FC Barcelona - Real Madrid 10.04.2021 - Kauden toinen El Clasico!

Julkaistu: 08.04.2021 14:30

FC Barcelona - Real Madrid 10.04.2021 - Kauden toinen El Clasico!
Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat joka vuosi vähintään kaksi kertaa yhdessä maailman suurimmissa urheilutapahtumassa El Clásicossa. Miten päättyy La Liga kauden 2020/21 toinen klassikko-ottelu?
FC Barcelona - Real Madrid 10.04.2021 - Kauden toinen El Clasico!

Kauden toinen El Clásico


Lauantaina 10.04.2021 pelataan tämän vuoden toinen El Clásico. Legendaarinen espanjanlaisten jättiläisten kohtaaminen pelataan tällä kertaa Real Madridin kotikentällä, seuran harjoitusnurmella joka tottelee nimeä Estadio Alfredo Di Stéfano. Edellinen El Clásico pelattiin lokakuussa tyhjällä Camp Noulla. Kyseinen ottelu päättyi katalaanien kannalta ikävään 1-3 kotitappioon.

Voitto oli Real Madridille toinen peräkkäinen ja ensimmäiset sitten vuoden 2017 elokuun. Realin voittojen väliin mahtui seitsemän El Clásicoa joista FC Barcelona voitti neljä ja kolmesti pelattiin tasan. Palaako Barca voittojen tielle vai nappako madridilaiset jo kolmannen El Clásico voiton putkeen? Tämän ottelun voittajalla on vielä saumat kammeta Atletico Madrid pois sarjan piikkipaikalta joten panokset ovat mestaruustaistelun kannalta isot!El Clásico historiaa


FC Barcelona sekä Real Madrid ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kilpailuisissa otteluissa sekä harjoitusotteluissa yhteensä 277 kertaa. Real Madrid on voittanut otteluista 100, Barcelona 115 ja 62 kertaa joukkueet ovat pelanneet tasan. Barcelona on voittanut edellisestä kymmenestä neljä, Real Madrid kolme ja kolmesti on pelattu tasan. Viidessä edellisessä ottelussa on nähty kolmesti alle 2.5 maalia ja neljä kertaa vain toinen joukkueista on onnistunut maalinteossa. Keskinäisissä otteluissa on nähty myös varsin vähän kulmapotkuja sillä 5/7 edellisessä on käyty kulmalipulla alle 10.5 kertaa. Jatkuvatko nämä trendit ja löytyisikö näistä peli-ideaa?El Clásicot täynnä suuria tunteita


El Clásico on Espanjan kahden suurimman joukkueen kohtaaminen ja se näkyy tietenkin myös tunteiden valossa pelikentällä. Näissä otteluissa ei nimittäin varoituksilta eikä taklauksilta vältytä! Edellisessä seitsemässä La Ligassa pelatussa El Clásicossa on jaettu yhteensä 38 keltaista korttia ja kaksi suoraa punaista. (Barcelona 17 keltaista ja 1 punainen, Real Madrid 21 keltaista ja 1 punainen).

El Clásicoiden suurin herra ja hidalgo korttikisassa on Real Madridin Sergio Ramos, joka on katsonut punaista korttia silmästä silmään peräti 5 kertaa tässä otteluparissa.


Lauantaina 10.04.2021 pelattavan ottelun erotuomariksi on valittu varsin kova luu ja kokemusta kovista otteluista omaavaa Mateu Lahoz. Edellinen ottelu, jonka espanjalainen vihelsi ennen El Clasicoa on Mestarien liigan puolivälierä ottelu Bayern Münchenin sekä PSG:n välillä. Lahoz antaa pelaajien useimmiten niin sanotusti pelata ja hänen viheltämät ottelut ovat usein intensiivisempiä sekä fyysisempiä kuin useimpien miehen La Liga kollegoiden puhaltamat ottelut. Onkin mielenkiintoista nähdä miten kovia kontakteja tulevassa El Clasicossa nähdään, kun panoksena on sarjan kärkijoukkueen Atletico Madridin päänahkan kiriminen.

Edellisen El Clasicon tuomitsi Martinez Munuerasta jonka katsottiin katalaanien mielestä suosineen Real Madridia. Barcelona teki myöhemmin kantelun tuomaritoiminnasta aina Espanjan jalkapalloliittoon asti. Kyseisessä ottelussa tuomittiin 5 keltaista, joista Barcalle meni kolme ja Realille 2. Lisäksi ottelussa nähtiin rangaistuspotku madridilaisten hyväksi.

Montako korttia tässä ottelussa nostetaan? Lahoz on tuominnut tällä kaudella kaikki kilpailut huomioiden 22 ottelua ja jakanut näissä yhteensä 100 keltaista korttia eli keskimäärin 4.55 lappua per peli. La Ligassa mies on jakanut 14 ottelussa keskimäärin 4.43 keltaista korttia ottelua kohden sekä nostanut kahdesti joulukortin.

Tässä ottelussa onkin hyvät mahdollisuudet jäädä jopa alle 4.5 kortin ja ainakin alle 5.5 kortin. Real Madridilta on sivussa Sergio Ramos sekä Daniel Carvajal jotka ovat molemmat ottaneet neljässä edellisessä kaksi keltaista. Vaikka kyseessä on iso ottelu ja kauden viimeinen El Clasico niin ottelun pelaaminen tyhjän katsomon edessä sekä Santiago Bernabeun sijaan harjoituskentällä latistavat niin sanotusti tunnelmaa eikä peli eskaloidu tunteiden valtaan samalla tavalla kuin kymmenien tuhansien ihmisten edessä.

Kertoimia varoitukselle ei ole vielä(kään) kaksi päivää ennen ottelu saatavilla. Päivitämme ne heti kun kertoimet on julkaistu. Alla edellisen El Clasicon korttikertoimet.El Clásico Live Stream


Suomessa La Ligan televisiontioikeudet omistaa C More. Tämä tarkoittaa sitä että El Clásico on ensisijaisesti maksumuurin takana. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen sillä vedonlyöntisivusto Unibet tarjoaa ilmaisen live streamin kauden jokaisesta La Liga ottelusta mukaanlukien El Clásicot! Rekisteröi oma pelitilisi ja seuraa huippuottelu ilmaiseksi Unibet TV:stä.
Unibet: Katso El Clasico suorana live streamistä >>

Lue lisää: Näin voit katsoa El Clasicon ilmaiseksi

El Clásico kaudella 2020/2021 Las Vegasissa?


Pelataanko El Clásico tällä kaudella kertaalleen Pohjois-Amerikassa? Näin ainakin sekä Real Madrid että FC Barcelona haaveilevat. Joukkueet tekivät lehtitietojen mukaan määrätietoisesti töitä sen eteen, että yksi maailman suurimmista yksittäisistä otteluista oltaisiin pelattu syksyllä 2020 Las Vegasissa. Koronavirus sotki suunnitelmat mutta joukkueet haaveilevat pelin viemisestä rapakon taakse vielä vuoden 2021 aikana. Suurseurojen tavoitteena on päästä pelaamaan jättiottelu NFL-seura Las Vegas Raidersin uudella Allegiant Stadiumilla.

Espanjalaisjätit ovat kohdanneet toisensa kerran aikaisemmin Yhdysvalloissa. Vuonna 2017 pelattu ottelu houkutteli yli 66 000 katsojaa Miamiin seuramaan kuinka FC Barcelona vei kilpakumppanin päänahan numeroin 3 – 2.

Artikkeli päivitetty 08.04.2021