Katsaus hiihtokauteen 2020-2021

Katsaus hiihtokauteen 2020-2021
Hiihtokausi 2020-2021. Coolbet on avannut muutaman kausivedon tulevalle hiihtokaudelle. Tarjolla 100% teoreettinen palautusprosentti kohteisiin!

Hiihtokausi päättyi hieman etuajassa koronaviruksen takia ja Pohjois-Amerikan kisat jäivät valitettavasti väliin. Maailmancupin kokonaistilanteeseen se ei silti vaikuttanut, sillä sen verran ylivoimaisia Aleksandr Bolshunov ja Therese Johaug olivat kuluneella kaudella. Norjalainen Johaug nappasi toisena vuotena peräkkäin normaalimatkojen cupin ja tämä oli samalla Johaugin uran kolmas kokonaiscupin voitto.

23-vuotiaalle Bolshunoville tämä oli ensimmäinen kerta, kun mies voitti maailmancupin kokonaiscupin. Tämän lisäksi Bolshunov voitti myös normaalimatkojen kokonaiscupin toisena vuotena peräkkäin. Bolshunov voitti myös vuoden vaihteessa käytävän Tour de Skin. Jotain Bolshunovin ylivoimaisuudesta kertoo se, että mies on yltänyt urallaan palkintopallille 38 kertaa henkilökohtaisissa kisoissa, joka tarkoitta, että joka toisella kerralla mies on yltänyt palkintokorokkeelle. Voiton mies on napannut 17 kertaa eli lähes joka viides startti on päättynyt voittoon. Todella mykistäviä tilastoja!Ensi kaudella on myös luvassa arvokisat, kun Hiihdon MM-kisat 2021 järjestetään Saksan Oberstdorfissa 23. helmikuuta - 7. maaliskuuta.

Coolbet on avannut muutaman kohteen tulevalle hiihtokaudelle 2020-2021. Kausivedoissa on se huono puoli, että rahat jää lukkoon pitkäksi aikaa, mutta tämä kannattaa ottaa pitkäaikaissijoituksena, joka toivottovasti maksaa itsensä takas pitkässä juoksussa. Coolbet näyttää tarjoavan kyseiseisiin kausivetoihin 100% teoreettisen palautusprosentin, joten kertoimissa ei ainakaan tarvi antaa tasoitusta. Alla olevasta taulukosta näkyy hahmotelma tulevan hiihtokauden kisakalenterista:

Katsaus hiihtokauteen 2020-2021

Klaebo - Bolshunov


Tämä kausi oli todellinen jättipotti Bolshunoville, sillä mies voitti lähes kaiken mahdollisen. Ainoastaan todella huono suksipäivä pilasi Bolshunovin mahdollisuudet voittoon Ski Tour -kiertueella. Tulevana kautena on luvassa hiihdon MM-kisat ja venäläinen tulee varmasti panostamaan niihin, sillä miehellä ei ole vielä yhtään henkilökohtaista arvokisavoittoa MM-kisoista.

Klaebo teki historiaa voittamalla ensimmäisenä miehenä neljännen kerran urallaan sprintticupin. Loppukaudesta norjalaisen otteet hieman heikkenivät, kun norjalaiselta murtui sormi helmikuun alussa. On mielenkiintoista nähdä, että tulevatko molemmat panostamaan maailmancupiin vai satsataanko jompikumpi enemmän MM-kisoihin.

Vaikka Klaebolla on selkeä etulyöntiasema sprinttikisoissa, niin uskomme Bolshunovin silti päihittävän norjalaisen maailmancupin kokonaiscupissa. Normaalimatkoilla Bolshunov taistelee jokaisessa kisassa top3-sijoituksista, eikä venäläiselle tule samanlaisia notkahduksia mitä Klaebolle. Bolshunov osoitti viimeistään tällä kaudella kuinka monipuolisesta hiihtäjästä on kyse. Venäläisestä on todella vaikea löytää heikkouksia, joten venäläisen kukistaminen alkavalla kaudella tulee olemaan todella hankalaa, etenkin kun hiihtäjillä on tavallista pitempi palautumisjakso tämän kauden jälkeen.


Weng - Östberg


Heidi Weng teki paluun huipulle yhden huonon kauden jälkeen. Viime kaudella norjalainen sijoittui maailmancupissa vasta sijalle 16. Tällä kaudella Weng oli heti alkukaudesta todella hyvässä iskussa. Nainen nappasi lopulta 13 palkintopallipaikkaa ja sijoittui toiseksi maailmancupin kokonaiscupissa.

Viime vuoden maailmancupin voittaja Ingvild Flugstad Östberg oli tällä kaudella vasta viides, mutta tämä johtui pitkälti poissaoloista. Alkukauden 29-vuotias norjalainen joutui jättämään väliin ylikunnon takia, joten siinä meni paljon arvokkaita maailmancupin pisteitä hukkaan. Loppukaudesta Östberg mursi kantapäänsä ja joutui jättämään kauden viimeiseksi jääneen kilpailun väliin.

Weng on erittäin hyvä molemmilla hiihtotavoilla, mutta mielestäni vapaalla Weng hiihtää teknisesti paremmin ja saa enemmän tehoja irti. Mielestäni Östberg on Wengiä parempi yleishiihtäjä molemmilla hiihtotavoilla. Östberg osaa myös hiihtää todella järkevästi ja on erittäin kova loppukiritaistelussa.

Ennakkotietojen mukaan Östbergin kantapäävamma ei vaikuta kovin pahalta, joten toivottovasti norjalainen pystyy vetämään normaalin kesäharjoittelukauden. Tulevalla kaudella on luvassa arvokisat, joten Östberg tulee todennäköisesti hieman muuttamaan harjoitteluaan ja kuntopiikin ajoittamista. Mielestäni Östberg tulee Frida Karlssonin ja Ebba Anderssonin kanssa tiukimmin haastamaan Johaugin alkavalla kaudella.


Toivottovasti nautitte tämän kauden hiihtovihjeistä. Ensi kautta odotellessa!