Real Madrid - FC Barcelona 20.3.2022 - Kauden viimeinen El Clasico!

Real Madrid - FC Barcelona 20.3.2022 - Kauden viimeinen El Clasico!
Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat joka vuosi vähintään kaksi kertaa yhdessä maailman suurimmista urheilutapahtumista, El Clásicossa. Miten päättyy kauden 2021-22 viimeinen klassikko-ottelu?

La Liga -kauden toinen El Clásico!


Sunnuntaina 20.3.2022 pelataan tämän kauden viimeinen El Clásico. Legendaarinen espanjanlaisten jättiläisten kohtaaminen pelataan tällä kertaa Real Madridin kotikentällä Bernbéulla. Real Madrid on jo lähes varma mestari, kun taas Barcelona on ollut vaikeuksissa kauden aikana – mutta rakkaan vihollisen kohtaaminen sytyttää varmasti!

Real Madrid on hallinnut pitkästä aikaa tätä otteluparia viime aikoina. Neljä edellistä El Clásicoa La Ligassa on kirjattu Realin nimiin, ja niiltä edeltävä kohtaaminen päättyi tasan. Lisäksi viimeisimmän kohtaamisen, välierän Super Cupissa, Real niin ikään voitti jatkoajalla. Barcelona ei ole siis voittanut yhtään El Clasicoa edellisestä kuudesta kohtaamisesta!

Ennen tätä Barcan kannalta surkeaa putkea seitsemän edeltävää El Clásicoa FC Barcelona voitti neljä ja kolmesti pelattiin tasan. Palaako Barca voittojen tielle vai jäävätkö katalaanit jo kuudennen kerran putkeen ilman voittoa El Clasicossa? Realin kannalta huono uutinen on se, että Mestarien liigassa viime viikolla huikean hattutempun PSG:tä vastaan iskenyt maestro Karim Benzema ei todennäköisesti pelaa pohjevamman takia. Entä millaisen vireen löytää todennäköisesti avauksessa oleva Pierre-Emerick Aubameyang, joka on iskenyt hyvin maaleja uuden Barca-uransa alusta asti, mukaan lukien hattutempun?

🔗 Lue vihje otteluun tästä!El Clásico historiaa


FC Barcelona sekä Real Madrid ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kilpailuisissa otteluissa ja harjoitusotteluissa yhteensä 280 kertaa. Real Madrid on voittanut otteluista 103, Barcelona 115 ja 62 kertaa joukkueet ovat pelanneet tasan.

Kolmessa edellisessä kohtaamisessa on kaikissa maaleja tullut yli 2,5 – tätä putkea puolestaan edelsi kolmen ottelun putki, joissa maaleja syntyi alle 2,5. Millaisella tasolla viimeistely on nyt?Keskinäisissä otteluissa on nähty myös varsin runsaasti kulmapotkuja, sillä neljässä edellisessä kohtaamisessa on lipulla käyty yli 9,5 kertaa. Jatkuvatko nämä trendit ja löytyisikö näistä peli-ideaa?El Clásicot täynnä suuria tunteita


El Clásico on Espanjan kahden suurimman joukkueen kohtaaminen, ja se näkyy tietenkin myös pelikentällä, jossa tunteet pääsevät joskus kuumenemaan. Näissä otteluissa ei nimittäin yleensä varoituksilta ja taklauksilta vältytä!

Edellisessä viidessä La Ligassa pelatussa El Clásicossa on jaettu yhteensä 17 keltaista korttia ja 1 punainen.

El Clásicoiden suurin herra ja hidalgo korttikisassa on Real Madridin Sergio Ramos, joka on katsonut punaista korttia silmästä silmään peräti viisi kertaa tässä otteluparissa. Ramos ei kuitenkaan ole enää Messin ja Ronaldon tavoin mukana El Clasico ottelussa miehen suunnattua PSG:hen. Kuka ottaa uuden pahiksen roolin tässä espanjalaisjättien kaksinkamppailussa? Entä nähdäänkö pelissä ehkä rangaistuspotku?El Clásico Live Stream


Suomessa La Ligan televisiontioikeudet omistaa C More. VPN:n avulla voit kuitenkin hyödyntää myös muiden maiden ilmaisia TV-lähetyksiä ja katsoa ottelun murto-osalla C Moren hinnasta.

Lue lisää: Näin voit katsoa El Clasicon ilmaiseksi

Kauden muut El Clásicot


Kuluvalla kaudella klassikko-ottelu pelataan maaliskuun La Liga -ottelun myötä kolmannen kerran. Aiemmin tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran La Ligassa sekä Espanjan Super Cupin välieräottelussa tammikuussa, jonka Real Madrid voitti jatkoajan myötä voittaen lopulta koko cupin.

Seuraava El Clásico ei ole vielä tiedossa, sillä La Ligan otteluohjelmaa kaudelle 2022-23 ei luonnollisesti ole julkaistu edellisen kauden ollessa vielä kesken. On kuitenkin mahdollista, että ensi kesänä El Clásico nähtäisi Helsingissä. Tämä tapahtuisi, jos Barcelona voittaisi Eurooppa-liigan ja Real Mestarien liigan, jolloin joukkueet kohtaisivat UEFA Super Cupissa, joka pelataan tänä vuonna Helsingissä.

Artikkeli päivitetty 20.3.2022