta tällä kertaa hänen ollessa puolueen puheenjohtajana, tulee äänimäärä varmasti kasvamaan. Betsson arvioi Orvon saavan n. 15 000 ääntä.


Antti Rinne


SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on vahvoilla kilpailussa seuraavaksi pääministeriksi. Antti Rinne sai SDP: ehdokkaista eniten ääniä viime vaaleissa hieman yli 12 000 äänellään. SDP:llä on kuitenkin tällä kertaa myös monia muita korkean profiilin ehdokkaita, kuten Sanna Marin ja Antti Rinteelle povataan n. 10 000 ääntä.


Sari Essayah


Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on varmasti puolueensa ääniharava ja sai viime vaaleissakin hieman yli 11 000 ääntä. Tällä kertaa Sai Esaayahille arvioidaan äänimääräksi yli 9 000.


Anna-Maja Henriksson


RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien toiminut Anna Maja Henriksson on ollut eduskunnassa jo kolmen kauden ajan. Henriksson on kasvattanut äänisaalistaan jokaisissa vaaleissa ja tänä vuonna Betssona arvioi hänen äänimääräkseen n. 7000. Viime vaaleissa äänimäärä oli jopa 10 673.


Sampo Terho


Sininen Tulevaisuus erosi Perussuomalaisista kesken eduskuntakauden ja nyt puolueella on edessään ensimmäiset eduskuntavaalit. Timo Soini on ilmoittanut, ettei asetu ehdolle vaaleissa. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho taasen pyrkii luotsaamaan puolueen eduskuntaan ja hänen omaksi äänimääräkseen arvioidaan n. 4000 ääntä.Hallitus - Seuraava Suomen hallitus?


Vedonlyöntikertoimia on avattu myös Suomen seuraavasta hallituksesta ja mitkä puoleet ovat hallituksessa mukana. Pääset lyömään vetoa tästä kategoriasta Coolbetin sivustolla.

PuolueOsallistuu hallitukseenEI osallistu hallitukseen
SDP1,058,00
Perussuomalaiset4,001,20
Kokoomus1,452,55
Keskusta2,551,45
Vihreät1,204,00
Vasemmistoliitto2,301,55
RKP1,253,50
KD1,602,20

coolbet: lyö vetoa hallituspuolueista täältä >>

Julkkisehdokkaat eduskuntavaaleissa


Eduskuntavaaleissa nähdään aina ehdolla ns. julkkisehdokkaita. Nämä ovat julkisuudesta ennestään tunnettuja henkilöitä, jotka ovat päättäneet asettua ehdolle, vaikka varsinaista poliittista kokemusta ei olisikaan taustalla. Tänäkin vuonna eri puolueilla on ehdolla useampia julkisuudesta tunnettuja suomalaisia, joiden menestyksestä voit lyödä vetoa.
Pirkka-Pekka Petelius on ehdolla eduskuntavaaleissa Vihreiden ehdokkaana.


Parhaimmat mahdollisuudet vedonlyöntiyhtiöt ovat antaneet Vihreiden kansanedustajaehdokkaana olevalle Pirkka-Pekka Peteliukselle, jonka kerroin läpimenemiselle on 1,40. Mukana on myös mm. entinen ammatti jääkiekkoilija Sean Bergenheim, kiinteistövälittäjä Kaisa Liski, sekä Sami Helle joka on Pertti Kurikan Nimipäivät-yhtyeen basisti. Voit katsoa listausta ns. julkkisehdokkaiden kertoimista alta.Hyödynnä vaalivedonlyöntiin parhaimmat bonukset


Eduskuntavaaleissa nähdään varmasti ennätysvilkasta vedonlyöntiä tänä vuonna. Suosittelemme hyödyntämään eduskuntavaaleihin 2019 parhaat vedonlyöntibonukset, millä saat ilmaista pelirahaa ja täytettä pelikassaasi. Monet sivustot jakavat ylimääräistä rahaa satojen eurojen edestä.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Betway - Lue arvosteluBetway100% bonus 125€ asti 10x bonusPelaa nyt
2.888sport - Lue arvostelu888sport100% bonus 100€ asti6x bonusPelaa nyt
Casino Winner - Lue arvosteluCasino Winner100% bonus 25€ saakka1x (T+B)Pelaa nyt
Eaglebet - Lue arvosteluEaglebet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
5.NordicBet - Lue arvosteluNordicBet100% bonus 100€ asti6x bonusPelaa nyt
6.Betfair - Lue arvosteluBetfair100% bonus 100€ asti3x (T+B)Pelaa nyt
7.Mr Green - Lue arvosteluMr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
8.Coolbet - Lue arvosteluCoolbet100% / 150€ tai 400% / 40€6x bonusPelaa nyt
9.Unibet - Lue arvosteluUnibet100% bonus 100€ asti4x bonusPelaa nyt
10.Mobilebet - Lue arvosteluMobilebet100% bonus 100€ asti8x (T+B)Pelaa nyt


Eduskuntavaalit 2019 Ehdokkaat


Kansanedustajia valitaan 200 ja merkittävä osa viime kauden edustajista vaihtuu. Kymmenet kansanedustajat ovat jo ilmoittaneet jättävänsä eduskunnan. Ehdokkaita äänestetään jälleen 13 eri vaalipiirissä.

VaalipiiriEduskuntapaikat
Helsinki22
Uusimaa36
Varsinais-Suomi17
Satakunta8
Ahvenanmaa1
Häme14
Pirkanmaa19
Kaakkois-Suomi17
Savo-Karjala15
Vaasa16
Keski-Suomi10
Oulu18
Lappi7