Jääkiekon MM-kisat 2022 - Leijonalauma kokoontuu pian

Jääkiekon MM-kisat 2022 - Leijonalauma kokoontuu pian
Olympiakulta ja kotikisat tulossa. Leijonat ovat jälleen koko kansan puheenaihe numero yksi. Tampereen uusi Nokia Areena täyttää kaikki jopa NHL-pelien puitteet ja ainakin Liigan peleissä tunnelma hallissa on ollut erittäin mainio. Kukapa pelaajista ei haluaisi pelata kotiyleisön edessä ja juhlia kotikultaa?
Leijonien runko tulee mitä todennäköisemmin muodostumaan joukkueesta, joka pelasi Pekingissä kultaa. Täysin samalla joukkueella Jukka Jalonen ja valmennustiimi ei tule kisohin lähtemään, se on varmaa. Osalla pelaajista tulee yksinkertaisesti liian pitkä tauko pelaamisesta, kun KHL-karkelotkin loppuivat kuin kanan lento itänaapurissa. Ja Petteri Lindbohmille ei voi toivoa kuin pitkää kevättä Florida Panthersin riveissä.

Leijonien MM-kisaleiritys alkaa 10. huhtikuuta ja tästä edetään kahden EHT-turnauksen kautta kohti omia Jääkiekon MM-kisoja, jotka pelataan 13.-29.5.2022. Suomi pelaa kaikki ottelunsa Tampereella ja loppuunmyydyt katsomot tulevat nostamaan tapahtuman varmasti unohtumattomaksi kokemukseksi, niin pelaajille kuin katsojillekin.Kysymyksiä ilmoilla


Jokereista useampi pelaaja siirtyi pelaamaan kotimaiseen Liigaan, mutta tusinan verran olympiakultamitalisteja on ollut jo pidemmän aikaa ilman tosipelejä ja harjoituksia. Mitkä pelaajat pystyvät rakentamaan kuntohuipun uudelleen toukokuun toiselle puoliskolle, mutta näyttämään valmistavissa peleissä mikä kunto juuri sillä hetkellä on.

Jukka Jalonen on turnausvalmentamisen maestro, ja tuntee kyllä pelaajat läpikotaisin. Keskustelujen avulla varmasti haetaan tietoa siitä, mikä on pelaajan motivaatio huiman olympiakullan jälkeen, onko loukkaantumisia tai muita huolia. Suomi kyllä saa jalkeille jälleen kilpailukykyisen joukkueen, joka tulee taistelemaan kotikisojen voitosta. Kaikki on kuitenkin niin pienestä kiinni, että se lento voi katketa yhteen huonoon otteluun tai vaikkapa erään.

Jere Lehtinen on jo myöntänyt, että Euroopasta kasattu olympiakultajoukkue on hyvä runko myös MM-kisoja ajatellen. Olympialaisissa ei NHL-pelaajia näkynyt sattuneesta syystä, mutta toukokuussa heitä tulee varmasti olemaan Suomen MM-kisoissa. Näin myös todennäköisesti myös Leijonissa. NHL:n runkosarja loppuu huhtikuun lopussa ja ensimmäisen kierroksen pelitkin päästään pelaamaan jo ennen MM-kisojen alkua.

Tuleeko Patrik Laine MM-kisoihin?


Tästä on varmaan muutamat fanit nähneet jo märkiä päiväunia jo pidemmän aikaan. Siinä mielessä näyttää hyvälle, että Columbus Bluejackets ei ole menossa pudotuspeleihin, mutta mikä tällä kertaa on Laineen henkinen ja fyysinen tilanne? Vaakakupissa painavat raskaan kauden lisäksi taatusti rakkaan isän ennenaikainen poismeno, mutta toisaalta sitten vaakakupissa ovat kotikisat kotikaupungissa Tampereella. Jos Laine ei nyt vielä jostain syystä ole tähtistatuksen peluri jollekin, niin tässä on ne kisat, joista Patrik Laine on ihan takuulla pienenä poikana uneksinut monen monta kertaa. Veikkaanpa että Laine kisoissa pelaa erittäin suurella todennäköisyydellä, mutta toki ymmärrän, jos ei pelaa.

NHL:stä on kyllä tunkua Leijoniin, se on selvä. Niin Leijoniin kuin moneen muunkin maan joukkueeseen. Siinä mielessä kisoista tulee varmasti kovempitasoiset kuin olympialaisista. Siitäkin huolimatta, että Venäjä ja Valko-Venäjä kenkäistiin ansaitusti näistä kisoista pois.

Kultaleijonista Petteri Lindbohm siirtyi Florida Panthersin riveihin, joten häntä, Aleksander Barkovia tai Anton Lundellia tuskin tullaan kisoissa näkemään jos pantterilauma menee päätyyn saakka. Kultavahti Harri Säterin piti siirtyä Toronton riveihin, mutta Arizona nappasi miehen Leafsien nenän edestä. Säterin pelaaminen on siis kotikisoissa mahdollista, sillä Arizonan pudotuspelihaaveet ovat jo tuttuun tapaan menneet aikaa sitten.

Leijonien ohjelma ennen MM-kisoja


Leijonapaikka on todella haluttu paikka kevään MM-kisoissa, mutta missään nimessä olympiajoukkueeseen kuuluneilla pelaajilla ei ole varma paikka MM-joukkueessa. No tietty muutamilla pelureilla se käytännössä sitä on, jos he vaan kisoihin haluavat osallistua, mutta mikään itsestäänselvyys se ei välttämättä kenenkään kohdalla ole. Jalonen valitsee omasta mielestään joukkueen etuja parhaiten palvelevat pelaajat. Tämä tulee varmasti taas aiheuttamaan parranpärinää joka kummasti vaimenee kun joukkue menestyy.

Leijonat matkaavat 10. huhtikuuta Tanskaan, jossa pelataan tuolla alkavalla viikolla muutama harjoitusmaaottelu isäntämaata vastaan, tuon jälkeen Suomella on vastassa Norja Joensuussa 21.4. ja Kuopiossa 22.4. Huhti-toukokuun vaihteessa on vuorossa Tsekin EHT-turnaus ja heti seuraavana viikonloppuna Ruotsin EHT-turnaus. Leijonat pääsevät myös korkkaamaan MM-kisojen päänäyttämönä toimivan Nokia Areenan kun se kohtaa Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussaan Sveitsin.

Leijonien ohjelma


11.-17.4 Tanska – Suomi x 2

21.04.2022 Suomi-Norja (Joensuu)
22.04.2022 Suomi-Norja (Kuopio)

Tshekin turnaus (EHT), Tshekki
28.4. klo 18:30 Suomi – Tsekki
30.4. klo 13:00 Itävalta – Suomi
1.5. klo 13:00 Ruotsi - Suomi

Ruotsin turnaus (EHT), Ruotsi
5.5. klo 18:30 Suomi – Sveitsi (Tampere)
7.5. klo 13:00 Suomi – Tsekki
8.5. klo 17:00 Ruotsi – Suomi

MM-kisat, Tampere ja Helsinki, Suomi
13.5. klo 20:20 Suomi – Norja
14.5. klo 20:20 Latvia – Suomi
16.5. klo 20:20 Suomi – USA
18.5. klo 20:20 Suomi – Ruotsi
20.5. klo 16:20 Iso-Britannia – Suomi
21.05 klo 16:20 Itävalta – Suomi
24.5. klo 20:20 Suomi - Tsekki