Real Madrid - FC Barcelona 16.10.2022 - Kauden ensimmäinen El Clasico!

Real Madrid - FC Barcelona 16.10.2022 - Kauden ensimmäinen El Clasico!
Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat joka vuosi vähintään kaksi kertaa yhdessä maailman suurimmista urheilutapahtumista, El Clásicossa. Miten päättyy kauden 2022-23 ensimmäinen klassikko?

Kauden ensimmäinen El Clásico!


Sunnuntaina 16.10. pelataan tämän kauden ensimmäinen El Clásico. Legendaarinen espanjanlaisten jättiläisten kohtaaminen pelataan tällä kertaa Real Madridin kotikentällä Bernbéulla. Molemmat ovat aloittaneet kautensa vahvasti ja löytyvät tutuilta paikoilta sarjan kärkipäästä!

Real Madrid on hallinnut tätä otteluparia viime vuosina, mutta edellisen kohtaamisen Barca vei nimiinsä railakkaasti 4-0! Lisäksi välissä on pelattu yksi ystävyysottelu, jonka Barcelona voitti. Sen sijaan tästä edelliset neljä El Clásicoa La Ligassa kirjattiin Realin nimiin, ja niiltä edeltävä kohtaaminen päättyi tasan.

Jatkaako katalaanit voittojen tiellä? Kauden ensimmäisessä El Clasicossa joukkueella on uusi ase, Robert Lewandowski!

Pitkävetokertoimia otteluun ei vielä ole julkistettu, mutta päivitämme tähän artikkeliin heti, kun sellaiset julkaistaan.

El Clásico historiaa


FC Barcelona sekä Real Madrid ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kilpailuisissa otteluissa ja harjoitusotteluissa yhteensä 282 kertaa. Real Madrid on voittanut otteluista 103, Barcelona 117 ja 62 kertaa joukkueet ovat pelanneet tasan.

Neljässä edellisessä kohtaamisessa on kaikissa maaleja tullut yli 2,5 – tätä putkea puolestaan edelsi kolmen ottelun putki, joissa maaleja syntyi alle 2,5. Millaisella tasolla viimeistely on nyt?

Keskinäisissä otteluissa on nähty myös varsin runsaasti kulmapotkuja, sillä neljässä edellisessä kohtaamisessa on lipulla käyty yli 9,5 kertaa. Jatkuvatko nämä trendit ja löytyisikö näistä peli-ideaa?

El Clásicot täynnä suuria tunteita


El Clásico on Espanjan kahden suurimman joukkueen kohtaaminen, ja se näkyy tietenkin myös pelikentällä, jossa tunteet pääsevät joskus kuumenemaan. Näissä otteluissa ei nimittäin yleensä varoituksilta ja taklauksilta vältytä!

Edellisessä viidessä La Ligassa pelatussa El Clásicossa on jaettu yhteensä 17 keltaista korttia ja 1 punainen.

El Clásicoiden suurin herra ja hidalgo korttikisassa on Real Madridin Sergio Ramos, joka on katsonut punaista korttia silmästä silmään peräti viisi kertaa tässä otteluparissa. Ramos ei kuitenkaan ole enää Messin ja Ronaldon tavoin mukana El Clasico ottelussa miehen suunnattua PSG:hen. Kuka ottaa uuden pahiksen roolin tässä espanjalaisjättien kaksinkamppailussa? Entä nähdäänkö pelissä ehkä rangaistuspotku?

El Clásico Live Stream


Suomessa La Ligan televisiontioikeudet omistaa C More. VPN:n avulla voit kuitenkin hyödyntää myös muiden maiden ilmaisia TV-lähetyksiä ja katsoa ottelun murto-osalla C Moren hinnasta.

Lue lisää: Näin voit katsoa El Clasicon ilmaiseksi

Kauden muut El Clásicot


Kuluvalla kaudella klassikko-ottelu pelataan maaliskuun La Liga -ottelun myötä kolmannen kerran. Aiemmin tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran La Ligassa sekä Espanjan Super Cupin välieräottelussa tammikuussa, jonka Real Madrid voitti jatkoajan myötä voittaen lopulta koko cupin.

Seuraava El Clásico ei ole vielä tiedossa, sillä La Ligan otteluohjelmaa kaudelle 2022-23 ei luonnollisesti ole julkaistu edellisen kauden ollessa vielä kesken. On kuitenkin mahdollista, että ensi kesänä El Clásico nähtäisi Helsingissä. Tämä tapahtuisi, jos Barcelona voittaisi Eurooppa-liigan ja Real Mestarien liigan, jolloin joukkueet kohtaisivat UEFA Super Cupissa, joka pelataan tänä vuonna Helsingissä.

Artikkeli päivitetty 20.3.2022