Kuka valitaan Helsingin pormestariksi? Lyö vetoa!

Kuka valitaan Helsingin pormestariksi? Lyö vetoa!
Kuntavaalit 2021 kuhina käy kuumana ja katseet kääntyvät erityisesti Helsinkiin sekä Helsingin pormestarin valintaan. Lue lisää ja katso vedonlyöntikertoimet!
Päivitetty 04.03.2021

Helsingissä kuntavaalien yksi mielenkiintoisimmista seurattavista asioista on tulevan pormestarin valinta. Helsingin nykyinen ja historian ensimmäinen pormestari on Kokoomuksen Jan Vapaavuori. Ennen Vapaavuorta Helsingissä valittiin Kaupunginjohtaja ja tätä tonttia on pitänyt aina vuodesta 1979 saakka Kokoomuksen edustaja. Jatkuuko puolueen voittokulku ja pysyvätkö pääkaupungin avaimet ruiskukkien hallussa?

Vedonlyöntiyhtiö Betsson Group pitää kertoimien valossa Vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäkeä suurimpana ennakkosuosikkina. Sinnemäen perässä toisena vedonlyöntikertoimissa on ihan jokaiselle suomalaisille henkilökohtaisesti tuttu sukupuolineutraali hahmo "Joku Muu". Joku Muulle tarjottiin ennen kokoomusehdokas Kirsi Pihan vaaleista vetäytymistä peräti 50.00 kerrointa, eli tässä voi olla jollain hyvä haku vetolapulla?

Kärkikaksikon perässä kolmantena on SDP:n Nasima Razmyar. Näiden näkemysten mukaan Helsinki olisi saamassa ensimmäisen naisjohtajan sitten vuosien 1996-2005 ja Eva-Riitta Siitosen sekä todennäköisesti ensimmäisen ei kokoomuslaisen johtajan vuosikymmeniin. Neljäntenä hevosena kisassa on kuntavaaleista isoa voittoa hakeva Jussi Halla-aho. Halla-ahon voitolle tarjotaan juuri nyt kerrointa 16.00. Muut ehdokkaat Halla-ahon jälkeen ovat niin sanotusti valovuosien päässä kärkipaikasta.Kokoomuksen kriisi nosti Vihreät vedonlyöntikärkeen


Pormestari valitaan Helsingissä kunnanvaltuuston toimesta ja luonnollisesti vaalien suurimman puolueen edustaja on vahvoilla pormestariksi. Kokoomus ja vihreät taistelevat suurimman puolueen paikasta mutta PS on näiden vaalien kirjoittamaton kortti. Kokoomus valitsi aiemmin Kirsi Pihan pormestariehdokkaakseen mutta kokenut Piha vetäytyi kisasta vain reilun kahden viikon ehdokkuuden jälkeen. Tämä ratkaisu suoisti koko puolueen ahdinkoon pääkaupunkiseudulla.

Näin asian näkee vedonlyöntisivusto Betsson: "Kokoomuksen kuntavaalipakka repsahti Helsingissä sekaisin, kun pormestarikandidaatiksi valittu Kirsi Piha yllättäen vetäytyi vaaleista. Kokoomuksen tavoin vedonlyöntiyhtiötkin joutuivat reagoimaan: Vihreät ponnisti nyt peliyhtiö Betssonin papereissa Helsingissä ykkössuosikiksi.

– Helsingin perusasetelma on viime kuntavaalien tavoin selkeä: Isoin puolue tulee olemaan Kokoomus tai Vihreät. Pidimme Kokoomusta pitkään suosikkina, mutta nyt tilanne käännähti päälaelleen. todennäköinen Pihan “seuraaja” ehdokkaana, Juhana Vartiainen, on hyvä tyyppi ja tärkeä puolueen poliittisissa elimissä. Hän on kiistaton asiantuntija, mutta ei mikään johtaja tai pormestarityyppi, toteaa Betssonin vaaliasiantuntijatyöryhmän jäsen. "