Näin lasket vedonvälittäjän katteen ja palautusprosentin

Julkaistu: 05.09.2016 12:39


Näin lasket vedonvälittäjän katteen ja palautusprosentin
Oletko tietoinen, kuinka paljon sinun vedonvälittäjäsi ottaa katetta kaikista vedoista? Selvitä näillä ohjeilla.

Mikä on vedon todellinen hinta?


Jokaisen vedonlyöjän tavoitteena on varmasti ensisijaisesti voittaa. Silti varsinkaan aloittelevat vedonlyöjät eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota kertoimiin ja vedonlyöntisivustojen palautusprosentteihin.

Fakta on, että pitkällä aikavälillä vetojen todellisen hinnan määrää palautusprosentti. Suuret katteet syövät vedonlyöjien voittoja, kun taas pienemmät katteet lisäävät voittosummia pelaajille. Jokaisen vedonlyöjän tulisi olla tietoinen, mitä palautusprosentti ja kate tarkoittaa ja miten ne lasketaan.

Muuta kertoimet todennäköisyyksiksi


Mitenkä palautusprosentin ja katteen saa selville? Vedonlyönnin matematiikka on yksinkertaista plus-,miinus-,kerto- ja jakolaskua. Selvität helposti palautusprosentin 1x2-kohteiden kertoimista.

Ensimmäiseksi sinun tulee muuttaa olemassa olevat kertoimet todennäköisyyksiksi, eli prosenteiksi. Tämä käy helposti kääntämällä kertoimet käänteisluvuksi eli jakamalla 100% eli kokonaisluku 1 kohteen kertoimella.

Otetaan esimerkki Gutsin jääkiekkokohteista, joissa on yksi markkkinoiden korkeimmista palautusprosenteista, eli pelaajan kannalta yksi parhaista paikoista pelata.

Traktor Chelyabinsk - Jokerit


Kotivoitto: 3,00 --> 1/3,00 = 0,333 ~ 33,3%
Tasapeli: 4,00 --> 1/4,00 = 0,25 ~ 25%
Vierasvoitto: 2,14 --> 1/2,14 = 0,467 ~ 46,7%

1. Laske kate


Kate = (1/kotivoiton kerroin) + (1/vierasvoiton kerroin) + (1/tasapelin kerroin) – 1

Esimerkki: (0,333 + 0,25 + 0,467) - 1 = 0,05 ~ 5%

2. Laske palautusprosentti


Palautusprosentti = 100% - kate

Esimerkki: 100% - 5% = 95%

Vedonlyöntisivustot ottavat aina katteen kaikista vedoista, mutta palautusprosentti vaihtelee voimakkaasti eri sivustojen ja sivustojen sisälläkin lajien välillä. Samalla sivustolla voi siis olla eri palautusprosentti esimerkiksi jalkapallossa ja jääkiekossa.

Yli 100% palautusprosentti tarkottaa, että oikealla panostuksella et voi hävitä vedossa yhtään. Mitä lähempänä palautusprosentti siis on 100%, sitä edullisempia vedot ovat sinulle pitkällä aikavälillä.

Pelaajien kannattaa käyttää myös vedonlyöntibonukset. Valitse ensiksi jokin vedonlyöntibonus 2018 sivustolle, missä on hyvä palautusprosentti ja aloita pelaaminen. Korkeilla palautusprosenteilla ja korkeilla vedonlyöntibonuksilla voi nopeasti tehdä ison tilin.

Vertaile palautusprosentteja


On siis hyvin selvää, että kertoimien vertailu ja palautusprosenttien on laskeminen on järkevää pelaajan kannalta. Tämä myöskin tarkoittaa sitä, että pelaajalla kannattaa olla useampia pelitilejä useammilla sivustoilla, sillä saatat löytää kohteisiin parempia palautusprosentteja ja kertoimia eri sivustoilta.

Esimerkkikohteen palautusprosenttien vertailua:

Guts: 95,7%
Nordicbet: 91,97%
BetRedKings: 91,12%
Betive: 91,09%
Veikkaus: 88,73%

Guts