Michaelin poika Mick Schumacherista ei ole tulossa formuloiden kuningas

Michaelin poika Mick Schumacherista ei ole tulossa formuloiden kuningas
PA Images / Alamy Stock Photo

Poika Schumacher aloittaa ensi kaudella Mercedeksen kolmoskuskina. Kisalähtöjä ei hetkeen taida tulla nuorelle miehelle.

Viime kaudella heikosti ajanut Mick Schumacher Mersun kolmoskuskiksi


Omena putosi kauemmas puusta. Michael Schumacherin poika Mick Schumacher on nyt ajanut Formula 1 -sarjassa muutaman kauden, mutta ei hänestä ole tulossa isänsä vertaista kuskia.

Racingnews365-sivuston rankkauksen mukaan Mick Schumacher oli viime kaudella koko F1-sarjan viidenneksi huonoin. Schumacher sai viime kaudella kolmesta kilpailusta pisteitä. Loppusijoitus oli 12 pisteellä 16.

Kevin Magnussen palasi viime kaudeksi Haasin kuskiksi, ja hän heti peittosi Schumacherin. Tallin johtokin laittoi painetta Schumacherille, kun tämä ajoi ulos Saudi-Arabian ja Monacon kisoissa.

Ensi kaudella Schumacher ajaa Mercedeksen tallissa kolmoskuskina. Isä Schumacher ajoi Mersulla kaksi viimeistä kisakauttaan, mutta pojalla on vielä matkaa päästä kisakuskiksi. Poika Schumacher lähti Haasista hävittyään kisakuskin paikan Nico Hulkenbergille.

Mercedeksen ykköskuski Lewis Hamilton kertoi hiljattain englantilaisen Mirror-lehden jutussa, että kisakuskit eivät enää tee kolmoskuskien kanssa yhteistyötä niin kuin ennen. Sen verran Hamilton kuitenkin noteerasi Schumacherin tuloa, että hän laittoi someen tervetuloa-viestin, ja kohteliaasti totesi, että nuori Schumacher on ”loistava lahjakkuus” ja että hän tulee olemaan tallille ”vahvuus”
”Enää ei tehdä hommia kolmoskuskin kanssa niin kuin ennen. Nyt on paljon simulaattorityötä”, Hamilton sanoi.Bottas pyöräilee Australiassa


Mercedeksen toisen englantilaisen, kakkoskuski George Russellin kanssa Hamilton toki tulee tekemään paljon yhteistyötä, ja ilmeisesti kaksikko muutenkin tulee hyvin toimeen keskenään.

Kaudella 2023 useampikin tunnettu kuski on F1-sirkuksessa mukana kolmoskuskina tai muuta tallin kuskina. Red Bullin kolmosmies on Daniel Ricciardo, joka on ajanut komeasti 232 osakilpailua ja voittanut niistä kahdeksan.
Aston Martinilla on testi- ja varakuskina Stoffel Vandoorne. Belgialainen Vandoorne on ajanut 41 kisaa, eniten näistä McLarenin tallissa. Pisteitä hän on ajanut 26.

Ja mitä tekee Alfa Romeolla ajava Valtteri Bottas, kun muut pyörittelevät sopimuskuvioitaan. Joulun ajaksi Bottas jätti nelipyöräisen ja hyppäsi kaksipyöräisen kauramoottorin kyytiin Australiassa. Bottaksen puoliso Tiffany Cromwell on australialainen pyöräilijä.*