Huuhkajilla neljä kuukautta aikaa saada pelaajat huippukuntoon

Huuhkajilla neljä kuukautta aikaa saada pelaajat huippukuntoon
Hradecky, Pukki, Pohjanpalo, Kamara, Sparv ja muut - missä kunnossa Huuhkajien avainpelaajat ovat?
Jalkapallon EM-turnaus lähenee vääjäämättä. Suomella on hyvä paikka tehdä vaikka pienoinen yllätys.
Missä kunnossa Suomen maajoukkueen avainpelaajat ovat? Tilanne on aivan eri, jos tärkeimmät pelaajat ovat kunnossa ja onnistuvat seurajoukkueissaan joka viikko, eivätkä he istu vaihtopenkillä ja kadota viimeisenkin pelivireensä.
Suuri osa Suomen maajoukkueen pelaajista on parhaillaan pelitauolla, kun Pohjois-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ei nyt pelata.

Suomen puolustuksen ehdoton avainpelaaja, ja ehkä koko joukkueen tärkein pelaaja on maalivahti, Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky. Hradecky valittiin koronavuoden 2020 Suomen vuoden urheilijaksi, ja se kertoo paljon veskarin merkityksestä.
Maajoukkueen onneksi Hradecky on kunnossa. Saksalainen jalkapallojulkaisu Kicker listasi tammikuun lopussa Bundesliigan maalivahdit paremmuusjärjestykseen, ja Hradecky oli listalla viidentenä.
Maalivahtiin Suomen EM-yllätys ei tule kaatumaan.Arajuuri Välimeren lämmössä


Puolustuslinjan pelaajista toppari Paulus Arajuuri pelaa pikkuista Kyproksen liigaa Paphos -joukkueessa. Arajuuri on lähes aina joukkueen avauksessa, eli hän on kunnossa, vaikka Kyproksen pelit eivät ole lähelläkään EM-otteluiden tasoa.
Laitapakki Jere Uronen pelaa paremmassa liigassa Belgiassa Genkin joukkueessa. Peliaikaa Uroselle ei kuitenkaan tule tasaisesti. Tämän vuoden puolella Uronen on ollut vain neljässä liigamatsissa avauksessa. Kentällä ollessaan Uronen on raporttien mukaan kuitenkin ollut hyvä.

Keskikenttäpelaajista Glen Kamara on entistä selvemmin nousemassa ykkösmieheksi. Kamara on ollut erinomainen Glasgow Rangersissa, ja lienee vain ajan kysymys, milloin Kamara siirtyy suurempaan liigaan. Luultavimmin jo ensi kesänä.
Kamara on otteluraporttien mukaan kehittynyt vielä entistä fyysisemmäksi pelaajaksi. Aikaisemmin vaivannut pienoinen arkuus alkaa olla pois, ja nyt Kamara jo vetelee kentällä komeita ja puhtaita liukutaklauksia.
Muu osa Kamaran pelistä onkin aina ollut kunnossa. Kamaran skottiliigan syöttöprosentiksi on ilmoitettu 91, joka on koko liigan paras.Sparvin kokemus tekee miehestä avainpelaajan


Jos Kamara on tärkeä maajoukkueelle, niin on myös Tim Sparv. Sparv ei enää ole entisellään, mutta hänen kokemuksensa on maajoukkueessa tärkeä osa.
Sparv pelaa Kreikan liigaa AEL Larissa -joukkueessa, mutta mikään vakiomies Sparv ei ole. Vuoden alussa hän pelasi peräkkäin kolme 90 minuutin liigamatsia, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.
Kunhan Sparv pysyy terveenä ja pelituntumassa edes jossain määrin, niin kyllä hän maajoukkueen keskikentän keskellä hoitaa hommansa.

Suomen kärkimiehistä Teemu Pukki on tällä kaudella ollut taas hyvä. Championship -maaleja on Norwichin 29 matsissa tullut 13. Pieniä huilitaukoja kolhujen vuoksi Pukilla on ollut, mutta kaiken kaikkiaan hän pelaa taas parhaimmillaan erinomaisesti.
Tammikuun lopussa Pukki oli sivussa kolmen matsin verran. Paluun jälkeen Pukki ja koko Norwichin joukkue oli vaisu ja tukkoinen, Stoke -ottelussa helmikuun puolivälissä Teemu Pukki oli taas terävä ja vaarallinen oma itsensä, tuloksena kaksi maalia. Pukki on kesällä kunnossa, kun vain välttyy loukkaantumisilta.
Joel Pohjanpalo loukkaantui marraskuussa Kansojen liigan matsissa Bulgariaa vastaan. Huilista tuli pitkä, mutta tammikuun lopulla Pohjanpalo pelasi jo Bundesliigassa 12 minuuttia. Jollella on hyvin aikaa viritellä itsensä huippukuntoon EM-lopputurnaukseen mennessä.Tulevaisuuden puolustus Thiaw, Hämäläinen ja Halme


Muista Suomen maajoukkueen pelaajista Augsburgin Fredrik Jensen on ollut tällä kaudella pitkät pätkät loukkaantuneena. Tammikuun lopulla Jensen taas palasi Bundesliigan peleihin, ja peliaikaa on tullut tämän vuoden puolella neljässä ottelussa parikymmentä minuuttia otteluiden lopussa. Bundesliigan maalitili on Jenseniltä vielä tällä kaudella avaamatta.
Marcus Forss on tehnyt Championshipissä viisi maalia. Cup-kierroksilla Forss on ollut avauksessa, mutta sarjapeleissä hän saa lähinnä jämäminuutteja. Valioliigaan nouseva Brentford on sen verran kovan luokan joukkue, ja kärkimies Ivan Toney niin kuumassa kunnossa, että peliminuutit joukkueen hyökkäyksessä ovat tiukassa.

Schalkessa pelaava puolustuksen Malick Thiaw on pelannut tämän vuoden puolella Bundesliigassa jo yhden kokonaisen 90 minuutin matsia. Thiaw on vasta 19 vuotias, ja varmasti yksi tulevaisuuden maajoukkueen vakiokasvoja. Eiköhän hän ole kesän EM-turnauksessa mukana haistelemassa menoa.
Barnsleyn 22-vuotias Aapo Halme on ollut loukkaantuneena joulukuusta lähtien. Luultavimmin hänkin on tulevaisuuden maajoukkueen vakiopelaajia.
Saman voi sanoa QPR:n 23-vuotiaasta Nicholas Hämäläisestä. Hänelle on tullut tällä kaudella jo reilusti yli kymmenen aloituskokoonpanon paikkaa Championship -sarjassa.