Kumpi voittaisi, jos NBA -pelaajista kerättäisiin Team USA vastaan Team Muu Maailma?

Kumpi voittaisi, jos NBA -pelaajista kerättäisiin Team USA vastaan Team Muu Maailma?
NBA on nykyään hyvin kansainvälinen urheilusarja. Onko jo käynyt niin, että Muu Maailma on ajanut USA:n ohi?
NBA on tullut kansainväliseksi liigaksi nopeasti. Vielä 1990-luvulla NBA:n parhaiden pelaajien joukossa oli vain muutama pelaaja, joilla oli juuret USA:n ulkopuolella. Bleacher Reportin top 30 1990-luvun NBA -pelaaja -listalla on 28 amerikkalaista, sekä ylipitkät Hakeem Olajuwon sekä Dikembe Mutombu, joilla on sukujuuret Afrikan mantereella.
2000-luvulla tilanne on muuttunut radikaalisti. Kauden 2020-2021 ennakkoveikkauksissa MVP -palkinnon vie joko Kreikan Giannis Antetokoumpo tai Slovenian Luka Doncic.Joko tilanne on niin päin, että muun maailman joukkue voittaisi USA:n joukkueen? Ja olisiko Suomen Lauri Markkanen mukana ryhmässä?

Tutkitaan tilastoja ja valintoja viime kauden tähdistöjoukkueisiin ja rakennellaan niistä kokoonpanot ottelusarjaan USA vastaan Muu Maailma. Jokainen itse päättäköön, että kumpi joukkue on parempi.

USA


Team USA:n aloitusviisikossa pelaavat itseoikeutetusti viime kaudella Los Angeles Lakersin mestaruuteen vieneet LeBron James ja Anthony Davis. Heittävän takamiehen paikan ottaa Houston Rocketsissa viime kaudella pelannut James Harden. Pelintekijöiden ykkönen voisi edelleen olla veteraani Chris Paul, joka aloittaa tulevan kauden Phoenix Sunsin joukkueessa.Anthony Davis on enemmän voimalaituri, mutta nyt Team USA:n avauksessa hän voisi pelata sentterin paikkaa, ja avaukseen tuodaan sitten laituriksi Los Angeles Clippersin Kawhi Leonard. Tämä viisikko pelaa small ball -peliä, ylipitkiä, isoja roikaleita joukkueessa ei ole, mutta kaikki viisi liikkuvat hyvin ja pystyvät tekemään peliä, kuljettamaan palloa ja pistämään pallot koriin.

Team USA:n vaihtopenkille tuodaan monipuolisuutta. Sentterin paikalla Muu Maailma on USA:ta huomattavasti edellä, joten isoja miehiä tarvitaan joukkueeseen. Team USA:n vaihtopenkille tuodaan San Antonio Spursin veteraani LaMarcus Aldridge sekä Detroit Pistonsin Andre Drummond. Kumpikin on noin 211 cm pitkä, joten he täyttävät sentterin mitat.
Vaihtopenkin takamiehet Team USA:ssa ovat Portlandin Damian ”Dame” Lillard ja Brooklynin Kyrie Irving. Laitureiksi penkille tuodaan Brooklynin Kevin Durant sekä Miamin Jimmy Butler.
Yksi paikka 12 miehen joukkueessa on vielä vapaana. Otetaan sille paikalle loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Golden State Warriorsien Stephen Curry. Hän lienee edelleen yksi parhaista kaukoheittäjistä.
Paljon erinomaisia pelaajia jää vielä rannalle Team USA:n joukkueesta. Mukaan olisi aivan hyvin voinut ottaa Washingtonin Russell Westbrookin ja vaikka Bostonin Jayson Tatumin.Team Muu Maailma


Muun maailman joukkueen avauskokoonpanon itsestään selvät valinnat ovat Giannis ”The Greek Freak” Antetokounmpo sekä Luka Doncic. Sentteriksi avauskokoonpanoon tuodaan mainion Denver Nuggetsin ehdoton avainpelaaja, Serbian 213 cm pitkä Nikola Jokic. Avaukseen tarvitaan vielä pelintekijä sekä toinen laituri. Muun maailman joukkueesta ei oikein löydy perinteistä ja varmaa pelintekijää, joka hoitaisi pallon aina parhaaseen heittopaikkaan. Luka Doncic hoitanee tämän homman korinteon ohessa, joten tuodaan toiseksi takamieheksi australialainen Ben Simmons. Laiturin paikalle avauskokoonpanoon tulee heittäjäksi kroatialainen Bojan Bogdanovic. Hän on hieman tuntemattomampi nimi, mutta Bogdanovic tekee 20 pisteen keskiarvonsa kovalla 60 prosentin tarkkuudella.Muun maailman joukkueen vaihtopenkki on täynnä pitkiä pelaajia. Tällä pelipaikalla Team USA on pahasti alakynnessä. Kamerunilainen Joel Embiid on 213 cm pitkä ja yksi parhaista kahden suunnan pelaajista. Kamerunilainen laituri Pascal Siakam on myös loistava kummassakin päässä kenttää. Ranskalainen Rudy Gobert lienee NBA:n top 3 sentteri. Ja otetaan vielä joukkueen yksi pitkä pelaaja. Latvian Kristaps Porzingis on se alkuperäinen NBA:n yksisarvinen, mittaa miehellä on peräti 221 cm.

Vaihtopenkille on tuotava pelintekijöitä, jos Doncicin ja Simmonsin play making -sakkaa. Espanjan Ricky Rubio ja saksalainen Dennis Schroeder ottavat nämä paikat.Muun maailman joukkueen viimeisen pelipaikan saa tietenkin Lauri Markkanen. Eihän tämä matsi muuten niin suomalaisia kiinnostaisi? Markkanen muuten ei ole koskaan pelannut koripallon SM-sarjaa.

Jaot on tehty, kumpi voittaa paras seitsemästä sarjan?