F-Liigan pudotuspelit - Otteluohjelma

F-Liigan pudotuspelit - Otteluohjelma
Historian ensimmäiset F-Liigan pudotuspelit jatkuvat välierillä. Perkaamme puolivälieräpareja, välieräpareja ja asetelmia tässä ennakossa, jonka lisäksi seuraamme pudotuspelien etenemistä päivittämällä tuloksia artikkeliin.
Playoff-kevät jatkuu F-Liigassa välieräkierroksella. Neljän parhaan joukkoon itsensä selvittivät ennakkosuosikin elkein Classic, Oilers, TPS sekä Nokian KrP.

Vedonlyöntisivustot ovat yksimielisiä siitä, että Classic on ennakkoon selvästi suurin mestarisuosikki voittamaan F-Liigan vuoden 2021 Suomenmestaruuden.Puolivälierät


Classic (1.) - Lasb (8.)


Ylivoimainen Classic voitti runkosarjan kuudetta kertaa putkeen. Viime kaudella Classic päästi historiallisen vähän maaleja, 97 (3,73/ottelu), mutta tällä kaudella tuo määrä kasvoi 126 päästettyyn maaliin. Suuri osatekijä tähän oli kieltämättä vaisuhko helmikuu, jolloin Classic päästi keskimäärin noin 7 maalia per ottelu.

Sinipaidoille taisi olla lähes sama asia kuka heille tulee vastaan puolivälierissä, mutta he päätyivät valitsemaan kahdeksanneksi sijoittuneen joukkueen, Lasbin, joka selvisi pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa joukkueen historiassa. Classic vei molemmat runkosarjan kohtaamiset, ensin vieraissa 4-6 ja sitten kotonaan 8-7. Jälkimmäisessä ottelussa Lasb haastoi Classicia hyvin ja nousi jopa 7-2 tilanteesta maalin päähän, mutta kiri jäi kesken.Classic tuskin ottaa paineita vastustajastansa. Toki takki auki ei voi peleihin lähteä, ettei käy niin kuin kauden päätöskierroksella, jossa Tikkurilan Tiikerit venyivät jatkoaikavoittoon Classicista. Vaikutti kyllä, että Classicilla kauden loppupuolella runkosarjan voiton varmistuttua alkoi olemaan hieman pienempi pykälä silmässä. Nico Salo kärsi loukkaantumisesta loppukauden, mutta palannee peliin mukaan pudotuspeleissä.

Kauden lennokkaasti aloittanut Lasb keikkui jopa aivan runkosarjan kärkipäässä, ja ensimmäinen kohtaaminen Classicia vastaan tällä kaudella olikin itseasiassa F-Liigan kärkiottelu. Uuden vuoden aloitus oli kuitenkin Lasbille synkkä, eikä joukkue pystynyt viimeisestä 10 runkosarjaottelustaan voittamaan kuin ainoastaan yhden. Lasbin alamäki alkoi tähtipuolustaja Miska Mäkisen loukkaantumisesta. Helposta tilanteesta Lasb ei tähän sarjaan pääse lähtemään, mutta katsotaan silti kuinka käy. Lasb ei ole historiansa aikana voittanut Classicia kertaakaan, ja lahtelaisten kannalta valitettavasti myös Veikkausbonuksien arvio tästä otteluparista on yksipuoleinen.

Seuraa heitä: Ilmiömäiset pallotaiturit ja pistenikkarit Sami Johansson (Classic) sekä Perttu Koljonen (Lasb) ovat joukkueiden tärkeimpiä onnistujia hyökkäyspäässä. Santeri Pohjonen Lasbin maalilla voi venyä äärimmäisiin suorituksiin.

Classic jatkoon voitoin 4-0.

Pe 05.03.2021 18.30 Classic – LASB: 13-4
Su 07.03.2021 16.00 LASB – Classic: 7-3
Ti 09.03.2021 18.30 Classic – LASB: 8-2
To 11.03.2021 18.30 LASB – Classic: 2-9
La 13.03.2021 16.00 Classic – LASB: 4-3

Classic jatkaa välieriin voitoin 4-1.


Oilers (2.) - Indians (6.)


Playoff-pareista mehukas valinta nähtiin, kun Oilers valitsi parikseen kuudenneksi sijoittuneen Indiansin. Kyseessä on siis viime kauden revanssi, joka jäi pahasti kesken. Espoon Derbystä ei varmasti tunnetta ja taistoa puutu. Molemmat väännöt runkosarjassa päättyivät Oilersin voittoon, ensin syksyllä 6-1 sekä aivan kauden lopussa 11-5. Indians pelasi erittäin vaisun kauden toisen puoliskon, ollen vasta kuntopuntarissa playoff-sijojen ulkopuolella. Öljymiehet puolestaan olivat tasaisen vahvoja läpi kauden, ja varmistivat runkosarjan toisen sijan päätöskierroksen voitollaan.

Oilers on joukkueista hieman railakkaampi hyökkäyspäässä, kun taas Indians edustaa pallollista hallintaa. Erikoistilannepelaaminen on joukkueilla liigan eliittiä. Indians oli F-Liigan kovin ylivoimajoukkue 57,9% onnistumisprosentilla, kun taas Oilers oli toiseksi kovin alivoimajoukkue päästäen keskimäärin yhden maalin kolmesta vastustajan ylivoimamahdollisuudesta.Seuraa heitä: Justus Kainulainen ja Tuomas Iiskola olivat Oilersin tehokkaimmat pelaajat pisteillä 25+28 ja 35+17. Indiansin Aaro Astala palasi kaukaloon runkosarjan päätöskierroksella kärsittyään loukkaantumisesta joulukuusta lähtien.

VB:n ennustus tästä otteluparista kääntyy parempivireisen Oilersin suuntaan: Oilers jatkoon voitoin 4-1.

To 04.03.2021 18.30 Oilers – Indians: 5-4
La 06.03.2021 18.00 Indians – Oilers: 4-6
Ma 08.03.2021 18.30 Oilers – Indians: 5-4 ja.
Ke 10.03.2021 18.30 Indians – Oilers: 5-3
Pe 12.03.2021 18.30 Oilers – Indians: 7-6 ja.

Oilers jatkaa välieriin voitoin 4-1.


TPS (3.) - SPV (7.)


TPS valitsi vastustajakseen runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen Seinäjoen Peliveljet. Niin sanotusti "helppoja" valintoja ei ollut enää tarjolla. Joukkueet tasasivatkin voitot runkosarjassa värikkäiden vaiheiden jälkeen. TPS voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Seinäjoella railakkaan maali-iloittelun jälkeen maalein 11-8. He johtivat ottelua parhaimmillaan 6-2, mutta SPV kampesi itsensä jopa tasoihin. Puntit kääntyivät kauden toiseen mittelöön, missä SPV paineli 4-0 johtoon ensimmäisen erän jälkeen. TPS punnersi itsensä kuitenkin väkisin tasoihin, ja ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jossa Ville Kuusela ratkaisi voiton SPV:lle.

Peliveljien päävalmentaja Tommy Koponen otti pienen psyykkauksen käyttöön heti playoff-parien ratkettua. Hän tituleerasi TPS:n julistamaa tavoitetta mestaruudesta seuraavanlaisesti:
Sehän on selvä, TPS on jo muutama vuosi sitten julistanut, että heille kelpaa vain mestaruus. Joten eihän tässä ole palaakaan jakoa meillä. Tyydytään kiusantekijän rooliin.

- tämä voi kieltämättä toimiakin, sillä samaa hän vinoili ennen Suomen Cupin finaalia Nokian KrP:n päävalmentajalle Jarmo Härmälle, sanoen että "lähdetään vain kiusaamaan teitä, tehän olette jo kokeneita poikia näissä karkeloissa". Niin vain SPV voitti TEHO Sport Salibandyn Suomen Cupin. Tämä saavutus kruunasi nousujohteisen SPV:n loppukauden.

TPS puolestaan päätti kautensa seitsemän ottelun voittoputkeen. Hurja kiri ei aivan riittänyt runkosarjan toiselle sijalle, jonka Oilers nappasi TPS:n nenän edestä yhdellä pisteellä. TPS ja SPV tekivät runkosarjassa lähes yhtä paljon maaleja, mutta TPS päästi 37 vähemmän. 104 päästettyä maalia oli vähiten, ja 183 tehtyä maalia F-liigan neljänneksi eniten.


TPS päävalmentaja Janne Kainulaisen mietteet playoffeista.

Seuraa heitä: Ville Hirvisuo ja Miko Kailiala (TPS). Uransa tehokkaimman kauden nakuttanut Hirvisuo latoi tällä kaudella jopa 33 tehopistettä, joka on kolme kertaa enemmän kuin viime kauden pistesaldo, 11. Kailiala puolestaan valittiin helmikuun kuukauden pelaajaksi. Hän kerrytti helmikuun otteluissa tehopisteet 10+4, päästen pisteille jokaisessa matsissa. SPV:n Joni-Arttu Sieppi iski 29 maalia tällä kaudella. Vahvaa läpimurtoa teki myös Juuso Keskinen, jonka tehosaldoksi kirjattiin 18+13.

Valinnanvaraa TPS:lle ei jäänyt, se oli joko Nokian KrP, Happee tai SPV. Seinäjoen Peliveljet olivat näistä vähiten uhkaava vaihtoehto, vaikkei Suomen Cupin voittaneita seinäjokilaisia saa missään nimessä laskea laskuista ulos. Tiukkoja otteluita luvassa, mutta TPS menee suosikkina jatkoon voitoin 4-2.

Pe 05.03.2021 18.30 TPS – SPV: 2-3 ja.
Su 07.03.2021 17.00 SPV – TPS: 4-8
Ti 09.03.2021 18.30 TPS – SPV: 10-2
To 11.03.2021 18.30 SPV – TPS: 2-3
La 13.03.2021 18.00 TPS – SPV: 5-4

TPS jatkaa välieriin voitoin 4-1.


Nokian KrP (4.) - Happee (5.)


Näätärokki vs. Hirvirytke - ehkäpä tämän puolivälieräkierroksen tiukin kamppailupari, jossa mittaa toisistaan ottavat runkosarjan neljäs ja viides. Kumpikaan joukkue tuskin olisi halunnut valita toista vastustajakseen. Joukkueet tasasivat voitot runkosarjassa; KrP voitti syksyllä kotiottelunsa selvin numeroin 9-3, kun taas Happee oli tammikuun lopussa parempi kotonaan maalein 7-5.

Jarmo Härmän luotsaama KrP toisti viime kauden suorituksensa runkosarjassa ollen neljäs. Kotietu saavutettiin, ja tekeminen oli laadukasta läpi kauden. Joukkue puolusti paremmin kuin ennen, joka näkyi siinä että päästettyjä maaleja syntyi 6 maalia vähemmän kuin vuosi sitten. Tehdyissä maaleissa joukkue petrasi tehden 18 kaappia enemmän kuin edelliskaudella. Tämän kauden lukema 197 tehtyä maalia oli liigan kolmanneksi eniten.

Joukkueen kauden kohokohta oli hallitsevan mestarin Tampereen Classicin pudottaminen salibandyn Suomen Cupin välierässä. Nokian KrP hävisi lopulta finaaliottelun SPV:lle karvaalla tavalla, kun he sulivat kolmen maalin johtoaseman. Näätälauma vakuuttaa kyllä, että tästä pettymyksestä on toivuttu ja pudotuspeleihin on nyt täysi lataus.

Ailahtelevan alkukauden pelannut Happee terästäytyi kauden loppua kohden. Seitsemän ottelun voittoputki huipentui vierasvoittoon Classicista. Viimeisellä kierroksella tuli tukkaan Oilersilta, joka oli sikäli ymmärrettävää, sillä espoolaisilla oli tuossa ottelussa enemmän panoksia pelissä.

Happee aloitti kautensa yskähdellen, ja keikkui pitkän aikaa sijan kahdeksan tuntumassa. Kesken kauden joukkueeseen Sveitsistä palannut Jami Manninen nostatti hirvirytkettä sopivalla tavalla, iskien 15 ottelussa tehopisteet 15+16. Happeen tehokkain pelaaja oli pistepörssissä viidenneksi yltänyt Peter Kotilainen, joka summasi tehot 30+29 siitä huolimatta että missasi kauden aikana muutaman ottelun. Jos hän olisi pelannut kaikki ottelut, olisi hän voinut olla pörssin kakkonenkin.

Happee on kevään joukkue. Hyvät suoritukset edellisistä otteluista nostivat varmasti joukkueen hengen aivan uudelle tasolle, ja muutaman Happee-pelurin suusta onkin kuulunut kehuja että joukkueen yhteinen tekeminen treeneissä on erittäin hyvällä tasolla.

Silmiin on pistänyt joukkueesta löytyvä laajuus useasta hyökkäyskentästä, ja monessa ottelussa onkin nähty sankoin joukoin eri maalintekijöitä. Kaikki tehopisteet eivät siis lepää pelkästään Peter Kotilaisen harteilla. Kotilaisella oli kuitenkin pieni sananen sanottavana psyykkauksen muodossa kevään vastustajilleen:Seuraa heitä: Pistepörssin kakkonen ja kolmonen KrP:n Joona Rantala sekä Henri Johansson yhdistettynä Nico Jonaesoniin tulevat olemaan KrP:n kovin syömähammas kevään otteluissa.
Maalivahtien taisto; Miro Tuomala (KrP) ja Markus Laakso (Happee) saattavat venyä häikäiseviin suorituksiin. Peter Kotilainen syttyy sitä mukaa kuin pelit kovenee. Sitä ei voi kiistää, etteikö tämän viihdyttävän taiturin suorituksia kentällä ja sen ulkopuolella olisi jännittävä seurata! EräViikingeistä Happeeseen tullut Roni Laasonen on istunut hyvin hirviryhmään, ja solmi juuri jatkosopimuksen ensi kaudelle. Laasonen on yksi potentiaalinen otteluiden ratkoja Happeelle.

Tästä parista toivomme jopa näkevän, että ratkaisu etenee aina seitsemänteen otteluun asti. Veikkausbonuksien ennakko kallistuu tällä kertaa hyvän kevätvireen saavuttaneen Happeen suuntaan; Happee ryöstää Nokian KrP:n Game sevenissä: Happee jatkoon 4-3.

Pe 05.03.2021 18.30 Nokian KrP – Happee: 5-6
Su 07.03.2021 18.30 Happee – Nokian KrP: 2-5
Ti 09.03.2021 18.30 Nokian KrP – Happee: 0-9
To 11.03.2021 18.30 Happee – Nokian KrP: 3-2
La 13.03.2021 17.00 Nokian KrP – Happee: 6-5 ja.
Ma 15.03.2021 18.30 Happee – Nokian KrP: 1-2
Ke 17.03.2021 18.30 Nokian KrP – Happee: 8-3

Nokian KrP jatkaa välieriin voitoin 4-3.

Välierät


Classic (1.) - Nokian KrP (4.)


Mestarisuosikkina jatkava, runkosarjan voittaja Classic kohtaa välierissä neljänneksi sijoittuneen Nokian KrP:n. Luvassa on siis Tampereen paikallisderby, ja kiihkeitä otteluita tullaan varmasti näkemään ilta toisensa jälkeen.Classic selvitti tiensä välieriin voittaen Lasbin otteluvoitoin 4-1. Lasb onnistui yllättämään Classicin toisessa ottelussa suvereenin esityksen jälkeen, jossa Lasbin puolustus pysyi erittäin tiiviinä ja piti Classicin pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Muun muassa Sami Johanssonilla oli tuolloin hieman kehnompi ilta. Hän kuitenkin petrasi otteitaan, ja viiden ottelun jälkeen hän löytyy playoffien pistepörssin toiselta sijalta 5+8 tehopistein.

Kolme ottelua viidestä Classic vei varsin selvästi yli kuuden maalin erolla. Ratkaiseva ottelu päättyi Classicin 4-3 voittoon. Jatkoonmeno ei siis tullut yllätyksenä, mutta Lasbin yksi voitto saattoi monelle tulla.

Nokian KrP:n taival välieriin kävi pidemmän kaavan kautta. Runkosarjan viidenneksi jäänyt Jyväskylän Happee laittoi näädät erittäin tiukille, ja olivat lähellä katkaista sarjan jo kahdesti. Happee johti ottelusarjaa parhaimmillaan jo 3-1 otteluvoitoin, mutta KrP venyi kriittisellä hetkellä voittaen kaksi seuraavaa yhden maalin peliä ja lopulta seiskapelin vähän reilummalla erolla. Game Seven oli tästä parista jopa toivottu, niin tasaisia joukkueet olivat. Näädistä esille on nostettava Miro Tuomala, joka illasta toiseen venyi uskomattomasti pallon eteen.

Nokian KrP:lle suurimman haasteen sarjassa tuottaa Classicin voittaminen neljä kertaa. Muutamassa ottelussa KrP pystyy ja tuleekin Classicin haastamaan, mutta mihin asti se riittää, jää nähtäväksi. Happee-sarjan tiukka ottelutahti myös verottaa hieman KrP:a, joka tahkosi 7 ottelua 14 päivään.

Veikkausbonuksien ennakko: Salibandyn Suomen Cupissa Classicin pudottanut KrP tulee haastamaan ennakkosuosikkia tässä sarjassa erinomaisesti, mutta se ei aivan riitä. Classic etenee ottelusarjasta finaaleihin voitoin 4-2.Näin pelataan:
La 20.03. Klo 16:00 Classic – Nokian KrP: 5-4
Ma 22.03. Klo 18:30 Nokian KrP – Classic: 7-5
Ke 24.03. Klo 18:30 Classic – Nokian KrP: 5-4
Pe 26.03. Klo 18:30 Nokian KrP – Classic: 5-6 ja.
Su 28.03. Klo 18:30 Classic – Nokian KrP: 3-4 ja.
Ti 30.03. Klo 18:30 Nokian KrP – Classic: 2-7
To 01.04. Klo 18:30 Classic – Nokian KrP: 10-4

Classic etenee finaaliin voitoin 4-3.


Oilers (2.) - TPS (3.)


Oilers ja TPS kohtaavat toisensa toisessa välieräparissa. Molemmat joukkueet etenivät puolivälieristä jatkoon suosikkeina selvästi voitoin 4-1.Oilers kaatoi Espoon paikallisderbyssä Indiansin voitoin 4-1, aivan kuten Veikkausbonusten ennakossa ennakoitiin. Indians tuli ottelusarjaan kuitenkin paljon vahvempana joukkueena mitä osasi odottaa, ja he laittoivatkin öljymiehet todella tiukille useassa ottelussa. Viisikkopelissä he olivat jopa edellä, mutta Oilers onnistui kääntämään ottelut itselleen erikoistilanteiden voimin. Sarjalle saatiin Indians-näkökulmasta karu loppu, kun viidennessä ottelussa Oilers kiri itsensä 3-6 tappioasemasta tasoihin kolmella alivoimamaalilla, ja ratkaisi ottelun lopulta jatkoajalla komean riiston päätteeksi.

4-1 otteluvoitot ehkä hieman mairittelevat Oilersia, ottaen huomioon sen kuinka tasainen ottelusarja oikeasti oli.

TPS eteni puolestaan Seinäjoen Peliveljiä vastaan jatkoon voitoin 4-1. SPV onnistui yllättämään turkulaiset ensimmäisessä kohtaamisessa, joka oli todella vähämaalinen. SPV:n Jari Hankkio ratkaisi voiton Peliveljille rangaistuslaukauksella ajassa 71:58. Tämä jäi kuitenkin seinäjokilaisten ainoaksi voitoksi sarjassa, kun TPS tuuletteli voittoon seuraavassa neljässä ottelussa. Kaksi ensimmäistä voittoa tuli hieman reilummalla erolla, mutta SPV ei päästänyt TPS:aa helpolla viimeisissä otteluissa, jotka TPS voitti ainoastaan 3-2 ja 5-4. Jälkimmäisessä voittomaalin iski viimeisellä peliminuutilla Tino Salminen, ja jatkopaikka oli sitä myöten selvä.

Runkosarjassa Oilers ja TPS kohtasivat kahdesti, molempien voittaessa kerran. Oilers voitti ensimmäisen ottelun kotonaan maalein 11-6, ja TPS tammikuussa pelatun ottelun 6-5. TPS oli omassa kotiottelussaan 2-5 tappiolla, mutta kampesi itsensä voittoon viimeisen erän kirillä.

Veikkausbonuksien ennakko: Tiukka ottelupari, josta Game Seven ei ole poissuljettu. Oilers oli runkosarjassa jopa ehkä hieman vahvempi joukkue, mutta TPS:n vahvempi pallollinen pelaaminen sekä puolustus tulevat kantamaan hedelmää pudotuspeleissä. TPS etenee finaaliin voitoin 4-2.

Näin pelataan:
Pe 19.03.2021 18:30 Oilers – TPS: 6-5 ja.
Ma 22.03.2021 18:30 TPS – Oilers: 2-6
Ke 24.03.2021 18:30 Oilers – TPS: 4-5 ja.
Pe 26.03.2021 18:30 TPS – Oilers: 5-9
Su 28.03.2021 16:00 Oilers – TPS: 2-5
Ti 30.03.2021 18:30 TPS – Oilers: 2-3 ja.

Oilers lunastaa paikan finaalista voitoin 4-2.

Parhaat ja kattavammivat vedonlyöntikohteet F-Liigaan tarjoavat mm. seuraavat bookkerit: Coolbet, Unibet, Leovegas, 888sport, Mr Green, Betsson, Nordicbet, Betsafe, bet365, ComeOn, Mobilebet ja Bethard.


F-Liigan tunnuskappale "Falcon".