UFC 267: Amirkhani vs Murphy, tulevaisuus pelissä

UFC 267: Amirkhani vs Murphy, tulevaisuus pelissä
Suomen Makwan Amirkhani lähtee selkeänä haastajana UFC 267-tapahtumassa brittiläistä Lerone Murphyä vastaan. Tappioon ei kuitenkaan oikein enää olisi varaa. (Kuva: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images)

Amirkhani vs Murphy UFC 267 - Hurjat panokset


Suomen vapaaotteluylpeys Makwan Amirkhani kohtaa seuraavassa ottelussaan brittiottelija Lerone Murphyn UFC 267-tapahtumassa. Tapahtuma käydään paikallista aikaa 30. lokakuuta Abu Dhabissa ja kortin päämatsi on Jan Blachowicz vs Glover Teixeira.

Alunperin Amirkhanin piti kohdata Etihad Arenalla kanadalainen Tristan Connelly, joka joutui kuitenkin jättämään matsin väliin niskaleikkauksen vuoksi. Kerta ei ole tänä vuonna ensimmäinen, kun Amirkhanin vastustaja vaihtuu. Kesäkuussa suomalaisen oli tarkoitus kohdata Nate Landwehr, mutta lopulta vastaan asettui UFC-debytantti Kamuela Kirk.

UFC 267: Amirkhani vs Murphy, tulevaisuus pelissä

Lue myös: Veikkausvihje Amirkhani vs Murphy!

Tällä kertaa "paikkaajaksi" saatii britti Murphy, joka on kuitenkin kaikkea muuta kuin harmiton varamies. Mies on otellut MMA-kehissä kolmetoista kertaa, joista UFC:ssä vasta kolmesti. Meno on ollut pääosin vakuuttavaa, sillä tappioita ei vielä sarakkeessa ole. Zubaira Tukhugovia vastaan UFC-debyytissä tuli ainoa pieni tahra tasapelin muodossa.

Amirkhanin puolesta kyseessä on puolestaan melkoinen vedenjakaja. Suomalainen on nyt hävinnyt kaksi edellistä ja kolme viimeisestä neljästä matsistaan. Tappio tästä ottelusta tekisi varsin pahaa hallaa ja saattaisi pahimmillaan päättää Amirkhanin UFC-uran.Amirkhani vs Murphy - Vedonlyönti


Vedonlyöntikertoimet ovat etukäteen asettuneet melko vahvasti Lerone Murphyn puolelle. Britti saa ottelun voitosta parhaimmillaankin vain kerrointa 1.35, kun taas Amirkhanin voittokertoimet huitelevat pitkälti päälle kolmessa.

Vertailun vuoksi edellisessä ottelussaan kesäkuussa "Maku" oli vastaavan kokoinen suosikki Kamuela Kirkiä vastaan. Kolme tappiota neljästä matsista on selkeästi syönyt vedonvälittäjien ja -lyöjien uskoa suomalaisen menestysmahdollisuuksiin.Maku vedenjakajalla


Yli vuosikymmenen ura alkaa Amirkhanin osalta väkisinkin kääntyä ehtoopuolelle. UFC:n puolella "Maku" on otellut yhtäjaksoisesti vuodesta 2015 ja kasassa on kymmenen ottelua, joista kuusi on päättynyt voitokkaasti. Kolmas perättäinen ja neljäs tappio viiteen matsiin saattaisi sulkea lopullisesti ainakin UFC-portin.

Ikää Amirkhanilla on toki vasta kohtuulliset 32-vuotta ja kaikki on edelleen mahdollista. Trendi on kuitenkin vähintäänkin huolestuttava. Tämän on selkeästi vaistonnut myös ottelija itse, sillä valmistautuminen tähän otteluun on ollut ainakin virallisten raporttien perusteella varsin omistautunutta.

Tappiot Kirkille ja tätä ennen Edson Barbozalle nostivat esiin myös Amirkhanin tietyn yksipuolisuuden tällä tasolla. Miehen lempiotteet tunnetaan ja jotain uutta olisi kaivettava kikkakirjasta. Tätä varten Amirkhanin salilla onkin vieraillut syksyn mittaan nimekkäitä treenikavereita, kuten Mohamad Zarey sekä useita kotimaisia kärkiottelijoita.

Vieläkö Makulta löytyy eväitä nousta voittajaksi UFC:ssä? Se nähdään lokakuun lopulla Abu Dhabissa.