Kuka ostaa MM-turnauksen uudet tähdet?

Kuka ostaa MM-turnauksen uudet tähdet?
Pari hyvää matsia MM-turnauksessa ja pelaajasta tulee supertähti. Sitten suurseurat kaivavat lompakoitaan ja maksavat mitä vain. Ketkä ovat näiden kisojen uudet starat?

Valioliiga vie uudet tähtipelaajat


MM-kisat tekevät uusia supertähtiä. Ja sitten Euroopan suurseurat ostavat nämä uudet starat jättihinnalla, on siinä järkeä tai ei.
Brasilian kisoissa 2014 Kolumbian James Rodriguez oli tähti. Ennen kisoja hän pelasi Monacossa ja oli melko keskiverto pelaaja. Kisojen jälkeen Real Madrid halusi hänestä uuden galacticon, ja kauppasummaksi tuli 63 miljoonaa puntaa.
Siinä kaupassa ei ollut mitään järkeä. James jossain määrin floppasi Madridissa, ja sittemmin hän lähti Bayern Munchenin, Evertonin ja qatarilaisen Al-Rayyanin kautta Olympiakokseen.

Näissäkin kisoissa on syntynyt uusia, nuoria tähtiä. Tammikuussa aukeaa siirtoikkuna. Tuleeko taas hätiköityjä jättikauppoja? Valioliigan seurat ainakin ovat ahkerasti mukana spekulaatioissa.

Goncalo Ramos, Portugali

Portugalin Goncalo Ramoksesta tuli tähti yhdessä matsissa. Kohu oli suuri, kun ikääntyvä supertähti Ronaldo jätettiin penkille Portugalin pudotuspelistä Sveitsiä vastaan. Tilalle tuli 21-vuotias, tuntematon Benficassa pelaava Ramos. Tuskin Ronaldo enää avaukseen nousee, kun Ramos pamautti hattutempun ja syötti vielä yhden maalin, kun Portugali voitti 6-1.
Jos näin komeasti syrjäyttää suuren ja mahtavan Ronaldon, niin toki nimi laitetaan suurseuroissa mieleen. Kuka sitten olisi kärkipelaajaa vailla?
Englannin suurseurat Chelsea, Arsenal ja tietenkin Manchester United on jo mainittu. Arsenalin Gabriel Jesus loukkaantui kisoissa ja hän joutuu sivuun useammaksi kuukaudeksi. Arsenal siis tarvitsee uuden ja kovan luokan kärkipelaajan.
Chelsean ykkäskärki on 33-vuotias Pierre-Emerick Aubameyang ja hänetkin voisi jo päivittää. Man United tietenkin on mukana spekulaatioissa, niin kuin jokaisen muunkin pelaajan kohdalla.Cody Gakpo, Hollanti

Hollannin 23-vuotias Cody Gakpo oli alkulohkon kuuma pelaaja. Hän paukutti maalin jokaisessa alkulohkon matsissa.
Tällä hetkellä Gakpo on PSV:n pelaaja, mutta tuskin kauan. Manchester United on taas ollut mukana spekulaatioissa Gakpon uudeksi seuraksi. Arsenal mainittiin tässä yhteydessä jo viime kesänä. Samaten Liverpool on ollut listoilla. Sellainenkin uutinen löytyy, että Gakpo olisi itse sanonut haluavansa Manchester Cityyn.Jude Bellingham, Englanti

Bellingham on 19-vuotias, ja jotenkin hän on päässyt lipsahtamaan Englannista Bundesliigan Dortmundiin. Hänen edellinen seuransa Englannissa oli Birmingham.
Bellingham on nyt viimeistään noussut jo tähtien joukkoon. Englannin tv-kommentaattorit ovat jo vaatineet Bellinghamin syntymätodistusta nähdäkseen, kun he eivät usko, että teini-ikäinen voi pelata noin hyvin.
Bellingham ei kauan Dortmundissa enää jatka. Valioliigan seurat ovat tietenkin englantilaistähden perässä. Valioliigan kilpailijaksi on ilmoittautunut Real Madrid, josta uumoiltiin Bellinghamin uutta seuraa ennen MM-turnausta.
Jos Bellingham päättää siirtyä Manchester Unitediin entisen seurakaverinsa Erling Hålandin perässä, niin olisihan se hieman tylsää, kun yksi joukkue kerää kaikki nuoret supertähdet.Tyler Adams, USA

23-vuotias Adams on monipuolinen pelaaja, jolle käy useampi rooli keskikentällä ja puolustuksessa. Nyt hän on Leedsin kirjoilla, mutta kyllä hänenkin osakkeet nousivat MM-kisoissa.
Adams tuli Leedsiin viime kaudella Bundesliigan Leipzigista ja tällä kaudella hän on usein pelannut täydet minuutit Leedsissä. Adamsin perässä ovat olleet muutkin kuin vain Valioliigan seurat. Inter Milan on aikaisemmin kerrottu olevan kiinnostunut Adamsista. Leeds menetti viime kesänä Raphinhan sekä Kalvin Phillipsin, seura ei varmastikaan halua menettää myös Adamsia.Enzo Fernandez, Argentiina

Enzo Fernandez on toinen nuori Benfican pelaaja, joka on Qatarin kisoissa noussut esiin. Argentiina aloitti turnauksen vaisusti häviämällä Saudi-Arabialle. Toinen matsi Meksikoa vastaan oli jo pakkovoiton paikka. Yli tunnin ottelu pysyi maalittomana, kunnes Leo Messi teki avauksen. Vaihdosta mukaan tullut Fernandez teki komeasti vapauttavan toisen maalin muutama minuutti ennen ottelun loppua.
Fernandezin peli Meksikoa vastaan oli sen verran hyvä, että hänet nostettiin avaukseen. Puolaa vastaan alkulohkon ratkaisuottelussa Fernandez syötti Alvarezin maalin.
Valioliigan joukkueet ovat Fernandezinkin perässä. Molemmat Manchesterin joukkueet ja Liverpool on mainittu tässä yhteydessä jo ennen MM-kisoja. Kisojen aikana Chelsean nimi nousi esille.Josko Gvardiol, Kroatia

Kroatian puolustuksen Josko Gvardiol on nousemassa pelipaikkansa huipulle. Kroatian päävalmetaja Zlatko Dalic on MM-kisojen aikana jo sanonut, että Gvardiol on maailman paras puolustaja.
20-vuotias Gvardiol pelaa Leipzigissa. Chelsea, Tottenham a Barcelona on mainittu Gvardiolin mahdollisena seuraavana seurana, mutta nuori kroaatti on itse kehunut Real Madridia ja sanonut, että ehkä jotain päivänä hänkin pelaa Madridin suurseurassa. Real Madridin on jo kerrottu kaivaneen jostain 90 miljoonaa euroa Gvardiolin hankkimiseksi.Iliman Ndiaye, Senegal

Senegalin keskikentän 22-vuotias Ndiaye pelaa nyt Englannin Championshipiä Sheffield Unitedin joukkueessa, mutta tuskin enää kauan. Ndiaye on syntynyt Ranskassa, ja hän on jo julkisesti sanonut unelmoivansa paluusa takaisin Ranskaan. Ainakin siirto ylemmäs Valioliigaan taitaa olla lähellä. Nottingham on ilmoittanut haluavansa nuoren senegalilaisen.
Senegalin ratkaisuottelussa Ecuadoria vastaan Ndiaye oli avauksessa ja Englantia vastaan hän pelasi jälkimmäisen puoliskon.