Nän pelataan matkalla kohti Super Bowlia

Nän pelataan matkalla kohti Super Bowlia
Jennifer Chen / Alamy Stock Photo

NFL:n pudotuspeleissä pelataan seuraavaksi konferenssifinaalit.

NFL:ssä jäljellä enää neljä joukkuetta


NFL:n pudotuspelit ovat huipentumassa. Ensi viikonloppuna pelataan konferenssien finaalit. Voittajat kohtaavat Super Bowlissa 13.2.Liiga on jaettu kahteen konferenssiin, National Football Conferenceen sekä American Football Conferenceen. Kummankin konferenssin pudotuspelien ykkönen pääsee suureen ja mahtavaan Super Bowliin, joka tänä vuonna pelataan Arizona Cardinalsin kotikentällä State Farmilla Glendale, Arizonassa.Sekä NFC että AFC on jaettu neljään lohkoon, jotka ovat nimetty pääilmansuuntien mukaan. Jokaisen lohkon ykkönen pääsee pudotuspeleihin, ja koko konferenssin ykkönen pääsee heti pudotuspelien toiselle kierrokselle.
Lohkoykkösten lisäksi konferenssin kolme seuraavaksi parasta joukkuetta saavat villit kortit play offseihin. Tämä systeemi tarkoittaa sitä, että pudotuspeliin voi päästä lohkoykkönen, joka on kauden mittaan hävinnyt enemmän runkosarjan matseja kuin voittanut. Kaudella 2020 Washington Redskins pääsi lohkoykkösenä pudotuspeleihin, vaikka sen voittosuhde oli vain 7-9.

Toisaalta voi sitten käydä niinkin, että kolme joukkuetta neljän joukkueen lohkosta jatkaa play offseihin. Tälläkin kaudella kävi niin, kun NFC:n itälohkosta vielä ovat mukana Philadelphia Eagles, Dallas Cowboys ja New York Giants.
Ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen joukkue, joka on rankattu korkeimmalle kohtaa heikoimmin rankatun joukkueen. Korkeimmalle rankattu joukkue on aina kotijoukkue, mutta Super Bowl pelataan ennalta määrätyllä stadionilla.

Tämän kauden pudotuspeleissä ensimmäisen kierroksen huilivuoron saivat NFC:n ykkönen Philadelphia Eagles sekä AFC:n Kansas City Chiefs.

Konferenssien välieräkierroksen otteluparit


AFC
NFC
Nän pelataan matkalla kohti Super Bowlia

Lyhyt katsaus alkuvuoden 2023 play offs -joukkueisiin

Mestaruuskertoimet STS Betiltä

Kansas City Chiefs, kerroin 4.35

Chiefs on Andy Reidin valmentamana ja Patrick Mahomesin pelatessa QB:n paikalla ollut joka kausi yksi suosikeista. Nytkin sen hyökkäys oli runkosarjan ykkönen.Buffalo Bills, kerroin 5.00

Hieman epätasainen joukkue. Jos QB Josh Allen ja muu hyökkäys pelaa parasta peliään, niin Bills on liigan paras joukkue.

Cincinnati Bengals, kerroin 9.00

Viime kauden finalisti on nyt runkosarjan loppukierroksilla ollut oikeastaan parempi kuin viime vuonna. Kuntohuippu on kohdallaan, ja joukkue on vuoden kokeneempi.

Jacksonville Jaguars, kerroin 51.00

Loppukaudesta Jaguarskin on saanut pelin parhaaseen iskuun. QB Trevor Lawrence on ollut erinomainen. Jaguarsilla on monipuolinen hyökkäys, mutta puolustuksen pass rush on yksi liigan surkeimmista.LA Chargers, kerroin 23.00

Cahrgerskin on joukkue, joka on nyt loppukaudesta parhaimmillaan. Sillä oli koko kauden ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta nyt avainpelaajat alkavat taas olla pelikunnossa. Hyökkäyspää on ollut epätasainen.

Baltimore Ravens, kerroin 41.00

Ravens on pärjännyt puolustuksensa varassa, mutta niin se on usein ollut Baltimoressa. Sen olisi pudotuspeleissäkin oltava ehdottomasti parhaimmillaan, jos Ravens meinaa peitota Mahomesin Kansas Cityn tai Allenin Buffalon.

Miami Dolphins, kerroin 67.00

Alkukaudesta Dolphins näytti jo melkein Super Bowl -joukkueelta. Sitten Tua Tagovailoan aivotärähdysongelmat alkoivat ja joukkue sukelsi pahemman kerran. Joukkueella taitaa olla NFL:n paras laiturikaksikko Waddle ja Hill, mutta paljon on kiinni nyt QB:n panoksesta.Philadelphia Eagles, kerroin 6.25

Eaglesilla on kaikki mitä voittava joukkue tarvitsee. Joukkue on hyvä joka puolella kenttää. Ainoa huoli nyt on se, että loppukaudesta peli on hieman takellellut, loukkaantumisiakin on alkanut tulla. Jos kaikki saadaan huiliviikolla kuntoon, niin Eaglesin puolustus on yksi liigan parhaita ja hyökkäys monipuolinen.San Francisco 49ers, kerroin 6.25

49ers on liigan kuumin joukkue, alla on kymmenen voiton putki. Puolustus on erinomainen, niin kuin San Franciscossa on viime kausina ollut tapana. Hyökkäyksestä tuli monipuolisen vaarallinen, kun RB McCaffrey tuli mukaan kesken kauden. QB:n paikalla pelaa rookie Purdy, ja se on kysymysmerkki.

Minnesota Vikings, kerroin 34.00

Vikings on ehkä yksi kaikkien aikojen heikoimmista joukkueista, joka on voittanut 13 runkosarjan matsia. Sen kunniaksi voi sanoa, että se osaa kääntää tiukat matsit itselleen. 11 joukkueen 13 voitosta tuli alle touchdownin erolla.

Tampa Bay Buccaneers, kerroin 26.00

Joko nyt olisi Tom Bradyn viimeiset pelit? Tampa Bay ei ole häävi joukkue. Sen voittosuhteeksi jäi 8-9, mutta sillä se kuitenkin voitti heikon lohkonsa. Dallas tulee olemaan kova vastus avauskierroksella.Dallas Cowboys, kerroin 13.00

Kun Cowboysin QB Dak Prescott palasi peleihin sormivammansa jälkeen, Cowboys on tehnyt eniten pisteitä koko NFL:ssä, keskimäärin 32.5 per matsi.

New York Giants, kerroin 51.00

Giants on tällä kaudella ollut bum slayer, eli se on ottanut voitot heikoimmista joukkueista. Se oli ennen viimeistä runkosarjan otteluviikkoa voittanut ainoastaan kerran joukkueen, jolla oli voittosuhde plussalla. Vikings ei ole häävi joukkue, mutta saattaa olla liikaa Giantsille.

Seattle Seahawks, kerroin 81.00

Seahawks laittoi ennen kautta monivuotisen ykköspelinrakentajansa Russell Wilsonin Denveriin. Nyt joukkue on sitten ollut parempi kuin hetkeen, kun QB:n paikalla on pelannut Wilsonin entinen kakkosmies Geno Smith. Tämä vain alleviivaa sitä, että NFL:ssä marginaalit ovat hyvin pienet.