Jalkapalloa tai koripalloa Espanjassa - Ei se vaadi kuin päätöksen lähteä!

Jalkapalloa tai koripalloa Espanjassa - Ei se vaadi kuin päätöksen lähteä!
Kiinnostaisiko sinua lähteä katsomaan urheilua Espanjaan? Seuraavassa pientä pohdintaa, joka toivottavasti nostaa matkakuumettasi!

Espanja


Espanjassa ykköslajina toimii luonnollisesti jalkapallo. Espanjassa pelattavassa La Ligassa on kenties kaksi maailman seuratuina seurajoukkuetta, FC Barcelona ja Real Madrid. Joukkueet ovat kaksi Espanjan suurinta ja hallitsevat myös Espanjan koripallokenttiä. Päätös tulee vain tehdä kumpaan kaupunkiin haluaisit lähteä, vai haluaisitko kenties Bilbaoon, Sevillaan tai Malagaan? Kaikki kaupungit tarjoavat urheilun ystäville jotain.

Madrid ja Barcelona


Madrid on Espanjan pääkaupunki ja kaupungin ylpeytenä toimii Real Madrid, tuttavallisemmin Los Blancos. Kaupungin toinen ylpeys on Vicente Calderonilla pelaava Atlético Madrid. Madridissa on mahdollista käydä katsomassa koripalloa, käsipalloa ja jalkapalloa. Liput otteluihin ovat 50-100e luokkaa suunnilleen ja niitä pystyy ostamaan niin kadulta kuin joukkueen virallisilta kotisivuilta. Sama pätee myös FC Barcelonan otteluihin, lippujen hankkiminen on helppoa. Real Madridin koripallojoukkue pelaa ottelunsa Barclaycard Centerissä, joka avattiin 2005. Barcelona puolestaan pelaa Palau Blaugranalla, joka on rakennettu jo vuonna 1971. Palau Blaugranalla pelataan myös futsalia ja rullakiekkoa.

Barcelona and its landmarks in the pink night

Molemmat kaupungit pitävät sisällään mitä kauneimpia monumentteja, mutta tässä taistelussa Barcelona vie kyllä voiton. Euroopan arkkitehtuurin pääkaupunki Barcelona tarjoaa varmasti jokaiselle jotain, taidetta, urheilua, viiniä, herkullisia ruokia ja jopa mahdollisuuden rannalla löhöilyyn. Molempien joukkueiden stadionit sijaitsevat kaupungin keskustan reunalla pankkien ja vakuutusyhtiöiden ympäröimänä. Julkinen liikenne on kuitenkin erittäin hyvä molemmissa kaupungeissa, joten ellei kyseessä ole pelkkä ottelumatka, niin stadionien läheisyyteen ei välttämättä kannata majoitusta varata.

Stadionit


Stadionit ovat hyvin erilaiset, vanhat kylläkin. Madridin stadion on paljon yleisöystävällisempi jyrkkine katsomoineen, joten sieltä pelin näkee paljon selvemmin. Santiago Bernabeuta ei turhaan kutsuta hornankattilaksi. FC Barcelonan kotistadionille Camp Noulle suunnitellaan isoa remonttia, joten ennen kuin tuo tapahtuu niin siellä kyllä kannattaisi vierailla. Camp Nou on erittäin avara ja siellä katsomot eivät ole läheskään yhtä jyrkät kuin Madridissa, tämä tuo oman lisämaun viileään iltaan kun stadionille pääsee tuuli puhaltamaan mukavasti. Stadioneilla ei tarjoilla alkoholia ja on hyvä varoa ettei liukastu espanjalaisen yleisön jatkuvasti murustamiin pähkinöihin.

Real Madrid CF, Santiago Bernabéu Stadium, Madrid HDR

Molemmat stadionit antavat mahdollisuuden kiertokävelylle, joka maksaa noin 15-20 euroa ja sillä pääsee kiertämään pukuhuoneet, hierontatilat, palkintokokoelmat ja kävelemään stadionilla pelaajien vaihtopenkkien luona. Viheriölle ei kuitenkaan ole mitään asiaa, eikä sinne kannata yrittää pakolla itseään vääntää.

Lentojen hinnat


Espanjaan on jatkuvasti kohtuu hintaisia lentoja, jotka menevät useimmiten joko suoraan tai sitten Saksan kautta välilaskulla. Norwegianilla pääsee tälläkin hetkellä kohtalaisen edullisesti esimerkiksi Barcelonaan. Normaalisti lennot ovat noin 100-300 euroa, eikä neljän tunnin lentokaan puuduta pakaroita kokonaan. Espanjan jalkapallokausi on käynnissä ja mikäli betsit napsuvat, niin sinne kannattaa ehdottomasti lähteä vaikka muutaman päivän lomalle tai pitkälle viikonloppulomalle. Urheiluhan on tunnetusti parasta paikanpäällä!

Ota tästä haltuun La Liga kauden betsiennakko ja iske omat vetosi sisään. Seuraavat bookkerit tarjoavat loistavia kertoimia Espanjan jalkapallon pariin!Unibet - 100€ bonus

Pelaa nyt

Optibet - 100€ bonus

Pelaa nyt

Guts - 100€ bonus

Pelaa nyt