MLB-kausi 2021 alkaa pian!

MLB-kausi 2021 alkaa pian!
Uusi kausi baseballin parhaassa sarjassa starttaa pian. Ketkä ovat vahvoilla?
Huhtikuu tarkoittaa Yhdysvaltain urheilussa uuden MLB-kauden alkua. Baseballin ykkössarja on mielenkiintoinen etenkin vedonlyöntimielessä, sen valtavan tilastomäärän ja erikoisempienkin tekijöiden myötä. Kohdetarjontakin on vuosien saatossa kasvanut runsaasti, ja nykyään betsaaja voi laittaa rahaa esimerkiksi kunnarinlyöjälle tai pesälyöntien määrään.

Vuosi 2020 oli vaikea


Viime vuosi oli vaikea pandemian takia myös Major League Baseballille. Laji on suuressa suosiossa Yhdysvalloissa, ja yleisön puuttuminen lehtereiltä oli suuri miinus niin joukkueiden tilipussissa, kuin tunnelmassa. Kauden alkua viivästettiin kesään, mikä aiheutti mm. tällä hetkellä käynnissä olevan "spring trainingin" jonka aikana joukkueet kohtaavat toisiaan vähemmän vakavemmissa harjoitusotteluissa. Myös tähdistöottelu peruttiin.

Kauden ykkönen oli lopulta Los Angeles Dodgers, jolle tämä tuli suurena ilona. Joukkue on lähivuosina poikkeuksetta sarjan top3-tasoa, mutta se epäonnistui pokaalikaapin täyttämisessä aiempina vuosina mm. ykkössyöttäjä Clayton Kershawin epäonnistumisten, sekä deadline-hankintojen floppaamisten myötä. 2020 tullut mestaruus oli sille seitsemäs malliaan, kun World Seriesissä kaatui kauden suuryllättäjä Tampa Bay Rays voitoin 4-2.

Raysin menestys olikin kauden suurimpia ilonaiheita, kun pienellä budjetilla pyörivä seura rakensi yllätysvalmiin jengin yhdellä sarjan pienimmistä budjeteista. Vaikka se ei onnistunutkaan voittamaan sitä suurinta palkintoa, oli kyseessä silti suuren luokan menestystarina, jota voi verrata jopa Oakland Athleticsin "Moneyball" yllätyskauteen vuonna 2002.Ketkä ovat uuden kauden suurimmat suosikit?


Uuteen kauteen lähtiessä suurinta suosikkia ei kaukaa tarvitse hakea. Hallitseva mestari on ykkössuosikki myös uuteen kauteen, ja ihan odotetusti. Joukkue on edelleen materiaaliltaan hurjaa tasoa, kun maailman parhaan pelaajan viitasta yhdessä LA Angels-pelaaja Mike Troutin kanssa kilpaileva Mookie Betts on liigan parhaimmistoa niin mailan varressa kuin ulkokentällä. Cody Bellinger on Bettsin tapaan top10 pelaaja koko sarjassa, eikä hyvällä prosentilla itseään pesälle lyövä Corey Seager:kään kovin kaukana tuosta ryhmästä ole, jos ollenkaan.

Joukkue sai syöttäjien rotaatioon karmaisevan kovan tekijän, kun Cincinnati Redsissä nappikauden upeilla statseilla vetänyt Trevor Bauer liittyy valkopaitoihin, jonka aloittavien syöttäjien osastolta löytyvät valmiiksi jo mm. nuoret Walker Buehler ja Julio Urias, sekä kokeneet ketut Clayton Kershaw & David Price.Padres haastaa Dodgersia


National Leaguessa Dodgersilla on myös todella vahva haastaja, kun viime kaudella mestaria vastaan pudonnut ryhmä on vain parantunut viime kaudesta. Sen riveissä on yksi sarjan seuratuimmista pelaajista, kun nuori Fernando Tatis jr on jo 22 vuotiaana noussut sarjan parhaiden pelaajien joukkoon. Padres kiinnittikin tähtensä 14 vuotisella, 340 miljoonan dollarin sopimuksella tämän vuoden puolella.

Suurena lisänä oli myös Tampa Bay Raysissä viime vuodet loistaneen Blake Snellin lisäys syöttäjärulettiin, jossa ovat jo valmiina mm. tasonsa ajat sitten osoittaneet Yu Darvish sekä Mike Clevinger. Viime kausi oli sille hyvä, kun ylivertaisen Dodgersin takana se oli sarjan parhaimmistoa, etenkin lyöntipelaamisen osalta.American Leaguessa Yankees odotettu suosikki


Toisessa konferenssissa New York Yankees on odotetusti suurin suosikki. Valtavilla resursseilla operoiva organisaatio käyttää vuosi vuodelta isoja rahoja pelaajiin, mutta edellinen mestaruus on jo vuodelta 2009. Vahva se on kuitenkin myös tänä vuonna. Erittäin suuresti kunnareiden varassa ollut porukka teki viime kaudella hyvän hankinnan, kun sarjan parhaan osumaprosentin kirjauttanut DJ LeMahieu on yhä mukana, ja pommeja ovat iskemässä katsomoon Aaron Judge, Giancarlo Stanton sekä Luke Voit.

Syöttäjäosastolta löytyy sarjan top3 ässä, Gerritt Cole, jolta voi odottaa taas mukavan voitollista rekordia. Corey Kluberin hankinta antaa lisää voimaa ehkä hieman ohueen rotaatioon, jossa mm. Jordan Montgomeryn olisi syytä onnistua jos mestaruus on joukkueelle tavoitteena.Mets AL-haastajana?


Kovin haastaja liituraitapaitojen takana ovat paikallisvastustaja Mets. Jengi onnistui haalimaan riveihinsä sarjan parhaimmistoa olevan Francisco Lindorin, tasokkaan syöttäjän Carlos Carrascon sekä Chicago White Soxissa onnistuneen koppari James McCannin. Ryhmästä löytyi jo valmiiksi huipputasolla pelaava liigan paras syöttäjä Jacob DeGrom, kunnarikone Pete Alonso sekä hyvällä prosentilla pesälle etenevä Brandon Nimmo. Syöttäjistä homma ei tule jäämään kiinni, ja aiempina vuosina kehnolla tasolla ollut lyöntipelaaminen on saanut suurta parannusta.Kiinnostava kausi tulossa


Uudesta kaudesta voi odottaa mielenkiintoista, kun katsojia pääsee taas stadioneille, määrän riippuessa alueen koronatilanteesta. Viimevuotisen tynkäkauden sijaan pelataankin jälleen 162 ottelun runkosarja. Vedonlyöntivihjeitä varten taustatyötä on jo tehty, ja niitä pääsee lukemaan 1.4 alkaen sivuiltamme.