UEFA:n Koch: EM-lopputurnauksessa katsojat stadionilla

UEFA:n Koch: EM-lopputurnauksessa katsojat stadionilla
EM-jalkapallo pidetään suunnitelman mukaan, katsojat ovat stadioneilla, sanoo Dr Koch UEFA:sta. Finaalimatsissa Wembleyllä 90 000 katsojaa.
Kesän EM-jalkapallo pelataan ja on hyvin suuri mahdollisuus, että fanit pääsevät matkustamaan kisoihin ja stadioneille katsomaan pelejä, sanoo UEFA:n lääketieteellinen neuvonantaja Dr Daniel Koch.
”Ei ole mitään mahdollisuutta, että EM-turnausta ei pelattaisi. Ei ole pahinta vaihtoehtoa, on vain realistisia vaihtoehtoja ja parhaimman mahdollisuuden vaihtoehtoja, tohtori Koch sanoi Reutersilla muutama päivä sitten.

UEFA tekee Kochin mukaan päätöksen huhtikuun alkupuolella siitä, että mitkä kentät ovat mahdollisia turnausstadioneita, ja kuinka paljon katsomoon voidaan ottaa faneja. Kaikki alkuperäisen suunnitelman mukaiset 12 kisaisäntää ovat edelleen kaavailuissa mukana. Ja jos koronatilanne kisojen aikana sallii, niin katsojia voidaan ottaa stadionille mahdollisuuksien mukaan enemmänkin.
”Huhtikuun loppupuolelle asti on vielä mahdollista joustaa suunnitelmissa, jos tilanne parantuu enemmän kuin on odotettua. Tätä on vaikea ennustaa, ei pelkästään epidemian osalta, vaan myös politiikan osalta”, Koch sanoi.Vaikka Koch kertoikin kaikkien alkuperäisten isäntämaiden olevan edelleen laskuissa mukana, niin on koko ajan todennäköisempää, että turnaus pelataan kokonaan Englannissa. Wembleyn stadion on joka tapauksessa loppuottelun näyttämö.

Vaikka Englanti on ollut yksi pahiten koronaepidemiasta kärsineistä maista, niin sen rokotusohjelma on kuitenkin ollut menestys. Englanti on rokottanut enemmän ihmisiä kuin yksikään toinen Euroopan maa. Tällä viikolla on jo 18 miljoonan rokotetun rajapyykki mennyt rikki.
Englannin hallitus on jo julkaissut suunnitelmansa kuinka koronarajoituksista päästään eroon. Toukokuussa olisi jo suunnitelman mukaan mahdollista ottaa futisstadioneilla jopa 10 000 katsojaa. Kesäkuussa sitten pitäisi kaikkien rajoitusten olla ohi, eli kisat voitaisiin pitää normaalioloissa. Muualla Euroopassa tähän ei vielä alkukesästä pystytä.

Boris Johnsonin ja hallituksen suunnitelmien mukaan Wembleyn finaalissa voisi sitten olla jo 90 000 katsojaa paikalla.