Kuka jatkaa MM-pudotuspeleihin? Kenelle jäävät kyyneleet?

Kuka jatkaa MM-pudotuspeleihin? Kenelle jäävät kyyneleet?
MM-kisojen viimeisellä lohkovaiheen kierroksella on paljon pelissä. Näin selviävät pudotuspeleihin jatkavat.

VB:n arvio: Belgia putoaa


Jalkapallon MM-kisoissa alkaa viimeinen kierros. Muutama joukkue on jo ulkona jatkopeleistä ja muutama on varmistanut pudotuspelit. Jatkossa ovat Ranska, Brasilia ja Portugali.
Seuraavassa katsaus jokaisen lohkon tilanteeseen:A-lohko

Isäntämaa Qatar on jo menettänyt mahdollisuutensa. Siitä tuli kaikkien aikojen toinen isäntäjoukkue, joka jää alkulohkoon. Edellinen oli Etelä-Afrikka vuonna 2010.

Hollanti menee jatkoon, jos se pelaa edes tasurin Qataria vastaan. Ecuadorille riittää tasuri ottelusta Senegalia vastaan, eli toisin sanoen, Senegalin on pakko voittaa.

VB arvio:
Hollanti ja Ecuador jatkoon.B-lohko

B-lohkossa joka joukkueella on vielä saumat jatkoon. Englanti menee play offseihin, jos se pelaa edes tasapelin Walesin kanssa. Jos Englanti häviää Walesille niukasti ja USA voittaa Iranin, niin silloinkin Englanti menee maalierolla jatkoon.

USA:n on pakko voittaa Iran, muuten pelit jäävät siihen. Iran jatkaa, jos se voittaa. Jos matsi päättyy tasan, niin menee mutkikkaammaksi. Jos Iran ja USA on tasan, ja Wales voittaa Englannin, niin sitten Englannilla, Iranilla ja Walesilla on kaikilla neljä pistettä. Englannilla on selvästi paras maaliero.
Jos Iran pelaa USA:n kanssa tasurin, eikä Wales voita Englantia, niin Iran jatkaa.

Wales tarvitsee paljon apuja jatkopaikkaan. Ensinnäkin sen on pakko voittaa isoveli Englanti. Jos näin käy, ja Iran ja USA pelaavat tasan, niin sitten Walesin maalieron pitäisi olla paremman kuin Iranilla, ja näinhän se sitten tulisi olemaan.

VB arvio:
Englanti ja USA jatkoon.Lohko C

Mutkikas lohko. Puola jatkaa, jos se pelaa vähintään tasurin Argentiinan kanssa. Jos Puola häviää ja Saudi-Arabia vastaan Meksiko on tasapeli, niin Puola ja Saudit ratkaisisivat jatkopaikan maalierolla. Jos maaliero olisi sama, niin sitten tehdyt maalit ratkaisevat.

Argentiina jatkaa voitolla Puolasta ja putoaa tappiolla. Argentiinan tasuri ja Saudien voitto, niin Argentiina putoaa. Jos taas Meksiko voittaa Saudit ja Argentiina pelaa tasurin, niin sitten katsotaan maalieroja. Jos kumpikin matsi päättyy tasan, niin Argentiinalla on parempi maaliero.

Saudit jatkavat voitolla Meksikosta ja putoavat häviöllä. Jos tämä matsi on tasan, niin Saudit jatkavat, jos Puola voittaa oman matsinsa. Jos kaksi matsia päättyy tasan, niin Saudi-Arabia putoaa.

Meksikolla on hankala paikka. Sen on voitettava Saudit. Jos Meksiko ja Puola voittavat, niin Meksiko jatkaa. Jos Meksiko voittaa, ja Puola-Argentiina on tasan, niin sitten verrataan Meksikon ja Argentiinan maalieroja. Jos Meksiko voittaa ja Argentiina voittaa, niin sitten Meksikon ja Puolan maalieroja vertaillaan. Tässä Meksiko on heikoilla, sen maaliero on nyt -2.

VB arvio:
JAtkoon Puola ja Argentiina jatkoon, kaikesta huolimatta.Lohko D

Ranska on jo varmistanut jatkopaikan.
Australia pääsee jatkoon, jos se voittaa Tanskan. Häviöllä aussit putoavat. Jos Australia ja Tanska pelaavat tasan, niin sitten Australia jatkaa, jos Tunisia ei voita Ranskaa. Jos Australia ja Tanska pelaavat tasurin ja Tunisia voittaa Ranskan, niin Australian ja Tunisian maalierot menevät vertailuun.

Tanska jatkaa, jos se voittaa aussit eikä Tunisia voita. Jos Tanska voittaa ja Tunisia voittaa, niin sitten näillä kahdella on neljä pistettä. Nyt kummallakin on maalierona -1.

Tunisia voisi jatkaa, jos se pystyisi voittamaan Ranskan. Sittenkin se tarvitsisi apua. Jos Tunisia voittaisi, niin parhaimmillaankin se menisi maalierovertailuun aussien tai Tanskan kanssa.

VB arvio:
Ranskan lisäksi jatkoon Tanska.Lohko E

Tämä lohko on vielä aivan auki, ja Saksa on jumbona.
Espanjan osalta homma on aika selvä. Jos se voittaa Japanin tai pelaa tasurin, niin se tarkoittaa jatkopaikkaa. Espanja voisi mennä jatkoon, vaikka se häviäisi Japanille. Jos näin käy, ja Saksa sekä Costa Rica pelaavat tasurin, niin Espanja jatkaa ylivertaisen maalieronsa turvin.

Japani menee jatkoon, jos se voittaa Espanjan. Tasurilla Japani jatkaa, jos Saksa ja Costa Ricakin pelaavat tasan. Jos Japani pelaa Espanjan kanssa tasurin, ja Saksa voittaa, niin sitten katsotaan maalieroja. Tässä Japanilla on hyvin asiat, kun on nyt maalierossa lohkon kakkonen.Saksan on pakko voittaa. Sitten vielä pitäisi Espanjan voittaa Japani, jolloin Espanja olisi lohkoykkönen ja Saksa kakkonen. Sittenkin Saksa jatkaisi, jos se voittaisi ja Japani sekä Espanja pelaisivat tasan. Tässä Saksan olisi vain saatava aikaan Japania parempi maaliero.

Costa Rican on voitettava Saksa. Sen maaliero on niin surkea, että muu ei auta. Jos Costa Rica pelaa Saksan kanssa tasan, niin sitten Espanjan olisi voitettava Japani, muuten costaricalaisten turnaus loppuu siihen.

VB arvio:
Espanja jatkaa, ja Saksakin nousee vielä jatkoon.Lohko F

Kanada on ulkona, kolme on jäljellä.
Belgian olisi voitettava Kroatia. Belgia jatkaa, jos Kroatiaa vastaan tulisi tasuri, jos Kanada voittaa Marokon ja Belgia voittaisi maalierolla marokkolaiset.

Kroatia jatkaa, jos se pelaa edes tasurin Belgian kanssa. Tappiollakin se jatkaisi, jos Kanada voittaisi Marokon ja maalierot olisivat Kroatian puolella
Marokko jatkaa, jos se pelaa edes tasapelin Kanadan kanssa. Jos se häviää Kanadalle, niin silti olisi vielä mahdollisuudet. Marokko häviää Kanadalle ja Kroatia voittaa Belgian, niin Marokko jatkaa. Jos Marokko häviää ja Belgia voittaa, niin sitten Marokko ja Kroatia olisivat maalierovertailussa.

VB arvio:
Belgia on niin sekaisin, että se putoaa. Kisojen kovin yllätys.

Lohko G

Brasilia on jo varmasti jatkossa.
Toinen jatkaja on Sveitsi, jos se voittaa Serbian. Jos Sveitsi ja Serbia pelaavat tasan, niin Sveitsi jatkaa, jos Brasilia ei häviä Kamerunille. Jos Serbia ja Sveitsi pelaavat tasan, niin Sveitsi jatkaa sittenkin, jos Kamerun voittaa vain yhdellä maalilla ja Sveitsi tekee vähintään yhtä monta maalia kuin Kamerun.

Kamerunin on voitettava Brasilia. Tämän lisäksi se tarvitsee Sveitsin ja Serbian matsista jotain muuta kuin Sveitsin voiton. Ja näissäkin tapauksissa se menee maalierovertailuun joko Sveitsin tai Serbian kanssa.

Serbian on voitettava Sveitsi eikä Brasilia saa hävitä Kamerunille. Jos Serbia ja Kamerun voittavat, niin sitten tutkitaan näiden joukkueiden maalieroja.

VB arvio:
Brassien kanssa jatkaa Sveitsi.Lohko H

Portugali on mukana pudotuspeleissä.
Ghana menee jatkoon, jos se voittaa Uruguayn. Ghana menee jatkoon sittenkin, jos se pelaa Uruguayn kanssa tasan ja Etelä-Korea saa Portugalia vastaan korkeintaan pisteen.
Etelä-Korean on voitettava Portugali, muuten tulee loppu. Jos se voittaa Portugalin, niin sitten Ghana ei saa voittaa omaa matsiaan. Jos korealaiset voittavat, ja Ghana vastaan Uruguay päättyy tasan, niin sitten katsotaan Ghanan ja Etelä-Korean maalieroja. Jos Uruguay voittaisi Ghana, niin sitten maalieroja katsottaisiin Etelä-Korean ja Uruguayn välillä.
Uruguayn tilanne on samanlainen. Se on voitettava Ghana. Jos se voittaa, niin sitten se jatkaa, jos Etelä-Korea ei voita Portugalia. Jos Etelä-Korea voittaa, niin sitten katsellaan maalieroja.

VB arvio:
Portugali ja Ghana!