Mestarien Liiga 2019/2020 - Voittaja

Mestarien Liiga 2019/2020 - Voittaja
Kuka nostaa pokaalia kauden päätteeksi?
Mestarien Liiga 2019/2020 - Voittaja

Jalkapallon Mestarien Liigan lohkovaihe on ohitse, ja 16 parasta joukkuetta jatkaa seurajoukkuetasolla sen suurimman ja kauneimman palkinnon jahtaamista. Lohkoista kaksi parasta joukkuetta eteni neljännesvälieriin, kolmoseksi tulleet pääsivät jatkamaan eurokenttäkauttansa Eurooppa-liigan puolella ja lohkon viimeiseksi tulleet jäivät tylysti rannalle. Lohkoista jatkoon edenneet joukkueet olivat seuraavat:

A-lohko, Psg (16 pistettä, 5 voittoa, 1 tasapeli, 0 tappiota) ja Real Madrid (11 pistettä, 3 voittoa, 2 tasapeliä, 1 tappio)

B-lohko, Bayern Munchen (18 pistettä, 6 voittoa, 0 tasapeliä, 0 tappiota) ja Tottenham (10 pistettä, 3 voittoa, 1 tasapeli, 2 tappiota)

C-lohko, Manchester City (14 pistettä, 4 voittoa, 2 tasapeliä, 0 tappiota) ja Atalanta (7 pistettä, 2 voittoa, 1 tasapeli, 3 tappiota)

D-lohko, Juventus (16 pistettä, 5 voittoa, 1 tasapeli, 0 tappiota) ja Atletico Madrid (10 pistettä, 3 voittoa, 1 tasapeli, 2 tappiota)

E-lohko, Liverpool (13 pistettä, 4 voittoa, 1 tasapeli, 1 tappio) ja Napoli (12 pistettä, 3 voittoa, 3 tasapeliä, 0 tappiota)

F-lohko, Barcelona (14 pistettä, 4 voittoa, 2 tasapeliä, 0 tappiota) ja Dortmund (3 voittoa, 1 tasapeli, 2 tappiota)

G-lohko, Leipzig (11 pistettä, 3 voittoa, 2 tasapeliä, 0 tappiota) ja Lyon (8 pistettä, 2 voittoa, 2 tasapeliä, 2 tappioita)

H-lohko, Valencia (11 pistettä, 3 voittoa, 2 tasapeliä, 1 tappio) ja Chelsea (11 pistettä, 3 voittoa, 2 tasapeliä ja 1 tappio)

Edessä ovat neljännesvälierät, joiden otteluparit arvottiin Sveitsin Nyonissa. Arvonta tuotti todella kiinostavia ja ennenkaikkea tasaisia ottelupareja.

Mestarien Liiga 2019/2020 - Voittaja

Kun nämä otteluparit ovat pelattu, on jäljellä enää kahdeksan joukkuetta puolivälierissä, joista etenee kustakin neljästä parista parempi välieriin ja välierien voittajat pelaavat finaalissa. Neljännesvälieristä välieriin asti parit pelataan kaksiosaisina, kerran molempien joukkueiden kotikentällä, mutta finaali pelataan joka vuosi monta vuotta etukäteen sovitulla stadionilla, tänä vuonna Ataturkin olympiastadionilla Turkin suurimmassa kaupungissa, Istanbulissa.

Nyt, kun jyvät on eroteltu akanoista ja on saatu hieman osviittaa joukkueiden suoritustasosta eurokentillä ja paineen alla, on paljon helpompaa lähteä veikkaamaan tämän kauden voittajaa. Useimmilla vedonlyöntisivustoilla voittajavedot ovat jo avattu, tässä on jokaisen joukkueen toppikertoimet turnauksen voittoon.Neljännesvälierät


Jos katsotaan ryhmää, josta voittaja hyvin todennäköisesti löytyy, siihen ryhmään kuuluvat Man City, Liverpool, Barcelona, Psg, Bayern, Juventus, Real Madrid, Tottenham ja Atletico Madrid.

Noista joukkueista keskenään jo neljännesvälierässä nähdään Manchester City - Real Madrid, sekä Atletico Madrid - Liverpool. Noissa pareissa City ja Liverpool ovat suosikkeja, mutta Real Madrid on Mestarien Liiga historian menestynein joukkue, ja voittamisen kulttuuri on iskostunut joukkueessa luihin ja ytimiin asti. Myös Atletico on ollut todella kova joukkue kilpailussa jo pitkään, ja aiheuttaa varmasti vaikeuksia hyvällä puolustuksella, fyysisellä pelitavalla ja vaarallisella hyökkäysosastollaan.


Tottenham joutuu todella kovaan testiin Leipzigiä vastaan, omissa papereissa tuo pari on Tottenhamin jatkoonmeno on suunnilleen 55%, Mourinhon kanssa puolustus ei ole ollut ihan hirveän pitävä, miten homma toimii kun Leipzigin vaarallinen hyökkäys on vastassa?

Psg on ollut viimeiset 3 vuotta top3 suosikeissa kisan voittoon, mutta on pettänyt vuosi toisensa jälkeen. Joukkue kärsii siitä, ettei joukkuetta testata tarpeeksi kauden aikana, kun joukkue pelaa kovia pelejä lähinnä Mestarien Liigassa. Dortmundia vastaan Psg:n jatkoonmeno ei todellakaan ole kirkossa kuulutettu, etenkään kun joukkue joutuu pelaamaan Dortmundin hirmuisen kotiyleisän edessä. Puolustus on ranskalaisille kysymysmerkki, hyökkäys ei jää materiaalista kiinni, mutta miten Cavanin, Neymarin ja Mbappen päät kestävät, jos homma ei rullaa odotetusti, aiemmin sen kanssa on ollut ongelmia. Psg on suunnilleen 60% suosikki jatkoon.

Bayern Munchen ei ole tällä kaudella ollut yhtä hyvä joukkue kuin edelliskausina. 18 pistettä saa joukkueen näyttämään paremmalta mitä sen on, lohkossa oli kaksi surkeaa heittopussia, Olympiakos ja Punainen tähti, Tottenham ottelut menivät hienosti, mutta Spurs penkin päässä tuon vierasvoiton aikana oli vielä Mauricio Pochettino, jonka aika päävalmentaja päättyikin pian tuon matsin jälkeen. Chelsea antaa todella kovan vastuksen, Bayern on noin 65% suosikki, mutta en luota joukkueeseen niin paljoa että heidän voittoa uskaltaisin 8.50 kertoimella pelata.

Barcelona voitti hienolla pelillä kuolemanlohkona pidetyn F-lohkon, jossa pelasivat myös Inter, Dortmund ja Slavia Praha. Joukkue ei hävinnyt yhtään ottelua joka on suoranainen ihme, se haki tasapelit erittäin vaikeista Dortmundin ja Interin kotiluolista, ja kyky poistua vieraisa ilman tappiota on pudotuspeleissä äärimmäisen arvokas. Joukkue päästi vain 4 maalia lohkovaiheessa, ja La Ligan puolella on mennyt todella hyvin, joten joukkue on hyvässä iskussa. Barca menee jatkoon noin 70% todennäköisyydellä.

Juventus eteni jatkoon tasokkaasta lohkosta, ja ennenkaikkea voittamattomana. Joukkue onnistui voittamaan kaikki kotipelinsä, maalierolla 6-1, ja vieraissa 2 voittoa, sekä tasapeli lohkovaiheen vaikeimmasta, Atleticon kotona pelatusta ottelusta. Juventuksella kävi kaikista paras arpatuuri, kun se sai vastustajakseen Lyonin. Lyon tuli koko lohkovaiheen surkeimman lohkon toiseksi, eikä todellakaan vakuuttanut, joukkue voitti 2 ottelua, pelasi 2 kertaa tasan, ja myös tappioita tuli 2. Joukkue otti voiton kaikista vaikeimmassa, Leipzig vierasottelussa, mutta myös hävisi heikoimmille, Benficalle ja Zenitille vieraissa, ja jäi myös kotona tasuriin viimeiseksi jäänyttä Zenitiä vastaan. Sana ailahteleva kuvaa Lyonia parhaiten, sen näkee myös kun katsoo Ligue 1 puolen tuloksia. Juventus on neljännesvälierien todennäköisin jatkaja, 75% ellei jopa 80% on joukkueen jatkoonmenotodennäköisyys pyöristettynä.

Vanhalta Rouvalta löytyy kaikki mitä voittoon tarvitaan


Juventus on hallinnut Italian pääsarjaa todella pitkään, mutta se on myös erittäin turnausvahva joukkue. Se on nähty finaalissa 2 kertaa 4 vuoden sisään, ja on vakiojoukkue pudotuspeleissä. Joukkueen maalivahtitandemi Wojciech Szczęsny-Gianluigi Buffon on todella hyvä, ja molempiin voi luottaa isoissa peleissä. Puolustus ja keskikenttä ovat todella tiiviitä, ja vastustajien on todella hankalaa saada tekopaikkoja tuota pakkaa vastaan, mutta ihan pelkkää puolustusta ja fyysisyyttä tuo ei ole, vaan keskikentän pallollinen osaaminen on huippuluokkaa. Hyökkäyksessä kaksikko Gonzalo Higuain-Cristiano Ronaldo on erittäin tehokas, kokenut ja vaarallinen, ja kun tarjoilu pelaa, on tuota kaksikko lähes mahdoton pysäyttää. Hyökkäyksen ja keskikentän maastossa liikkuva Paulo Dybala on pelaaja, joka on pakko nostaa esille. Mies on ollut maailman lupaavimpia pelaajia jo vuosia, ja tämä kausi on ollut loistava. Laatua löytyy myös penkiltä, eli Juventuksella ei ole käytännössä mitään heikkoa lenkkiä johon Mestarien Liiga- taipaleen voisi odottaa kaatua. Joukkue on todella hyvä kotona, ja onnistuu hakemaan vieraskentiltä hyviä tuloksia.

Juventus on ehdottomasti paras pelivalinta Mestarien Liigan 2019/2020 voittajaksi. Parhaimman kertoimen Juventukselle tarjoaa mm. Olybet sekä Betsson.