Naisten päivän kunniaksi: viisi naisurheilijaa maailman huipulta

Naisten päivän kunniaksi: viisi naisurheilijaa maailman huipulta
Kuva: Getty Images

Tänään 8.3. vietetään naisten päivää. Veikkausbonukset esittelee viisi naisurheilijaa maailman huipulta.

Naisten päivän kunniaksi viisi naisurheilun huippua ja heidän tarinansa!


Dayana Yastremska

Ukrainalainen tennispelaaja Dayana Yastremska pelasi Lyonin WTA-turnauksen finaaliin kovissa paineissa. Ukrainan sotaa tuskin pystyy unohtamaan pelikentälläkään.
Yastremska pudotti välierässä Romanian Cirstean 2-1, mutta finaalissa Kiinan Zhang voitti 2-1.
21-vuotias Dayana Yastremska on parhaimmillaan ollut WTA-listalla sijalla 21. Hän on voittanut kolme WTA-turnausta, ja alkuvuoden Australian Open -turnauksessa Yastremska pääsi kolmoskierrokselle.Kerttu Niskanen

Kerttu Niskanen on aina jäänyt veljensä Iivon varjoon. Pekingin olympialaisissa Kepa Niskanen vielä 33-vuotiaana otti uransa ensimmäiset henkilökohtaiset olympiamitalit. Sotsin olympialaisissa 2014 Niskanen oli mukana hopeaa voittaneessa viestijoukkueessa sekä Aino-Kaisa Saarinen parina voittamassa hopeaa parisprintissä.
Pekingissä Niskanen hävisi 10 kilometrin perinteisen kisan Norjan Therese Johaugille vain 0.4 sekunnilla. 30 kilometrin vapaalla Niskanen otti vielä pronssin.Xu Mengtao

Kiinalainen Xu Mengtao voitti maansa ensimmäisen olympiakullan freestylehiihdon hypyissä. Voiton varmistuttua Xu Mengtao reagoi eri tavalla kuin kiinalaiset yleensä, voiton kiljahduksista ei meinannut tulla loppua.
31-vuotias Xu Mengtao voitti vuoden 2014 kisoissa hopeaa, ja ennen henkilökohtaista kultaansa hän oli voittanut Pekingin kisoissa sekajoukkuehopeaa.
Xu Mengtaon voiton jälkeen nähtiin myös hieman suurvaltojen välistä ystävyyttä. Amerikkalainen Ashley Caldwell nappasi kultamitalistin syliinsä ja sanoi, että siinä on ”Tao Tao, olympiavoittaja”.Oksana Masters

Oksana Masters voitti juuri hiljattain Pekingin paralympialaisissa ampumahiihdossa sprintissä kultaa ja pitemmällä matkalla hopeaa. Masters on monipuolinen urheilija. Tokion paralympialaisissa 2020 hän voitti pyöräilyssä kaksi kultamitalia. Kaiken kaikkiaan Mastersilla on jo kymmenen olympiamitalia.
Mastersin kohtalo koskettaa myös Ukrainaa. Hän on syntyisin Ukrainasta, jossa hänen biologinen äitinsä sai Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen niin suuren annoksen säteilyä, että Oksana syntyi raajat epämuodostuneina. Oksana Mastersin äiti jätti lapsen orpokotiin, jos Gay Masters adoptoi hänen Yhdysvaltoihin seitsemän vuotiaana.Peng Shuai

Kiinalainen tennispelaaja Peng Shuai kertoi viime vuoden marraskuussa sometilillään, että maan entinen varapääministeri Zhang Gaoli olisi painostanut hänet seksiin kolme vuotta sitten. Tästä seurasi se, että Peng Shuai katosi julkisuudesta. Tennisväki ympäri maailman alkoi olla huolissaan naisen tilanteesta.
Peng Shuai on voittanut nelinpelin niin Wimbledonissa kuin Ranskan avoimissakin, mutta nyt häntä ei ole nähty pelaamassa sitten helmikuun 2020.
Joulukuussa Peng Shuai näkyi haastattelussa, jossa hän kiisti syyttäneensä ketään mistään. Tämän jälkeen hän taas katosi. Muutaman kerran Peng Shuai ollaan nähty ihmisten ilmoilla ja somekuvissa. Naistenniksen ammattilaisjärjestö WTA on Peng Shuain katoamisen jälkeen boikotoinut Kiinaa.