Karjala-turnaus aloittaa EHT-karkelot!

Karjala-turnaus aloittaa EHT-karkelot!
Helsingissä pelattava Karjala-turnaus starttaa tuttuun tapaan kauden EHT-kiekon. Katso Suomen joukkue, ennakko turnaukseen ja paljon muuta! Kuvalähde: JUSSI NUKARI/AFP via Getty Images
Helsingin EHT-turnaus eli tuttavallisemmin Karjala-turnaus on toiminut vuosikaudet lähtölaukauksena eurooppalaiselle maajoukkuekiekolle. Marraskuun puolivälin tienoilla pelattava turnaus on tällä kaudella myös ensimmäinen näyttöpaikka Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnaukseen, joten panosta on normaaliakin enemmän.

Karjala-turnaus pelataan tänä vuonna 11. - 14. marraskuuta. Otteluista Ruotsin ja Tshekin avausmatsi pelataan Linköpingissä, muuten näyttämönä toimii tuttuun tapaan Helsingin Hartwall Arena. Turnaus huipentuu Leijonien osalta perinteiseen isänpäivän kliimaksiin, kun Suomi kohtaa Ruotsin sunnuntai-iltana.

Katso myös: Veikkausvihjeet turnauksen avausotteluihin Ruotsi - Tshekki sekä Venäjä-Suomi!


Karjala-turnaus aloittaa EHT-karkelot!

Leijonien joukkue julki - mukana yllätysnimiä


Suomi avasi pelin marraskuun alussa julkistamalla ensimmäisenä joukkueensa kauden ensimmäiseen maajoukkueturnaukseen. Tuttuun tapaan EHT:lla näyttöpaikan sai myös muutama vahvan alkukauden Liigassa pelannut nuorempi peluri. Debyyttinsä Leijonissa tekevät liigapelaajista Kasper Kotkansalo, Niclas Westerholm, Ville Petman ja Heikki Liedes.

Päävalmentaja Jukka Jalosen joukkueesta löytyy myös äärimmäistä kokemusta, kun Valtteri Filppula palaa vuosikausien tauon jälkeen leijonapaitaan. Myös NHL-kiekon Eurooppaan täksi kaudeksi vaihtanut Sami Vatanen on mielenkiintoinen nimi joukkueessa.

Suurin osa EHT-pelaajista tulee jälleen KHL:stä ja Liigasta. Sveitsin NLA:sta mukana on neljä ja Ruotsin SHL:stä kaksi peluria. Pelaajille turnaus on erinomainen näyttöpaikka myös kevään jääkiekon MM-kotikisoja ajatellen.

Kokonaisuudessaan Leijonien joukkue Helsingin EHT-turnaukseen näyttää tältä:

Maalivahdit:
Jussi Olkinuora (Metallurg Magnitogorsk)
Niclas Westerholm (SaiPa)

Puolustajat:
Miika Koivisto (Växjö Lakers)
Kasper Kotkansalo (HIFK)
Mikko Lehtonen (SKA Pietari)
Petteri Lindbohm (Jokerit)
Atte Ohtamaa (Kärpät)
Jarkko Parikka (Ilves)
Vili Saarijärvi (Lukko)
Tony Sund (Rögle BK)
Sami Vatanen (Genéve-Servette HC)
Veli-Matti Vittasmäki (Tappara)

Hyökkääjät:
Miro Aaltonen (HK Vitjaz)
Marko Anttila (Jokerit)
Hannes Björninen (Jokerit)
Valtteri Filppula (Genéve-Servette HC)
Mikael Ruohomaa (Leksands IF)
Teemu Tallberg (HIFK)
Heikki Liedes (Kookoo)
Jere Innala (HIFK)
Saku Mäenalanen (Kärpät)
Niko Ojamäki (HK Vitjaz)
Harri Pesonen (SCL Tigers)
Ville Petman (SaiPa)
Toni Rajala (EHC Biel)
Veli-Matti Savinainen (Jokerit)

Tutut vastustajat ja täysi tupa?


Karjala-turnauksessa esiintyvät jälleen tutut joukkueet, kun Leijonia haastamaan saapuvat Ruotsi, Tshekki ja Venäjä. Kokonaisuudessaan 2021 Karjala-turnauksen otteluohjelma näyttää tältä:

Ke 10.11.2021
20.00 Ruotsi – Tshekki (Pelataan Linköpingissä)

To 11.11.2021
18.30 Venäjä – Suomi

La 13.11.2021
14.00 Ruotsi – Venäjä
18.00 Suomi – Tshekki

Su 14.11.2021
13.30 Tshekki – Venäjä
17.30 Suomi – Ruotsi

Ruotsi ja Tshekki avaavat siis turnauksen Linköpingissä, muuten Karjala turnaus pelataan Hartwall Areenassa. EHT-viikkoon kuuluvat myös kolmesti Helsingissä ja Turussa pelattava naisten maaottelu Suomi-Kanada sekä varsinaisen turnauksen välipäivänä perjantaina järjestettävä Suomi-kiekkopäivä. Tällöin on mm. mahdollisuus seurata Leijonien avoimia harjoituksia sekä jääkiekon Suomen Cupin finaalia.

Alunperin tämän vuoden turnaukseen tuli myyntiin normaalia pienempi määrä pääsylippuja, johtuen pääkaupunkiseudun viranomaisrajoituksista. Kysyntä on kuitenkin ollut kovaa ja mikäli yleisörajoituksia ennen turnausta lievennetään, myös lippuja saadaan tarjolle lisää. Toiveissa onkin hyvätunnelmainen ja laadukas kauden avausturnaus.