Fury vs Hunter lokakuun lopulla Birminghamissa! (ottelu peruttu)

Fury vs Hunter lokakuun lopulla Birminghamissa! (ottelu peruttu)
Pitkään odotettu nyrkkeilyn WBA-liiton ykköshaastajien huippumatsi Hughie Furyn ja Michael Hunterin välillä käydään viimein lokakuussa. Voittaja nousee samalla liiton ykköshaastajaksi Daniel Dubois'lle. (Kuva: BOXXER)
Päivitys 2.11.2022 - Huippumatsi peruttiin! Harmillisesti "long covidista" viikkojen ajan kärsinyt Hughie Fury ei toipunut ajoissa kuntoon otteluunsa Michael Hunteria vastaan, joten ottelu jouduttiin perumaan. Jatkosta ei kummankaan leirin puolelta ole vielä tiedotettu mitään varmaan, mutta ainakin Fury on ilmaissut halukkuutensa uusintaan toivuttuaan.

Fury vs Hughes - Lokakuun toinen supermatsi!


Suomen Robert Heleniuksen unelmamatsi Deontay Wilderia vastaan ei ole ainoa merkkitapaus raskaansarjan nyrkkeilyssä lokakuussa. Pari viikkoa Robben ja Wilderin kahinan jälkeen Birminghamissa otellaan todella kova WBA-liiton haastajamatsi, kun Hughie "Tysonin serkku" Fury kohtaa liiton haastajarankingin ykkösen jenkki-iskijä Michael Hunterin varhain sunnuntaina 30. lokakuuta.

Fury on kyseisellä listalla sijalla kolme, herrojen välissä kakkosena on Helenius. WBA:n hallitseva mestari on britti Daniel Dubois, jota vastaan tämän ottelun voittaja mitä todennäköisimmin iskee seuraavaksi. Ja tokihan portaikossa vielä askeleen ylempänä on liiton "Supermestari" Oleksand Usyk. Ei siis ihme, että huippunyrkeilyn maailmaa on toisinaan pidetty hieman sekavana.

Vielä alkuvuodesta huhuiltiin, että Fury olisi tässä matsissa kohdannut nimenomaan Heleniuksen. WBA-liitto määräsikin kyseisen ottelun tapahtuvaksi, mutta lopulta tapahtuma kuopattiin. Joka tapauksessa loppu hyvin kaikki hyvin, Helenius sai unelmamatsinsa Wilderia vastaan ja Fury sekä Hunter pääsevät ottelemaan paikasta WBA:n titteliottelussa.Fury vs Hunter - Vedonlyönti


Hunter oli vedonlyöntisivustojen listoilla hienoinen suosikki jo heinäkuun alkuperäiseen otteluun ja sama linja on jatkunut. Otteluun ei ole kuitenkaan avautunut vielä muita kohteita, kuin matsin lopullinen voittaja. Tapahtuman lähestyessä tarjolla olevien vetojen valikoima tulee kuitenkin kasvamaan, sillä nyrkkeilyvedonlyönti on huiman suosittua tällaisten isojen otteluiden kohdalla.Tasaiset lähtökohdat - Hunter lievä suosikki


Tämän ottelun piti toteutua alumperin jo heinäkuussa Manchesterissa, mutta Furyn sairastelut pakottivat siirtämään matsin. Nyt Fury on omien sanojensa mukaan sataprosenttisessa kunnossa. Urallaan Fury on voittanut 26 ottelua ja hävinnyt kolme. Hunter puolestaan on ammattilaisena iskenyt 21 kertaa ja tappioita on vain yksi, painoluokkaa alempana juuri Usykia vastaan.

27-vuotias Fury oli titteliottelussa jo vuonna 2017, mutta tuolloin Joseph Parker oli pisteillä parempi. Nyt tähtäimessä on siis paikka uran toisessa "vyömatsissa". Serkkunsa Tysonin saavutuksiin Hughie ei ole yltänyt, mutta pätevä raskaansarjan iskijä Manchesterin miehestä on tullut jo nyt. Nähtäväksi jää, onko paukkuja vieläkin pitemmälle.

Voit katsoa Furyn edellisen titteliottelun huippuhetket alla olevalta videolta.Hunter puolestaan ei vielä tässä painoluokassa ole hävinnyt otteluakaan. Ainoa tappio ylipäänsä uralla tuli vuonna 2017, kun Usyk pamautti viimeisessä erässä Hunterin valot pois ja vei jo varmalta näyttäneen WBO-tittelin alemman raskaansarjan ottelussa. Ylimmässä painoluokassa meno on ollut vaihtelevaa, eikä isoja ottelujakaan liikaa ole ollut.

Kovan luokan iskijästä on kuitenkin myös Hunterin kohdalla kyse. Isä Mike on monille raskaansarjan seuraajille tuttu 1980- ja 90-luvuilta pätevänä haastajana. Pojasta on polvi vielä hieman parantunut, mutta viime ajat ovat olleet epätasaisia. Vuoden 2012 Lontoon olympialaisten jälkeen ammattilaiseksi siirtynyt Hunter otteli edellisen kerran viime vuoden joulukuussa ja tuloksena oli tasuri Jerry Forrestia vastaan. Myös Alexander Povetkin pakotti Hunterin tasuriin joulukuussa 2019.

Niin tai näin, Hunter on vedonvälittäjien papereissa lievähkö suosikki. Tässä matsissa on paljon pelissä, sillä kummallekaan iskijälle ei välttämättä kovin montaa huippusaumaa tittelimatseihin ole tappion jälkeen tarjolla. Kiehtovaa raskaansarjan mittelöä ei ole missään nimessä syytä jättää väliin!