Ballon d'Orin voittajaa pidetään jo päivänselvänä – Katso eri pelaajien kertoimet

Ballon d'Orin voittajaa pidetään jo päivänselvänä – Katso eri pelaajien kertoimet
Ballon d'Or eli Kultainen pallo -palkinto jaetaan lokakuussa. Vedonlyöntiyhtiöt pitävät voittajaa varmana. Kuva: Sebo47/Alamy Live News
Ballon d'Or eli Kultainen pallo on jalkapallomaailman Graalin malja, arvostetuin henkikökohtainen pelaajapalkinto. Jalkapallotoimittajat ympäri maailman valitsevat maailman parhaan jalkapalloilijan. Tänä vuonna gaala järjestetään 17. lokakuuta, jo 66. kertaa.

Palkinnon myöntämisperusteet hieman muuttuvat aiemmasta. Ennen palkinto on annettu kalenterivuoden perusteella, tästä lähtien kauden perusteella. Siten lokakuussa pysti jaetaan kauden 2021-22 perusteella.

Ehdokkaat julkistettiin 12. elokuuta. Pientä kalabaliikkia herätti se, että seitsemänkertainen voittaja Lionel Messi ei ollut 30 ehdokkaan joukossa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005. Ei, vaikka hän voitti palkinnon edellisenä vuonna – toisin sanoen hän voitti palkinnon kalenterivuoden 2021 perusteella, mutta ei ollut edes ehdokkaana kauden 2021-22 perusteella, joka menee osittain päällekkäin.

Outoa on myös se, että voit silti veikata Messin voittoa, vaikka hän ei ole edes ehdokkaana! Vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimet myös tähän tapahtumaan, ja ilmeisesti heiltä on jäänyt ehdokaslista lukematta.

Joka tapauksessa bookereilla vaikuttaa olevan erittäin kirkas ajatus siitä, kuka palkinnon pokkaa: Real Madridin Karim Benzema, joka johdatti lähes yksin joukkueensa Mestarien liigan huumaavaan voittoon ja myös La Ligan voittoon. Hänen kertoimensa on vain 1,05. King Karimin kevään arvoa nosti entisestään huima saavutus: hattutemput kahdessa perättäisessä UCL-pudotuspelissä! Huh ja huh.

Alta löydät kaikkien ehdokkaiden vedonlyöntikertoimet, jotka tarjoavat Mr Green ja William Hill. Voithan koittaa, osuuko silmään jättikerroin, jossa olisi potentiaalia kiilata King Karimin ohi – melko utopistiselta se tietysti kuulostaa. Ei olisi toisaalta ensimmäinen kerta, kun Ballon d'Or -raati yllättää!