Miten jääkiekon tilastomerkinnät kerätään?

Miten jääkiekon tilastomerkinnät kerätään?
Nykyään jääkiekko-otteluista saadaan yhä enemmän ja enemmän tilastodataa, joka hyödyttää itse joukkueita kuin myös katsojiakin!
Urheilussa ja jääkiekossa kerätään nykyään enemmän tilastodataa, kuin koskaan aikaisemmin. Videovalmennusta ja analysointia on käytetty jo pitkään seurojen toimesta, mutta yhä enemmän tätä samaa materiaalia on saatavilla myös katsojille. Harva kuitenkaan tietää, kuinka nämä kaikki tilastot todellisuudessa saadaan kerättyä.

Esimerkiksi NHL on mennyt aivan äärimmäisyyksiin tilastojen kanssa, mutta myös kotimainen Liiga panostaa koko ajan paremmin kerättyyn dataan. Esimerkiksi kansan suosimat Jääkiekon MM-kisat voisivat olla hyvä alusta kansainväliseltä jääkiekkoliitolta kerätä entistäkin enemmän yleisö viihdyttävää dataa.

Viihtyvyyden lisäksi data on luonnollisesti tärkeää meille vedonlyöjille. Vedonlyönti perustuu paljon tilastoihin ja jääkiekossa tilastoilla onkin vedonlyönnin kannalta suuri merkitys - kunhan niitä tulkitsee oikein.

Miten tilastot kerätään CHL:ssä?


CHL kaudella on sarjauudistuksen lisäksi myös otettu käyttöön uusi tilastointiohjelma. Uutta tilastointiohjelmistoa käytetään kaikissa CHL:ään osallistuvissa 13 eri maassa, jokaisessa sarjan ottelussa. Yhtä peliä tarkkailee seitsemän statistikkoa, jotka keräävät ja näpyttelevät tilastoja ottelun kuluessa jatkuvasti.Ketä tilastot hyödyttävät?


Tilastot ovat nykyään kaikkien saatavilla ilmaiseksi. Niin seurat, kuin sinäkin saat nähtäväksesi kaiken datan, mitä esimerkiksi CHL-otteluista kerätään. Kaikista tilastoista on koottu yhteenvedot Champions Hockey Leaguen nettisivuille, jotka on jokaisen hyödynnettävissä.

Esimerkiksi vedonlyöjät hyötyvät tilastoista suunnattomasti. Otteluiden ja joukkueiden arvioiminen kattavien tilastojen avulla on valtavasti helpompaa, kuin summassa silmät kiinni lopputulosten veikkaaminen. Näet tilastoista ja mm. laukaisukartoista suoraan, kuinka hyvin joukkue pääsee maalintekosektorille tai kuinka hyvin joukkue blokkaa laukaksia mistäkin suunnasta. Näet yksittäisten pelaajien laukaukset, niiden määrät ja mistä ne on ammuttu. Nämä tilastot auttavat mm. hyvin suosituissa maalintekijävedoissa!

Kokeile CHL-vedonlyöntiä ja katso ottelut suorana


Seuraavat CHL-ottelut pelataan tiistaina 10.10. Voit kokeilla tilastotyökalua omissa vedoissasi ja katsoa kaikki CHL:n ottelut suorina lähetyksinä Nordicbetin-sivustolta. Uutena pelaajana saat ensimmäiselle talletuksellesi 100% bonuksen, joka tuplaa rahamääräsi 100€ saakka. Jos pelitililläsi on vähintään 1€ rahaa, näet kaikki CHL-ottelut myös suorana.

Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat pelikohteita CHL:ään, mutta Nordicbetin live stream palvelusta pystyt samanaikaisesti katsomaan ottelut livenä. Voit lukea lisää CHL live streameistä täältä tai siirtyä suoraan Nordicbetille tästä --> www.nordicbet.com