Ballon d'Or -kertoimet 2023 julki jo edellisen vuoden puolella!

Ballon d'Or -kertoimet 2023 julki jo edellisen vuoden puolella!
Seuraava Ballon d'Or eli Kultainen pallo -palkinto jaetaan lokakuussa 2023. Vedonlyöntiyhtiöillä on jo nimi mielessä. Kuva: Sebo47/Alamy Live News
Ballon d'Or eli Kultainen pallo on jalkapallomaailman Graalin malja, arvostetuin henkikökohtainen pelaajapalkinto. Jalkapallotoimittajat ympäri maailman valitsevat maailman parhaan jalkapalloilijan. 2023 gaala järjestetään jo 67. kertaa, myöhemmin selviävänä ajankohtana todennäköisimmin lokakuussa.

Palkinnon myöntämisperusteet hieman muuttuvat aiemmasta. Ennen palkinto on annettu kalenterivuoden perusteella, viime palkinnosta lähtien kauden perusteella. Siten pysti jaetaan ensi kerran kauden 2022-23 perusteella – ja todella paljonhan kautta on vielä jäljellä.

Ehdokkaiden julkistamiseenkin on aikaa vielä kuukausia. Viime vuonna ehdokkaat julkistettiin 12. elokuuta, ja pientä kalabaliikkia herätti se, että seitsemänkertainen voittaja Lionel Messi ei ollut 30 ehdokkaan joukossa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005. Ei, vaikka hän voitti palkinnon edellisenä vuonna – toisin sanoen hän voitti palkinnon kalenterivuoden 2021 perusteella, mutta ei ollut edes ehdokkaana kauden 2021-22 perusteella, joka menee osittain päällekkäin.

Sen sijaan palkinto meni Real Madridin Karim Benzemalle, joka johdatti lähes yksin joukkueensa Mestarien liigan huumaavaan voittoon ja myös La Ligan voittoon. Hänen kertoimensa oli vain 1,05. King Karimin kevään arvoa nosti entisestään huima saavutus: hattutemput kahdessa perättäisessä UCL-pudotuspelissä – huh ja huh.

Messi jäi viime kerralla ehkä ilman ehdokkuutta, mutta nyt hän on jälleen suosikki voittamaan koko roskan! Tähän myötävaikuttaa tietenkin maailmanmestaruus jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa ja ihan hyvät suoritukset sitä ennenkin PSG-paidassa. Mitä Kirppu saa vielä aikaan tällä kaudella, entä millainen vaikutus tulee Mestarien liigan etenemisellä olemaan Ballon d'Or -voittajaan? Täytyy huomata, että seuraavaksi todennäköisin vaihtoehto on vedonlyöntitoimistojen mielestä Kylian Mbappe, ja koska hän edustaa samaa seurajoukkuetta kuin Messi, ei hänen Chämppäri-voittonsa todennäköisesti onnistuisi "syömään" Messin mahdollisuuksia.

Huomattava on, että Erling Braut Håland, joka rikkoi jo Valioliigassa nopeimmin syntyneen 20 maalin rajapyykin, voi vielä taikoa vaikka minkälaiset maaliennätykset uusiksi, mutta hänen Ballonilleen saa silti kertoimeksi tuhdit 12,00!

Alta löydät kaikkien ehdokkaiden vedonlyöntikertoimet, jotka tarjoaa ensimmäisenä Betfair. Voithan koittaa, osuuko silmään jättikerroin, jossa olisi potentiaalia kiilata Messin ohi – ei olisi toisaalta ensimmäinen kerta, kun Ballon d'Or -raati yllättää! Vai löydätkö nimenomaan Messin kertoimesta arvoa?