NBA-kausi 2020-21 huipentuu pudotuspeleihin!

NBA-kausi 2020-21 huipentuu pudotuspeleihin!
Hieman normaalia lyhyemmän kaavan mukaan runkosarjan osalta pelattu NBA-kausi saa arvoisensa päätöksen, kun pudotuspelit ja NBA-finaalit pelataan normaaliin tapaan. Mestari on selvillä viimeistään heinäkuun 22. päivä.
NBA-kausi 2020-21 on ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Koronapandemia viivästytti uuden kauden alkua parilla kuukaudella ja tositoimiin päästiin vasta viime vuoden lopulla. Runkosarjassa pelattiin tiiviiseen tahtiin hieman typistetty 72 ottelun kausi. Hurja ottelutahti näkyi myös lukuisina loukkaantumisina, joten haasteita on piisannut.

Pudotuspeleissä päästään kuitenkin jälleen takaisin "normaaliin". Kahden kuukauden koriskarnevaali pelataan 22. toukokuuta alkaen ja NBA:n mestari vuosimallia 2021 on selvillä viimeistään 22. heinäkuuta. Pudotuspelit aloitettiin jo muutama päivä aiemmin viime kauden "kupla-pudotuspeleistä" tutulla Play-in turnauksella. Tästä turnauksesta varsinaisiin pudotuspeleihin tiensä selvittivät Los Angeles Lakers, Boston Celtics, Washington Wizards ja

NBA 2020-21 - pudotuspelien otteluohjelma


Kaikki NBA:n varsinaisten pudotuspelien ottelusarjat pelataan paras seitsemästä, joten jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit näyttävät tältä:

Itäinen konferenssi
Philadelphia 76ers - Washington Wizards
Brooklyn Nets - Boston Celtics
Milwaukee Bucks - Miami Heat
New York Knicks - Atlanta Hawks
Läntinen konferenssi
Utah Jazz - Memphis Grizzlies
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers
Los Angeles Clippers - Dallas MavericksLakers puolustaa kannua - Mestari vaihtuu?


Ennen kauden alkua hallitseva mestari Los Angeles Lakers oli vedonlyöntisivustojen yksimielinen ykkössuosikki myös tämän kauden voittajaksi. Lakersin tähtipelaajat LeBron James ja Anthony Davis ovat kuitenkin kauden mittaan saaneet oman osansa loukkaantumisista ja se on myös näkynyt koko joukkueen otteissa. Lakers joutuikin yllättäen hakemaan paikkansa pudotuspeleissä Play-in turnauksen kautta.

Lakers on kaikesta huolimatta edelleen yksi mestarisuosikeista, ainakin mestaruuskertoimien perusteella. Tie toiseen perättäiseen kannuun on kuitenkin todella kivinen, heti avauskierroksella Lakers saa vastaansa huiman kauden pelanneen ja Läntisen Konferenssin kakkosen Phoenix Sunsin. Legendaarisen takamiehen Chris Paulin johtama Suns on kaikkea muuta kuin helppo pala.

Toinen Los Angelesin joukkue Clippers puolestaan on alisuorittanut runkosarjan mittaan sekin. Lopun taktikoinnilla joukkue jäi lopulta konferenssin neljänneksi ja sai vastaansa Dallas Mavericksin. Ottelusarja on etukäteen yksi pudotuspelien mielenkiintoisia ja sisältää myös melkoista tähtiloistoa, kun Clippersin Kawhi Leonard ja Paul George saavat vastaansa kauden mittaan huippukuntoon itsensän pelanneen Mavsin Luka Doncicin.Idän ja koko sarjan suurin mestarisuosikki on Brooklyn Nets. Kesken kauden James Hardenin riveihinsä napannut Nets vaikuttaa olevan pudotuspelien alkaessa myös suhteellisen terve. Harden, Kevin Durant ja Kyrie Irving muodostavat koko NBA:n historiassakin ainutlaatuisen tähtikolmikon, joka on hyökkäyssuuntaan lähes pysäyttämätön. Mestaruuteen tarvitaan kuitenkin aina myös vähintään keskinkertaista puolustamista, mikä on Netsin osalta iso kysymysmerkki.

Muut idän mestarikandidaatit ovat konferenssin voittanut Philadelphia 76ers ja Giannis Antetokounmpon tähdittämä Milwaukee Bucks, joka hakee hyvitystä viime kauden sulamiselleen. Viime kauden finalisti Miami Heat ei etukäteen kuumimpien suosikkien joukkoon tämän vuoden pudotuspeleissä kuulu, mutta Erik Spoelstran miehistö näytti viime kauden päätteeksi olevansa erittäin iskukykyinen haastaja.

76ers raivasi tiensä koko idän ykköseksi loistavan puolustuspelin ja MVP-tason korista pelanneen sentterin Joel Embiidin johdolla. Embiid ja Ben Simmons muodostavat joukkueen tähtikaksikon, jonka johdolla jättimenestyskin on realismia. Maininnan ansaitsee myös kauden suurin sensaatio New York Knicks, joka yllätti kaikki nappaamalla jopa kotiedun pudotuspelien avauskierrokselle. Ennen kautta Knicks ennakoitiin koko konferenssin häntäpäähän.NBA live stream & televisiointi


Vapailta kanavilta ei Suomessa NBA-korista ole tarjolla. Ruutu-suoratoistopalvelu näyttää kuitenkin lähes jokaisen pudotuspeliottelun maksullisessa palvelussaan suorana lähetyksenä. Iso osa otteluista on myös Suomeksi selostettuja, kun sinivalkoinen korisääni Kristian Palotie johdattaa katsojat pudotuspelitunnelmaan.

Toinen hyvä ja myös halvempi vaihtoehto on katsoa NBA-matsit vedonlyöntisivustojen ilmaisten live streamien kautta. Suomessa Unibet sekä NordicBet näyttävät NBA:n pudotuspeliotteluita sivustoillaan suorina lähetyksinä. Ottelut saa näkyviin helposti ja se vaatii vain pelitilin sekä positiivisen saldon pelitilillä. Voit lukea aiheesta lisää NBA live stream-artikkelistamme.