La Liga 2015-2016 kausiennakko vedonlyönnin näkökulmasta

La Liga 2015-2016 kausiennakko vedonlyönnin näkökulmasta
La Ligan jännittävä jalkapallokausi 2015-2016 alkaa 21. elokuuta. Tutustu Espanjan jalkapalloliigan kausiennakkoon vedonlyönnin näkökulmasta!

Tämä on tehty vain teitä varten! Tästä betsit parempaan jiiriin!
Olisi aika herätä La Liga 2015-2016 kauteen. Muutoksia on tapahtunut puolin ja toisin, mukaan mahtuu paljon spekulaatioita. Real Madridin puolustaja Sergio Ramosia vietiin Manchester Unitediin, edellä mainitun joukkueen espanjalais-maalivahtia oltiin tuomassa vuorostaan Los Blancosiin. Kumpikaan siirto ei toistaiseksi ole toteutunut, mutta kuten tiedämme, spekulaatiot ovat jalkapallon suola.

Espanjan pääsarjaa on pidetty jo pitkään Euroopan huippusarjojen tylsimpänä, kun kauden alussa jo tiedetään voiton menevän joko Barcelonalle tai Real Madridille. Atletico Madridin toissakauden mestaruus tekikin sarjan uskottavuudelle hyvää, sillä olihan se osoitus kahden jättiläisen kuolevaisuudesta.
Taistelu sarjan europeli-paikkoihin oikeuttavista sijoituksista on tasaista, kun sekä Valencia, Villarreal, Sevilla, että Athletic vääntävät melko tasaisesti kaudesta toiseen.

Näiden joukkueiden takana onkin sitten tiedossa joukkueet, jotka jo kauden alussa tietävät tuskin pääsevänsä kärkikahinoihin. Toki tämä sama kaava toistuu sarjasta toiseen, mutta La Ligassa kärjen ja hännän ero tuntuu jotenkin korostetulta. Tämä ei kuitenkaan vähennä sarjan otteluiden viihdearvoa laisinkaan. Espanjan kahdella korkeimmalla sarjatasolla pelaa todella mielenkiintoisia ja taitavia yksilöitä, niin Espanjasta kuin Etelä-Amerikan maistakin.

Tällä kaudella La Ligaan nousseiden Las Palmasin ja Real Betisin pelit voivat jo tarjota suurta viihdettä, mikäli Liga Adelantessa maaleja takoneet joukkueet uskaltavat kokeilla omaa peliään myös korkeimmalla sarjatasolla.

Mitenkäs sitten nämä kerroinlaskijoiden Top-3 suosikit?


Madridin valkopaitaisten rakas vihollinen FC Barcelona ei alkusilmäyksellä näytä lainkaan heikontuneen, päinvastoin. Barcelonan harjoitusottelut eivät menneet nappiin joukkueen esitysten osalta, mutta kun Copa American turnauksen jälkeen levänneet Messi ja Neymar saapuivat vahvuuteen, joukkue alkoi luomaan maalipaikkoja paremmin. Puolustus sen sijaan ei toiminut lainkaan UEFA Super Cupissa.

Madrid on niin ikään yhtä vahva kuin viime kaudella. Joukkue on esiintynyt erinomaisesti harjoitusotteluissa ja onkin syytä odottaa, että he jälleen kerran haastavat viime kauden tripla-mestari Barcelonan. Emme saa unohtaa yllätysvalmista Atlético Madridia. Joukkue on tuhlannut siirtomarkkinoilla 116 miljoonaa euroa ja sen on näyttävä myös kentällä. Toki heillä oli kenties La Ligan siirtojen pahin menetys, Arda Turanin muodossa. Kolme kovaa, mutta olisiko nyt kenties se kausi kun kukaan näistä ei sijoitu ykköseksi? Tuskin.

Santiago Bernabeu. El Clasico Real Madrid-Barcelona, 2014: minuto de silencio por la muerte de Adolfo Suárez / Minute of silence to honor Adolfo Suarez, spanish prime minister 1976-81


Club Atlético de Madrid


Erittäin pahan menetyksen kokenut Tico on satsannut paljon uusiin hankintoihin. Arda Turan, jota voitiin pitää joukkueen hyökkäyksen sieluna, siirtyi FC Barcelonaan 34 miljoonan siirtokorvauksella. Joukkueen voidaan kuitenkin sanoa vahvistuneen, kun maalitykki Jackson Martinez siirtyi Portosta, Filipe Luis Chelseasta, Stefan Savic Fiorentinasta, Yannick Ferreira Carrasco Monacosta ja Luciano Vietto Villarrealista. Lisäksi joukkue hankki lainalle Rodrigo Caion Sao Paulosta. Puolustusta on vahvistettu ja hyökkäykseen on löydetty erittäin maalinälkäinen Martinez. Fernando Torresilta tuskin tullaan enään näkemään mitään suurempia urotekoja.

Diego Simeone
Joukkueen valmennuksessa jatkaa erittäin hyvin onnistunut Diego Simeone. Argentiinalainen on erinomainen taktikko ja Tico tuleekin varmasti olemaan vaikea vastus Realille ja Barcalle.

Vedonlyönnin kannalta Tico on erinomainen kohde +1 aasialaisilla vedoilla Barcelonaa ja Real Madridia vastaan. Kertoimet ovat yleensä pelattavia ja tarkasti puolustava Atlético on erittäin vaarallinen erikoistilanteissa. Joukkue on viime vuosina tunnettu myös siitä, että pelaajat pelaavat erittäin kovaa ja lähes joka tilanteessa sääntöjen rajamailla. Erittäin varoitusherkkä joukkue Diego Godinin, Koken ja Gabin viilettäessä kentällä.

Malaga vs Atletico Madrid, Misi Simeone Babat Habis Semua Laga

Atletico tunnetaan erittäin oraganosoidusti pelaavana joukkueena ja he eivät liiemmin maaleja päästele. Joukkue tulee olemaan top-3 sisällä ja haastaakin jälleen mestaruudesta pelattaessa.

Sevilla Fútbol Club


Viime kauden Eurooppa-liigan voittajat ovat uudistaneet joukkuettaan rajusti. Joukkueesta on lähtenyt peräti 13 pelaaja, osa lainalle ja osa on myyty. Isoimpina menetyksinä voidaan pitää Carlos Baccan, Aleix Vidalin ja Deulofeun lähtöjä. Joukkue on kuitenkin hankkinut kokemusta ja vahvistanut puolustusta radikaalisti. Puolustukseen uusia pelaajia ovat Mariano Ferreira, Rami ja Sergio Escudero. Keskikentälle Sevilla on hankkinut Gael Kakutan Chelseasta ja Stoke-pelaaja N´Zonzin.

Joukkueeseen siirtyi lainalle Borussia Dortmundista Ciro Immobile. Sevillalla olisi vielä tarvetta täysin puhtaalle kärjelle, joten on hyvinkin mahdollista, että sellainen vielä hankitaan. Sevillassa jatkaa Barcelona-hyökkääjä Denis Suarez vielä toisen vuoden lainalla, jota voidaankin pitää Sevilla-faneille iloisena uutisena. Bacca iski viime kaudella 20 maalia ja hänen lähtönsä tulee olemaan haaste Unai Emeryn luotsaamalle miehistölle.

Viime kaudella liigassa 71 maalia iskenyt Sevilla on vedonlyöntikohteena mielenkiintoinen. Joukkue iskee hyvin maaleja keskikastin sekä alemman kastin joukkueita vastaan ja useimmiten pitää kärkijoukkueetkin lujilla. Maalioverit joukkueen peleihin ovat loistavia kohteita, kuten myös molemmat joukkueet tekevät maalin-vedot isompia seuroja vastaan. Vahvana kotijoukkueena tunnettu Sevilla ei hävinnyt viime kaudella kuin kerran kotonaan, tämä on hyvä muistaa kun valitaan kohteita lapulle. Sevillaa vastaan kotona pelaaminen ei sanalla sanoen kannata.

Untitled

Valencia Club de Fútbol


Valencia ei toistaiseksi ole siirtomarkkinoilla hirveästi rällästänyt. Heidän viimeisin hankinta on argentiinalainen keskikenttäpelaaja Enzo Perez, joka siirtyi espanjalais-seuraan Benficasta ja pelasi viime kaudella jo kymmenen otteluakin. Valencian joukkue näyttää hyvältä, mutta heiltä ei voi odottaa parempaa sijoitusta kuin neljäs tai viides liigassa. Joukkue on kohtalaisen leveä ja sisältää erinomaisia pelaajia kuten Otamendi, Diego Alves, Danilo ja härkämäinen kärki Negredo.

Valencia sijoittui viime kaudella neljänneksi liigassa häviten vain viisi ottelua. Joukkue kuitenkin pelasi peräti 11 tasapeliä ja etenkin vieraissa pelaaminen osoittautui heille vaikeaksi. Joukkue päästi kauden aikana kolmanneksi vähiten maaleja ja saman trendin voi odottaa jatkuvan ensi kaudellakin. Mestalla stadionilla Valencia tulee olemaan vaikea vastus, mutta vieraspelaamisen on parannuttava mikäli joukkue haaveilee kärkisijoista ja suorasta UCL-paikasta.

Super Stadion, das Mestalla

Vedonlyönnin kannalta Valencia on kohtalaisen vähämaalinen joukkue, ellei vastassa ole häntäpään heittopussi. Joukkue omaa tulivoimaa Negredon muodossa, mutta vastuu on hänellä kenties liian suuri. Negredo on kuitenkin erinomainen valinta maalintekijäerikoisiin, sillä vahva hyökkääjä on todella vaikea pysäyttää boksin sisällä ja hän omaa vielä erinomaisen laukauksenkin pienestä tilasta. Muita pelaajaerikoisia ensi kautta silmällä pitäen on ehdottomasti Otamendin maalit, sillä argentiinalainen painaa kyllä sellaisella vauhdilla kulmatilanteisiin, että toista ei löydy.

Villarreal Club de Fútbol


Keltainen sukellusvene tulee jälleen olemaan mukana kärkipään taisteluissa. Nopeasti pelin kääntävä Villarreal on ollut top-3 seuroille vaikea vastus yleisesti. Joukkueen hyökkäyskalusto on tyyliltään hyvin suoraviivainen ja pallon saadessa vastustajalta, he lähtevät nopealla pistolla hyökkäykseen. Mikäli vastustajan joukkueessa on hiemankin hitaampia puolustajia, he tulevat olemaan ongelmissa El Madrigaalin porukan kanssa. Puolustus ei joukkueella ole ollut mitenkään erinomainen, mutta siltikin he päästivät maalin vähemmän viime kaudella kuin Real Madrid. Joukkeiden pelityyli on hyvinkin samanlainen.

Villarrealissa on taitavia hyökkäyssuunnan pelaajia, kuten Jonathan Dos Santos, Moreno, Jonathan Pereira ja kapteeni Bruno. Arsenalista lainalla kiertänyt Joel Campbell siirtyi joukkueeseen niin ikään lainalle ja viime tammikuussa hankittu toppari Eric Bailly etenkin tulee olemaan mielenkiintoinen pelaaja tulevalla kaudella.Vedonlyönillisesti Villarreal on ihanteellinen joukkue molemmat joukkueet tekee maalin-tyyppisiin vetoihin. Kovaa vastaan iskevä keltainen sukellusvene oli viime kaudella etenkin kotona kohtalaisen vakuuttava, pelaten vain yhden ottelun tasan ja häviten kuusi. Pelaajista esille voisi nostaa Jonathan Dos Santosin, joka on erittäin taitava ja maalinälkäinen kaveri. Hän omaa hyvän laukauksen ja tykkää myös esitellä sitä usein, ehdottomasti maalintekijäerikoisiin.

Rayo Vallecano de Madrid


Vallecasin alueelta Madridista ponnistava Rayo on yksi mukavampia joukkueita seurata. He eivät kenties omaa samanlaista budjettia kuin suurseurat, mutta he yrittävät ainakin tosissaan haastaa heitä. Rayo on siitä erikoinen seura, että he eivät lähde ns. bussittamaan vastustajaa vastaan, oli se sitten Real tai Barca, vaan he lähtevät hallitsemaan palloa. Ikävä kyllä joukkueen taso ei riitä näitä suurseuroja vastaan, mutta paikotellen juuri tuo heidän rohkea pelinsä on ollut erittäinkin kaunista katseltavaa ja siinä on ollut Los Blancosin ja Blau Granan pojat ihmeissään.


La Liga 2015-2016 kausiennakko vedonlyönnin näkökulmasta
Se päivä kun Barcelona menetti pallonhallinta-kasvonsa


Rayo on kehittynyt viime vuosien aikana huimasti ja odotammekin, että he ovat yksi mustista hevosista tulevalla kaudella. Joukkueen kotistadionilla Vallecasilla vierailu ei ole lainkaan helppoa. Hieman hassun muotoinen stadion ei anna kenellekään siimaakaan periksi ja pääsemmekin tästä itse tärkeimpään eli vedonlyönnilliseen näkökulmaan. Rayo pyrkii hallitsemaan otteluita, vaikea paikka pelata ja vastustajat tietävät sen.

Ensimmäinen puoliaika on hyvin usein tarkkaa pelaamista, etenkin kun Rayo itse yrittää hallita palloa. Oli sitten kyseessä suurseura tai pikkuseura, he pelaavat samalla tavalla. Joukkue ei lähde yltiöpäisesti hyökkäämään, vaan hallitun varmasti. Etenkin kärkijoukkueita vastaan, on erittäin suotavaa hakea lapuille Rayo+1, X tai alle maalimäärä tyyppisiä vetoja. Joukkue muutenkin on hyvin under painoitteinen juurikin hallinnan takia, peli ei aaltoile niin paljon.

Pelaajista voisi nostaa esille Benficasta lainalla olevan Beben. 25-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Cordobassa 18 ottelua ilman maalia. Erittäin maalinälkäinen ja maalia kohti pelaava hyökkääjä tulee vielä iskemään maaleja vastustajan verkkoon tulevalla kaudella. Kertoimet luulisi olevan suotuiset.


Malliesimerkki Beben maalintekotaidoista Manchester Unitedin riveissä
Granada Club de Fútbol


Andalusialais-seura Granada esitti viime kauden loppupuolella loistavaa venymistä, kun he nostivat itsensä lähes varmasta putoamisesta kuiville. Joukkue voitti viimeisillä kierroksilla Getafen, Cordoban, Sociedadin ja kauden viimeisessä ottelussa varasti pisteen itse Atlético Madridilta. Jokin sisällä sanoo, että tämä fiilis tarttui pelaajiin ja nyt tulevalla kaudella noustaan jo haastamaan keskikastia.

2009 kesällä urheiluorganisaatioksi muutettu Granada oli viime kaudella yksi liigan vähiten maaleja tekeviä joukkueita. He kuitenkin onnistuivat maalinteossa hyvällä prosentilla isoja seuroja vastaan. Vaikkakin Real Madrid iski heidän verkkoon yhdeksän maalia, Granada puristi sen yhden ja näin jonkun onnelisen BTS-veto osui, varmasti aika huimalla kertoimella.

Joukkue on ollut kuitenkin erittäin aktiivinen siirtomarkkinoilla tammikuusta lähtien, siirtoja on varmaankin yli 10, mutta siirtosummat eivät vastaa millään tapaa kärkijoukkueita. Granada on käyttänyt ainoastaan 1.3 miljoonaa euroa siirtoihin, toki heillä on suuri osa pelaajista myös lainalla. Köyhällä joukkueella kun ei ole muita vaihtoehtoja.

Granadaa ensi kaudella pelattaessa panostamme jälleen näihin molemmat joukkueet tekee maalin-vetoihin. Granada aliarvioidaan liian usein ja se tulee kostautumaan bookkereille. Ensimmäisellä silmäyksellä kun rosteria katotaan, ei tule mitään erikoista mieleen, mutta kukas muukaan kuin Yossef El Arabi (kuvassa alla). Marokkolais-hyökkääjä on iskenyt Granadan paidassa 86 otteluun 20 maalia. Koska odotamme Granadan yllättävän tulevalla kaudella edelliseen kauteen verrattaessa, El Arabi tulee näyttelemään suurta roolia. Tästä otamme maalintekijä-erikoisen haltuun. 27-vuotias El Arabi olisi ehdottomasti maailman kärkeä hyökkääjissä, ellei hän olisi lähtenyt tuhlaamaan parhaita vuosiaan saudiarabialais-seuraan Al-Hilaliin. Tämä ei ollut epäluottamuslause, vaan toteamus, sillä maalivainu ei katoa mihinkään.


Gol de El Arabi

Fútbol Club Barcelona


Joukkue ei ole heikentynyt viime kaudesta lainkaan, päinvastoin. Barcelona teki yhden vuoden kovimmista kaappauksista kun Atlético Madridin keskikenttämies Arda Turan siirtyi joukkueeseen. Monipuolinen raataja turan on erittäin sopeutuva pelaaja ja häntä voi peluuttaa melkein millä tontilla tahansa. FC Barcelonan pelistä on aina puuttunut tietynlainen kovuus ja rikkova pelaaja, mutta Turan on myös sitä. Hyvän tekniikan omaava turkkilainen oli Atléticon tärkeimpiä lenkkejä ja tulee olemaan sitä myös nimirikkaassa Barcelonassa. Kesän kovin siirto. Toinen Blau Granan hankkimista pelaajista oli Aleix Vidal, laitalinkki/laitapuolustaja Vidal on sopiva pelaaja rotaatiota kaipaavaan laitapelaamiseen. Espanjalainen Vidal siirtyi 22 miljoonan euron siirtosummalla ja viiden vuoden sopimuksella rotaatiopelaajaksi. On syytä muistaa, että pelaajat eivät pääse osallistumaan otteluihin kuin vasta tammikuussa, sillä Barcelona kärsii yhä siirtokiellosta.

Entinen FC Barcelona-pelaaja Luis Enrique jatkaa valmennuksessa ja hän onkin Tata Martinon jälkeen tuonut hieman aggressiivisemman prässäämisen peliin mukaan. Pallonhallinta ei Barcelonasta tule ikinä lähtemään, mutta Enriquesta huomaa pienen häivähdyksen suoraviivaisemmasta pelityylistä verrattuna Pep Guardiolan aikaan. Barcelonan tuttu pelityyli on muuttumaton, niin kauan kuin Lionel Messi pelaa joukkueessa. Messin kärjessä pelaaminen on historiaa, sillä hän tulee parhaimmillaan hakemaan palloa aina topparilta asti. Kirppu onkin kunnostautunut syöttökoneena, hän rikkoi muun muassa La Ligan syöttöennätyksen. Leon palattua tutulle oikealle laidalle, mistä hänen on helppo leikata keskelle ja käyttää tarkkaa laukastaan takakulmaan tai sitten hänen bravuuriksi noussut krossisyöttö takatolpalle vapaana olevalle Neymarille tai Alballe. Barcelonan pelin sydän on yhä helpot syötöt, kolmiot ja siihen seinäsyötöt. Pallo on nopeampi kuin pelaaja ja se tuntuu toimivan erinomaisesti, miksi muuttaa toimivaa tapaa.
Mitä meidän pitäisi ottaa huomioon kun betsaamme FC Barcelonan otteluita? Joukkueen ongelma on jo pitkään ollut se, että mikäli ensimmäinen maali roikkuu ilmassa, mutta sitä ei tunnu tulevan, menee joukkue kipsiin. Etenkin ns. altavastaajia vastaan pelattaessa. Hyökkäystrio MSN-maalikertoimet ovat varmasti liian matalat pelattavaksi, esimerkiksi Unibet tarjoaa loistavia kertoimia Messin puskumaaliin (18), 16-alueen ulkopuolelta maaliin tai Neymarin ensimmäiseen maaliin. Messi teki viime kaudella eniten puskumaaleja Barcelonassa, kyllä, kaikella 169cm rungolla.

Tasoitusvedot ovat yleensä liian huonoja pelattavaksi, sen sijaan sama lopputulos saadaan yleensä joukkueen yli/alle vedoilla. Barcelonan ottelut yleensä repeävät lopussa ja livevedoissa on syytä olla hereillä. Barcelona päästi viime kaudella vähiten maaleja, mutta on syytä tutkia vastassa oleva joukkue, sillä FC Barcelonan puolustuslinja ei saa tälläkään kaudella kiitettävää arvosanaa ns. varmasta pelaamisesta. Pique, lyhyet ja aggressiivisesti nousevat Alba & Alves ovat riski, kun pallo menetetään tai he joutuvat 1 vs. 1 tilanteeseen omalla alueella.

Siirrytään hallinnasta ja maaleista rikkeisiin, sitähän ei ikinä tiedä vaikka Messi kuristaisi vastustajaa, taas. Viime kaudella Mascherano varoitettu pelaaja-veto osoittautui erittäin toimivaksi. Syynä se, että Mascheranon pelityyli on ns. terrierimäinen, hän tykkää liukua lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Kun Barcelona menettää pallon keskialueella, joutuu topparina pelannut Mascherano lähteä kovaa vauhtia alaspäin, hänen fyysisyys ei riitää olkapäällä/kropalla, joten useimmiten lopputuloksena on liuku. Osuuko palloon vai ei, se on sitten täysin tilanteesta kiinni, erittäin varoitusherkkä pelaaja, myös tulevallakin kaudella.

Real Sporting de Gijón


Joukkue jonka suomalaiset tulevat aina muistamaan Gijonin ihmeestä, tuosta maagisesta illasta Espanjan pohjoisrannikolla, jolloin ryvettynyt huuhkajalauma nappasi Teemu Pukin osumalla tasapelin sen hetkisestä maailman ykkösjoukkueesta, Espanjasta. Gijon on tämän kauden nousijajoukkue La Ligassa. Viime kaudella joukkue sijoittui Liga Adelantessa toiseksi, Real Betisin viedessä kärkipaikan. Joukkueiden piste-ero oli ainoastaan kaksi pistettä.


Sporting de Gijón DSC07426

Gijonin pelissä huomattavaa on se, että joukkue tekee melko vähän maaleja. Edellisellä kaudella joukkue osui 42 pelatussa ottelussa ainoastaan 57 kertaa, mikä oli ainoastaan kaksi enemmän kuin sarjan viimeiseksi jääneellä Barcelona B:llä.

Toinen silmiinpistävä seikka on Gijonin taipumus tasapeleihin. Niitä kertyi viime kaudella peräti 19, mikä oli eniten koko sarjassa. Tappioita kauden aikana kertyi ainoastaan kaksi. Betseissä kannattaa siis lähteä hakemaan vahvasti underia, ja erityisesti kotiotteluissa Gijon voi kamppailla itseään huomattavasti parempiakin seuroja vastaan.

Real Sociedad de Fútbol


Baskimaan San Sebastianin ylpeys sijoittui viime vuonna La Ligassa sijalle 12. Sociedadin penkin takaa löytyy paljon parjattu David Moyes. Skottiluotsi saapui sinivalkoisten peräsimeen viime vuoden marraskuussa, ja onnistuikin kääntämään joukkueen kehnon alkukauden suunnan ylöspäin. Moyes on silti kovien menestyspaineiden alla, sillä miehen uran uskottavuus on Manchesterin farssin jälkeen vaakalaudalla.

Sociedad on kova pelaamaan vähämaalisia otteluita, ja joukkueella on taipumus tasapeleihin. Tähän ongelmaan ratkaisua on haettua siirtomarkkinoilta, kun viime kaudella Elchen paidassa 14 kertaa osunut brassikärki Jonathas siirtyi Pohjois-Espanjaan. Joukkue ei kuitenkaan käyttänyt kuin reilu kahdeksan miljoonaa euroa siirtomarkkinoilla, joten suuria muutoksia kokoonpanoon ei ole luvassa.

Unión Deportiva Las Palmas


Viime kaudella neljänneksi Liga Adelentessa kivunnut seura tulee kiusaamaan vastustajiaan Kanariansaarilta. Pisimmät vierasmatkat vaativa Las Palmas tulee varmasti hyötymään kotiedustaan joissain otteluissa, mutta tälläiset tapaukset tulevat todennäköisesti sijoittumaan muiden joukkueiden otteluruuhkien ajalle.

OO Las Palmas se Reetukin sanoi

Las Palmas teki toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eniten osumia, yhteensä 73 kappaletta. Terävintä kärkeä viimeistelyn osalta edustaa Sergio Araujo, 23, joka tykitti viime kaudella yhteensä 25 kaappia.
Joukkueen peleistä viime kaudella yli puolet osuivat haarukkaan ”over 2.5”. Tällä kaudella La Ligassa vastustajien taso on toki kovempi, mutta saarelaiset tulevat varmasti tekemään osumia. Samaan aikaan uhkana on että verkko heiluu omassakin päässä, näin ollen maalirikkaita matseja tullaan varmasti näkemään.

Joukkue on rellestänyt siirtomarkkinoilla. Kymmenkunta uutta pelaajaa tulevat varmasti hieman hakemaan pelitapaa kauden alussa, joten ei olisi sula mahdottomuus mikäli Las Palmasin oma peli olisi kauden ensimmäisissä otteluissa hapuilevaa.


las palmas - goal.com

Real Club Celta de Vigo


Atlantin rannikon seura ylsi kahdeksanneksi viime vuonna. Vähämaalista ja jopa ajoittain tylsää peliä pelaavan Celta Vigon pistepussi karttuu tasatahtia, eikä joukkueen taso juurikaan heittele. Viime kauden urotekoihin voidaan lukea mm. täyden pistepotin noutaminen lokakuussa Camp Noulta.


Prediksi Celta Vigo vs Barcelona 30 Oktober 2013

Seura teki kaksi mielenkiintoista hankintaa Valioliigasta kesän aikana. Manchester Cityn John Guidetti, sekä Liverpoolin Iago Aspas (kuvassa) vaihtoivat kolean Englannin Espanjan aurinkoon. Jo aiemmin urallaan Celtaa edustanut Aspas voi piillä jonkinlaista potentiaalia maalintekoon.

Deportivo_Celta_NandoMartinez_Vavel-11

Celtan erikoisuuksia betsien kannalta ovat suuret laukaisu- sekä korttimäärät. Vetoja tuli keskiarvolta 10 per ottelu, ja kortteja siinä sivussa reilu kolme. Erityisesti keskikentän Fabian Orellana on herkkä rikkomaan.

Sociedad Deportiva Eibar


Baskimaasta tuleva Eibar piti viime kaudella häntäpäätä La Ligan katsojakeskiarvoissa. Seuran stadion, Ipurua, vetää parhaimmillaan vain noin 6000 katsojaa. Seuran koko kauden yhteenlaskettu katsojamäärä kaikista kotiotteluista oli vähemmin kuin Barcelonan suurilukuisimman ottelun katsojamäärä. Marginaalit ovat pieniä.

Sarjataulukossa Eibar ei kuitenkaan jäänyt viimeiseksi. Joukkue taisteli vielä alkukaudesta hyvin nousijan sisulla, mutta loppukausi oli synkkä. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue kärsi kuuden ja kahdeksan ottelun mittaiset tappioputket. Näistäkin huolimatta Eibar taisteli itselleen kolmanneksi viimeisen paikan. Ylemmäksi sijoittunut Elche pudotettiin taloussotkujen takia, ja näin ollen baskinippu sai säilyttää paikkansa ylimmällä sarjaportaalla.


SevillaFC 0 Eibar 0

Näinkin häntäpään joukkueeksi Eibar puolustaa yllättävän hyvin, eikä joukkue ollut viime kauden päästettyjen maalien tilastossa lähelläkään huonoin.
Suurin osa joukkueen otteluista päättyi maalin tai kahden erolla, ja yli puolet peleistä olivat ”under 2.5”. Eibar ei siis pikkuseuran statuksestaan huolimatta ole varsinainen heittopussi.
Myös Eibarissa on kesän aikana käynyt ovet niin että saranoita on jouduttu öljyämään huolella. Toistakymmentä uutta pelaajaa tuovat varmasti pelitapaan uusia tuulahduksia, mutta myös sopeutumisvaikeuksia on luvassa.

Málaga Club de Fútbol


Andalusialaisseura sijoittui viime kaudella sarjan puoliväliin kymmenenneksi. Muutaman vuoden takainen Manuel Pellegrinon johdolla tullut menestys tuntuu jo todella kaukaiselta. Seura haki nopeaa menestystä hankkimalla useita nimekkäitä, tosin jokseenkin jo hieman nähtyjä, pelaajia. Rahat kuitenkin loppuivat kesken ja nyt seura on valahtanut La Ligan keskikastiin. Joukkueen edelliskauden loppuosa oli erityisen surullinen. Viimeisestä 11 ottelusta irtosi ainoastaan yksi voitto.

Joukkueen pelit tuppaavat olemaan tasaisia ja vähämaalisia. Malaga on kovaa pelaava joukkue, ja varoituksia tulee reilusti. Kovaluinen puolustaja Weligton katseli viime kaudella korttia 18 kertaa, joista kaksi oli punaisia.

Partido Málaga - Sevilla 23/5/2015

Real Club Deportivo de La Coruña


Vuonna 2000 Espanjan mestaruuden voittanut Deportivo on tätä nykyä sarjan häntäpäätä. Viime kaudella irtosi 16 sija. Satamakaupungin joukkueen faneilla ei ole enää vuosiin ollut aihetta juhlaan, eikä sitä tuskin ole tulossa tälläkään kaudella.


Riazor.

Kuten niin monella muullakin La Ligan joukkueella, ei Deportivallakaan tunnu olevan maalintekoon kykeneviä pelaajia. Alle maali per ottelu keskiarvolla tahkonnut Deportivo tuskin tyytyy enään toiseen kauteen, jossa joukkueen paras maalintekijä onnistuu ainoastaan kuudesti kauden aikana. Silti seura ei käyttänyt kuin kaksi miljoonaa euroa siirtomarkkinoilla. Useampi pelaaja kyllä saapui vapailla papereilla, mutta varsinaista maalinsylkijää tuskin tuostakaan porukasta löytyy.

Deportivo tekee alle joka kolmannessa ottelussaan yli 1.5 maalia, oli kyseessä sitten kotikamppailu Riazorilla, tai vierasottelu. Joukkueen toppari Lopo oli viime kaudella La Ligan toiseksi eniten varoituksia ansainnut pelaaja.

Rayo_Deportivo_LuisTejo_VAVEL

Athletic Club Bilbao


Pohjois-Espanjan Baskimaan kaupunki tuli suomalaisille urheilunystäville tutuksi koripallon EM-kisojen aikana. Kaupungin jalkapalloseura, Athletic Club, on hätyytellyt usean kauden ajan jo La Ligan kärkikahinoita. Aivan ei joukkueella vielä Realin saatika Barcelonan tasolle riitä, mutta viime kauden seitsämäs sija takasi jälleen kerran paikan Eurooppa-Liigan karsintoihin. Kaudella 2012 joukkue selvisi Euroopan toiseksi suurimman seurajoukkueturnauksen finaalin asti, josta voittajana selvisi kuitenkin Atletico Madrid.


Victoria y tilt—shift para los leones

Bilbao on Villarealin ohella kärkiseitsikon tasapaksuin joukkue. Se ei mälläile maaleilla, eikä yksilötaidolla, mutta tasaisen vahva suorittaminen riittää. Toki seura kaipaisi sitä viimeistä tasonnostoa vielä päästäkseen Mestareiden liigaan. Joukkueen tasaisuudesta kertoo viime kauden maaliero, joka oli tasan yksi plussan puolella. Vastaavasti viidenneksi päätyneellä Sevillalla se oli +26.
Athletic panostaa pallonhallintaan, sekä rauhalliseen pelinrakenteluun.

Joukkue ei käyttänyt hankintoihin euroakaan tänä kesänä, joten pelin luulisi jatkuvan samanlaisena.
Athleticin ykköskärki on Aduriz, joka paukutti viime kaudella 18 maalia La Ligassa. Kokenut hyökkääjä on myös melko kuumaverinen, sillä maalien ohella hän pääsi tilastoihin 12 kertaa keltaisen kortin ansiosta.


Athletic Club de Bilbao vs RC Celta de Vigo - Copa del Rey - 19/12/2013

RCD Espanyol


Barcelonan kaupungin kakkosjoukkue, joka takaa Katalonian kuuman derbyn. Espanyol on kuitenkin jäänyt rakkaasta paikallisvastustajastaan rajusti jälkeen niin pelillisesti kuin taloudellisestikkin. Joukkueen reilu 40000 katsojaa vetävä stadion täyttyi viime kaudella keskimäärin ainostaan vajaalle puolilleen. Tämä säteilee suoraan joukkueen lompakkoon, eikä katalaaninippu ole käyttänyt penniäkään siirtoihin tänä kesänä.

Granada CF - RCD Espanyol

Joukkue sijoittui viime kaudella yhdeksänneksi. Tasaisesti puurtava Espanyol päättää pelinsä useiten 1-0 tulokseen. Joukkueen maaleista vastaavat Sergio Garcia, Cristian Stuani sekä Felipe Gaicedo. Trio takoi viime kaudella yhteensä 42 täysosumaa. Kolmikko joutuukin kantamaan tulosvastuuta harteillaan, sillä seuraavaksi eniten maaleja tehnyt Victor Sanchez osui ainoastaan neljästi. Sanchez sen sijaan voitti koko pääsarjan varoitustilaston 19 keltaisella kortilla. Espanyol oli myös koko sarjan varoitetuin joukkue, ottamalla keskimäärin yli 3 keltaista ottelua kohden.

Real Betis


Sevillan kaupungin toinen joukkue voitti viime kaudella Liga Adelanten. Joukkue voitti sarjan kahden pisteen erolla Gijoniin, ja takoi siinä samalla sarjassa eniten maaleja Las Palmasin ohella. Hyökkäysvoittoinen peli näkyy kuitenkin omassakin päässä, sillä seura päästi liki maali per peli keskiarvolla palloja omaan verkkoonsa. Esimerkiksi sarjan yhdeksänneksi sijoittunut Llagostera päästi ainoastaan yhden osuman enemmän.

La Ligassa tälläinen hurlumhei-tyyli kostautuu varmasti. Toki joukkue on asennoitunut ylimmän sarjatason tuomiin haasteisiin, eikä Adelanten tasolle ollut nippu ole missään nimessä La Ligan kärkikahinoihin sopiva. Betisin pelille elintärkeät pelaajat, hyökkäysduo Jorge Molina sekä Ruben Castro jatkavat joukkueessa. Kaksikko teki viime kaudella yhteensä 53 maalia, eikä ole epäilystäkään etteikö miehet pystyisi myös La Ligassa osumiin.

Betisillä on samanlainen tilanne kuin Las Palmasilla. Maalirikkaita otteluita on luvassa.
Betisin otteissa poikkeuksellista on se, että joukkue iski suurimman osan maaleistaan ottelun toisen puoliajan alussa. Suurimmat vaikeudet sen sijaan maalinteon saralta löytyy ottelun ensimmäisen vartin aikana. Betis siis lähtee peleihin ehkä hieman varmistellen.


Real Betis 3-0 Osasuna

Getafe CF


Madridin lähiöjoukkue on vakiinnuttanut paikkansa La Ligassa 2000-luvun aikana. Viime kaudella joukkue jäi 15 sijalle. Joukkue hävisi suurimman osan otteluistaan, ja erityisesti vieraspelit olivat sinisille vaikeita. Kauden loppuun tuli joukkueen vaikein vaihe, kun viimeisestä kahdeksasta pelistä ei irronnut yhtään voittoa.


Rubén y Diop

Getafen suurin ongelma ei ole huono viimeistely, vaan surkeahko puolustus. Joukkue päästi viime kaudelle 64 maalia, sen tehdessä ainoastaan 33 täysosumaa.
Myös Getafe on pienen budjetin joukkue, jonka katsojakeskiarvot ovat vain reilu 7000. Joukkueessa on tapahtunut isoja muutoksia ilmaissiirroilla, mutta sen asema sarjassa tulee tuskin muuttumaan.
Getafe ei koe varsinaisia ylijuoksuja kauden aikana montaakaan, vaan tappiot ovat 1-2 maalin erolla tulevia.
Betsien kannalta siis tasoituksella X on oiva kokeilu useampaakin Madridilaisten otteluun.


Vaikkakin Messi on erittäin taitava pelaaja, niin tämä kertoo siitä millainen Getafen puolustus on ollut kautta aikain.


Levante Uníon Deportiva


Valencian alueelta kotoisin oleva Levante sijoittui 14. sijalle viime kaudella ja muutosta tuskin on suuntaan jos toiseen luvassa tälläkään kaudella. Joukkue hävisi yhteensä 19 ottelua ja voitti ainoastaan yhdeksän. Toiseksi eniten maaleja päästänyt Levante tulee tälläkin kaudella olemaan monelle pisteautomaatti ja on sopivaa odottaa rumiakin lukemia heidän vieraillessa ylemmän keskikastin stadioneilla. Kolmanneksi surkein vierasjoukkue saalisti ainoastaan kolme voittoa vierasotteluissa.


Valencia vs Levante

Levante on jonkin verran tehnyt pelaajahankintoja siirtoikkunan aikana. He ovat ostaneet Angel Trujillon ja Zouhair Feddalin. Keskikentälle joukkue hankki Verzan Almeriasta vapaalla siirrolla. Hyökkäystä on rukattu ostaen brassi Deyverson kahden miljoonan siirtosummalla ja algerialais-hyökkääjä Nabil Ghilas on saatu lainalle Portosta.

Levanten taso ei tule olemaan tälläkään kaudella mikään erikoinen, joten heidän otteluissa on syytä pelata vastustajan maaliovereita tai voittoa. Levanten surkea vierassaldo on syytä muistaa vetoja laittaessa.


Real Madrid Club de Fútbol


Los Blancos vaihtoi jälleen kerran valmentajaa, sillä heille ei kelpaa kuin voitto ja ilman sitä näkee hyvin nopeasti peilin kautta kengän jäljen ahterissa. Ancelotti lähti ja nyt käskyttäjän paikalla nähdään espanjalainen Rafael Benitez. Real on ollut harvinaisen hiljainen siirtomarkkinoilla, mutta rosteri ei siirtoja vaadikaan. CR7, Bale, Benzema, Rodriguez, Isco, onhan siellä vaikka millaista pelimiestä. Realin ongelmana tulevalla kaudella tulee olemaan jälleen kerran puolustuslinja, joka ei kestä loukkaantumisia. Ramos, Pepe, Varane, joukkueella tulee olemaan vaikeaa mikäli yksi tai kaksi tästä porukasta loukkaantuu.


Real Sociedad vs Real Madrid

Maalivahtipeli sai uuden kulman kun Los Blancos-kasvatti Kiko Casilla saapui takaisin Espanyolista. Keylor Navas tulee olemaan numero 1 torjuja, mutta hän ei oikein parempaa kirittäjää voisi saada. Casilla keräsi viime kaudella eniten torjuntoja liigassa, joten FC Barcelona-tyylistä ongelmaa, että torjuntoja ei saisi ei tule olemaan.

Betsikulma? Overia lapulle! Real tykkää hyökätä, nopeasti ja puolustaminen unohtuu helposti, kun välit keskikentän ja puolustuksen välillä kasvavat. Ronaldo tekee maalin rangaistuspotkusta, kyllä tekee. Ilman suurempaa pelinrakentelua ja hieromista, Real puskee vauhdilla alueelle, rikkeet korostuvat ja pallo viedään herkästi yhteentoista metriin. Ronaldo on pelaaja, joka rankkarit ampuu, hyvällä prosentilla. Vapaapotkut ovat olleet Ronaldolle viimeaikoina hieman vaikeimpia upottaa, mutta silti betsaus-näkökulmasta, Ronaldon maali 16-alueen ulkopuolelta on fiksumpi ratkaisu kuin Ronaldo tekee maalin-tyyppinen veto. Loistavana pääpelaajana tunnettu Ronaldo on myös erittäin suuri uhka vastustajalle kulmapotkutilanteissa. Valueta tässäkin enemmän kuin pelkässä maalissa.


Cristiano Ronaldo - Real Madrid

Kenties muutakin pelattavaa kuin Ronaldo ja Bale? Kyllä on, Sergio Ramos. Ramos on todella aggressiivinen menemään erikoistilanteisiin ja hyvin usein hän löytääkin pallolle. Kulmatilanteet ja vapaapotkut sivusta ovat täydellisiä hänelle, atleettinen ja härski Ramos painaa itsensä sääntöjen rajamailla tilanteeseen, eikä pelkää kolhuja. Hyvä maalintekijä-veto hyvällä kertoimella. Ramos myös tekee maalit yleensä isoissa peleissä, joten vältetään ns. pikkujengejä vastaan maalintekijä-erikoisia. Tahtopelaaja.

Yleisesti Madridin pelistä voisi sanoa, että pelaajat vievät palloa yksin kohtalaisen paljon, juoksuvoimaa riittää niin tämä on täysin ymmärrettävää. Tämä fakta myös korostaa sitä, että rikkeitä tulee varmasti, jonka myötä myös keltaisia/punaisia kortteja. Nopeat pelaajat kuten Bale & Ronaldo ovat myrkkyä lähes jokaisen joukkueen puolustukselle. Pelkkä juoksuvoima ei ole ainoa uhka, sillä molemmilla on erittäin suuri laukaisupelote. Kummatkin pelaajat pystyvät laittamaan pallon maaliin yli 30 metristä.

ATLÉTICO MADRID SEVILLA FC VALENCIA CF VILLAREAL CF RAYO VALLECANO GRANADA CFFC BARCELONASPORTING GIJONREAL SOCIEDADLAS PALMASCELTA VIGOSD EIBARMÁLAGA CFDEPORTIVO DE LA CORUÑAATHLETIC BILBAOESPANYOLREAL BETISGETAFE CFLEVANTEREAL MADRID