Lionel Andres Messi, FC Barcelona

Lionel Andres Messi, FC Barcelona
Paljon puhuttu Lionel Messi on kiistatta yksi maailman suosituimmista jalkapalloilijoista. Hänellä on hieman yli 74 miljoonaa Facebook tykkääjää.

Lionel Messi on valittu neljä kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi, mutta miten hänen tarinansa alkoi?
Ristimänimeltään Lionel Andrés Messi Cuccittini syntyi 24. kesäkuuta 1987 Rosariossa, Argentiinassa. Messin ensimmäinen seura oli Rosariolainen Grandoli, johon hänen isoäitinsä vei Lionelin. Grandolin valmentaja ei kuitenkaan uskonut Messin pärjäämiseen, joten Messin isoäiti lähes pakotti valmentajan ottamaan ujon jalkapalloilijan alun mukaan. Pienikokoinen Messi oli kuitenkin heti alusta asti kuin kotonaan, pallo pysyi liimattuna hänen jalassaan, kun isommat ikätoverit säntäilivät ohitse Leon harhautuksista. Messin lempinimi La Pulga eli kirppu, juontaa juurensa hänen ensimmäisistä vuosistaan jalkapallon parissa. Kaksi vuotta myöhemmin kirppu siirtyi Newell´s Old Boysiin.Valmentajat ja pelaajatarkkailijat alkoivat kiinnostumaan Messistä enemmän, mutta rutiini lääkärintarkastuksessa hänellä todettiin kasvuhormonin puute-sairaus. Hänen oma keho ei tuottanut tarpeeksi kasvuhormonia ja hänestä oli vaarassa jäädä normaalia pienikokoisempi. Kun oma keho ei erittänyt tarpeeksi kasvuhormonia, Messin oli pakko ottaa päivittäin pistoksia, jotta hänen kasvunsa jatkuisi hieman pidemmälle ja hänellä olisi mahdollisuus olla ammattilaisjalkapalloilija jonakin päivänä. Hoidot olivat erittäin kalliita köyhälle Newell´s Old Boysille, eikä heillä ollut varaa maksaa Messin 700€ hormonihoitoja per kuukausi. Asiaa ei auttanut se, että Messin isä oli vastikään jäänyt työttömäksi.

Tilanne muuttui, kun FC Barcelonan silloinen pelaajatarkkailija Carles Rexach löysi Messin. FC Barcelona lupasi maksaa lupaavan Messin hormonihoidot, mikäli hän muuttaisi Barcelonaan. Rexach ja Messin isä kirjoittivat Lionelin ensimmäisen sopimuksen lautasliinalle, kun he olivat syömässä ja keskustelemassa pienen kirpun tulevaisuudesta. Näin Messin ura Barcelonassa oli sinetöity. Messi sopeutui hyvin Barcelonaan ja alkoi kavuta tietään huipulle. Messi oli jo 16-vuotiaana FC Barcelonan akatemian neljässä eri joukkueessa ja yhdessä harjoitus-ottelussa edustusmiehistön kanssa. Sitten koitti 16. päivä lokakuuta 2004, kun Messin unelma kävi toteen hänen päästessään kentälle vaihdosta ottelussa Espanyolia vastaan. 34,000 katsojaa toivotti Messin tervetulleeksi debyytissään. Messi pelasi kauden 2004/2005 aikana vain 77minuuttia ja saavutti ensimmäisen La Liga mestaruutensa.

Messi kärsi paljon loukkaantumisista, kunnes kesällä 2008 Barcelonaan uudeksi päävalmentajaksi nimetty Pep Guardiola määräsi Messille yksityislääkärin, joka seurasi kirpun mukana jopa pelimatkoille. Lääkäri muutti Messin ruokavaliota radikaalisti, harjoittelumäärää ja itse harjoitteita. Guardiolan mukaantuloa voidaan pitää Messin uran tärkeimpänä asiana ja he ovatkin yhä erittäin läheisiä.

Pep Guardiolan käden jälki alkoi näkyä välittömästi FC Barcelonan esityksissä, sillä he voittivat Espanjan La Ligan, Espanjan Cupin ja silloisen UEFA Supercupin. Seuraavalla kaudella Barcelona voitti jälleen La Liigan, Messin sivutessa 34 maalillaan Brasilialaisen Ronaldon yhden kauden maaliennätystä Barcelonassa ja näin ollen Messi voitti ensimmäisen kultaisen kenkänsä La Ligan parhaana maalintekijänä. Messi jatkoi tasaisen vahvaa tahtiaan, kunnes joulukuun 9. päivänä 2012, hän rikkoi yhden kalenterivuoden maaliennätyksen 86. maalillaan. Messi teki loppuvuoden aikana vielä viisi maalia lisää, jolloin historian kirjoihin kirjattiin 91 maalia. Tätä tuskin tullaan ikinä rikkomaan.

Messin huimaa voittokulkua alkoi varjostamaan verotus-skandaalit, kiukuttelu, FC Barcelonan organisaation sisäiset riidat, sekä loukkaantumiset. Viime vuosina sarjatasolla Messi on ollut kuitenki askeleen perässä pahinta kilpakumppaniaan Cristiano Ronaldoa, mutta viimeisimmällä kaudella Messi on jälleen noussut niin sanotulle omalle tasolleen. Messin maalitehtailu on jatkunut kohtalaisen samoissa lukemissa mitä edelliskausina, mutta tällä kaudella kirppu on näyttänyt tärkeytensä joukkueelle myös pelin tekemisen kannalta. Messi rikkoi La Ligan kaikkien aikojen syöttöennätyksen.

Messi on saanut rinnalleen Luis Suarezin ja Neymarin kaltaiset pelaajat ja tehoja on alkanut löytymään erittäin hyvin. Messi on tällä hetkellä jalkapalloilijana parhaassa iässään, yhdessä Euroopan parhaimmassa seurassa ja eräiden Euroopan parhaimpien pelaajien rinnalla. Tätä kuvaa täydellisesti se, että MSN-trioksi nimetty kolmikko iski kuluneella kaudella 122 maalia ja oli suuressa roolissa joukkueen voittaessa La Ligan, Copa Del Reyn ja Mestarien Liigan.

Tiesitkö tämän?

  • Maalin tehdessään Messi tuulettaa osumaa nostamalla sormensa kohti taivasta, tällä hän kunnioittaa isoäitiään, joka saattoi Messin jalkapallon pariin.
  • Lionel Messin unelma on päättää uransa Newell´s Old Boysissa.
  • Messi on vain 169cm pitkä.
  • Messillä on kaksoiskansalaisuus. Hänellä on Espanjan- ja Argentiinan passi.
  • Lionel Messi on tatuoinut poikansa Thiagon kädet pohkeeseensa, Messillä on myös muita tatuointeja, kuten isoäitinsä kuva selässään. Viime aikoina Kirppu on ottanut enemmänkin tatuointeja.
  • Messi on erittäin ujo, hän ei pidä puhumisesta puhelimessa, vaan hoitaa asiat mielummin tekstiviesteillä.
  • Kentän ulkopuolella Messi viihtyy parhaiten puolisonsa Antonellan ja poikansa Thiagon kanssa.
  • Messi ei tykkää katsoa omia maalejaan tai kohokohtia jälkeenpäin videolta.

Miten meni Messi noin niinku omasta mielestä?