Päivälleen 20 vuotta sitten – Muistatko lottovoittaja Michael Carrollin tarinan?

Päivälleen 20 vuotta sitten – Muistatko lottovoittaja Michael Carrollin tarinan?
Michael Carrollin ikonisesta lottovoitosta tuli marraskuussa 2022 kuluneeksi päivälleen 20 vuotta.
Brittiläisen Michael Carrollin tarina rahapelien saralla hakee vertaistaan.

Norfolkissa asustellut Carroll oli 19-vuotias, kun hänellä kävi joulu lottoarvonnassa. Nuorimies täräytti 9,7 miljoonan punnan päävoiton, ja siitä alkoi makea elämä.

Jätenautonkuljettajana työskennellyt ja nuo hommat nopeasti voiton jälkeen jättänyt Carroll oli aluksi vielä vaatimaton rahojen käytön suhteen. Hän kertoi, että aikoo sijoittaa rahat asuntoon järven rannalla, josta hän pääsisi kätevästi kalastamaan. Miljoona puntaa hän sijoitti fanittamansa Rangers-jalkapallojoukkueen rahastoon, jossa ideana oli, että seuralle menee osuus rahaston tuotoista.

Investoinnit jatkuivat. 3,9 miljoonaa puntaa meni joukkovelkakirjalainaan, jonka tarkoituksena oli tuottaa miehelle myös jatkuvaa tuloa. Tässä "bondissa" oli kuitenkin isot kulut, jos rahoja nosteli sieltä ennen aikojaan, joten idea oli, ettei sitä tarvitse tehdä pitkiin aikoihin.

Rahat alkoivat kuitenkin kulua kovaa tahtia. Antelias hyväntekijä lahjoitti äidilleen, siskolleen ja tädilleen miljoonan naiseen. Samassa oli käynnissä kovat satsaukset omaan "hyvinvointiin".

Alkoivat nimittäin hurjat toilailut päihteiden ja naisten kanssa. Carrollilla ei ollut mitään holttia hänen käyttäessään kokaiiniin jopa 2 000 puntaa päivässä. Hän järjesti suurellisia orgioita, johon saattoi hurahtaa jopa 50 000 puntaa per bileet. Carroll on väittänyt myöhemmin hypänneensä sänkyyn jopa 4 000 naisen kanssa ja aloittaneensa joka aamun puolella vodkapullolla ja kokaiinilla.

Virkavaltakin tuli valitettavan tutuksi. Tällä kertaa hullulla ei ollut halvat huvit, nimittäin humalassa hän ampui katapulttityyliin teräksisiä kuulia Mercedes-pakustaan, mikä vaurioitti 32 autoa ja kauppojen ikkunoita. Tästä seurasi 240 tuntia yhdyskuntapalvelua ja varoitus. Varoituksella ei selvitty, kun hän reilut puoli vuotta myöhemmin kahakoi ja sai tästä ja muista selkkauksista yhdeksän kuukautta linnaa.

Kovat nousut vaativat kovat laskut


Jo vuonna 2006 BBC uutisoi, että lottomiljonäärin taskut ovat tyhjät. Voittaja itse kielsi asian. Ilmeisesti jonkun verran olikin vielä sukanvarressa, nimittäin erittäin ikävä tapaus sattui hieman myöhemmin. KIristäjät olivat tulleet hänen kartanoonsa haulikkojen kanssa, tappaneet viisi Carrollin rottweileriä ja uhanneet tämän omaisia. Mies pääsi ilmeisesti kiristäjistä eroon pulittamalla 130 000 puntaa.

Katoavaistahan se mammona silti tällä elämäntyylillä on. 2010, kahdeksan vuotta jättipotin jälkeen, hän palasi entiseen työhönsä roska-auton kuljettajana. Carroll on väittänyt, että ei kadu mitään, vaikka omaisuutta ei olekaan enää jäljellä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Viime vuonna Lotto loutina (suom. lottohäirikkö) tunnettu entinen raggari palasi yhteen vaimonsa kanssa, joka oli ymmärrettävästi aiemmin saanut tarpeekseen hurlumhei-elämästä. Tosirakkautta siis! Tästä elämäntarinasta ei käänteitä puutu. Opetuksenkin siitä voi tarvittaessa löytää.