EM-kisojen NBA -tähtisikermä: Antetokounmpo, Laurimme ja Halle-Luka

EM-kisojen NBA -tähtisikermä: Antetokounmpo, Laurimme ja Halle-Luka
Koripallomaailman valtikka on toki visusti Yhdysvalloissa, ja jokunen pelaaja ei pääse torstaina alkaviin EM-kilpailuihin NBA-seurojen kiellon vuoksi. Kisoissa nähdään silti tähtiloistoa, ja onpahan mukana maailmassa kymmenenneksi eniten tienaava urheilijakin.
Kuva > Photo: ZUMA Press, Inc. / Alamy Stock Photo
Tähtikultti on koripallossa voimissaan, ja yksittäisen pelaajan merkitys on kiistatta suurempi kuin esimerkiksi jalkapallossa tai jääkiekossa. Mutta mitkä ovat EM-kisojen parhaiden pelaajien edustamien maiden menestysmahdollisuudet vedonlyöntikertoimien valossa? Veikkausbonukset perkaa tämän asian samoin kuin sen, kuinka suosittuja nämä pelaajat ovat sosiaalisessa mediassa.
Tutustu Koripallon EM-kisa pääsivuun

Giannis Antetokounmpo, 13,3 miljoonaa Instagram-seuraajaa


Forbesin listatessa maailmassa eniten tienaavia urheilijoita löytyi kreikkalainen sijalta kymmenen heti jenkkifutaaja Tom Bradyn jälkeen. Sekä pelikentältä että sen ulkopuolelta kilahtaa vuosittain rahaa noin 40 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli kaikkiaan 80 miljoonaa taalaa.

Sentterijätin ansiosta Kreikka on yksi kisojen monista voittajaehdokkaista.

Luka Doncic, 7,2 miljoonaa Instagram-seuraajaa


Kun listataan ensi kauden NBA-pelaajia, on Luka Doncicilla pienin kerroin varsin merkittävässä kategoriassa. Slovenialaista pidetään todennäköisimpänä valintana liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Sama tilanne on myös EM-kisojen suhteen, jossa Doncicin ja Antetokounmpon kertoimet ovat pienimmät kaikista. Ensin mainitulla on jo näyttöä kansainvälisistäkin suurteoista, kun hän vei tuolloin vasta 18-vuotiaana Slovenian Euroopan mestariksi viimeisimmissä kisoissa eli vuonna 2017. Halle-Luka!

Nikola Jokic


Serbian joukkue on siipirikkoinen, kun loukkaantumisen vuoksi useampikin pelaaja joutuu jäämään kisoista pois. Tapahtuman kokonaisuuden kannalta on kuitenkin todella tärkeää, että absoluuttista maailman huippua edustava Jokic lähtee edustamaan kotimaataan.

Serbia pelasi viisi vuotta sitten finaalissa Sloveniaa vastaan, eikä kivikovassa koripallomaassa haluta tyytyä vähempään tälläkään kertaa. Serbia onkin vetofirmojen laskelmissa kisojen ykkössuosikki. Todella täpärällä erolla toki, mutta on kuitenkin.

Rudy Gobert, 817 000 Instagram-seuraajaa


Kun listataan todennäköisimpiä kisojen levypallokuninkaita, on ranskalainen Gobert tällä saralla korkealla. "Stifle Toweriksi" ristitty kolmekymppinen torni on jo nelinkertainen miesten arvokisamitalisti, viimeisimpänä vuosi sitten Tokion olympialaisista.

Gobert ja Evan Fournier pyrkivät pitämään Ranskan mitalikannassa, vaikka esimerkiksi Nicolas Batum & Nando De Colo jättävätkin kisat väliin.

Domantas Sabonis


On melkeinpä makuasia, sijoittaako liettualaisista jättiläisistä tähän Saboniksen vai Jonas Valanciunasin. Tämä kaksikko osoitti harjoitusotteluissa Suomea vastaan, että koko on tietyissä tilanteissa edelleen merkittävä asia koripallossa. Kun Suomelta puuttuivat noista peleistä pisimmät miehet, jyräsi Liettua helppoihin voittoihin.

Maan väkilukuun ja muun urheilun tasoon nähden Liettuan jatkuva mukanaolo arvokisojen mitali- ja jopa voittotaisteluissa on hämmästyttävä juttu.

Lauri Markkanen, 270 000 Instagram-seuraajaa


Olihan se hieno saavutus, että Suomi varmisti MM-kisapaikkansa ensimmäisenä karsintoihin osallistuneena joukkueena. Tämä tapahtui vieläpä enimmäkseen ilman Markkasta.

Markkasen kohdalla suureen rooliin kisoissa nousee se, jaksaako hän tahkota ottelusta toiseen puoli tuntia tai jopa sen yli meneviä peliaikoja.