EM-futiksen maajoukkueet, mikä joukkue on arvokkain?

EM-futiksen maajoukkueet, mikä joukkue on arvokkain?
Transfermarkt -sivusto on listannut jalkapallon EM-turnauksen maajoukkueiden rahallisen arvon. Ykkönen on vetomarkkinoidenkin suurin mestarisuosikki Englanti.
Kesän EM-jalkapallo lähestyy. Vetofirmat ovat löytäneet suosikkinsa, mutta niin kuin seurafutiksessakin, myös maajoukkueet joukkueet voi laittaa paremmuusjärjestykseen sen mukaan, missä joukkueessa ovat kalleimmat pelaajat.
Löytyykö joukkueiden eurohintoja vertailemalla hyviä vetokohteita?

Transfermarkt -sivusto antaa jokaiselle ammattilaispelaajalle euroarvon. Siitä ei ole selvyyttä, että miten algoritmi hinnat laskee, mutta Transfermarktilla nuoruus on valttia. Parin viikon turnauksessa ei ole väliä kuinka monta hyvää vuotta pelaajalla on vielä edessä, eli tältä osin lista on epätarkka.

Englanti on maailman kallein joukkue


Euroopan ja samalla koko maailman kallein maajoukkue on Englanti. Sen arvoksi Transfermarkt on saanut komeat 1.33 miljardia euroa. Englannin joukkueessa on neljä pelaajaa, joiden arvoksi on laskettu yli 100 miljoonaa euroa.
Joukkueen arvokkain pelaaja on kapteeni Harry Kane. 27-vuotiaan Kanen hinta on 120 miljoonaa euroa. Kane pelaa juuri nyt parhaita vuosiaan, joten kesän kisoissa olisi hänelle se paras paikka tuoda ”jalkapallo takaisin kotiin”.

Kaksi muutakin Englannin hyökkäyspään pelaajaa on arvoltaan vähintään sata miljoonaa euroa. 26-vuotiaan Raheem Sterlingin hinnaksi on laskettu 110 miljoonaa euroa ja kovasti siirtomarkkinoiden huhujen kohteena olleen Dortmundin parikymppisen laiturin Jadon Sanchon hinta on 100 miljoonaa euroa.
Laitapakki, Liverpoolin Trent Alexander-Arnold on ryhmä neljäs sadan miljoonan mies. 22-vuotiaan Alexander-Arnoldin arvoksi on laitettu 110 miljoonaa puntaa.Kylian Mbappe on maailman kallein pelaaja


Euroopan toiseksi arvokkain maajoukkue löytyy Englannin kanaalin toiselta puolelta. Ranskan hintalappu on tasan miljardi euroa.
Kylian Mbappen arvoksi Transfermarkt on laskenut huimat 180 miljoonaa euroa, mutta Mbappen lisäksi muut Ranskan pelaajat eivät ole lähelläkään sadan miljoonan rahaa. Kakkosena on puolustuksen Raphael Varane, jonka hinnaksi on arveltu 70 miljoonaa euroa. Paul Pogba on ranskalaisten kolmonen 65 miljoonan euron hinnalla.
Antoine Griezmann ja N'Golo Kante ovat 60 miljoonan euron miehiä.

Espanja on Euroopan eurolistan kolmonen. Joukkueen arvo 920 miljoonaa euroa. Laituri Mikel Oyarzabal on espanjalaisten arvokkain pelaaja. 23-vuotiaan Real Sociedadin pelaajan hintalappu on Transfermarktin mukaan 70 miljoonaa euroa.
Transfermarktin listan painotus nuoriin pelaajiin näkyy osuvasti siinä, että Sergio Ramosin hinta on vain 14 miljoonaa euroa. Ramos on jo 34-vuotias, joten ei hän siirtomarkkinoilla ole arvokas. Ensi kesän EM-turnauksessa Espanjan kapteeni ja puolustuksen johtaja taitaa kuitenkin olla se joukkueen tärkein pelaaja, jos vain ehtii toipua polvileikkauksestaan kunnolla.Ronaldo vieläkin 60 miljoonan arvoinen


Portugali on listalla nelosena. Atletico Madridin 21-vuotias Joao Felix saa nuoruutensa ansiosta arvoksi tasan 100 miljoonaa euroa. Portugalin kohdallakin ensi kesän EM-turnaus on kuitenkin paljon veteraanitähden varassa. Kyllä Cristiano Ronaldo on edelleen Portugalin hyökkäyksen avainpelaaja. Hintalappu ikääntyvälle Ronaldolle on enää 60 miljoonaa euroa.

Saksa on Transfermarktin listalla viitosena. Joukkueen kolme arvokkainta pelaajaa 70 miljoonan euron hinnalla ovat Bayern Munchenin keskikentän Leon Goretzka, Bayernin laituri Serge Gnabry ja Chelsean hyökkääjä Timo Werner.

Belgian on kuutospaikalla listalla. Senkin listalta löytyy yli sadan miljoonan mies. Manchester Cityn keskikentän kenraali Kevin De Bruyne saa arvoksi 120 miljoonaa euroa. Romelu Lukakun hinta on 90 miljoonaa ja veskari Thibault Courtoisin 75 miljoonaa euroa.

Suomi on aliarvostettu


Suomi on listalla Euroopan maista vasta sijalla 35. Se on kyllä kummallinen tilanne. Suomen maajoukkue on viime vuoden Markku Kanervan kanssa ollut varma ja voitokas, mutta jotenkin tämä ei sitten ole välittynyt pelaajiin ja heidän arvoonsa seuramarkkinoilla. Suomen edellä listassa Euroopan maista ovat muun muassa Kosovo, Georgia ja Montenegro. Tämä on kyllä vääryys. Toivottavasti ensi kesän EM-turnaus korjaa tilanteen, ja suomalaisetkin pelaajat saavat heille kuuluvan arvostuksen.

Tällä hetkellä koko Suomen joukkueen arvo on noin kolmas osa Harry Kanen arvosta. Suomen listan arvokkaimmat pelaajat ovat Teemu Pukki ja Lukas Hradecky. Kummankin hintalappu on vain 6.5 miljoonaa euroa. Jopa Rangersin ylistetty Glen Kamara saa hinnaksi vain 4.5 miljoonaa euroa. Kun Kamara mitä luultavimmin siirtyy ensi kesänä suurempiin liigoihin, niin ei hän kyllä tuolla summalla lähde mihinkään.Apua betsaamiseen?


Kuinka hyvin Transfermarktin lista sitten korreloi vetofirmojen Euro2020 -mestaruuskertoimien kanssa?
Tranfermarktin listan kahdeksan kärki on Englanti, Ranska, Espanja, Portugali, Saksa, Belgia, Italia ja Hollanti.
Vetofirma Unibetin kahdeksan kärki juuri nyt on Englanti, Belgia, Ranska, Espanja, Saksa, Hollanti, Portugali sekä Italia.

Ei listoissa suurta heittoa ole, mutta jos Transfermarktin arvio olisi veitsenterävä, niin Belgia olisi vetomarkkinoilla yliarvostettu ja Portugalista saisi mainiot kertoimet.