Todellista pitkän ajan politiikkabetsiä tarjolla: Mikä maa lähtee seuraavaksi EU:sta?

Todellista pitkän ajan politiikkabetsiä tarjolla: Mikä maa lähtee seuraavaksi EU:sta?
Sillekin löytyy kertoimet, mikä Euroopan Unionin maa tekee seuraavaksi "brexitit". Kuva: passport / Alamy Stock Photo
Iso-Britannia erosi EU:sta 1.1.2021 alkaen, mitä kutsutaan yleisesti nimellä Brexit. Irtaantuminen jakoi mielipiteitä vahvasti tapahtuessaan ja yhä edelleen pari vuotta sen jälkeen.

Monissa maissa keskustellaan kuitenkin vahvasti samantyyppisestä peliliikkeestä. Kyllä, tämä on asia, josta voi lyödä myös vetoa! Kertoimet erikoisen tuntuiseen politiikkabetsiin tarjoavat Mr Green ja William Hill.

Aikarajaksi erolle unionista on asetettu 31.12.2025 eli kolmisen vuotta. Vaikka tämä on kohtuullisen pitkä aika, toki todennäköisintä silti on, että mikään maa ei ennen tätä lähde. Sen näkee kertoimistakin.

Pari maata kuitenkin keikkuu listalla alle kympin kertoimella, Italia ja Kreikka. Näiden maiden poliittisen keskustelun ilmapiirin tuntevat voivat punnita, olisiko siinä pienen panoksen paikka.

Kaikki EU-maat löytyvät listalta. Esimerkiksi Suomen, Viron ja Maltan erolle saa 51,00 kerrointa, ja kovin epätodennäköisiltähän ne kalskathavat. Pahnanpohjimmainen on kuitenkin Luxemburg, jonka kerroin on muhkeat 101,00.