Kuntavaalit 2021 vedonlyönti - tarjolla paljon vedonlyöntikohteita!

Julkaistu: 08.04.2021 15:00

Kuntavaalit 2021 vedonlyönti - tarjolla paljon vedonlyöntikohteita!
Kuntavaalit 2021 käydään 13. kesäkuuta 2021. Vedonlyöntisivustot tarjoavat reilusti kertoimia vaalien eri vedonlyöntikohteisiin. Tutustu niihin tällä sivulla!


Yhdysvaltojen Presidentinvaalit 2020 sytytti suomalaiset vedonlyöjät politiikka vedonlyönnin pariin. Seuraavat suomalaisia kutkuttavat vaalit ovat jo ovella, kun Kuntavaalit 2021 käydään tulevana kesänä. Kuntavaali 2021 kilpailu käy jo kovana, kun eri puolueiden ehdokkaat ovat kosiskelleet äänestäjiä jo vuoden ajan pitkin Suomi-neidon kupeita. Myös mediapeli lehtien palstoilla sekä sosiaalisessa mediassa käy nyt isoilla kierroksilla.

Kuntavaalit 2021: PS ja Halla-Aho voittajia vai sittenkin SDP?


Kuntavaalit on järjestetty 2000-luvulla viisi kertaa ja vain vuonna 2008 äänestysprosentti on yltänyt yli 60%. Koronaviruksen värittämänä vuonna 2020 politiikka tuntuu kuitenkin puhuttavan enemmän kuin vuosiin ja kuntavaalit 2021 saattavat kerätä tämän vuosituhannen isoimman äänestysprosentin.

Vielä tammikuussa 2021 näytti siltä, että vuoden 2017 kuntavaaleissa 770 valtuustopaikkaa sekä 8.8% kaikista äänistä saanut Perussuomalaiset ovat nousemassa maamme suurimmaksi valtuustopuolueeksi. Perussuomalaiset ovat pelanneet korttinsa taitavasti ja houkutellut kuntavaaliehdokkaita muun muassa vastustamalla EU-tukipakettia, polttoaineenveronkorotuksia sekä maahanmuuttoa. Puolue kerää näillä teemoilla suosiota, vaikka todellisuudessa kunnanvaltuustoissa ei näihin asioihin pääse vaikuttamaan.

Tilanne on kuitenkin kiristyi kevään korvalla kun SDP on kiri ennakkoveikkauksissa ensin PS:n kaulan umpeen ja painoi sitten ohitse. Pääministeri Sanna Marinin johdolla demarit olivat vielä maaliskuun alussa suurimpia voittajasuosikkeja maamme suurimmaksi kuntapuolueeksi. Huhtikuussa (ajankohtana jolloin vaalit pitivät alunperin olla) tilanne on kuitenkin jäleen muuttunut!

Perussuomalaisten vedonlyöntisuosio valtaisaa!


Perussuomalaisten vaalivoiton puolesta on lyöty ylivoimaisesti eniten vetoeuroja, kertoo vedonlyöntiyhtiö Betssonin analytiikka. Vielä alkuvuodesta Betsson piti SDP:tä selkeänä ykkössuosikkina, mutta nyt vedonlyöjien näkemysten ja tuoreiden gallupien perusteella Perussuomalaisten ykkössija koko Suomessa näyttäytyy vetokertoimissa jo selkeänä.

– Ylen tuoreimmassa gallupissa PS, Kokoomus ja SDP, tässä järjestyksessä, mahtuvat kaikki yhden prosenttiyksikön eli helposti virhemarginaalin sisään. Luvassa on erittäin kutkuttava kampanjoiden loppurypistys, joka alkanee vapusta, arvelee Betssonin vaaliasiantuntijaryhmän konkarijäsen.

Pormestaripeli


Mediassa on myös uutisoitu paljon Helsingin pormestarinvaaleista, joissa kärkiehdokkaaksi on noussut Vihreiden Anni Sinnemäki, Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho sekä SDP:n, nykyinen apulaispormestari, Nasima Razmyar. Helsingin kaupunginjohtajan ja pormestarin virkaa aina vuodesta 1979 asti pitänyt Kokoomus sen sijaan on ahdingossa kun puolueen kärkiehdokas Kirsi Piha vetäytyi kisasta puolueen sisäisten riitojen vuoksi vain kahden viikon ehdokkuuden jälkeen.Todellisuudessa ei ole olemassa mitään pormestarinvaalia sillä Helsingissä käydään muiden kuntien tapaan tavalliset kuntavaalit, jossa uusi kunnanvaltuusto päättää lopulta kenestä tulee pormestari. Edellisten eduskuntavaalien koko Suomen ääniharava Jussi Halla-Aho on kuitenkin pormestariehdokkaana melkoinen valttikortti haalimaan ääniä Perussuomalaisten laariin pääkaupunkiseudulla ja sitä myöden myös valtakunnallisesti.

Jos Helsinki jätetään pois laskuista, niin SDP oli edellisten kuntavaalien suurin puolue koko muussa Suomessa. Avittaako pääministeri Marinin henkilökohtainen ja pormestariehdokas Razmyar SDP:n hyvään äänimäärään myös Helsingissä?

Pääkaupungissa Persujen nousu ei juuri näy, vaikka puolueen kärkinimi Jussi Halla-aho on pääkaupungissa ehdolla.

– Toki Perussuomalaiset nousee Helsingissäkin huimasti viime kuntavaaleista, mutta voittoon asti se ei tule mitenkään riittämään, todetaan Betssonilta.Kuntavaalit: Vihreät Helsingin suurimmaksi?


Jos ja kun Perussuomalaiset nousevat valtakunnallisesti äänimäärissä ykkösiksi niin miten sitten käy pääkaupunkiseudulla? Jussi Halla-Aho saa varmasti ison äänisaaliin mutta riittääkö veturin vetovoima koko Helsingin valloitukseen?

Ville Niinistö uskoo Halla-Ahon ehdokkuuden parantavan Vihreiden mahdollisuuksia:

Vihreät ovat olleet Helsingin suosituin puolue sekä edellisissä eduskuntavaaleissa (2018) että eurovaaleissa (2019). Kokoomuksen ääniä, erityisesti Jan Vapaavuoren, Jaana Pelkosen ja Ben Zyskowiczin jäädessä pois kuntavaalit 2021 kisasta, satanee Halla-Aholle mutta myös SDP:lle sekä Vihreille.

Näyttääkin siltä että Kokoomus menettää Helsingissä ensimmäisen kerran sitten vuoden 1980 suurimman puolueen aseman kuntavaaleissa. Vihreiden voitto näyttää entistä varmemmalta Kokoomuksen ja Kirsi Pihan pormestarisekoilun jälkeen.Kuntavaalit 2021 – Kaupunkikohtaiset kertoimet


Betsson Group on avasi noin kolme kuukautta ennen kuntavaalien H-hetkeä kaupunkikohtaisia vedonlyöntikertoimia. Näiden kohteiden parissa voi veikata sitä mikä puolue nousee tietyssä kaupungissa vaalivoittajaksi ja kaupunginvaltuuston suurimmaksi puolueeksi.

Perinteisen voittajavedon lisäksi Betssonilla on tarjolla paljon mielenkiintoisia H2H vetoja eri puolueiden keskinäisen taistelun osalta.
Betssonin kerroinasettelun taustalla on viime eduskuntavaalien tapaan laaja suomalaisten politiikan ammattilaisten raati.

– Asiantuntijat tekevät punnittuja arvioita oman asiantuntemuksensa ja paikallisten kontaktiensa kautta. Vedonlyöjät sitten vahvistavat tai kumoavat nämä näkemykset, eli kertoimet elävät asetettujen vetoeurojen mukaan – samalla tavallahan kävi Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, joissa Trumpin ja Bidenin kertoimet elivät hurjasti vielä vaalipäivänäkin, kerroinanalyytikko Mattias Wennerkvist kertoo Betsson Groupilta.

Kuntavaalit 2021 – Lahti


Lahdessa kuntavaalien näkymät ovat vielä hieman sumuiset ja lopullisen ehdokasasettelun odotetaan vaikuttavan tulokseen erittäin vahvasti. Lahdessa kuntavaalit ovat olleet perinteisesti kahdenkauppa, kun joko SDP tai Kokoomus on pitänyt valtikkaa käsissään. SDP odotetaan voittavan kuntavaalit tänä vuonna Lahdessa koska Kokoomuksen sisällä on paljon keskinäisiä riitoja, jotka syövät puolueen kannatusta. Perussuomalaisten odotetaan olevan vähintään kolmanneksi suurin puolue. PS:llä on potentiaalia jopa yllätykseen, jos puolue saa aiemmin kuntavaaleissa nihkeästi äänestäneet kannattajansa liikkeelle.Kuntavaalit 2021 – Turku


Kokoomuksella on paljon koko maan laajuista julkisuutta nauttivia nimekkeitä politiikkoja. Puolueen odotetaan napsivan Aurajoen rannoilla 20 prosenttia äänistä Ilkka Kanervan ja Petteri Orpon kaltaisten veturien avulla. Kokoomuksen perässä tulevat SDP, Vihreät sekä Perussuomalaiset. Vihreiden ja PS:n välille voi povata mielenkiintoista kamppailua Villejen Niinistön ja Tavion ollessa puolueidensa kärkinimiä.
Kuntavaalit 2021 – Tampere


Tampereella pelin pitäisi olla selvä. Isoa kansansuosiota nauttiva pääministeri Sanna Marin vie SDP:n Tampereella vaalivoittoon ja ennusteiden mukaan pääministeripuolue nappaisi reilut 20% kaikista äänistä. Marinille tulitukea antaa muun muassa istuva pormestari Lauri Lyly sekä kansanedustaja Jukka Gustafsson. Keskustan, kristillisdemokraattien sekä Liike Nyt:n osaksi jää statistin roolit, joita sekoitta Tampereella sitoutumattomat listat mitkä nappaavat arviolta 5-8% äänistä.Kuntavaalit 2021 – Jyväskylä


Jyväskylässä on yksi koko maan mielenkiintoisimmista tilanteista. Moni tunnettu päättäjä on päättänyt, ettei asetu enää ehdoille eivätkä uudet kasvot ole niin tunnettuja. Kulunutta vaalikautta on myös värittänyt monta erilaista kriisiä.

Vihreät nousivat kuntavaaleissa 2017 Jyväskylän suurimmaksi puolueeksi Touko Aallon johdolla. Aalto sai kuitenkin osakseen kohujulkisuutta eikä ole mukana politiikassa. SDP:tä vastaavasti ravistelee talousrikosepäilyt, jotka voivat olla oikeuden käsittelyssä juuri keväällä. Perussuomalaisilla on isoja ongelmia ja puolue on sisäisissä riidoissa esimerkiksi Pekka Katajan murhayrityksen tiimoilta.

Keskustan viime vaalien ääniharava Mauri Pekkarinen ei enää asetu ehdolle ja koko puolueen kannatus laahaa tällä hetkellä. Näin ollen väylä voittoon on kuin pedattu Kokoomukselle ex-maalivahti Sinuhe Wallinheimon johdolla. Kokoomuksella on myös rahaa millä mällätä kampanjointiin.Kuntavaalit 2021 – Oulu


Keskusta on ollut perinteisesti vahva puolue Pohjois-Suomessa ja se oli viime vaaleissa myös Oulun ykkönen. Vuonna 2021 voidaan kuitenkin nähdä Perussuomalaisten nousu Oulun suurimmaksi puolueeksi. PS:llä on tällä hetkellä eduskunnassa neljä oululaista kansanedustajaa, jotka nappaavat ehdolle asettuessaan ison äänisaaliin Sebastian Tynkkysen johdolla. Osa Keskustan viime vaalien ääniharavista on jättäytymässä pois ehdolta, joka sataa PS:n laariin.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jenni Pitko on oululainen, joten ainakin osin asetelma voi syntyä poliittisten "ääripäiden" eli vihreiden ja PS:n välille. Ja jos SDP:n gallupsuosio kantaa kuntavaaleihin asti, se voi Oulussa nousta vihreiden edelle, vaaliasiantuntija toteaa.Kuntavaalit 2021 – Espoo


Kokoomus hallitsi viime vuosikymmenellä Espoossa suvereenisti äänimääriä eri vaaleissa.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson pitää Kokoomuksen voittoputken jatkumista varmana. Sen vedonlyöntikerroin suurimmasta äänimäärästä on vaivaiset 1.05.

Mutta sen perässä asetelmat saattavat muuttua isostikin: Perussuomalaiset oli niin eduskunta- kuin kuntavaaleissakin viime kerralla selkeästi vasta neljäs, mutta nyt Betsson povaa erittäin tiukkaa taistoa sen ja Vihreiden välille.

– Kokoomus säilyy varmasti Espoon suurimpana ryhmänä, mutta sen äänisaalista Perussuomalaiset ja Liike Nyt varmasti rouhivat, kuten kävi eduskuntaavaleissakin. Liike Nyt voi hyvällä ehdokasasettelulla kanavoida protestia ja haastaa tosissaan RKP:n, Betssonin vaaliasiantuntijaryhmän jäsen arvioi.

– Liike Nytin sisältä tihkuu mielenkiintoista tietoa. Ehdokaslistoihin on luvassa politiikan ulkopuolelta runsaasti kokemusta liike-elämästä ympäri Suomea, joten potentiaalia varmasti on, mutta tuskin missään he missään kunnassa yli 8 prosentin äänimäärään yltävät. Kristilliset ja RKP saavat kuitenkin olla varpaillaan.Toistaiseksi sulkeutuneet kuntavaalikohteet!


Perussuomalaiset pesee H2H vedoissa SDP:n sekä Kokoomuksen?


Kuntavaalit 2021 vedonlyönti ei jää tarjonnan osalta vain perinteisten vaalien voittajaveikkausten varaan vaan tarjolla on myös laaja sekä mielenkiintoinen valikoima H2H kohteita niin Suomesta, Helsingistä kuin Vantaalta. Koska Veikkausbonukset.com on koko Suomen asialla niin me nostamme tarjolle kaksi H2H kohdetta koko Suomen osalta.

Mieleniintoisin taistelupari nähdään tietenkin nykyisen pääministeripuolueen SDP:n ja suurimman oppositiopuolueen Perussuomalaisten välillä. Vaikka vuoden 2023 eduskuntavaaleihin on vielä aikaa niin kuntavaalien 2021 tulos voi antaa hieman osviittaa siitä mitkä ovat voimasuhteet myös seuraavissa eduskuntavaaleissa. Valloittavatko Perussuomalaiset koko suomalaisen kuntavaltuustokentän? Vielä vuoden alussa kertoimet puolsivat Jussi Halla-Ahoa ja kumppaneita taistelussa SDP:tä sekä Kokoomusta vastaan mutta nyt tilanne on tasoittunut.

Kuntavaalit 2021: Miten pärjää Keskusta?


Myös muiden puolueiden joukosta on löydettävissä hyviä pelivalintoja. Esimerkiksi Keskustan voitolle Vihreistä valtakunnallisesti saa pelattavan 1.57 kertoimen. Keskusta on perinteisesti hallinnut suomalaisia kunnanvaltuustoja ja ollut vahva puolue erityisesti maakunnissa. Puolueen kannatus on ollut laskussa mutta turuilla ja toreilla punavihreällä möröllä pelottelu yhdessä Perussuomalaisten kanssa kääntänee vasemmalta muutamia maltillisia ääniä Keskustalla.

Vihreät saavat varmasti ison äänisaaliin esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella mutta Haavistogate sekä yksityisautoiluin rajoittaminen nakertavat luottamusta pienten paikkakuntien epävarmoissa äänestäjissä. Edellisissä kuntavaaleissa Keskusta sai koko maassa 2824 valtuustopaikkaa ja Vihreät 1697.Keskustalla sittenkin suurin ehdokaslista?


Keskusta on yhdessä sen historian tukalimmista tilanteista. Puolue on mukana hallituksessa mutta kritiikkiä sataa jatkuvasti oikealta, vasemmalta sekä keskeltä. Kukaan ei tunnu pitävän keskustasta, ei hallituskumppanit eivätkä edes omat. Puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko taistelee kynsin hampain Keskustan puolesta ja puolueen tilanne on ehkä hieman parantunut vuodenvaihteesta. Keskustan vahva vaalimenestys on usein perustunut aktiiviseen läsnäoloon kuntien ja kaupunkien keskustoissa erilaisissa vaalitilaisuuksissa sekä kampanjoissa. Koronaviruksen vuoksi tämä perinteinen kampanjakeino on poissuljettu ja Keskusta ei hallitse somepeliä samalla tavalla kuin Perussuomalaiset.

Puolue on kuitenkin kaikista vastoinkäymisistä huolimatta saanut kerättyä jo yli 4500 ehdokasta kuntavaaleihin ja Keskustalla on juuri nyt vaalien suurien ehdokaslista ja puolue saattaa hyvin pitää tämän aseman vaaleihin asti. Perusuomalaiset haalivat kuitenkin ehdokkaita kovalla vimmalla ja puolue on vuoden 2017 ehdokashankintaa edellä (4300 ehdokasta) jo nyt. Myös SDP:llä on ilmeisen paljon ehdokkaita, vaikka puolueen oma arvio e2 tuottamassa tuoreimmassa tutkimuksessa oli ympäripyöreä 4200-4400 ehdokasta. Edellä mainittujen arvioiden pohjalta vedonlyöntikertoimet ehdokasmäärille kuntavaaleihin povaavat Keskustalla isoa listaa. Indikoiko se lopullista vaalimenestystä, se jää nähtäväksi.