Liveseuranta

Liveseuranta
Urheilu- ja muiden tapahtumien liveseuranta on suuresta ja monipuolisesta tarjonnasta johtuen siirtynyt yhä enemmän netin puolelle. Videon, audion tai tekstin välityksellä tapahtuvaa urheilutapahtumien liveseurantaa löytyy jokaisesta vähänkin suuremmasta tapahtumasta satojen sivustojen voimin.

Mitä on livestreamaus?


Nettitelevision toiminta perustuu livestreamaukseen. Streamaus tarkoittaa tiedonsiirtotapaa, jossa sisältöä esitetään katsojalle heti kun tiedonsiirto on alkanut. Tiedostoa siis ladataan samalla, kun sitä toistetaan. Mikäli lataus syystä tai toisesta keskeytyy, päättyy myös seuranta tähän kohtaan. Streamaaminen on vastakohta vanhalle tiedonsiirtotavalle, jossa koko tiedosto pitää ladata kokonaan ennen sen katselua.

Ensimmäinen livevideostreamaus tehtiin vuonna 1993 ja ensimmäinen audio vastaava vuonna 1995. Suurempaan suosioon se on päässyt vasta 2000-luvulla huimasti parantuneiden nettiyhteyksien ja internetin kaupallistumisen myötä. Tänä päivänä useat sivustot lähettävät urheilutapahtumia livenä ja jotkin niistä jopa teräväpiirtona (HD).


Katso urheilua suorana


Livestreamausta tarjoavat sivustot voidaan karkeasti luetella kahteen kategoriaan, mainosrahoitteisesti toimiviin sivustoihin ja vedonlyöntiyrityksiin.

Suurin osa alla esiteltävistä sivustoista toimii ilman streamaus-ohjelmaa suoraan selaimessa. Mainosrahoitteisilla sivustoilla livelähetysten laatu vaihtelee paljonkin. Vedonlyöntisivustojen streamit ovat aina korkealaatuisia.


Ilmainen liveseuranta


Mainoksien avulla pyöritettävät sivustot eivät vaadi rekisteröitymistä. Pääset katsomaan livelähetyksiä muutamalla klikkauksella. Ainut miinuspuoli näissä sivustoissa on etteivät ne ole käännetty suomeksi ja että streamien laatu vaihtelee paljonkin.

Lisäksi näillä sivustoilla voi olla paljonkin popup- ja bannerimainoksia, jotka ovat todella ärsyttäviä. Tätä varten kannattaa hankkia esimerkiksi Adblock Plus -selainapplikaatio, jonka avulla blokkaat kaikki tällaiset mainokset helposti. Applikaation asentaminen vie vain hetken ja se on ilmainen.

Alta löydät parhaat ilmaiset liveseuranta -sivustot

Googlaa alla olevilla nimillä.

  • HahaSport
  • LiveTV
  • FirstRowSports
  • Stream2u
  • ATDHE
  • Vipleague.me
  • Cricfree.tv
  • Time4tv
  • HDfree.tv
  • Streamhunter


Vedonlyöntisivustojen liveseuranta


Vedonlyöntiyritykset, kuten [urls)veikkaussivut/unibet]Unibet[/urls], ostavat urheilutapahtumia eri tarjoajilta saaden näin oikeuden lähettää tapahtumia omilla sivuillaan. Tällä tavoin ne eivät riko tekijäinoikeuksia, joka on ollut paikoin ongelmana mainosrahoitteisilla sivustoilla.

Vedonlyöntisivustoilla liveurheilun katsominen on täysin ilmaista. Sinun tulee kuitenkin rekisteröityä ja pitää pelitilläsi jonkin verran rahaa ollaksesi oikeutettu näkemään lähetyksiä.

Yleensä sinun tulee tallettaa pelitilillesi minimissään 10-20€. Voit aina nostaa tallettamasi summan takaisin itsellesi, joten pelisivustojenkin streamit ovat sinulle ilmaisia.

Veikkaussivustot, joissa liveseuranta


Liveseurannan avulla saat vedonlyöntiin maksimijännityksen ja samalla voit arvioida itse joukkueiden suoritukset kentällä. Avaa pelitili esimerkiksi Unibetille ja nauti jännityksestä!

Yleisenä ohjeena kaikille liveseurannan harrastajille:

Älä klikkaile epäilyttäviä mainoksia. Hanki tätä varten mainostenesto-ohjelma esim. Adblock Plus.

Sinulla tulisi olla noin 600kbp/s nopea nettiyhteys toimivaan liveseurantaan. Voit tarkastaa nettiyhteyden nopeuden täältä: www.bandwidthplace.com