FC Barcelona altavastaajana El Clásicoon!

FC Barcelona altavastaajana El Clásicoon!
FC Barcelona lähtee tulevaan El Clásicoon altavastaajana. Lukekaa miksi.

Miksi Barcelona ei uusi mestaruuttaan Mestarien liigassa tai La Ligassa?


FC Barcelona saavutti viime kaudella himoitun triplan. Joukkue voitti Mestarien liigan, La Ligan ja Copa Del Reyn. Joukkueen alkukauden esitykset ovat kielineet lievästi mestaruuskrapulasta.

Barcelona aloitti meneillä olevan kauden sulamalla Copa Del Reyn finaalissa Sevillaa vastaan, täysin poikkeuksellisesti joukkueen viime kauden esityksiin nähden. Joukkue oli turvallisessa johdossa, mutta Iniestan vaihto tuhosi heidän keskikentän hallintapelin ja näin Sevilla vei ottelun jatkoajalle. Pedro, joka oli jo kohtalaisella varmuudella siirtymässä Chelseaan pelasti Barcelonan ja iski jatkoajalla voittomaalin. Katalaanit juhlivat triplaansa, Pedro haikeasti. Tästä ottelusta alkoi pelillisesti niin sanottu katalaanien alamäki. Athletic Bilbao paloitteli Barcelonan kotonaan 4-0 numeroin ja venyivät 1-1 tasapeliin Camp Noulla. Espanjan Super Cup meni Bilbaoon.

Barcelona on aloittanut La Liga-kautensa kaikesta huolimatta vakuuttavasti, sillä he ovat kärkipaikalla tällä hetkellä. Huomiota herättävä asia on se, että FC Barcelona on päästänyt jo 12 maalia omiinsa. Joukkue tunnetaan paremminkin pallonhallintaan perustuvasta pelistään, mutta sekin on paikoitellen ollut pelkkää vanhojen aikojen muistelua.

Syy ja seuraus


On totta, että joukkuetta on ravistellut raskaasti erinäiset loukkaantumiset. Viimeisimpinä voidaan pitää Lionel Messin kahdeksan viikon huilia, kun nelinkertainen Ballon D´Or-voittaja loukkaantui ottelussa Las Palmasia vastaan. Messi ei juurikaan vaikuta puolustuspelaamiseen, mutta hän vaikuttaa suurimmilta osin joukkueen kykyyn pitää palloa. Messin poissaolon näkee parhaiten siinä, että joukkue joutuu entistä enemmän juoksemaan pallon kanssa, eikä tarjoudu hyökkäysalueen keskelle Messin tarjoamaa helppoa seinäsyöttöä.

Messin merkitys?


Kirppu on siitä tärkeä pelaaja pallottomanakin, että hän imee itseensä vähintään kahden-kolmen pelaajan huomion, jolloin Suarez & Neymar-pari saavat temmeltää kohtalaisen rauhassa. Ilman Messiä, Barcelonan puolustajien ja keskikentän välit ovat liian suuret ja näin he altistuvat vastahyökkäyksille, sama pätee myös tilanteessa missä he ovat takaa-ajoasemassa. Laitapakit ovat lähes poikkeuksetta liian korkealla ja hitaahkot topparit eivät ehdi kääntämään itseään tarpeeksi ajoissa. Tästä oli täydellinen esimerkki ottelussa Sevillaa vastaan ja kun lisätään vielä ottelu Celta Vigoa vastaan listaan, niin joukkueen nopeus ei kestä millään tavalla takaa-ajoa mikäli aikaa ei ole riittävästi.

Neymar astui vihdoin ja viimein ottamaan hieman Messin roolia joukkueen johtajana, mutta brasilialainen on vielä liian raakile moiseen rooliin Barcelonassa.

Puolustus?


Messin poissaolo on fyysisesti ja mentaalisesti erittäin merkittävä joukkueelle. Se ei tietenkään kata Barcelonan puolustuksen ongelmia. Barcelonan puolustus ei ole pallovarma, ei millään tavalla. Puolustuksen taso ei tällä hetkellä riitä pelaamaan helpoilla kolmio-syötöillä palloa pois omalta alueelta, turvallisesti. Helppoja virheitä tapahtuu, pelaajat merkataan väärin ja puhe maalivahdin kanssa ei ole toivotun varmaa. Yleisesti sorrutaan turhaan neppailuun, jolla ajetaan takaa sitä niin sanottua täydellistä ja kaunista Tiki-Takaa, minkä Luis Enrique itse on myöntäneen olevan Pep Guardiolan ajalta, mutta ei hänen.Claudio Bravo palasi maalivahdin tontille loukkaantumisen jälkeen ja tämä on katalaaneille hyvä uutinen, sillä vaikka Ter Stegen on lupaava nuori maalivahti, niin hänellä vaikuttaa olevan liian suuret paineet FC Barcelonan pelityyliä silmällä pitäen. Ter Stegen ottaa liian vakavasti sen, että hänen tulee olla pelattavana kuten nykymaalivahtien kuuluu ja hän on selvästi haparoinut torjunnoissaan. Epäonnistunut hän ei kuitenkaan ole, mutta Bravo on selvääkin selvempi ykkösmaalivahti. Toki tämä on Luis Enriquen olettamus häneltä, mutta kaikki tietävät kuitenkin maalivahdin ensisijaisen tehtävän.

Pitkä kausi edessä


Joukkueen peruspelaamisen taso ei ole Euroopan tasolla riittävä. Kenties he omaavat Euroopan kovimman hyökkäystrion, mutta kuten on ennenkin nähty, niin puolustus voittaa mestaruuksia. Se on tällä hetkellä Real Madridin hallussa, sillä he porskuttavat toisena liigassa 26:7 maalierolla.

El Clasico on saanut tänään kaipaamansa uutisen, Messi on palannut harjoituksiin ja ottaa osaa otteluun. Viisi päivää aikaa ja silloin mitataan ensimmäisen kerran tällä kaudella kumpi joukkueista on Espanjan suurin.

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo

Lyö vetoa El Clásicosta!


Kumpi sinun mielestäsi voittaa El Clásicon? Seuraavat bookkerit tarjoavat kattavat kohteet otteluun!

Unibet

Pelaa nyt

Optibet

Pelaa nyt