Liigan kausiennakko 2015-2016

Liigan kausiennakko 2015-2016
Tutustu Liigan kauden 2015-2016 joukkueisiin kausiennakkomme avulla. Joukkue-ennakot julkaistaan lohkoittain 27.8. - 31.8. aikavälillä.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Liigan lohkot (klikkaa linkeistä joukkue-ennakoihin)


HIFK, Blues, HPK
Tappara, Ilves, Sport
Kärpät, JYP, KalPa
Pelicans, KooKoo, SaiPa
TPS, Lukko, Ässät
-----------------------------------------------------------------------------------------


Kotoinen Liiga polkaistaan käyntiin 11.9. pelattavalla seitsemän ottelun kierroksella, joka tarjoaa perinteisiä sekä uusia paikallistaistoja. Uutena joukkueena Liigaan nousee Kouvolan KooKoo, joka on ollut pitkään nousuhuhujen kohteena. Nousupäätökset eivät ole aina kaikkia miellyttäneet, mutta tulokas on kesän aikana tekemillään siirroilla kaikkea muuta kuin heittopussi. Liigasta on muutenkin odotettavissa jälleen huipputasainen ja pudotupelipaikoista tullaan vääntämään viimeisiin kierroksiin asti.

Liigaan tulee myös muutamia sääntömuutoksia ja otteluohjelmaan liittyviä isompia viilauksia. Runkosarjassa jatkoajat pelataan tulevalla kaudella 3 vs 3-formaatilla, jolla pyritään saamaan ratkaisut pelaamalla. Muita jatkoaikasääntömuutoksia ovat, että joukkueet eivät jatkossa vaihda päätyjä jatkoajalle kolmannen erän jälkeen ja se, että jäätä ei enää puhdisteta jatkoajan ja voittomaalikilpailun välissä.

Otteluohjelma muuttuu huomattavan paljon, sillä viime vuosina pelattu Tammikuun tasauskierros jää historiaan ja tilalle tulee lohkoihin jako, jonka ansiosta Liigan ei tarvitse pitää taukoa maajoukkuetapahtumien vuoksi. Liigassa pelataan edelleen 60 ottelua joukkuetta kohti ja uusi järjestelmä tuo enemmän perättäisinä päivinä pelattavia samojen joukkueiden kohtaamisia.

Liigan pudotuspelit pysyvät entisellään.

Liigassa nähtiin myös iso toimihenkilö nimitys, kun Arto I. Järvelä hoitaa jatkossa pelkästään Liigan kilpailutoimenjohtajan tehtäviä ja erotuomarijohtajan paikalle valittiin Jyri Rönn. Rönn on kokenut tuomari, joka vihelsi viime kauden KHL:ssä ja on ollut tuomaroimassa useita kansainvälisiä pelejä. Tämä on hyvä päätös Liigalta, sillä nyt tuomarit saavat paljon enemmän koulutusta kuin ennen.