Kuntavaalit 2021 vedonlyönti - tarjolla paljon vedonlyöntikohteita!

Kuntavaalit 2021 vedonlyönti - tarjolla paljon vedonlyöntikohteita!
Kuntavaalit 2021 käydään 13. kesäkuuta 2021. Vedonlyöntisivustot tarjoavat reilusti kertoimia vaalien eri vedonlyöntikohteisiin. Tutustu niihin tällä sivulla!


Yhdysvaltojen Presidentinvaalit 2020 sytytti suomalaiset vedonlyöjät politiikka vedonlyönnin pariin. Seuraavat suomalaisia kutkuttavat vaalit ovat jo ovella, kun Kuntavaalit 2021 käydään 13. kesäkuuta. Kuntavaali 2021 kilpailu käy jo kovana, kun eri puolueiden ehdokkaat ovat kosiskelleet äänestäjiä jo vuoden ajan pitkin Suomi-neidon kupeita. Myös mediapeli lehtien palstoilla sekä sosiaalisessa mediassa käy nyt isoilla kierroksilla.

Kuntavaalien ennakkoäänestys on päättynyt. Ennakkoääniä pääsi antamaan ennen virallista vaalipäivää aikavälillä 26.5 - 8.6.2021.

Kuntavaalit 2021: Ennakkoääniä annettiin runsaansti!


Kuntavaalien ennakkoäänestyskopeissa vierailtiin vilkkaasti, sillä peräti noin joka kolmas äänioikeutettu on jo antanut äänensä. Vedonlyöntisivu Betssonilla huomio on kiinnittynyt etenkin Vantaan ja Tampereen galluptilanteisiin. Vantaa on SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin kotikaupunki, Tampere taas demaripääministeri Sanna Marinin.

– Vantaalla SDP on satsannut erittäin paljon ja näkyvästi. Perussuomalaiset on gallupien perusteella saamassa suurvoiton, mutta SDP pitänee ykköspaikkansa selkeästi, arvelee Betssonin kokenut vaaliasiantuntijaryhmä.

– Tampereella muutos sen sijaan on jopa häkellyttävä. SDP lähti vaaleihin suurena suosikkina pitämään paikkansa vallankahvassa, mutta nyt Kokoomus on tulossa lujaa ohi, ja se näkyy myös vedonlyöntikertoimissa. Pääministerille tämä olisi todellista merkitystään suurempi imagotappio.

Kuka pelastaisi SDP:n kuntavaaleissa? – Tuskin kukaan


Käänteet politiikassa ovat olleet viime kuukausina huippuvauhdikkaita. Vielä vuoden alussa SDP oli ylivoimainen ykkössuosikki niin gallupeissa kuin vedonlyöntiyhtiöiden kertoimissa kuntavaalien suurimmaksi puolueeksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson arvelee, että SDP:ltä tuskin löytyy tällä hetkellä tarpeeksi dynaamista henkilöä, joka voisi habituksellaan valaista puolueen synkentynyttä matkaa kohti kuntavaaleja.

Betssonin vaaliasiantuntijaryhmä arvelee, että olisi yksi aihe, joka voisi yhdistää puolueen ja sen turuilla ja toreilla jakaman viestin: Suomi auki.

– Onko mahdollista, että SDP tekisi vaaleihin ajankohtaisesti taktisen peliliikkeen ja julistaisi siirtymisestä ”normaaliin aikaan”? Että pitkä taistelu on nyt ohi, SDP pääministeripuolueena piti tilanteen aisoissa, ja nyt on palkinnon aika? Voisiko tämä olla se toimi, joka toisi kauan kaivatun piikin SDP:n kannatuslukuihin, ryhmän jäsen pohtii.

Asiantuntijaraati on lähes yksimielinen siitä, että SDP tulee tällä ratsastamaan, etenkin kun Suomessa tartuntatilanne on nyt valoisampi kuin aikoihin. Mielipiteet sen sijaan jakautuvat sen suhteen, onko Suomen pikaisesta avaamisesta enää lääkkeeksi gallupeissa sukeltaneille kannatusluvuille. Lisäksi aihe ei välttämättä ole kaikkein hygieenisin politiikan tekemiseen.

SDP:n voittokerroin Betssonilla kuntavaalien ykköspuolueeksi on jo peräti 10. Kokoomus pitää kärkipaikkaa, mutta runsaasti vetoeuroja kerännyt Perussuomalaiset seuraa tiukasti kannassa.

Kuntavaalit 2021: PS ja Halla-Aho voittajia vai sittenkin Kokoomus


Kuntavaalit on järjestetty 2000-luvulla viisi kertaa ja vain vuonna 2008 äänestysprosentti on yltänyt yli 60%. Koronaviruksen värittäminä vuosina 2020 ja 2021 politiikka tuntuu kuitenkin puhuttavan enemmän kuin vuosiin ja kuntavaalit 2021 saattavat kerätä tämän vuosituhannen isoimman äänestysprosentin.

Vielä tammikuussa 2021 näytti siltä, että vuoden 2017 kuntavaaleissa 770 valtuustopaikkaa sekä 8.8% kaikista äänistä saanut Perussuomalaiset ovat nousemassa maamme suurimmaksi valtuustopuolueeksi. Perussuomalaiset ovat pelanneet korttinsa taitavasti ja houkutellut kuntavaaliehdokkaita muun muassa vastustamalla EU-tukipakettia, polttoaineenveronkorotuksia sekä maahanmuuttoa. Puolue kerää näillä teemoilla suosiota, vaikka todellisuudessa kunnanvaltuustoissa ei näihin asioihin pääse vaikuttamaan.

Tilanne on kuitenkin kiristyi kevään korvalla kun SDP on kiri ennakkoveikkauksissa ensin PS:n kaulan umpeen ja painoi sitten ohitse. Pääministeri Sanna Marinin johdolla demarit olivat vielä maaliskuun alussa suurimpia voittajasuosikkeja maamme suurimmaksi kuntapuolueeksi. Juuri ennen vaalien ennakkoäänestys aukesi asetelma muuttui jälleen kerran kun Kokoomus nousi takaa kaikkien ohitse. Yllättävän nousun taustalla on Kokoomuksen varsin oleva vaalitaktiikka.

Kokoomus näytti vihreää valoa Perussuomalaisille, suosio kasvoi!


Kokoomus teki viime viikolla oivan vaalitaktisen peliliikkeen, arvioivat vedonlyöntiyhtiö Betssonin vaaliasiantuntijat.

– Oli Kokoomukselta ovelaa ilmoittaa valmiudesta samaan hallitukseen Perussuomalaisten kanssa, toteaa Betssonin asiantuntija.

– Tuo ilmoitus kosiskelee puolueelle valtavan määrän äänestäjiä. Kokoomus tarjoaa monille oikealle kallistuneillle äänestäjille “järkivaihtoehdon” verrattuna Perussuomalaisiin, jonka viivästysperformanssi eduskunnassa luultavasti enemmän vei kuin toi uusia äänestäjiä. Tällaisten tempausten rinnalla Kokoomus korostuu ykkösvaihtoehdoksi porvarihallituksen pääministeripuolueeksi.

Vajaan kolmen viikon päästä kyse on toki kuntavaaleista, mutta Kokoomus linjasi toivovansa hallituksen kaatuvan hallituspuolueiden kehnoksi arvioidun kuntavaalituloksen takia.

Betsson nosti maanantaina 25.5.2021 Kokoomuksen koko maan vedonlyönnin ykköseksi, eli puolueen voittokerroin on nyt Suomen pienin (1.80). Perussuomalaisten kerroin on heti perässä, 1.90.

Pormestaripeli


Mediassa on myös uutisoitu paljon Helsingin pormestarinvaaleista, joissa kärkiehdokkaaksi on noussut Vihreiden Anni Sinnemäki, Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho sekä SDP:n, nykyinen apulaispormestari, Nasima Razmyar. Helsingin kaupunginjohtajan ja pormestarin virkaa aina vuodesta 1979 asti pitänyt Kokoomus sen sijaan toi ehdolle ensin Kirsi Pihan mutta dramaattisten vaiheiden jälkeen lopulliseksi pormestariehdokkaaksi tuli Juhana Vartiainen.

Todellisuudessa ei ole olemassa mitään pormestarinvaalia sillä Helsingissä käydään muiden kuntien tapaan tavalliset kuntavaalit, jossa uusi kunnanvaltuusto päättää lopulta kenestä tulee pormestari. Edellisten eduskuntavaalien koko Suomen ääniharava Jussi Halla-Aho on kuitenkin pormestariehdokkaana melkoinen valttikortti haalimaan ääniä Perussuomalaisten laariin pääkaupunkiseudulla ja sitä myöden myös valtakunnallisesti.

Jos Helsinki jätetään pois laskuista, niin SDP oli edellisten kuntavaalien suurin puolue koko muussa Suomessa. Avittaako pääministeri Marinin henkilökohtainen ja pormestariehdokas Razmyar SDP:n hyvään äänimäärään myös Helsingissä?

Pääkaupungissa Persujen nousu ei juuri näy, vaikka puolueen kärkinimi Jussi Halla-aho on pääkaupungissa ehdolla.

– Toki Perussuomalaiset nousee Helsingissäkin huimasti viime kuntavaaleista, mutta voittoon asti se ei tule mitenkään riittämään, todetaan Betssonilta.Kuntavaalit: Kokoomus ennen Vihreitä Helsingin suurimmaksi?


Jos ja kun Perussuomalaiset nousevat valtakunnallisesti äänimäärissä Kokoomuksen suurimmaksi haastajaksi niin miten sitten käy pääkaupunkiseudulla? Jussi Halla-Aho saa varmasti ison äänisaaliin mutta riittääkö veturin vetovoima koko Helsingin valloitukseen?

"Pormestarivaali" on vaaliteemana lässähtänyt rajusti, ja ehkä demokratian kannalta hyvä niin. Vihreät näytti keväällä marssivan ylivoimaiseen voittoon, mutta Kokoomus sai kuin saikin rivinsä järjestykseen kevään sekoilun jälkeen. Ja koska vedonlyöjätkin ovat uskoneet puolueeseen, on Kokoomus noussut vedonlyönnissä ylivoimaiseksi ykkössuosikiksi.

Pitkään näyttikin siltä että Kokoomus menettää Helsingissä ensimmäisen kerran sitten vuoden 1980 suurimman puolueen aseman kuntavaaleissa. Vihreiden hallitusvastuu on kuitenkin nakertanut luottamusta puolueeseen ja juuri nyt ruiskukka on rullaamassa hesassa voittoon.Kuntavaalit 2021 – Kaupunkikohtaiset kertoimet


Betsson Group on avasi noin kolme kuukautta ennen kuntavaalien H-hetkeä kaupunkikohtaisia vedonlyöntikertoimia. Näiden kohteiden parissa voi veikata sitä mikä puolue nousee tietyssä kaupungissa vaalivoittajaksi ja kaupunginvaltuuston suurimmaksi puolueeksi.

Perinteisen voittajavedon lisäksi Betssonilla on tarjolla paljon mielenkiintoisia H2H vetoja eri puolueiden keskinäisen taistelun osalta.
Betssonin kerroinasettelun taustalla on viime eduskuntavaalien tapaan laaja suomalaisten politiikan ammattilaisten raati.

– Asiantuntijat tekevät punnittuja arvioita oman asiantuntemuksensa ja paikallisten kontaktiensa kautta. Vedonlyöjät sitten vahvistavat tai kumoavat nämä näkemykset, eli kertoimet elävät asetettujen vetoeurojen mukaan – samalla tavallahan kävi Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, joissa Trumpin ja Bidenin kertoimet elivät hurjasti vielä vaalipäivänäkin, kerroinanalyytikko Mattias Wennerkvist kertoo Betsson Groupilta.

Kuntavaalit 2021 – Lahti


Lahdessa kuntavaalien näkymät ovat vielä hieman sumuiset ja lopullisen ehdokasasettelun odotetaan vaikuttavan tulokseen erittäin vahvasti. Lahdessa kuntavaalit ovat olleet perinteisesti kahdenkauppa, kun joko SDP tai Kokoomus on pitänyt valtikkaa käsissään. SDP odotetaan voittavan kuntavaalit tänä vuonna Lahdessa koska Kokoomuksen sisällä on paljon keskinäisiä riitoja, jotka syövät puolueen kannatusta. Perussuomalaisten odotetaan olevan vähintään kolmanneksi suurin puolue. PS:llä on potentiaalia jopa yllätykseen, jos puolue saa aiemmin kuntavaaleissa nihkeästi äänestäneet kannattajansa liikkeelle.

Kuntavaalit 2021 – Turku


Kokoomuksella on paljon koko maan laajuista julkisuutta nauttivia nimekkeitä politiikkoja. Puolueen odotetaan napsivan Aurajoen rannoilla 20 prosenttia äänistä Ilkka Kanervan ja Petteri Orpon kaltaisten veturien avulla. Kokoomuksen perässä tulevat SDP, Vihreät sekä Perussuomalaiset. Vihreiden ja PS:n välille voi povata mielenkiintoista kamppailua Villejen Niinistön ja Tavion ollessa puolueidensa kärkinimiä.
Kuntavaalit 2021 – Tampere


Tampereella pelin piti olla selvä. Isoa kansansuosiota nauttiva pääministeri Sanna Marin vie SDP:n Tampereella vaalivoittoon ja ensimmäisten ennusteiden mukaan pääministeripuolue nappaisi reilut 20% kaikista äänistä. SDP lähti vaaleihin suurena suosikkina pitämään paikkansa vallankahvassa, mutta nyt Kokoomus on tulossa lujaa ohi, ja se näkyy myös vedonlyöntikertoimissa. Pääministerille tämä olisi todellista merkitystään suurempi imagotappio. Kokoomus ottaa Mansen haltuunsa?

Kuntavaalit 2021 – Jyväskylä


Jyväskylässä on yksi koko maan mielenkiintoisimmista tilanteista. Moni tunnettu päättäjä on päättänyt, ettei asetu enää ehdoille eivätkä uudet kasvot ole niin tunnettuja. Kulunutta vaalikautta on myös värittänyt monta erilaista kriisiä.

Vihreät nousivat kuntavaaleissa 2017 Jyväskylän suurimmaksi puolueeksi Touko Aallon johdolla. Aalto sai kuitenkin osakseen kohujulkisuutta eikä ole mukana politiikassa. Vihreille onkin tulossa tuntuvasti takapakkia, kuten muutamissa muissakin isoissa kaupungeissa. Perussuomalaisetkaan ei opiskelijakaupungissa pärjänne, mutta vedonlyöntikertoimissa sekin on jo kohonnut Vihreiden edelle.Kuntavaalit 2021 – Oulu


Oulu poikkeaa suurten kaupunkien peruskaavasta: Täällä eivät SDP tai Vihreät pärjää. Keskustan ykköspaikka haastetaan vahvasti, mutta sillä on mahdollisuus pitää ykköstilansa. Kokoomus ja Perussuomalaiset lienevät kakkos- ja kolmospuolueet – tosin vedonlyöjät ovat uskoneet eniten Perussuomalaisiin, niinpä heidän kertoimensa on pienin.Kuntavaalit 2021 – Espoo


Kokoomus hallitsi viime vuosikymmenellä Espoossa suvereenisti äänimääriä eri vaaleissa.

Espoossa Kokoomuksen voittoa ei uhkaa mikään eikä kukaan (kerroin pienin mahdollinen 1.01), mutta vedonlyöntiin mielenkiintoa löytyy kaksintaisteluista. Gallupien mukaan SDP:n pitäisi pysyä Perussuomalaisten edellä, mutta vedonlyöjien käyttäytymisen perusteella ei, eli Demarien kerroin on selvästi suurempi. SDP:n avulla vedonlyöjien onkin mahdollista käydä ruotsalaisen vedonlyöntiyhtiön taskuilla ja poimia rahat pois, mikäli usko SDP:hen on vahvaToistaiseksi sulkeutuneet kuntavaalikohteet!


Perussuomalaiset pesee H2H vedoissa SDP:n sekä Kokoomuksen?


Kuntavaalit 2021 vedonlyönti ei jää tarjonnan osalta vain perinteisten vaalien voittajaveikkausten varaan vaan tarjolla on myös laaja sekä mielenkiintoinen valikoima H2H kohteita niin Suomesta, Helsingistä kuin Vantaalta. Koska Veikkausbonukset.com on koko Suomen asialla niin me nostamme tarjolle kaksi H2H kohdetta koko Suomen osalta.

Mieleniintoisin taistelupari nähdään tietenkin nykyisen pääministeripuolueen SDP:n ja suurimman oppositiopuolueen Perussuomalaisten välillä. Vaikka vuoden 2023 eduskuntavaaleihin on vielä aikaa niin kuntavaalien 2021 tulos voi antaa hieman osviittaa siitä mitkä ovat voimasuhteet myös seuraavissa eduskuntavaaleissa. Valloittavatko Perussuomalaiset koko suomalaisen kuntavaltuustokentän? Vielä vuoden alussa kertoimet puolsivat Jussi Halla-Ahoa ja kumppaneita taistelussa SDP:tä sekä Kokoomusta vastaan mutta nyt tilanne on tasoittunut.

Kuntavaalit 2021: Miten pärjää Keskusta?


Myös muiden puolueiden joukosta on löydettävissä hyviä pelivalintoja. Esimerkiksi Keskustan voitolle Vihreistä valtakunnallisesti saa pelattavan 1.57 kertoimen. Keskusta on perinteisesti hallinnut suomalaisia kunnanvaltuustoja ja ollut vahva puolue erityisesti maakunnissa. Puolueen kannatus on ollut laskussa mutta turuilla ja toreilla punavihreällä möröllä pelottelu yhdessä Perussuomalaisten kanssa kääntänee vasemmalta muutamia maltillisia ääniä Keskustalla.

Vihreät saavat varmasti ison äänisaaliin esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella mutta Haavistogate sekä yksityisautoiluin rajoittaminen nakertavat luottamusta pienten paikkakuntien epävarmoissa äänestäjissä. Edellisissä kuntavaaleissa Keskusta sai koko maassa 2824 valtuustopaikkaa ja Vihreät 1697.Keskustalla sittenkin suurin ehdokaslista?


Keskusta on yhdessä sen historian tukalimmista tilanteista. Puolue on mukana hallituksessa mutta kritiikkiä sataa jatkuvasti oikealta, vasemmalta sekä keskeltä. Kukaan ei tunnu pitävän keskustasta, ei hallituskumppanit eivätkä edes omat. Puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko taistelee kynsin hampain Keskustan puolesta ja puolueen tilanne on ehkä hieman parantunut vuodenvaihteesta. Keskustan vahva vaalimenestys on usein perustunut aktiiviseen läsnäoloon kuntien ja kaupunkien keskustoissa erilaisissa vaalitilaisuuksissa sekä kampanjoissa. Koronaviruksen vuoksi tämä perinteinen kampanjakeino on poissuljettu ja Keskusta ei hallitse somepeliä samalla tavalla kuin Perussuomalaiset.

Puolue on kuitenkin kaikista vastoinkäymisistä huolimatta saanut kerättyä jo yli 4500 ehdokasta kuntavaaleihin ja Keskustalla on juuri nyt vaalien suurien ehdokaslista ja puolue saattaa hyvin pitää tämän aseman vaaleihin asti. Perusuomalaiset haalivat kuitenkin ehdokkaita kovalla vimmalla ja puolue on vuoden 2017 ehdokashankintaa edellä (4300 ehdokasta) jo nyt. Myös SDP:llä on ilmeisen paljon ehdokkaita, vaikka puolueen oma arvio e2 tuottamassa tuoreimmassa tutkimuksessa oli ympäripyöreä 4200-4400 ehdokasta. Edellä mainittujen arvioiden pohjalta vedonlyöntikertoimet ehdokasmäärille kuntavaaleihin povaavat Keskustalla isoa listaa. Indikoiko se lopullista vaalimenestystä, se jää nähtäväksi.