El Clásico - taistelu Espanjan herruudesta

El Clásico - taistelu Espanjan herruudesta
Kauden ensimmäinen El Clásico on tosiasia. Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat Espanjan pääkaupungissa Madridissa. Lue lisää!
Yksi syksyn odotetuimpia jalkapallotapahtumia on taas täällä. Espanjassa iskevät yhteen kaksi suurinta kaupunkia, kaksi suurinta joukkuetta ja fanit ympäri maailman seuraavat vesi kielellä. Tapahtuma on ensimmäisiä suurimpia urheilutapahtumia Ranskan terrori-iskujen jälkeen.

Viha


El Clásicon takana on pitkä historia. Joukkueet edustavat Espanjassa totaalisia vastakohtia, kun Madrid on tunnetusti pääkaupunki ja Kataloniasta oleva Barcelona havittelee itsenäistymistään. Kauemmas historiaan mentäessä löytyy Francon diktaattori ajalta hurjia tekoja, jotka ovat yhä läsnä joukkueiden kohdatessa. Francisco Franco kielsi katalaanin puhumisen, murhasi Katalonian Presidentin ja asetti hänen paikalleen oman kandidaattinsa. Paljon historiaa ja joukkueet todellakin vihaavat toisiaan. Siitä on hyvä esimerkki seuraavalla videolla, joka näyttää Clásicon rumimpia puolia.Tämän jälkeen tuli hieman vaisumpi aika, kun Espanjan maajoukkuepelaajatkaan eivät tulleet keskenään toimeen, niin Xavi ja Iker Casillas sopivat joukkueiden välille jonkinasteisen rauhan. Mutta poistaako se mahdollisuuden ylilyönneiltä näiden joukkueiden välillä? Ei poista!

Historia


Joukkueet ovat kaiken kaikkiaan pelanneet vastakkain 262 kertaa, joista Real Madrid on voittanut 96 ja FC Barcelona 108 kertaa. Pisteet on tasattu 58 kertaa. Lähiaikojen pisin El Clásico-voittoputki on Barcelonalla, kun se onnistui voittamaan Realin viisi kertaa putkeen aikana 13.12.2008 – 29.11.2010.

Eniten maaleja mättänyt pelaaja on Lionel Messi, joka on iskenyt peräti 21 maalia heidän välisissä otteluissaan, toisena Real Madridissa pelannut Alfredo Di Stéfano 18 maalillaan, jaetulla kolmannella sijalla Raúl González ja Cristiano Ronaldo 15 maalin turvin. Eniten esiintymisiä El Clásicoissa on Barcelonasta viime kaudella siirtyneellä Xavilla.

5 reasons why Barcelona should bench Lionel Messi in Clasico
Messillä eniten maaleja El Clásicoissa

Ennakkosuosikki?


Aikaisemmassa artikkelissa puhuttiin Barcelonan ongelmista, käännetään suunta Real Madridiin. Madrid on vaihtanut valmentajaansa viime kaudesta, kun Ancelotti sai siirtyä Rafael Benitezin tieltä. Benitez toi Real Madridin peliin jotain mikä on puuttunut jo pitkään, kurinalaisen puolustamisen ja pallokontrollin. Joukkueen peli näyttää omassa päässä erittäin hyvältä, etenkin kun kapellimestarit Sergio Ramos ja Pepe ovat pelikunnossa. Samaa ei voi sanoa Barcelonan puolustuksesta, joka on jo erikoistilanteissa reilusti alakynnessä Realia vastaan.

Barcelonan mahdollisuudet ovat lähinnä hyökkäyskolmikko Neymar – Suarez – Messi harteilla ja siinäkin on heille täysi päivätyö, kun tiedetään kuinka karmean hyvässä vireessä Keylor Navas Real-maalilla on ollut. Bravo niin ikään on ollut loistavassa vedossa Barcelonan päädyssä, mutta puolustuksen tuki tuskin tulee hänelle riittämään.

Presentación de Keylor Navas
Keylor Navas


Mitä betsataan?


Varoitukset ottelussa ovat totta kai suuressa roolissa, kun tunteet ovat arkkivihollisilla pinnalla. Viime ottelussa heidän välillään nähtiin peräti 11 varoitusta. Ronaldo on tehnyt oman Real Madrid historiansa aikana peräti seitsemässä perättäisessä Clásicossa maalin, kun Lionel Messillä on kaksi tehtyä hattutemppua Real Madridia vastaan. Edelliset seitsemän Clásicoa ovat tarjonneet yli 2,5 maalia.

Viimeisimmän kohtaamisen Barcelona voitti kotonaan 2-1 ja sitä edellisen Real kotonaan 3-1. Kotijoukkue on tässäkin erittäin vahvoilla, mutta molemmat joukkueet tulevat maalin kuitenkin tekemään.

Kumpi sinun mielestäsi voittaa El Clásicon? Seuraavat bookkerit tarjoavat kattavat kohteet otteluun!


Unibet - 100€ bonus

Pelaa nyt

Optibet - 100€ bonus

Pelaa nyt

Guts - 100€ bonus

Pelaa nyt