Liigan parhaat jäljellä, kuka vie playoffsit nimiinsä?

Liigan parhaat jäljellä, kuka vie playoffsit nimiinsä?
Neljä parasta seuraa selvillä, edessä ovat tulikuumat välieräsarjat. Katso millä joukkueella on parhaat edellytykset mestariksi vuosimallia 2021!
Liigakausi 2020 – 2021 lähenee huipennustaan. Jäljellä on neljä tämän kauden parasta joukkuetta, näihin peleihin olisi näköjään voitu hypätä suoraan runkosarjan jälkeen, sillä tässä on nimenomaan neljä runkosarjan parasta joukkuetta, sillä kuuluisalla pistekeskiarvolla mitattuna.

Edelleen pelkona on vallitseva tautitilanne, mikäli Liigan joukkue joutuu karanteeniin, on pelit siltä osalta ohitse. Ilmeisesti tämän takia edelleen pelataan tuo akvaario päässä, jotta toinen joukkue välttyisi sitten karanteeneilta jos… No, toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Olisihan se kiva tällä kaudella saada mestari ja vieläpä ihan reilusti pelaamalla!Liiga pudotuspelit otteluohjelma 2021


Välierät ovat tänä vuonna poikkeuksellisesti paras viidestä sarja, eli kolmella voitolla finaaliin. Jotenkin tuntuu, että kotiedun saanut joukkue tästä hyötyy, mutta toisaalta jos haastaja saa napattua edes toisessa ottelussa voiton, on sillä kaksi ottelua aikaa kairata koko ottelusarjan voitto itselleen. Tänä vuonna välierien pelipäivät ottelusarjoissa Lukko – Tappara ja HIFK – TPS ovat nämä:

 • To 29.4.2021 Lukko – Tappara ja HIFK - TPS
 • Pe 30.4.2021 Lukko – Tappara ja HIFK - TPS
 • Su 2.5.2021 Tappara – Lukko ja TPS - HIFK
 • Ma 3.5.2021 Tappara – Lukko ja TPS - HIFK
 • Ke 5.5.2021 Lukko – Tappara ja HIFK - TPS
Joukkuearvostelut


Välierissä ja pudotuspeleissä kaikki paineet ovat Lukolla, sen verran ylivoimaista meno oli runkosarjassa. Tämä siis huolimatta siitä että päävalmentaja Pekka Virta kävi kuoleman porteilla runkosarjan lopussa, ja todennäköisesti istuu happiviiksien kanssa tämänkin sarjan katsomossa. Miten tämä tarina päättyy? Raumalla on odoteltu lähes 60 vuotta seuran toista mestaruutta. Vastaan välierissä tulee Tappara, joukkue jota Lukko ei ole pudotuspelisarjoissa koskaan voittanut. Olisiko nyt aika maksaa potut uusina perunoina?

HIFK rimpuili vielä kuukausi sitten koronan kiroissa ja päävalmentajakin vietti viiden viikon saikun taudin takia. Onko tämä uhka vai mahdollisuus? Tauko vähän ennen pudotuspelejä ja pienimuotoinen lepo, tosin taudin ryydyttämänä. TPS:llä nyt viisi kovaa peliä Pelicansia vastaan takana, tuleeko HIFK nyt tuoreempana leipomaan Tepsia tauluun?

TPS selvitti kuin selvittikin Pelicansit kesälomalle. Nuori joukkue on pelannut mainiosti, jopa odotuksiin nähden paremmin kuin moni odotti. Nyt neljän sakissa ja nälkä kasvaa varmasti syödessä. Jos TPS nappaa edes yhden voiton Helsingin kahdesta ensimmäisestä pelistä, voi mustavalkoiset ujeltaa tästä jopa finaaliin?

Tapparaa ovat vaivanneet keväällä kaiken maailman skandaalit ja muut ikävyydet. Eivät nämä voi olla vaikuttamatta pelaamiseen. Kysymys lieneekin se, että suostuuko Hrachovina käyttämään maskia maalin suulla, siksi Heljanko pelaa varmaan kaikki matsit jos se vaan mahdollista on. Kristian Kuuselan puuttuminen kokoonpanosta oli iso menetys Tapparalle, mutta tämä seura tuntuu parantavan juoksuaan mitä isommat numerot kalenterissa on.

Lukko - ennakkosuosikki numero 1


Pekka Virta valmentaa viimeistä kauttaan Lukossa tällä haavaa ja taitaa valmentaa katsomosta käsin tämänkin sarjan. Happiviiksien takaa annetut käskyt toteuttaa kultaleijona Erik Hämäläinen.

Ykkösmaalivahti Lassi Lehtinen pelasi runkosarjan vakuuttavasti. Pientä kysymysmerkkiä voidaan heittää ilmoille pudotuspelisarjasta Ilvestä vastaan, Lehtisen torjuntaprosentti oli vain 88,24. No, kolme voittoa kolmesta pelistä.

Luottopakki Robin Press takoi runkosarjassa hienoa jälkeä ja jatkoi pudotuspeleissä siitä suoraan. Kolmessa matsissa 1+4 ja ei taida Tapparaa vastaan jäädä monessakaan ottelussa pisteittä? Eetu Koivistoinen oli runkosarjassa 24 maalin mies ja teki Ilvestä vastaan ensimmäisellä kierroksella kolmessa pelissä teot 2+5. Kuumakalle Sebastian Repo kohtaa tässä ottelusarjassa entisen seuransa, joten varmasti tulee olemaan melkoisen tulikuumaa.

Lukon logohan on varmasti sieltä jostain edellisen mestaruuden ajalta, olisiko aika päivittää tähän älylukkokauteen? Väritkin hieman viittaavat Ruotsin vallan aikaan?

 • Valmentaja: Pekka Virta (Erik Hämäläinen), arvosana 9,5
 • Ykkösmaalivahti: Lassi Lehtinen, arvosana 9,0
 • Luottopakki: Robin Press, arvosana 9,5
 • Maalipyssy: Eetu Koivistoinen (24 maalia) arvosana 9,5
 • Kuumakalle: Sebastian Repo (64 minuuttia) arvosana 8,5
 • Logo: arvosana 7,5


HIFK - haastajana liikenteessä


HIFK:lla samanlaista tarinaa kuin Lukolla. Päävalmentaja Pikkaraisella viimeinen kausi HIFK-paatin peräsimessä ja myös Pikkarainen kävi sairaalahoidossa epidemian aikana. Joonas Tanskan kanssa homma on toiminut, vaikka joskus tuntuu että Pikkarainen seisoo vaihtoaitiossa pelkkänä toteemina. Nyt on se näytön paikka tulevia valmentajapestejä ajatellen, vaikka se seuraava soppari taitaa olla jo taskussa?

Maalivahti Frans Tuohimaalla on esitykset olleet aika ailahtelevia ja pudotuspelien torjuntaprosentit ovat sitä samaa luokkaa kuin runkosarjassa, alle 90% jäädään. Miten pärjää tepsiä vastaan? Jos osuu ”hullut päivät” niin torjuu jokaisen vedon, mutta ei niitä useampaa peräkkäin tule.

Luottopakkina häärii Joonas Lyytinen, joka luutii molemmissa päissä. Mikko Kousan loukkaantuminen on IFK:lle paha juttu, mutta nyt pitää muiden hoitaa homma kotiin. Lyytinen on joukkueen ykköspakki ja YV:n viivamies.

Pudotuspelien ykkösmies tähän mennessä on ollut Micke-Max Åsten. Muuli tunnetaan yleensä vähän muista avuista, mutta nyt tarttui 2+3 tehot kolmeen peliin. Isoja odotellaan vähitellen kuntoon tulevalta Anton Lundellilta, jonka pitkä tauko näkyi ensimmäisessä sarjassa. Nyt parempaa ja jopa dominointia?

Kuumakallena HIFK:lla on järkälemäinen Miro Karjalainen, joka varmasti antaa nyt isän kädestä sikailua yrittäville TPS-pelureille. Kova luu otti 77 jäähyminuuttia runkosarjassa.

HIFK:n kilpilogo on yksi maaseudun vihatuimmista logoista, se on selvä. Ajaton IFK-logo saa monet näkemään suoraan punaista. Siksi logo onkin tunteita herättävä ja saa meiltä isot pisteet.

 • Valmentajat: Jarno Pikkarainen (Joonas Tanska), arvosana 8,5
 • Ykkösmaalivahti: Frans Tuohimaa, arvosana 8,0
 • Luottopakki: Joonas Lyytinen, arvosana 8,5
 • Maalipyssy: Anton Lundell (16 maalia), arvosana 8,5
 • Kuumakalle: Miro Karjalainen (77 minuuttia), arvosana 8,0
 • Logo: arvosana 9,0
TPS - nuoruuden innolla vaikka mihin?


Raimo Helmisen yhden vuoden projekti on muutamaa ottelua vaille valmis. Otteluita on 3-10 jäljellä ja olisihan se nyt hienoa jos yksi meidän lätkäikoneistamme pääsisi nostelemaan poikaa Aurajoen rannalla. Helmisen aisapareina ovat tutut pelimannit Kimmo Rintanen ja Sami Salo. Ja kun huoltajanakin toimii legendaarinen Aki-Petteri Berg, niin homma on hallussa ainakin kokemuksen suhteen.

TPS vahti Andrei Karejev antaa joka ilta pelaajille mahdollisuuden voittaa. Tilastot eivät Pelicans -sarjassa mitään ihan timanttia olleet, n. 88,5% torjuntaprosentti. No, tästä on toki vara parantaa, ykkösmaalivahdin paikka säilyy.

Tepsin siniviivalla Ville Lajunen on liideri numero 1, mutta on siellä nousevia tähtiä tulossa joukkoon tummaan. Lajunen saa kuitenkin eniten vastuuta ja ihan aiheesta.

TPS:n Josh Kestner oli runkosarjassa mainio ja kultakypärä on ollut hyvä pudotuspeleissäkin. 2+2 tehot Pelsuja vastaan nostaa odotuksia IFK:ta vastaan, kirittämässä tietty Lauri Pajuniemi ja Juuso Pärssinen.

Aleksi Anttalainen nappasi runkosarjassa enemmän ja vähemmän tyhmiä jäähyjä ja lähetti mm. välierävastustaja IFK:n Yohan Auvitun pitkälle sairaslomalle. Tässä sarjassa taitaa olla tilausta koville otteille, mutta toivotaan nyt että järki pysyy edes jotenkin päässä?

TPS:n logo on tietenkin tuttua palloseuraa, pallohan siinä logossakin on. Ei kuitenkaan ihan mikä tahansa vappupallo, mutta jotenkin lätkäjengin logoksi tuo koripallon näköinen väkerrys ei vaan sovi vaikka logo onkin syöpynyt monen lätkäfanin verkkokalvoille.

 • Valmentajat: Raimo Helminen (Kimmo Rintanen), arvosana 9,0
 • Ykkösmaalivahti: Andrei Karejev, arvosana 8,0
 • Luottopakki: Ville Lajunen, arvosana 8,5
 • Maalipyssy: Josh Kestner (24 maalia), arvosana 9,0
 • Kuumakalle: Aleksi Anttalainen (86 minuuttia), arvosana 7,5
 • Logo: Arvosana 8,0


Tappara on terästä vai perästä?


Tapparan välieräputki jatkuu ja mitaleitakin taitaa olla joka vuodelta alkaen 2012. No, pronssiotteluhan Tapparalla on vähintään edessä. Valmentaja Jussi Tapola ei saanut Tapparaa oikein missään vaiheessa kunnon lentoon runkosarjassa, lieneekö loukkaantumiset syynä tähän? Pandemia vei ulkomaalaisvahvistukset ja useammat muut sivuun useiksi viikoiksi. Tappara yleensä parantaa vielä naksun tässä vaiheessa, mutta miten se pysyy Lukon kyydissä?

Maalivahti Christian Heljanko ei runkosarjassa ollut se kaikkein vakuuttavin veskari, mutta ensimmäisen pudotuspelisarjan torjuntaprosentti 93,58% nostaa Heljangon tämän nelikon parhaaksi kassariksi. Pudotuspelit on aina pudotuspelejä ja Lukon ja Tapparan välinen taisto tulee olemaan nimenomaan kassareiden kaksintaisto.

Luottopakkina Tapparalla on Valtteri Kemiläinen, joka toki hänkin palasi vasta pitkältä koronatauolta. Meno ei vielä ensimmäisessä pudotuspelisarjassa ollut ihan parasta, mutta tässä on se näytön paikka taas.

Patrik Virta oli runkosarjan paras maalintekijä Tapparalta, mutta kiikarit ensimmäisessä sarjassa ei lupaa hyvää. Sen sijaan Jukka Peltola otti joukkuetta reppuselkään laittamalla tehot 2+3 neljässä pelissä KalPaa vastaan.

Tapparalta löytyy tarvittaessa useampikin kuumakalle aina Levtchistä Bloodiin, mutta Michal Moravcik nappasi runkosarjassa 76 minuuttia ja lisää on varmasti tulossa tässä kuumassa sarjassa Lukkoa vastana.

Tapparan logo on ikoninen kirvesmerkki ja yksi varmasti tunnetuimmista logoista koko Suomessa. Kirvesrinnat pilkkovat yleensä vastustajan tarkoilla täsmäiskuilla, ettei vaan Lukkokin tässä murtuisi kelien lämmetessä?

 • Valmentaja Jussi Tapola (Tuomas Tuokkola), Arvosana 9,0
 • Ykkösmaalivahti: Christian Heljanko, Arvosana 9,0
 • Luottopakki: Valtteri Kemiläinen, Arvosana 9,0
 • Maalipyssy: Patrik Virta (21 maalia), Arvosana 8,0
 • Kuumakalle: Michal Moravcik (76 minuuttia), Arvosana 8,5
 • Logo: Arvosana 9,0