Kuusi numeronostoa MM-jääkiekon avausviikonlopusta

Kuusi numeronostoa MM-jääkiekon avausviikonlopusta
Jääkiekon miesten MM-kilpailut aloitettiin ilman suuria pelillisiä yllätyksiä. Kisoihin liittyy pieniä ja suuria lukuja alkoholimyynnistä pääsylippujen hintoihin.
Suomen kisajoukkue selvisi ilman pistemenetyksiä kahdesta ensimmäisestä ottelusta Norjaa ja Latviaa vastaan. Turnaus on puhuttanut odotetun valtavasti eri kanavissa, turuilla ja toreilla.

Veikkausbonukset nostaa esiin seitsemän puheenaihetta numeroiden muodossa.

1 280 000 katsojaa


Jo perjantaista Suomi-Norja-ottelua seurasi miljoonayleisö. Eikä tietyillä mittareilla puhuttu edes ykkösellä alkavasta luvusta.

MTV:n tiedotteen mukaan pelillä oli yli 2,1 miljoonaa katsojaa. Keskikatsojamäärä MTV3:lla ja C More Sport 1:llä oli otsikossa mainittu 1,28 miljoonaa.

Eikä näihin numeroihin sisälly vielä ne, jotka katsoivat ottelua vaikkapa baareissa.

C Moren sometiimi otti kantaa myös suurten kommenttilukujen aiheeseen, rock-versioituun Maamme-lauluun.30 kieltäytynyttä pelaajaa


MM-jääkiekon kiinnostus pelaajien keskuudessa on ikuinen puheenaihe. Jokavuotisten kisojen turhuudesta mesoaville on tarjolla lisää vettä myllyihin, kun katsotaan Ruotsin joukkueen kokoonpanoa.

Ruotsilla on merkittävästi Suomea enemmän NHL-pelaajia, mutta heitä ei MM-jäillä suuremmin nähdä. Sunnuntai-iltaan mennessä kisoista kieltäytyneiden määrä oli noussut jo 30:een. Näistä "nej"-sanan sanoneista alle neljäsosalla on joku loukkaantuminen, joka estää pelaamisen.

Ruotsin valmentaja Johan Garpenlöv vakuutteli, että maajoukkue kiinnostaa pelaajia edelleen. Asiaa on hankalahkoa uskoa.477 rekisteröitynyttä miespelaajaa


Venäjän poissaolo MM-turnauksesta kietoutuu huomattavasti jääkiekkoa suurempiin ja ikävimpiin asioihin. Tapahtumat kasvattavat entisestään tasoeroja kärjen ja tyvipään joukkueiden välillä.

Varsinaisia murskajaisia ei vielä avausviikonloppuna juurikaan nähty - paitsi Tanskan historiallisessa 9-1-voitossa Kazakstanista.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton tilastoissa Kazakstaniin on merkitty vain 477 rekisteröitynyttä miesjääkiekkoilijaa. Lukuihin on toki syytä suhtautua suurellakin varauksella, mutta iso kuva on tämä. Useana vuonna A-sarjassa nähdyn Slovenian miespelaajamäärä on 219. Suomi lukeutuu 28 000 miesjääkiekkoilijalla lajin jättiläisiin.Nelinhenkinen perhe alkusarjan arki-illan otteluun, halvimmillaan 440 euroa


Onko suunnitelmissa lähteä katsomaan MM-jääkiekkoa ja vieläpä Leijonien ottelua? Koostuuko perheesi kahdesta aikuisesta ja 13- sekä 14-vuotiaasta lapsesta?

Ei muuta kuin Tampereelle! Kuvetta pitää tosin kaivaa lähes 500 euron verran. Ajankohtana on arki-ilta, ja kotiutuminen lähes mihin tahansa muualle kuin Tampereelle venyy yli puolenyön.

Halvinkin vähintään 13-vuotiaan pääsylippu ensi viikon Suomi-Tshekki-otteluun maksaa 110 euroa. Jos olisi halunnut ykköskategorian paikoille, olisi pulitettavaa 205 euroa per henkilö.

No, ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Lippukauppa Suomen otteluihin on käynyt hyvin.

8,90 euron olut


Osin liitännäinen edelliseen kohtaan. Mikäli ottelun yhteydessä haluaa syödä tai juoda, kasvavat katsojien kulut melkoisesti lisää.

Kaffekupillisesta maksetaan lähes kolme euroa, alkoholillisesta juomasta moninkertaisesti enemmän. Ei se edelleenkään ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.1984 ja 1998


Suomella on kotikisoissa kokenut joukkue. Valtteri Filppula täytti maaliskuussa 38 vuotta, Marko Anttilalle & Juuso Hietaselle tulee tänä vuonna täyteen 36 vuotta.

Varsinaisia untuvikkoja ei pelaajistosta löydy. Nuorin, Jere Innala, syntyi vuonna 1998 ja hänkin on tällä hetkellä varamiehen roolissa. Innala on ainoa alle 26-vuotias Leijona.