Eurooppalainen Jalkapallokalenteri kaudelle 2022-23!

Eurooppalainen Jalkapallokalenteri kaudelle 2022-23!
Futiskausi 2022-23 tarjoilee jalkapalloherkkua laidasta laitaan. Katso tärkeimmät ajankohdat artikkelistamme ja pistä päivämäärät kalenteriin! (Kuva Alarmy photos)
Uusi eurooppalainen jalkapallokausi on jälleen ovella. Suuret sarjat starttaavat kauden 2022-23 pääosin elokuussa. Jo tätä ennen on kuitenkin pelattu seurajoukkuekilpailuiden, kuten Mestarien liigan karsintoja.

Oman erikoisuutensa kauteen 2022-23 tuo kaikkien aikojen ensimmäinen talvella pelattava jalkapallon MM-turnaus. Qatarissa marraskuussa starttaava spektaakkeli katkaisee seurajoukkueiden kauden reilusti yli kuukaudeksi, joten sarjakausien suunnittelijoilla on ollut sumplimista. VB.com listaa kaikki futiskauden 2022-23 tärkeimmät päivämäärät alla.

Eurooppalainen Jalkapallokalenteri kaudelle 2022-23!


Jalkapallokalenteri 2022-23Heinäkuu


FA Community Shield

30. heinäkuuta 2022

Englantilainen futiskausi alkaa perinteisesti FA Community Shield ottelulla, jossa kohtaavat edelliskauden mestari sekä cupin voittaja. Tänä vuonna kyseessä on juhlallisesti tasan sadas kerta, kun vuosittainen matsi pelataan. Joukkueetkin ovat juhlavuoden arvoisia, vastakkain Leicesterissä ovat Liverpool ja Manchester City.

Elokuu


Valioliiga 2022-23

5. elokuuta 2022

Valioliiga starttaa uuden kautensa Euroopan suurista sarjoista ensimmäisenä yhdessä Bundesliigan kanssa. Pallo pistetään peliin perjantaina 5. elokuuta, kun Lontoon derbyssä kohtaavat Crystal Palace ja Arsenal.

Hallitsevana mestarina uuteen valioliigakauteen lähtee Manchester City. Uusina joukkueina sarjassa nähdään puolestaan Fulham, Bournemouth ja Nottingham Forest. Teemu Pukin Norwich puolestaan hakee vauhtia jälleen Championshipista yhdessä Burnleyn ja Watfordin kanssa.

Bundesliiga 2022-23

5. elokuuta 2022

Myös Saksan lippulaiva Bundesliiga polkaistaan käyntiin perjantaina 5. elokuuta. Heti avauspäivänä pelataan todella massiivinen ottelu, kun Eurooppa-liigan viime kaudella valloittanut Eintracht Frankfurt isännöi sarjan ylivoimaista ykkössuosikkia Bayern Müncheniä.

Pääsarjaan paluun tekevät täksi kaudeksi perinteikkäät seurat Schalke ja Werder Bremen. Arminia Bielefeld ja Greuter Fürth puolestaan jatkavat sarjaporrasta alempana.

Eurooppalainen Jalkapallokalenteri kaudelle 2022-23!

Ligue 1

6. elokuuta 2022

Ranskan pääsarja Ligue 1 puolestaan alkaa päivää kahta ensimmäistä suursarjaa myöhemmin, eli lauantaina 6. elokuuta. Sarjan ylivoimainen ykkönen PSG nostelee todennäköisesti pokaalia myös ensi kauden päätteeksi, viime sesonki päättyi pariisilaisten kultajuhliin huimalla 15 pisteen erolla kakkoseen.

Nousuun pääsarjaan viime kauden jälkeen varmistivat Ajaccio, Auxerre ja Toulouse. Porrasta alempaa itsensä uuden kauden alussa löytävät Bordeaux, Metz ja Saint-Etienne.

UEFA Super Cup 2022

10. elokuuta 2022

Super Cup on UEFAn kahden suurimman seurajoukkuekilpailun, Mestarien ja liigan ja Eurooppa-liigan voittajien vuotuinen koitos. Tänä vuonna UEFA Super Cup pelataan Helsingin Olympiastadionilla torstaina 10. elokuuta! Vastakkain huippumatsissa ovat Real Madrid ja Eintracht Frankfurt.La Liga

12. elokuuta 2022

Espanjan La Liga starttaa elokuun toisena viikonloppuna. Perjantaina 12. elokuuta alkavaan sarjakauteen suurimpana suosikkina lähtee hallitseva mestari Real Madrid, joskin arkkivihollinen Barcelona on ainakin vedonlyöntimarkkinoiden mielestä lähes tasaveroinen haastaja.

Divarista La Ligaan täksi kaudeksi nousivat Almeria, Real Valladolid sekä Girona. Sarjaporrasta alemmas puolestaan matkasivat Alaves, Granada ja Levante.

Serie A

13. elokuuta 2022

Viimeisenä Euroopan "viidestä suuresta" sarjakautensa avaa Italian Serie A. Kausi käynnistyy lauantaina 13. elokuuta ja Scudettoa etukäteen vankimmin havittelevat Inter ja Juventus. Hallitseva mestari AC Milan on etukäteen tämän kaksikon kovin haastaja.

Pääsarjassa uusina joukkueina tällä kaudella nähdään Lecce, Cremonese ja Monza. Cagliarin, Genoan ja Venezian tie puolestaan vei viime kauden päätteeksi pykälää alemmalle tasolle.

Syyskuu


Mestarien liigan lohkovaihe

6. syyskuuta 2022

Aikaistettu futiskalenteri tietää sitä, että jo syyskuun alku tarjoaa sen suurimman ja kauneimman seurajoukkuekilpailun. Mestarien liigan lohkovaihe starttaa tiistaina 6. syyskuuta ja pudotuspelijoukkueet ovat selvillä viimeistään marraskuun alussa.Eurooppa-liigan lohkovaihe

8. syyskuuta 2022

Samalla viikolla UCL:n kanssa starttaa myös maanosan kakkoskilpailu seurajoukkueiden osalta eli Eurooppa-liiga. Pallo on pelissä ensimmäistä kertaa torstaina 8. syyskuuta.

Konferenssiliigan lohkovaihe

8. syyskuuta 2022

Yhdessä Eurooppa-liigan kanssa alkaa myös UEFAn kolmas seurajoukkuekilpailu, Konferenssiliiga eli Europa Conference League. Viime kaudella ensimmäistä kertaa pelatussa kilpailussa nähtäneen jälleen reilusti myös suomalaisväriä, mikä tuo lisää tunnelmaa tähän kilpailuun.

Suomi - Romania, Nations League

23. syyskuuta 2022

Montenegro - Suomi, Nations League

26. syyskuuta 2022

Huuhkajat jatkaa vuoden 2022 Nations Leaguen taivaltaan kahdella ottelulla syyskuun lopussa. Romania kohdataan ensin kotona ja perään Montenegro vieraissa. Molemmat matsit alkavat eurofutiksen tyyliin kello 21:45. Kotiottelunsa Suomi pelaa Helsingin Olympiastadionilla.

Lokakuu


Veikkausliigan ratkaisu ja eurolopputurnaus

15. lokakuuta 2022

Kotoinen Veikkausliiga huipentuu lokakuun puolivälissä. Mestarin pitäisi olla selvillä 15. lokakuuta. Tämän jälkeen pelataan vielä "eurolopputurnaus", jossa panoksena on paikka ensi kauden Konferenssiliigan karsinnoissa. Lopullisesti kausi on ohi lokakuun loppuun mennessä.

Marraskuu


Jalkapallon MM-kisat, Qatar

21. marraskuuta 2022

Historian 22. jalkapallon MM-turnaus käynnistää Qatarissa 21. marraskuuta. Historiaa tehdään myös siten, että kisat ovat ensimmäiset koskaan talvella järjestettävät jalkapallon MM-kisat. Kisat ovat hieman normaalia lyhyemmät, sillä kokonaismittaa on 28 päivää. Mestari on selvillä 18. joulukuuta.

Mukana MM-turnauksessa on tuttuun tapaan 32 joukkuetta. Suomen Huuhkajat ei valitettavasti MM-kisoihin selvinnyt, mutta futisherkkua on siitä huolimatta tarjolla rutkasti. Etukäteen suurin suosikki vedonvälittäjien listoilla turnaukseen on Brasilia ennen Englantia ja Ranskaa.