Liiga Vedonlyöntiennakko 2019-20: Katso Parhaat Kausivedot!

Liiga Vedonlyöntiennakko 2019-20: Katso Parhaat Kausivedot!
Jääkiekon SM-liigan uusi kausi alkaa 12. syyskuuta 2019. Katso parhaat kertoimet ja pelikohteet uuteen kauteen!


SM-liigan, tai tuttavallisemmin Liigan, kausi alkaa Hämeenlinnassa, jossa nähdään torstaina 12. syyskuuta viime kevään finaalien uusinta HPK-Kärpät. Samassa yhteydessä Rinkelinmäen hallin kattoon hilataan myös mestaruusviiri, toinen laatuaan HPK:n historiassa.

HPK:n mestaruus oli aikamoinen paukku, ennen viime kautta joukkuetta ei juuri ”säälipleijaripaikkaa” korkeammalle ennustettu. Yllätysmestaruus olikin oiva näpäytys suurseurojen sormille ja antoi samalla pikkuseuroille valtavasti lisää virtaa ja uskoa tekemiseen.

Kaikesta huolimatta tulevan kauden suosikit ovat jälleen tuttua kauraa. Kärppien, Tapparan tai HIFK:n ohittaminen vaatisi jälleen melkoista ihmettä. Kuitenkin viime kausi osoitti, että kaikki on tasaisessa Liigassa mahdollista.

Liiga 2019-20 suosikit – Kolme suurta ennakkoon vahvoilla


Tappara: Tappara tippui viime kaudella välierissä, nyt katse on jälleen finaaliotteluissa. Kokoonpanon suhteen Tappara on pysynyt hyvin ennallaan. Lisäksi riveihin on saatu hyviä vahvistuksia kuten Charles Bertrand, Patrik Virta ja Tyler Morley.

Tappara ongelmakohta oli viime kaudella paikoin maalivahtipeli. Nuori Christian Heljanko ei varsinaisesti pettänyt, mutta esimerkiksi välierissä HPK:n Emil Larmi oli parempi. Heljanko on edelleen lähtökohtaisesti ykkösvahti, mutta jos koppi ei tartu heti kauden alusta Kirvesrinnat saattavat ruveta katsastamaan maalivahtimarkkinoita.

HIFK: Kärpille viime kauden välierissä taipunut HIFK on paperilla jopa hieman vahvistunut viime kaudesta. Mikko Kousa, HPK-kaksikko Teemu Turunen – Otto Paajanen, Jesse Saarinen, Jere Sallinen ja Sebastian Dyk ovat erinomaisia vahvistuksia. Jarno Pikkarainen pääseekin aloittamaan ensimmäisen kokonaisen kautensa Stadin Kingien peräsimessä hyvistä asemista.

Toisaalta myös lähtijöiden lista on pitkä ja nimekäs. Erik Thorellin, Juhani Tyrväisen, Teemu Erosen ja kumppaneiden korvaaminen ei käy sormia napsauttamalla. Myös maalivahtitilanne on aina Nordiksella suurennuslasin alla. Oma kasvatti Frans Tuohimaa tuli SaiPa:sta Atte Engrenin aisapariksi. Nouseeko jompikumpi vahdeista huipputasolle kovassa paikassa?

Kärpät: Viime kauden finalisti Kärpät lähtee viiksen mitalla suurimpana suosikkina uuteen kauteen. Pohjoisen pikkupeto on kokenut melkoisen muodonmuutoksen, mutta todella vahva joukkue se on edelleen. Viime kaudelta jäljellä on vahva runko, jonka lisäksi haaviin on tarttunut aikamoisia vonkaleita.Lähtijöiden lista on mittava ja nimekäs. Teemu Kivihalme, Jani Hakanpää, Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari, Ville Leskinen, Veini Vehviläinen ja muutama muu jättävät aikamoisen aukon paikattavaksi. Moni seura natisisi liitoksissaan tällä tilanteessa, vaan ei Kärpät. Joukkue on edelleen paperilla todella kilpailukykyinen, materiaali on jälleen sarjan kovin.

Ouluun on taas kerran saatu kovan luokan vahvistuksia, nimekkäimpinä Janne Pesonen, Juho Lammikko sekä viimeisimpänä Ouluun ainakin hetkeksi palaava Jesse Puljujärvi. Kun tulopuolelta löytyvät vielä mm. ruotsalainen laatupakki Ludwig Byström sekä slovakkivahti Patrick Rybar, alkaa kokoonpano näyttää timanttiselta. Kassassa on kaiken lisäksi jälleen myös reilusti tuohta lisähankintoihin kauden mittaan.

Kärpät vaikuttaa myös parhaalta pelikohteelta vedonlyöntiin. Oululaisten kertoimet ovat hieman tulleet alas, mutta edelleen on tarjolla hyvää pelattavaa.Kauden yllättäjä – Ilves menestyksen kynnyksellä


Viime vuosina hurjan nousun konkurssin partaalta uskottavaksi pudotuspelijoukkueeksi tehnyt Ilves on yksi mielenkiintoisimmista joukkueista lähdettäessä uuteen kauteen. Karri Kivi teki jo viime kaudella erinomaista työtä tupsukorvien peräsimessä ja nyt nuori joukkue on entistä laadukkaampi.

Läpimurtokauden pelannut Arttu Ruotsalainen lähti hakemaan NHL-paikkaa Buffalon riveistä, mutta muuten Ilveksen kokoonpano on pysynyt mukavasti kasassa. Rivejä on myös vahvistettu laadukkailla nimillä. Robert Leino, Kalle Maalahti, Aleksi Elorinne sekä maalivahti Ville Kolppanen ovat tukevaa liigatasoa.

Lisäksi Ilves on houkutellut riveihinsä useampiakin todella mielenkiintoisia nuoria pelaajia. Matias Maccelli, Lassi Thomson tai edes Aleksi Saarela eivät välttämättä ole suurelle yleisölle vielä kovin tuttuja nimiä. Tämän kauden jälkeen tilanne voi olla kokonaan toinen.

Pelivalinnaksi nostetaan Ilveksen maalit runkosarjassa. Räjähtävä joukkue tuskin tälläkään kaudella omaa maaliaan tilkitsee, mutta vastapainona myös vastustajien verkot tulevat heilumaan vinhasti. Joukkue voi hyvinkin olla runkosarjan eniten maaleja tekevä nippu.Hallitseva mestari uudistunut – Poteeko Kerho mestaruuskrapulaa?


Viime kauden yllätysmestari HPK on uudistunut rajusti. Avainpelaajista tehokaksikko Turunen – Paajanen lähti HIFK:n paitaan, Leino Ilvekseen, ykkösvahti Larmi rapakon taakse ja lisäksi muutama muu runkopelaaja vaihtoi maisemaa. Voiko Kerho toipua tällaisesta joukkopaosta?
Liiga Vedonlyöntiennakko 2019-20: Katso Parhaat Kausivedot!Meidän mielestämme voi. Joona Voutilainen on mitat täyttävä korvaaja maalille. Cody Kunyk ja Tommi Tikka ovat hyviä hakuja hyökkäykseen ja Elmeri Eronen potentiaalinen palanen puolustukseen. Lisäksi viime kauden rungosta on vielä suurin osa jäljellä. Myös joukkueen ikärakenne on edelleen mainio ja pelitapa kristallinkirkas.

Eikä sovi unohtaa päävalmentaja Antti Pennasta. Viimeisen kautensa ennen nuorten maajoukkueeseen siirtymistä aloittava ”Pendo” on menestyksestä huolimatta edelleen se sama täydellisyyden tavoittelija, joka todennäköisesti loihtii tästäkin joukkueesta kauden yhden ylisuorittajista.

Muutokset kokooonpanossa laskevat toki jonkin verran HPK:n osakkeita etukäteen, mutta kyllä joukkue edelleen on vähintään vankkaa keskikastia. Kolme suurta ovat ainoat jotka ovat selvästi Kerhoa edellä ja vähintään pudotuspelikiekkoa nähtäneen Rinkelinmäellä myös tällä kaudella.

Betsson ja Casino Winner tarjoavat HPK:n paikasta varsinaisissa pudotuspeleissä hienoa kerrointa 1.85. Tämä nousee väkisinkin kauden pelivalintojen joukkoon.