Huuhkajat palaavat tositoimiin Nations Leaguessa

Huuhkajat palaavat tositoimiin Nations Leaguessa
Huuhkajat aloittavat UEFA Nations Leaguen kautensa pelaamalla otteluilla Walesia ja Irlantia vastaan syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Huuhkajat lähtee Nations Leagueen tutulla rungolla


UEFA Nations League starttaa syyskuun ensimmäisellä viikolla, jolloin maajoukkueet pelaavat Huuhkajat mukaanlukien kaksi ottelua ympäri Eurooppaa.

Markku Kanerva valitsemassa Huuhkajien pelaajarinkiin ensi torstaina ja sunnuntaina Helsingissä Walesia ja Dublinissa Irlantia vastaan pelattaviin UEFA Nations Leaguen tai tuttavallisemmin Kansallisen Liigan otteluihin ei järin suuria yllätyksiä tullut.

Kanerva oli varsin tyytyväinen valintoihin ja siihen, että Huuhkajat pääsevät vihdoin tositoimiin.
- Joukkue saatiin lopulta hyvin kasaan. Pohjois-Amerikan koronarajoitusten takia meidän MLS-pelaajat Jukka Raitala ja Lassi Lappalainen (molemmat Montreal Impact) jäivät pois ja valitettavasti Rasmus Schüller (HJK) loukkaantui. Joona Toivio (Häcken) on pois näistä peleistä perheenlisäyksen takia, ”Rive” valoittaa muutamaa poisjääntiä.
- Lopullista ryhmää puntaroitiin ennenkaikkea huomioden erilaiset ryhmitykset ja tulevat vastustajat ja tähän nyt päädyttiin, perustelee Kanerva valintoja.
-Upeata palata olympiastadionille. Nyt tehdään comeback upealle uusitulle stadionille. Sääli, ettei yleisöä voi ottaa paikalle fanien, katsojien ja meidänkin kannalta. Kannustus on ollut meille valtava voimavara. Hienoa kuitenkin, että päästään pelejä ylipäätään pelaamaan.


Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri loukkaantui muutama päivä Riven julkistettu jo Huuhkajien rosterin, eikä kyproslaisen Pafos FC:n harjoituksissa loukkaantuneen Arajuuren paikkaa täytetä.

Uusista kasvoista Queen’s Park Rangersin Nicholas Hämäläinen tuo leveyttä Huuhkajien laitapakkien joukkoon miehen päätettyä viimein edustaa myös maajoukkuetta. Veikkausliigasta kelpuutettiin Huuhkajiin HJK:n toppari Daniel O’Shaughnessy ja laitapakki Nikolai Alho sekä KuPSin hyökkääjä Ilmari Niskanen. Muista pelaajista Pogon Szczecin Santeri Hostikan ja Vejlen Juhani Ojalan valintoja voidaan pitää myös yllätysvalintoina. Mukaan ei sen sijaan kelpuutettu HJK:ssa erinomaista kautta pelaavaa keskikentän Lucas Lingmania sekä nykyisin Stal Mielecissä pelaavaa Petteri Forsellia.

Vahvan alkukauden uudessa seurassaan pelannutta Forsellia kismittää, kun valinta ei osunut tällä kertaa kohdalle.
- Siinähän on pelimiehiä jengi täynnä. Itse olen myös hyvä pelimies ja kehittynyt puolustussuuntaan paljon parin viime kauden aikana. Kausi on alkanut hyvin ja odotin ehdottomasti olevani mukana, Forsell toteaa.

Niskanen puolestaan hymyili kuin kuuluisa Naantalin aurinko valinnasta kuultuaan.
- Fiilis ei voisi olla parempi. Pikkupojan unelma toteutuu. On valtavan suuri kunnia pukea sinivalkoinen paita päälle A-maajoukkueessa, iloitsee 22-vuotias kuusi osumaa KuPSille tällä kaudella iskenyt Niskanen valinnastaan.
- Tulen pelaamaan omilla vahvuuksillani. Olen varma, että pärjään myös kovissa peleissä. Tarkoitus on antaa niin vahvat näytöt, että oma nimi piirretään myös ensi vuoden EM-kisajoukkueeseen, sanoo Niskanen itsevarmasti.Rive tuskin tekee dramaattisia muutoksia rosteriinsa


Huuhkajien avausrosterissa tuskin kauheasti muutoksia nähdään Walesia ja Irlantia vastaan, ellei sitten loukkaantumiset muuta Riven suunnitelmia. Maalissa torjuu varmasti Bayern Leverkusenin Lukas Hradecky. Neljän miehen puolustuslinjassa Elfsborgin Leo Väisäsen rinnalla toisena topparina Arajuuren tontille Rivellä olisi laittaa Klubin O’Shaughnessy, jos pää kestää ja pokkaa riittää. Örebron Albin Granlundia ja Genkin Jere Urosta tuskin mikään pitää poissa laitapakin tonteilta ainakaan avauksessa. Hämäläinen ja Alho voivat tulla kyseeseen sitten vaihdosta myöhemmin toisella jaksolla.

Neljän miehen keskikentälle Brannin Robert Taylor ja Esbjergin Pyry Soiri ottanevat itseoikeutetusti paikat laidoilla. Keskustassa sen sijaan Rangersin Glen Kamaran vierellä Rive saattaa vielä säästellä hiljattain Midtjyllandista AEL Larissaan siirtyneen kipparinsa Tim Sparvin pohjetta ja avausrosterin paikka saattaa mennä Esbjergin Joni Kaukolle. Kärjessä pelaavat epäilyksettä Leverkusenin Joel Pohjanpalo ja Norwichin Teemu Pukki.