Islam Makhachevin putki UFC:ssä jatkuu - Onko kyseessä jälleen uusi peto Dagestanista?

Islam Makhachevin putki UFC:ssä jatkuu - Onko kyseessä jälleen uusi peto Dagestanista?
Makhachev on ollut jo pitkään haipattu ottelija kevyessä sarjassa, ja odotuksissa on mestaruudesta haastaminen seuraavan vuoden sisään.
Islam Makhachev. Vuonna 1991 syntynyt venäläisottelija on ollut viime aikoina kovassa nosteessa, kun UFC:n kevyensarjan ottelijoiden tilannetta on katsastettu. Vaikka miehellä ei ole urallaan vielä ainuttakaan suuremman kaliiberin voittoa, on kyseessä silti yksi painoluokan kovimmiksi luokitelluista ottelijoista.

Dagestanin autonomiselta alueelta ponnistava mies on saanut suuren määrän nosteestaan ja hypestään toisen miehen, Khabib Nurmagomedovin kautta. Viime vuonna uransa voittamattomana, 29-0 rekordilla päättänyt Khabib on ollut jo vuosia yksi maailman seuratuimmista urheilijoista etenkin muslimimaailmassa, ja lähes 30 miljoonaa Instagram-seuraajaa kertoo miehen statuksesta ja kiinnostavuudesta. Nurmagomedov on tätä nykyä vaikuttamassa Dagestanin vapaaottelun kehitykseen, ja valmentaa samalla Makhachevia, jonka kanssa on ollut hyviä ystäviä jo pitkään.

Makhachevin suurimpana kritiikin aiheena on ollut miehen epäaktiivisuus, kun ennen tätä vuotta ottelutahti oli erittäin rikkonainen. Jälkeenpäin on kuitenkin spekuloitu, että Nurmagomedovin mestaruushallinnan aikana ottelutahtia kevennettiin, jotta painoluokassa ei olisi kahta kärkiottelijaa, jotka eivät samasta leiristä tullessaan ottelisi toisiaan vastaan.Ovet kohti mestaruusmatsia ovat auki


Makhachevin ottelutyyli tekee kunniaa miehen juurille. Dagestan on noussut vapaaottelumaailmassa pinnalle vastikään ylivoimaisten painitekniikoidensa kautta, ja kun UFC:n rankingeja katsoo, lähes jokaisessa painoluokassa on tältä alueelta tulevia kovan tason ottelijoita. Kevyessä sarjassa on myös Makhachevilla menestystä. Viime viikonlopun voitto brassiottelija Thiago Moisesista kasvatti voittoputken jo kahdeksaan, ja rankingeissa hän nousi jo viidenneksi. Painoluokassa moni huippuottelija on aiemmin toppuutellut ajatuksia ottelusta häntä vastaan lähinnä venäläisen matalan rankingin takia, mutta nyt enää kellään ei ole varaa huudella, etteikö kyseessä olisi huippuottelija sarjan kärjestä.Aiemmin UFC:ssä tyrmätty mies ei juuri ainoan tappionsa takia ole samalla myyttisellä tasolla voittamattoman valmentajansa kanssa, on pystyottelupainotteisessa divisioonassa mestaruushaaveilu erittäin ajankohtaista. Kun tulevassa mestaruusottelussa Conor McGregorin kahdesti päihittänyt Dustin Poirier iskee yhteen mestari Charles Oliveiran kanssa, tulee seuraavan ykköshaastajan paikasta olemaan kova taistelu, kun apajilla ovat myös Justin Gaethje, Beneil Dariush, sekä Michael Chandler. Odotuksissa onkin, että venäläisen seuraava ottelu on jotain tämän kolmikon nimeä vastaan.