Jääkiekon MM-kisat 2022 jälleen käyntiin, tällä kertaa konsoleilla!

Jääkiekon MM-kisat 2022 jälleen käyntiin, tällä kertaa konsoleilla!
Kansainvälisen jääkiekkoliiton isännöimä e-urheilutapahtuma The 2022 IIHF eWorld Championship starttaa kesäkuussa karsinnoilla. Sinäkin voit olla mukana taistelemassa Leijonien puolesta!
Tampereella ja Helsingissä järjestetyistä, Leijonien kultajuhliin päättyneistä jääkiekon 2022 MM-kisoista aletaan vasta olla härmässä toivuttu. Lähes heti perään polkaistaan käyntiin uunituore tapahtuma, Kansainvälisen jääkiekkoliiton lanseeraama e-urheilun jääkiekon MM-turnaus.

Turnaus on luontaista jatkoa IIHF:n pilottiprojektille, vuonna 2020 pelatulle IIHF Fan Championshipille. Tuolloin kultaa juhli niin ikään Suomi, kun lajin yksi menestyneimpiä pelaajia Erik 'Tilantekija' Tammenpää toi yhdessä Joel 'Rottadee' Myllymäen kanssa "pojan" kotiin.

Parin vuoden takaisesta IIHF on laajentanut turnaustaan valtavasti. Nyt virtuaalikaukalossa taistelee 22 eri maata kolmessa eri vaiheessa. Ensimmäinen vaihe, eli karsinnat alkavat kesäkuun puolivälissä. Heinäkuun alussa pelataan lohkovaihe. Neljästä lohkosta kaksi parasta etenee pudotuspeleihin ja mestari on selvillä heinäkuun loppupuolella.

Tiukka rypistys on siis myös parhailla e-kiekkoilijoilla edessään, mikäli kannua meinataan tänä kesänä nostella.

Voit ottaa maistiaisia maajoukkuekiekosta NHL 22-pelissä alta.Turnausalustana NHL 22


IIHF:n, EA Sportsin ja NHL:n yhteistyön hedelmistä päästään näin nauttimaan laajemmassakin määrin. Vuodenvaihteen tienoilla mahtiliittojen yhteisellä sopimuksella tuoreimpaan EA Sportsin NHL-versioon NHL 22:een lisättiin ensin nuorten MM-turnaus ja perään miesten sekä naisten turnaukset. Tätä tapahtumaa varten miesten joukkuemäärää on vielä kasvatettu aiemmasta kuudestatoista 22:een.

Osallistua voi niin PlayStation nelosella tai vitosella, kuin Xbox Onella tai Xbox Series X|S:llä. Turnaus pelataan NHL 22-pelin PlayStation 4- ja Xbox One-versioilla. "Tavallisen" jääkiekon MM-turnauksen tapaan myös virtuaalikisoja sponsoroivat tutut pääyhteistyökumppanit Skoda ja Strauss.


Karsinnat käyntiin kesäkuussa


Ennen varsinaista turnausta on selvitettävä kunkin osallistujamaan kansalliset mestarit, jotka sitten kyseistä maata varsinaisessa turnauksessa edustavat. Nämä karsinnat käynnistyvät 16. kesäkuuta. Osallistumisen ehtona on kyseisen maan kansalaisuus, kuudentoista vuoden ikä, sekä joku edellämainituista pelikoneista ja siihen sopiva NHL 22-peli.

Kun kansalliset mestarit on selvitetty, alkaa turnauksen lohkovaihe. Neljästä lohkosta jatkopeleihin etenevät kunkin lohkon kaksi parasta. Nämä kahdeksan maata puolestaan pelaavat "normaalin kaavan" mukaan ensin puolivälierät ja välierät. Kaksi parasta joukkuetta kohtaavat tämän jälkeen finaalissa. Kaikki ottelut lohkovaiheesta eteenpäin myös näytetään suorina lähetyksinä.

Kaikista lohkovaiheen otteluista voit myös lyödä vetoa! Lue lisää eSports NHL-vedonlyönnistä täältä >>

Suomen karsinnat 28.-29. kesäkuuta!


Suomen karsinnat järjestetään kesäkuun loppupuolella yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton ja SportsGamerin kesken. Tiistaina 28. ja keskiviikkona 29. kesäkuuta pelattavista karsinnoista valitaan Suomen edustajat varsinaiseen turnaukseen.

Kuten edellä mainittiin, ehtona osallistumiseen on ainoastaan Suomen kansalaisuus sekä oikean välineistön omaaminen. Toki myös kohtalainen internet-yhteys sekä online-pelaamisen mahdollistava konsolikohtainen pelitili tulee jokaisella karsijalla olla. Lisää Suomen karsinnoista voit lukea täältä >>

Oletko sinä seuraava suomalainen jääkiekon maailmanmestari?

Alta voit katsoa lähes uunituoreen videon NHL 22-pelin Euroopan mestaruuden ratkaisseesta finaalista. Mestariksi kruunattiin toista kertaa perättäin Erik "EKI" Tammenpää.